keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 július 04 - csütörtök

Konferencia a duális mérnökképzésről

A duális mérnökképzés tapasztalatairól tartottak ma szakmai konferenciát a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi mechatronikai képzési központjában, ahol egy éve kezdték meg a gyakorlat-orientált oktatást. Ennek lényege, hogy a hallgatók az átlagosnál több időt töltenek különböző vállalatoknál, hogy az elmélet mellé gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek.
bővebben
2013 július 03 - szerda

Kárpát-medencei fiatalok tábora (Videó)

Baróti, marosvásárhelyi és nyárádszeredai középiskolások érkeztek Zalaegerszegre, az I. Kárpát-medencei ifjúsági táborba. Vendéglátásukban részt vesz az önkormányzat is azzal a szándékkal, hogy valamennyi határon túli magyar közösség diákjai ellátogathassanak a zalai megyeszékhelyre. Az I. Kárpát-medencei tábor 27 résztvevőjét szerdán a városházán fogadta Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán alpolgármester és Gecse Péter önkormányzati képviselő.
bővebben
2013 július 02 - kedd

Újabb környezetbarát buszok Zalaegerszegen (Videó)

Újabb környezetbarát autóbusz érkezett Zalaegerszegre, egyelőre csak tesztüzemre. Az IVECO Citelis típusú autóbusz négy napon át vendégeskedik a Zala Volánnál. A jármű sűrített földgázzal működik, így jelentősen csökkenti a környezeti terhelést.
bővebben
2013 július 02 - kedd

Megnyitotta kapuit az I. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (Videó)

A Lendvai képek című darabbal nyitotta meg a Kvártélyház Szabadtéri Színház az I. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivált. A megnyitó egyben a Kvártélyház hetedik évadának kezdete is. A társulat idén új darabként a Szomorú vasárnappal lepi majd meg a közönséget.
bővebben
2013 július 02 - kedd

Szunyoghy Viktória alkotásai az I. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon

Az I. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál nyitóeseményei közé tartozott Szunyoghy Viktória festőművész kiállítása is.
bővebben
2013 július 02 - kedd

Utcát neveztek el Gábor Miklósról (Videó)

Az I. Kortárs Művészeti Fesztivál részeként tegnap ünnepélyes keretek között Gábor Miklós Kossuth-díjas színész nevét kapta az Eötvös köz. Az avató rendezvényen részt vett a színművész lánya is.
bővebben
2013 július 02 - kedd

Versenyautót fejlesztenek Egerszegen (Videó)

Egy Forma-2000-es versenyautó telemetriai rendszerét fejlesztették a Zalalegerszegi Technológiai Centrumban az elmúlt fél évben. Középiskolások és mérnökhallgatók vettek részt a munkában. A projekt első szakasza lezárult, ezt látványos bemutatóval ünnepelték.
bővebben
2013 július 01 - hétfő

Portrék távoli tájakról - Gál Cecília fotókiállítása (Videó)

Távoli tájak, távoli emberek – közel hozott arcok és sorsok. Röviden így jellemezhető Gál Cecília fotókiállítása. A mintegy 70 felvétel döntő többsége portré és életkép – a bemutató címe is ez: „Portrék és életképek”. A tárlat a Keresztury VMK Art Mozijában nyílt meg pénteken este.
bővebben
2013 július 01 - hétfő

Gyutai Csaba a Híradó Részletesben

Gazdasági, közéleti és kulturális pezsgés Zalaegerszegen. Mérlegen 2013 I. féléve. Gyutai Csaba polgármesterrel beszélgetett Péter Árpád a Híradó Részletesben.
bővebben
2013 június 25 - kedd

Ifjúsági Atlétikai Országos Bajnokság - Forest Kupa (Videó)

Zalaegerszeg adott otthont az Ifjúsági Atlétikai Országos Bajnokságnak, azaz a Forest Kupának. A két napos viadalon közel 600 sportoló mérte össze tudását. A 16-17 éves korosztály számára ez a viadal volt az utolsó erőpróba a június 27-ei ifjúsági világbajnokság előtt, amit a csehországi Ostravában rendeznek. A Zalaszám ZAC vezetőedzője – Kámán Ferenc – szerint magyar válogatott tagjai komoly éremesélyekkel utazhatnak a megmérettetésre.
bővebben
2013 június 24 - hétfő

Múzeumok Éjszakája

A Göcseji Múzeum is csatlakozott az országos Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Az éjszakai látogatókat új tárlatokkal, magángyűjtők ritkaságaival és számos programmal várták a szervezők.
bővebben
2013 június 21 - péntek

Közgyűlés után sajtótájékoztató a városházán (Videó)

Ötvenkét napirendi témát tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A legfontosabb döntésekről szokás szerint pénteken tájékoztatta a sajtó munkatársait Balaicz Zoltán alpolgármester és Kovács Gábor jegyző.
bővebben
2013 június 20 - csütörtök

Sportkomplexum-avató a Petőfi iskolában (Videó)

Felújította sportkoplexumát a Petőfi Sándor Székhelyiskola. A tegnap tartott ünnepélyes avatást egybekötötték az iskola tanévzáró ünnepségével.
bővebben
2013 június 20 - csütörtök

Roma Fotókiállítás (Videó)

XIX.-XX. Századi Zalai Roma Fotókiállítás címmel nyílt tárlat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Heltai Roland gyűjtése a helyi romák életében nyújt bepillantást. Az ünnepélyes megnyitón fórumot tartottak a családfa feltérképezés fontosságáról is.
bővebben
2013 június 19 - szerda

Két tucat sörkülönlegesség a B-Vitamin Napokon (Videó)

Alig hogy véget ért Zalaegerszeg legnagyobb multikulturális rendezvénye az Egerszeg Fesztivál, újabb események várják az érdeklődőket a Dísz téren. Az idei B-vitamin Napok egy héten át tartanak. A kínálatban két tucat sörkülönlegesség és koncertek szerepelnek.
bővebben
2013 június 17 - hétfő

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek (Videó)

Hétfő délután tartottak ünnepséget Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 24. évfordulója alkalmából. Az érdeklődők az Ady utcai ’56-os emlékműnél tisztelegtek.
bővebben
2013 június 17 - hétfő

Szünetindító fesztivál (Videó)

Igazi nyári meleg és hangulatos, gyerekeknek szóló programok vártak kicsiket és nagyokat a Vizslaparkban. A vasárnap rendezett szünidőindító fesztiválon mindenki megtalálhatta a hozzá illő programot.
bővebben
2013 június 17 - hétfő

Megnyílt az AquaCity

Szombaton este Delta koncerttel várta az idei első vendégeket az AquaCity. Vasárnap apák napját, apa-gyermek szépségversenyt, valamint sörivó versenyt rendeztek.
bővebben
2013 június 14 - péntek

Színházi idényzáró: "Büszkék lehetünk az elmúlt évadra" (Videó)

Ma tartotta évadzáró társulati ülését az idén 30 éves Hevesi Sándor Színház, amely rekordot döntött: több mint 10 ezren váltottak bérletet előadásaikra. Mindeközben sikerült biztosítani működésének anyagi feltételeit.
bővebben
2013 június 14 - péntek

Zalaegerszegen a Macskák (Videó)

Szeptemberben Zalaegerszegen vendégszerepel a Madách Színház Macskák című produkciója – jelentették be a városházán. Az előadás szeptember 13-lesz, a ZTE stadionban. T.S. Eliot és A. L. Webber klasszikus musicalje az idén 30 éves, és a Dunántúlon egyedül Zalaegerszegen adják elő.
bővebben
2013 június 14 - péntek

Szezonnyitó az AquaCity-ben (Videó)

Szezonnyitó előtti sajtótájékoztatóra invitálták csütörtökön az AquaCitybe az újságírókat. Az ott elhangzottak szerint szombaton este 6-kor Delta koncerttel várják az idei első vendégeket. Másnap, vasárnap apák napját, apa-gyermek szépségversenyt, valamint sörivó versenyt rendeznek. A vendéglátók extra kedvezményekről is gondoskodtak. Ez azt jelenti, hogy ezen a hétvégén Egerszeg Kártyával 500, anélkül pedig 1000 Ft lesz a belépő. A születésnapjukon érkezők pedig egész évben 10 Ft-ért vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
bővebben
2013 június 13 - csütörtök

Teke VB-aranyérmesek köszöntése (Videó)

A városházán köszöntötte csütörtökön délután a Zalaegerszegen megrendezett teke világbajnokság aranyérmes magyar női és férfi válogatottjának zalai tagjait Gyutai Csaba polgármester és Balaicz Zoltán alpolgármester.
bővebben
2013 június 13 - csütörtök

Kvártélyház Nyári Fesztivál Zalaegerszegen (Videó)

Alig, hogy véget ért a tíz napos Egerszeg Fesztivál, újabb multikulturális rendezvénysorozattal készül a nyárra Zalaegerszeg. Két hónapon át koncertek, színházi előadások és kortárs művészeti fesztiválok váltják egymást.
bővebben
2013 június 13 - csütörtök

Virágünnep (Videó)

Virágünnepet tartottak Zalaegerszegen. Az eseményen jelképesen átvette a polgármester a Városgazdálkodástól a megszépült belvárost. Három hét alatt közel 1000 négyzetméterre ültettek virágokat a megyeszékhelyen.
bővebben
2013 június 10 - hétfő

Köszöntés

A 90 éves Kele Gergelyt köszöntötte ma születésnapján a város nevében Kovács Gábor jegyző és Velkey Péter, a Humánigazgatási Osztály vezetője.
bővebben
2013 június 10 - hétfő

Születésnap (Videó)

Megalakulásának 45 éves évfordulóját ünnepelte a zalaegerszegi Kertbarát Kör, melynek 2009. május 12-i bejegyzését követően Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület a hivatalos neve. A Keresztury VMK-ban tartott rendezvény részeként régi kertészeti és borászati eszközökből egy kiállítást is szerveztek.
bővebben
2013 június 07 - péntek

Műfüves sportpálya az Izsák Imre ÁMK-ban (Videó)

Az MLSZ által meghirdetett Országos Pályaépítési Program támogatásával új kézilabda pálya méretű, műfüves pályát avattak az Izsák Imre ÁMK udvarán. A közel 30 millió forintos összköltségvetésű beruházás 30%-kát az önkormányzat finanszírozta.
bővebben
2013 június 07 - péntek

Új játékosok a ZTE férfi kosarasoknál (Videó)

Három új játékost igazolt a következő idényre a Zalakerámia ZTE kosárlabda klub, és új szponzori szerződést is kötött. Minderről ma sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2013 június 07 - péntek

II. Eper Nap a Piac téren (Videó)

Második alakalommal tartottak Eper Napot az zalaegerszegi piacon. A helyi termelők több mázsa eperrel készültek. Az ínyenceket pedig különböző eperkrémes sütemények várták a vásári forgatagban.
bővebben
2013 június 06 - csütörtök

Zalaegerszegen is megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Videó)

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartották a 84. ünnepi könyvhét és a 12. gyermekkönyvhét megnyitóját csütörtökön délután. A könyvhét hagyományosan a kortárs magyar irodalom bemutatkozásának ideje; a mai elektronikus világ sajátos fintora, hogy a könyvek kínálata csak elektronikus úton érhető el. A rendezvények június 10-ig tartanak.
bővebben