keresés a weboldalon

Donorokat köszöntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Donorokat köszöntöttek (Videó)

2022 szeptember 29 - csütörtök
Ezerötszáz emberen segítettek azok a donorok, akik eddig ötszáz alkalommal nyújtották karjukat. Ma ismét segítő szándékkal keresték fel a zalaegerszegi intézményt, s egyben felhívták a figyelmet a véradás fontosságára. A jelmondat szerint ugyanis egy véradással három életet lehet megmenteni.

Dolgos Péter, Windisch Ernő és Büki József 18 esztendős kora óta rendszeres véradó. Évente négy-öt alkalommal jelennek meg a területi központban. Tettük önzetlen, ugyanakkor a saját egészségi állapotukról is mindig visszaigazolást kapnak.  

Dolgos Péter:

Windisch Ernő:

Büki József:

Az önkénteseket ezekkel a különleges alkalomra készített emléktárgyakkal jutalmazták. A város közössége nevében az alpolgármester mondott köszöntőt, majd vért is adott.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A vér semmivel sem pótolható, a 21. században sem lehet mesterségesen előállítani. Az életmentésben és a betegek gyógyításában nélkülözhetetlen. 

dr. Dancza Tímea, vezető főorvos, OVSZ Zalaegerszegi Területi Vérellátó:

Az emberek segítőkészek, ám aktív szervezésre, személyes megkeresésre van szükség ahhoz, hogy a központban megjelenjenek. Ez a feltétele ugyanis annak, hogy a szükséges mennyiség mindig rendelkezésre álljon.

K.I./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: