keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 augusztus 30 - péntek

Újra (dal)szüret a belvárosban (Videó)

Újra kitűnő szórakozást, minőségi gasztrokulturális élményt ígér a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, amelyet a jövő hétvégén rendeznek. Zalaegerszeg belvárosában két színpadon helyi és országosan ismert fellépők szórakoztatják majd a közönséget három napon át, vasárnap pedig a Magyar Dal Napja programsorozat hivatalos helyszíne lesz a zalai megyeszékhely.
bővebben
2013 augusztus 29 - csütörtök

Szezonzáró az AquaCityben (Videó)

Szezonzáró bulit rendeznek az AquaCityben a hétvégén. A programok már pénteken elkezdődnek, de szombaton lesz a csúcspont – mondta mai sajtótájékoztatóján Kugler László. Az Egerszegi Sport és Turizmus ügyvezetője úgy fogalmazott: méltóképpen szeretnék megünnepelni az egyik legszélsőségesebb szezont.
bővebben
2013 augusztus 28 - szerda

Ötletbörzét tartottak Zalaegerszegen (Videó)

A jövőt tervezik Zalaegerszegen. A város és az önkormányzati tulajdonú cégek vezetői a fejlesztés lehetséges irányait vették számba a ma délelőtti ötletbörzén, hiszen a következő uniós fejlesztési időszakban külön források állnak majd rendelkezésre a nagyobb városok számára. Mint Gyutai Csaba polgármestertől megtudtuk, egy 2020-ig szóló stratégiát kell most alkotni. A résztvevők egyöntetűen a gazdaság további erősítését határozták meg a legfontosabb fejlesztési irányként. Ehhez kapcsolódóan fontos cél a kis- és közepes vállalkozások megerősítése.
bővebben
2013 augusztus 26 - hétfő

Évadnyitó társulati ülés a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Hevesi Sándor Színház. Tavaly csaknem 70 ezer néző előtt több mint 270 produkciót mutatott be a zalaegerszegi teátrum. Az előadásokra több mint tízezren váltottak bérletet. A társulat a 2013-14-es évadra lényegében nem változott, ahogyan a célok sem: újabb nézőket szerezni a kőszínházba, úgy, hogy kiszolgálják a jelenlegi közönséget is.
bővebben
2013 augusztus 26 - hétfő

Magyar-Izraeli Baráti Társaságok országos konferenciája Zalaegerszegen (Videó)

Tolerancia és a szolidaritás volt a témája a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök 4. országos konferenciájának, amelyet a hét végén tartottak. Huszonnyolc városból érkeztek résztvevők Zalaegerszegre, hogy megvitassák legfontosabb problémáikat.
bővebben
2013 augusztus 23 - péntek

Minden zalai diáknak jutott kollégiumi hely Pécsett (Videó)

Minden zalai, zalaegerszegi diák megkapta a megpályázott pécsi felsőoktatási kollégiumi helyeket – adott tájékoztatást Balaicz Zoltán alpolgármester. Zalaegerszeg önkormányzata 10, a megye pedig további 50 diák elhelyezését tudja biztosítani a Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János Kollégiumában. A pályázatok száma idén jóval elmaradt a korábbiaktól.
bővebben
2013 augusztus 23 - péntek

Folytatódik a belváros megújítása (Videó)

Közel egymilliárd forintból folytatódik a zalaegerszegi belváros megújítása. A második ütemben megszépül a Dísz tér, egységes arculatot kap több belvárosi üzlet, megújul a Vásárcsarnok és megépül a belső északi elkerülő út második szakasza.
bővebben
2013 augusztus 22 - csütörtök

Mányoki Attila sikere - átúszta a La Mance-t! (Videó)

Az ötödik magyar sportolóként a zalaegerszegi Mányoki Attila augusztus 20-án, kedden átúszta a La Manche-csatornát az angliai Dover és a franciaországi Tardinghen között. Mányoki Attilának csütörtökön Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba is gratulált.
bővebben
2013 augusztus 22 - csütörtök

Egymásra hangolva (Videó)

Szociális térkép készül Zalaegerszegről, ezer-ezerkétszáz háztartás felmérésével. Ennek célja, hogy a szakemberek az eddigieknél is pontosabb képet kapjanak az itt élők szükségleteiről és problémáiról. Minderre egy nyertes TÁMOP-pályázat teremt lehetőséget.
bővebben
2013 augusztus 21 - szerda

Megszentelték az új kenyeret augusztus 20-án (Videó)

„Céltudatos, előremutató magatartásával elérte, hogy a magyarság Európa közepébe ért, és ennek a közösségnek mindmáig meghatározó tagja maradt” – mondta ünnepi beszédében a csácsi Szent István szobornál Palkovics László, a Magyar Tudományos Akadémia tagja augusztus 19-én. Előtte Furján Gellért atya arról szólt: hazánkat Szent Istvánnak köszönhetjük.
bővebben
2013 augusztus 21 - szerda

A SEHOL SE nyerte a 11. Augusztusi Csillag Kupát

2013. augusztus 19-én immáron 11. alkalommal került megrendezésre az Augusztusi Csillag Kupa kispályás labdarúgó torna, amelyet a Városi Sportcentrum salakos pályáin villanyfényes világításnál, körmérkőzéses
rendszerben vívtak a csapatok.
bővebben
2013 augusztus 15 - csütörtök

A magyar - izraeli baráti társaságok és körök IV. országos találkozójára készül Zalaegerszeg (Videó)

Augusztus 24. és 26. között tartják Zalaegerszegen a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök 4. országos konferenciáját. Ezalatt számos tudományos előadást tartanak arról, hogyan lehet a két ország népeit, kultúráját egymáshoz közelíteni. Vagyis a program nem a zsidóságról, hanem a két nép közeledéséről szól, és azt az üzenetet kívánja közvetíteni, hogy a béke kiindulópontja a megértés és egymás elfogadása. Minderről szerdán tartottak tájékoztatót a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2013 augusztus 14 - szerda

Megkezdték a felkészülést a férfi kosarasok

Augusztus elején megkezdte felkészülését a Zalakerámia ZTE Kosárlabda Klub férfi csapata – amelyet a város mellett továbbra is a Zalakerámia szponzorál. Új játékosként a 18 éves Velkey Jánost igazolták. A 192 centiméter magas kosarazót korosztálya egyik legjobbjaként tartják nyilván.
bővebben
2013 augusztus 12 - hétfő

Jótékonysági főzés az AquaCityben (Videó)

A jó idő és a jótékonysági program sokakat vonzott vasárnap az AquaCitybe. Tizenkettedik alkalommal tartottak főzőversenyt a strandon. A résztvevők ezúttal a város virágosításért több mint 3 millió forintot gyűjtöttek.
bővebben
2013 augusztus 08 - csütörtök

Vasárnap rendezik a jótékonysági főzőnapot (Videó)

Változik az időpontja a jótékonysági főzőversenynek az AquaCityben. Eredetileg augusztus 10-én szombaton tartották volna a hagyományos programot, ám a várható időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, augusztus 11-én, vasárnap rendezik. A részletekről ma számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2013 augusztus 08 - csütörtök

Szezonnyitó a női kosarasoknál (Videó)

Augusztus 5-én kezdte meg a felkészülést a ZTE NKK női kosárlabda csapata a következő bajnoki szezonra. A célokról, és a játékoskeretben történő változásokról sajtótájékoztató keretében számoltak be a klub elöljárói.
bővebben
2013 augusztus 07 - szerda

Energiaracionalizálás - közfoglalkoztatás Zalaegerszegen (Videó)

Kazánkorszerűsítést kötöttek össze közfoglalkoztatással Zalaegerszegen. A mintaprojekt keretében a közfoglalkoztatottak által megtisztított terület faaprítékát használják két önkormányzati óvoda fűtéséhez. Ehhez a Belügyminisztérium pályázatán nyertek forrást.
bővebben
2013 augusztus 07 - szerda

Huszonkettedik alkalommal rendeznek nemzetközi művésztelepet Gébárton (Videó)

Tegnap este nyílt meg a 22. GébArt nemzetközi művésztelep. Idén mexikói alkotók dolgoznak együtt magyar kollégáikkal – összesen nyolcan. Az idei téma a hagyomány, azaz annak megfogalmazása, hogy a különböző kultúrák hogyan tudják mindezt átemelni a mai kortárs művészetbe.
bővebben
2013 augusztus 02 - péntek

Roma holocaust (Videó)

Augusztus 2-a a roma holocaust világnapja. Zalaegerszegről közel 1500 cigányt vittek haláltáborokba. A túlélőket Gyutai Csaba polgármester köszöntötte a városházán.
bővebben
2013 augusztus 02 - péntek

Megszüntetik a búslakpusztai hulladéktelep környezetszennyezését (Videó)

Nyolcszáz millió forintos, teljes egészében európai uniós finanszírozású támogatást nyert az önkormányzat, hogy megszüntethessék az évekkel ezelőtt bezárt búslakpusztai hulladéklerakó által okozott környezetszennyezést – jelentette be Gyutai Csaba polgármester a helyszínen. A Condord Deponia Kft. 1992-kezdte „feltölteni” háztartási és ipari eredetű hulladékkal a telepet – azonban szinte semmilyen környezetvédelmi intézkedést nem tett.
bővebben
2013 augusztus 01 - csütörtök

Önkormányzati támogatás a pótfelvételizőknek (Videó)

Két millió forintos támogatási keretet szán a városi önkormányzat azoknak, akik a pótfelvételi eljárás keretében a Nyugat- magyarországi Egyetem zalaegerszegi központjának mechatronikai mérnök képzésére jelentkeznek. A felvételt nyert hallgatók első két félévben térítésmentesen tanulhatnak.
bővebben
2013 július 31 - szerda

Megújul a vízhálózat (Videó)

4,3 milliárd forintos beruházással fognak javítani Zalaegerszeg és a környező kis települések vízminőségén. Ez több mint 5000 fogyasztót érint majd. A projekt során a víz arzén tartalmát fogják csökkenteni a szakemberek.
bővebben
2013 július 31 - szerda

Felújították a Belvárosi Gyógyszertárat (Videó)

Felújították és szerdán délelőtt átadták a Belvárosi Gyógyszertárat a Széchenyi téren. A patika ezentúl a BENU cégcsoport fenntartásában működik, amelynek tulajdonosa a hazai gyógyszerpiacon meghatározó Pharmanova Zrt.
bővebben
2013 július 15 - hétfő

Finn-magyar nyelvi tábor Zalaegerszegen (Videó)

Most először tartanak finn-magyar kétnyelvű tábort Zalaegerszegen. A kezdeményezés még 1991-ben indult, és a fővárosi Kalevala Baráti Körtől ered. Azóta felváltva rendeznek intenzív nyelvtanulással egybekötött táborokat Finnországban és Magyarországon. Zalaegerszegre 24 – felnőtt „diák” és nyelvtanár érkezett.
bővebben
2013 július 11 - csütörtök

Átszervezték a közművelődési intézményeket (Videó)

A június 20-i közgyűlésen határozták el a képviselők, hogy összevonják az Izsák Imre, az Öveges József és az Apáczai ÁMK kulturális feladatait – a három intézmény Zalaegerszeg Városrészi VMK néven működik tovább, az Apáczai VMK irányításával. A Keresztury VMK feladata ugyanakkor a nagy városi rendezvények szervezése lesz.
bővebben
2013 július 10 - szerda

Nem juthatnak magyar termőföldhöz sem hazai, sem külföldi spekulánsok (Videó)

2014 májusától nem tudnak megszerezni egyetlen magyar termőföldet sem hazai, illetve külföldi spekulánsok – hangzott el a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság zalaegerszegi kihelyezett ülésén. Szó esett arról is: július elsejétől a termőföld jogellenes megszerzése is bűncselekmény.
bővebben
2013 július 09 - kedd

A Notre Dame Rend találkozója Zalaegerszegen (Videó)

Nemzetközi találkozóra érkeztek Zalaegerszegre a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend tagjai, mintegy félszázan. A vendégeket ma köszöntötte Gyutai Csaba polgármester a Mindszenty Iskola tornatermében.
bővebben
2013 július 09 - kedd

Nógrád megyei delegáció

Tizenöt fős Nógrád megyei delegáció érkezett Zalaegerszegre. A városházán Gyutai Csaba köszöntötte őket.
bővebben
2013 július 09 - kedd

90 éves néni köszöntése

Irigylésre méltó frissességgel ünnepelte 90. születésnapját a zalaegerszegi Dél Éva – és ugyanígy fogadta a köszöntésére érkező városházi vendégeket, köztük Kovács Gábor jegyzőt.
bővebben
2013 július 05 - péntek

Diplomaosztó a BGF-en (Videó)

Negyvenhat végzős hallgató diplomaosztó ünnepségét tartották a BGF Zalaegerszegi Intézetében. Az oklevelek mellett zalaegerszegi vállalatok ösztöndíját is megkapták a legeredményesebb hallgatók.
bővebben