keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 október 16 - kedd

30 éves a Tipegő Bölcsőde (Videó)

30 éves a Kis utcai Tipegő Bölcsőde. A jubileumi évforduló alkalmából ünnepséget rendezett az intézmény, emellett felavatták a 14,5 millió forintból felújított tetőt is.
bővebben
2012 október 16 - kedd

Új munkahelyek Zalaegerszegen (Videó)

Bővítik az inkubátorházat Zalaegerszegen. A megnövekedett kereslet miatt van szükség az új épületszárnyakra. A két rész mintegy 4000 négyzetméteren épül és várhatóan 120 új munkahelyet teremt három éven belül.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

60 éves a Deák Ferenc Megyei Könyvtár (Videó)

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Deák Ferenc Megyei Könyvtár. A születésnapi ünnepséget ma tartották a bibliotékában. A programra jelenlegi és egykori munkatársak a könyvet szerető állampolgárok érkeztek. Kiss Gábor a bibliotéka jelenlegi igazgatója Kossuth Lajos szavaival nyitotta meg a rendezvényt.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

20 éves a Canterina (Videó)

Fennállásának 20 éves jubileumát ünnepelte szombaton a zalaegerszegi Canterina Kórus. Ebből az alkalomból ünnepi koncertet adott a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Balaicz Zoltán alpolgármester a két évtizedes színvonalas tevékenységért oklevelet adományozott az együttesnek.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

Felavatták Ruszt József szobrát (Videó)

Pályatársak, barátok, tisztelők részvételével felavatták Ruszt József, a Hevesi Sándor Színház alapítójának szobrát. Béres János szobrászművész alkotásával a színházlátogatók ezután a nézőtéri előcsarnokban találkozhatnak.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

Színházi élményem

A Landorhegyi iskola több diákjával együtt én is vásároltam színházbérletet, amelynek első előadására október 1-jén került sor.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

Népmese napja

Szeptember végén Benedek Elekre, nagy mesegyűjtőnkre emlékezünk. A József Attila Városi Könyvtárban néhányan az osztályból mesét olvastunk fel. Én Az öreg ember kövér malaca című tréfás mesével készültem.
bővebben
2012 október 15 - hétfő

Gyilkosság, lövés által... - Forradalom Zalában

Kínyó Ferenczy Tamás Gyilkosság, lövés által..- Forradalom Zalában című dokumentumfilmjét október 24-én 18 órától tűzi műsorára a Zalaegerszegi Televízió.
bővebben
2012 október 12 - péntek

Jubileum a Mikes utcai óvodában (Videó)

Fennállásának ötvenéves évfordulóját ünnepelte ma a Mikes utcai tagóvoda. Az intézmény ebből az alkalomból elismerő emléklapot vehetett át Balaicz Zoltán alpolgármestertől.
bővebben
2012 október 12 - péntek

Elkezdődtek a Zal@Net Regionális Informatikai Napok (Videó)

Ma tartották a Zal@Net 2012 Regionális Informatikai Napok nyitórendezvényét a baki Faluházban. A programsorozat célja, hogy a résztvevők az információs társadalom fejlesztésének aktuális kérdéseit és lehetőségeit megvitassák, illetve meghatározzák a közös tennivalókat. Szándékuk még, hogy az eredményről a vállalkozásokat, a közigazgatás szereplőit, valamint a lakosságot is tájékoztassák.
bővebben
2012 október 11 - csütörtök

Megújult a Cseperedő Bölcsőde (Videó)

11 millió forintos beruházás segítségével újították fel a Cseperedő Bölcsődét. A nyári szünet idején megújult az intézmény elektronikus rendszere, átalakították a tároló konyhájukat, valamint kialakítottak egy akadálymentes feljárót is.
bővebben
2012 október 11 - csütörtök

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek (Videó)

Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek szerdán a városházán. Diplomaszerzésük 60., 65. és 70. évfordulója alkalmából díszoklevelet kaptak a város polgármesterétől.
bővebben
2012 október 11 - csütörtök

Bemutatkoztak a városi diákönkormányzat tagjai (Videó)

Megválasztották az új diákpolgármester, diák-alpolgármestert és jegyzőt szerdán a város Dísztermében. A fiatalok értékelték az előző évet, valamint első alkalommal tartottak diákközmeghalgatást. Az eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be a média képviselőinek.
bővebben
2012 október 10 - szerda

Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott ma a zalaegerszegi közgyűlés, melyen a városatyák három, írásban előterjesztett napirendi ponttal foglalkoztak.
bővebben
2012 október 10 - szerda

Állati nap a Landorhegyiben

Október 4-én az iskolánk megünnepelte az állatok világnapját.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Virtuális Városi Diákújság (Videó)

Ismét diákújságírókat keres a zalaegerszeg.hu internetes portál. A Virtuális Városi Diákújság általános, közép és főiskolás tanulók cikkeit várja. A pályázatot a Zalaegerszegi Televízió és a város portálja közösen hirdette meg. A felhívás október elsejével indult és a tanév végéig tart. Azok az iskolák, ahonnan a legtöbb írás érkezik, jutalomban részesülnek.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Lovastábor

Augusztus 6-10-ig Bagodban voltam lovastáborban. Ez alatt az egy hét alatt nagyon sok mindent megtanultam. Már tudom a nyereg részeit, a lófajtákat, a lovak tisztítását, tartását, és persze magát a lovaglást is.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Gombaszedés

Nagyszüleimmel elmentem a szilvágyi erdőbe gombászni. Nagyon korán kellett felkelnem, ami egy kicsit nehéz volt.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Vizsla Kolozs kalandjai

Idén nyáron úgy döntöttem, hogy sokat fogok olvasni.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Zelk Zoltán: Egy kutya emlékei

Az egyik osztálytársamtól kaptam egy könyvet születésnapomra, ami egy kutya naplója.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Kőszegi hétvége

Augusztusban Kőszegen ostrom-napokat rendeztek. Sok gyermeknek és felnőttnek egyaránt vonzó programot szerveztek: erőpróbákat, kézműves bemutatókat, koncerteket, hastánc bemutatót.
bővebben
2012 október 09 - kedd

Gyógynövények

Timi néni környezetismeretből szorgalmi feladatot adott. Gyógynövényekről kellett képeket gyűjteni.
bővebben
2012 október 09 - kedd

A Kinizsi-vár

Hallottatok már Kinizsi Pálról, a legendás törökverő magyar vitézről?
bővebben
2012 október 09 - kedd

"Kópémesét" olvastam

A népmese napján, Benedek Elek születésének évfordulóján a városi könyvtárban rendezték meg a „Kópémesék” című felolvasást. Ezen a 4. b osztály több tanulója is részt vett.
bővebben
2012 október 08 - hétfő

Emlékezés az Aradi Vértanúkra (Videó)

Hazafiúi kötelességünk emlékezni és fejet hajtani történelmünk talán legtragikusabb napján – mondta Pinczés István a Griff Bábszínház igazgatója. A magyar szabadságharc tragikus végére és a kivégzett katonai vezetőkre Zalaegerszegen a Csány szobornál pénteken, kora este emlékeztek.
bővebben
2012 október 05 - péntek

Megnyílt a Csipke Parkolóház (Videó)

Ma ünnepélyes kapunyitással átadták az autósoknak a Csipke Parkolóházat. Az épületet nemrégiben vette meg a Városgazdálkodási Kft., amely a város vezetőivel együtt azt szeretné, ha minél többen vennék igénybe. A túlzsúfolt belvárosban itt lehet a legolcsóbban és a legbiztonságosabban parkolni.
bővebben
2012 október 05 - péntek

Óvodai jubileum (Videó)

Fennállásának 30 éves jubileumát ünnepelte ma a 180 millió forintból felújított Kis utcai óvoda. Ebből az alkalomból Gyutai Csaba polgármestertől átvehették a Város Emléklapját.
bővebben
2012 október 05 - péntek

Emlékezés az aradi vértanúkra

Iskolánkban is megemlékeztünk a hős tizenhárom aradi vértanúról. Az október 5-i pénteki ünnepségünknek én is részese, sőt szereplője is lehettem.
bővebben
2012 október 05 - péntek

Orosz pénzügyi szakemberek Zalaegerszegen (Videó)

Az „Oroszországi Pénzügyi Szakemberek Egyesületének” delegációja látogatott ma Zalaegerszegre, Nagyezsda Szergejevna Makszimova, az Oroszországi Föderáció Állami Duma képviselőjének vezetésével. Ebből az alkalomból a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben konferenciát tartottak, melyen a város vezetői, a kormánymegbízott, gazdasági főiskolai hallgatók, illetve az önkormányzat gazdasági és pénzügyi szakemberei vettek részt. A találkozó legfőbb célja a további kapcsolatépítés volt.
bővebben
2012 október 05 - péntek

A vorhotai kirándulás

Egy szép szeptemberi szombat délutánra az osztályunk szervezett a vorhotai focipályára egy családi napot.
bővebben