keresés a weboldalon

GreenTech konferencia és szakkiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

GreenTech konferencia és szakkiállítás (Videó)

2020 szeptember 25 - péntek
A zöld energia és fenntarthatóság témakörében rendeztek egész napos konferenciát és szakkiállítást Zalaegerszegen. Az eseményen arról szerezhettek ismereteket a résztvevők, hol tartanak, és milyen erőfeszítéseket tesznek a városban működő cégek és szervezetek a klíma- és környezetvédelem érdekében.

A Zalavíz Zrt. új oktatófilmjét is megtekinthették mindazok, akik felkeresték a társaság standját. Ebből kiderül, mit tesz a környezet védeleméért a cég.

Varga Mátyás – Zalavíz Zrt.:

A közszolgáltató munkatársai a szemléletformálást helyezték előtérbe. Mint mondják: jó úton halad e téren Zalaegerszeg lakossága.

Horváth Márton – ügyvezető, Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.:

A kiállításon ezúttal mintegy 30 szakmai szövetség és vállalat vett részt. Gyakorlati és elméleti bemutatókkal igyekeztek közelebb hozni zöld gondolataikat a lakossághoz.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Előadást tartott a konferencián Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter – egyebek mellett – a Mátrai Erőmű átalakításának fontosságáról beszélt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy 2050-ig karbonsemlegessé váljon Magyarország. A politikus bejelentette: az Európai Unió 5,2 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter:

A rendezvényhez pályaorientációs program is csatlakozott. Az oktatási intézmények és cégek online kapcsolaton keresztül mutatták be tevékenységüket az iskolásoknak.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: