Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújul a József Attila utca (Videó)

• Publikálva: 2022.11.17. 16:15

Felújítják a József Attila utca burkolatát. A munkálatok a Bajcsy-Zsilinszky tér és a Zárda utca közötti 225 méteres szakaszon zajlanak. A beruházás részleteit sajtóbejáráson ismertették az újságírókkal.

Megújul a József Attila utca

A szakemberek most a József Attila és Szent László utca kereszteződésében dolgoznak. A kivitelezésre mintegy fél év áll rendelkezésre.

Galbavy Zoltán, a térség önkormányzati képviselője:      

Galbavy Zoltán hozzátette: a csapadékvizek elvezetése érdekében a meglévő kiemelt szegélyt és a 12 víznyelőaknát átépítik, a lakóingatlanok - összesen - 24 ereszkifolyóját a csapadékvízelvezető rendszerbe kötik - helyenként a járdaburkolatban segédgerincvezeték építésével. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán, aki kiemelte: ez a városrész Czobor Mátyás polgármestersége alatt épült ki. Helytörténeti érdekesség, hogy a korabeli vasútállomásra érkezők a József Attila utcán végigtekintve még a zárda tornyait látták.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A kivitelezést a Szabadics Zrt. és a Horváth-Ép Kft. konzorcium végzi. A fejlesztés a Kovács Károly Városépítő Program támogatásával valósul meg.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter