keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 október 31 - szerda

Roma holocaust és az emlékezet (Videó)

A roma holocaustra emlékeztek ma délután Zalaegerszegen a vasútállomás falán elhelyezett emléktáblánál. Egyes források szerint 800, mások szerint 1500 – roma férfiakat, nőket és gyermekeket szállító vagonok indultak Komáromba, majd onnan Auschwitzba a deportálások idején. A haláltábort csak néhányan élték túl.
bővebben
2012 október 31 - szerda

Óvodapedagógusok köszöntése (Videó)

Óvodapedagógusok munkásságát ismerték el tegnap az Apáczai ÁMK-ban. Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta január elsejétől kiemelt figyelmet fordítanak az óvodákra, a pedagógusok továbbképzését pedig pályázati forrásokból kívánják finanszírozni.
bővebben
2012 október 31 - szerda

Aktív időskor - Generációk egészsége

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének XXIV. szimpóziuma 2012. november 6-8-ig a zalaegerszegi Arany Bárány Hotelban. Az előadások ingyenesen látogathatóak. Az érdeklődők a helyszínen tudnak regisztrálni.
bővebben
2012 október 31 - szerda

Megemlékezés a Petőfi laktanyánál (Videó)

Szolgálatteljesítés közben elhunyt sorkatonákra és tisztekre, valamint a 8. gépesített hadosztályra emlékeztek kedden az egykori Petőfi laktanya előtti emlékműnél. Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a zalaegerszegi Honvédklub, a Nemzetközi Szent György Lovagrend zalaegerszegi szervezete, valamint a zalaegerszegi önkormányzat koszorúzott. Az eseményen képviseltette magát a lovagrend ausztriai szervezete is.
bővebben
2012 október 30 - kedd

Zöld kampusz (Videó)

Hogyan éljünk környezettudatosan? A kérdésre mától bárki választ kaphat, aki ellátogat a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Karának kampuszába. Az intézmény a regionális fejlesztési alapból 143 millió forintot nyert egy komplex fenntarthatósági programra. Ennek fejeződött be az első üteme.
bővebben
2012 október 30 - kedd

SuliTV a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában (Videó)

Tekintse meg a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában működő SuliTV 2012. októberi adását.
bővebben
2012 október 30 - kedd

Zárva tart a kertvárosi postahivatal

Ezúton értesítjük az érintett lakosokat, hogy informatikai fejlesztés miatt a Zalaegerszeg 6 posta (Zalaegerszeg, Köztársaság út 65-67.) 2012. november 7-én (szerdán) zárva tart.
bővebben
2012 október 29 - hétfő

KRESZ-pálya a Kodály Óvodában (Videó)

KRESZ-parkkal bővült a Landorhegyi Integrált Óvoda Kodály utcai Tagóvodája. Az ünnepélyes avatón a gyerekek már ki is próbálhatták az új pályát.
bővebben
2012 október 29 - hétfő

Tiszteletadás az '56-os hősök előtt

Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy az október 23-i ünnepi műsort iskolánk 10. évfolyamán tanuló diákok rendezik és adják elő. Az ünnepi megemlékezés előkészületeit osztályfőnökeink, Lakics Beatrix és Juranits Lászlóné irányította és szervezte.
bővebben
2012 október 29 - hétfő

A Zene Világnapja

Október elseje a zene ünnepe, mely nagyon közel áll a szívemhez, mert én is ének-zene tagozatos vagyok.
bővebben
2012 október 29 - hétfő

Landor Lapok

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola Landor Lapok című diákújságjának 2012. októberi száma.
bővebben
2012 október 29 - hétfő

3D íjászverseny

Szeptemberben kezdtem el járni íjászatra a Sólyom Íjász Egyesületbe.
bővebben
2012 október 26 - péntek

Közgyűlés után (Videó)

37 napirendi pontot tárgyalt tegnap a közgyűlés, ezek közül négyet zárt ülésen. A városatyák többek között a parkolást, közoktatást és idegenforgalmat érintő ügyekben döntöttek.
bővebben
2012 október 26 - péntek

Méltó körülmények fogadják a temetők látogatóit (Videó)

Rendezett temetők fogadják idén is Mindenszentek- és Halottak Napján a temetők látogatóit – hangzott el ma a kegyeleti helyek szemléjét követő sajtótájékoztatón az Új temetőben. Az önkormányzat erre az alkalomra utak rendbetételéről, fák ültetéséről és védett sírok felújításáról egyaránt gondoskodott.
bővebben
2012 október 26 - péntek

Mesemondás a 4. a osztályban

Osztályunkban a héten mesemondó versenyt rendeztünk.
bővebben
2012 október 26 - péntek

Töklámpást készít a 4.a osztály

Marci hatalmas tökkel érkezett egyik reggel az iskolába.
bővebben
2012 október 26 - péntek

Milyen érzés riporternek lenni?

Milyen érzés riporternek lenni? Ezt tapasztaltuk meg mi, landorhegyis diákok. Történészekkel, sportolókkal, írókkal, színművészekkel és az alpolgármesterrel is beszélgettünk, de a tanárainkat is faggattuk gyerekkorukról.
bővebben
2012 október 25 - csütörtök

Vajda József emlékverseny

2012. október 16-án népdaléneklési versenyen vettem részt, amelyet Vajda József (1920-1998) emlékére rendeztek a Liszt Ferenc Általános Iskolában.
bővebben
2012 október 24 - szerda

Ötven éves az andráshidai óvoda (Videó)

Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelte ma az andráshidai óvoda, amely jelenleg az Öveges ÁMK kötelékében működik. 110 kisgyerek jár ide. Őket, az óvoda dolgozóit és a vendégeket Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd emléklapot adott át az intézmény vezetőjének, Novák Piroskának.
bővebben
2012 október 24 - szerda

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Zalaegerszegen (Videó)

Az Ady úti 56-os emlékműnél rendezték a városi ünnepséget kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján. Az ünnep előestéin koncertek kínáltak kikapcsolódást a közönségnek.
bővebben
2012 október 19 - péntek

Duális képzés Zalaegerszegen (Videó)

Megkezdődött a duális képzés a Nyugat- magyarországi Egyetem Mechatronikai Mérnöki Karán. A képzésben résztvevő elsőéves hallgatók tanulmányi idejük felét vállalatoknál fogják tölteni.
bővebben
2012 október 19 - péntek

Október 23-ra emlékeztek a diákok (Videó)

Zalaegerszeg valamennyi iskolájában megemlékeztek az 1956-os forradalmi eseményekről – a Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai saját maguk írták és adták elő ünnepi műsorukat.
bővebben
2012 október 19 - péntek

Egészséges menzakaják - ezt ígéri a Hungast Nyugat Kft. (Videó)

Idén nyáron közbeszerzési eljárás nyomán kötött megállapodást az önkormányzat és Hungast Nyugat Kft., hogy cég a következő 5+5 évre átveszi 30 zalaegerszegi óvodában és iskolában a közétkeztetést. A Hungast célja, hogy a gyerekek minél korszerűbben és egészségesebben táplálkozhassanak a menzán is. Az első eredmények már látszanak: a menüben több a zöldségféle és gyümölcs, a szolgáltató pedig folyamatosan értékeli a visszajelzéseket. Minderről a sajtó munkatársait is tájékoztatták.
bővebben
2012 október 19 - péntek

Gumibitumen üzem Zalaegerszegen (Videó)

Átadták a Mol Zalai Finomító új gumibitumen üzemét, ahol évente 5000 tonna gumibitument tudnak majd előállítani. A Pannon Egyetemmel közösen végzett kutatásfejlesztésnek köszönhetően olyan anyagot állítottak elő, amelynek segítségével az utak a környezeti hatásoknak ellenállóbbak, hosszabb élettartamúak lesznek.
bővebben
2012 október 19 - péntek

Az állatok világnapján

Ebben a hónapban ünnepeltük meg az állatok világnapját az iskolában.
bővebben
2012 október 18 - csütörtök

Befektetés a jövőbe (Videó)

Új ösztöndíjrendszert vezetett be az önkormányzat a felsőoktatásban tanulók részére. A korábbi Hazavárunk programhoz képest, most elsősorban azokat a Zalaegerszegi fiatalokat támogatják, akik tanulmányaikat a helyi felsőoktatási intézményekben végzik.
bővebben
2012 október 18 - csütörtök

Kölyökatlétikán a 4.a

Osztályunk tanulói kellemes élménnyel gazdagodtak október 12-én délután. Ez a Kölyök Atlétikai Program szervezőinek köszönhető, akik meghívtak bennünket egy számunkra izgalmas sportversenyre.
bővebben
2012 október 17 - szerda

209 éve született Deák Ferenc

„Előmozdítani az ország anyagi és szellemi érdekeit, szem előtt tartva mindig a népjogokat és a törvények előtti egyenjogúságot.” Ezt Deák Ferenc mondta 1868-ban. A ‘haza bölcsének’ gondolatait is felidézték ma Zalaegerszegen a Deák téren. Születésének 209. évfordulóján Zala megye és Magyarország egyik legnagyobb politikusára emlékeztek a megyeszékhelyen.
bővebben
2012 október 17 - szerda

Polgárőrök ünnepeltek (Videó)

Október 23-ra emlékezett tegnap este a Zala Megyei Polgárőr Szövetség a városháza dísztermében. Az ünnepségen Horváth Róbert, a szövetség elnöke mondott köszöntőt, majd az Eötvös iskola több mint 60 diákja adott műsort.
bővebben
2012 október 17 - szerda

Útlezárás

2012. október 23-án 15 óra 45 perctől városi ünnepség miatt lezárásra kerül az Ady utca ’56-os Emlékmű előtti szakasza (Városi Strandfürdő) és a Botfy utca. Az útzár feloldására az ünnepséget követően, várhatóan 17.00 órakor kerül sor. A jelzett időszakban a Táncsics utcából csak balra, lehet kanyarodni.
bővebben