keresés a weboldalon

Zajlik az ívóvízvezeték-rekonstrukció a Szent László utcában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zajlik az ívóvízvezeték-rekonstrukció a Szent László utcában (Videó)

2023 április 04 - kedd
Felújítják az ivóvízvezetéket a Szent László utcában. A 110 méteres szakasz korszerűsítésének költségeit a Kovács Károly Városépítő Program részeként, állami forrásból finanszírozzák – közölték a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A Dobó Katalin és a József Attila utca között az elavult, 61 évvel ezelőtt kiépített hálózatot váltják ki. A gerincvezetéket 110 méteres szakaszon cserélik, az érintett 10 ingatlannál további 100 méteren új bekötéseket építenek ki – jelezte Somlai Péter közmű- és mélyépítő szakreferens.

A korszerűsítésre a hálózat rossz műszaki állata miatt volt szükség, ami az elmúlt időszakban gyakran okozott problémát – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A 19 millió forint értékű vízközmű-átépítési munkálatok május végére befejeződnek. Ezt követően az úttest aszfaltréteget kap, a József Attila utcában pedig a járdát teszik rendbe. A beruházás közben megsérült zöldnövényzet helyett, a környéken élők kérésére fákat és bokrokat ültetnek – ismertette Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

K.I./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: