keresés a weboldalon

Regionális teniszközpont épülhet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Regionális teniszközpont épülhet (Videó)

2020 szeptember 25 - péntek
Nyugat-dunántúli regionális tenisz központtá válhat Zalaegerszeg. Erről Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség elnöke beszélt a megyeszékhelyen tett látogatásakor. Az ország egyik legsikeresebb utánpótlásnevelő bázisa a ZTE Tenisz Klub. A 2016-ban megalakult elnökség évek óta azon dolgozik, hogy minél több fiatalt bevonjanak a sportág vérkeringésébe.

Évente 400-500 óvodás-, és iskoláskorú gyermeket szólít meg a klub. Mára több, mint 60-an professzionális képzést kapnak. A ZTE kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre amellett, hogy lehetőséget biztosít amatőr, valamint senior sportolóknak is. A kiemelkedő szakmai munka mellett most egy többmilliárdos infrastrukturális fejlesztésre pályáznak – tájékoztatott Papp Zoltán, a ZTE Tenisz Klub elnöke.

 

Itt a tervek szerint gyakorló- és tréningpályákat alakítanának ki. Jelenleg 13-at használhatnak a teniszezők. Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke azt mondta: szeretnének minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani a sportág művelésére.

A szövetség elnöke kiemelte: a tervek bíztatóak. Így mindent megtesz annak érdekében, hogy megépülhessen egy modern, 21. századnak megfelelő sportkomplexum Zalaegerszegen.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: