keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 október 04 - csütörtök

Macskássy Izolda műveiből nyílt kiállítás az Apáczai ÁMK-ban (Videó)

„Összetartozunk” címmel Macskássy Izolda festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Apáczai ÁMK-ban. A tárlatot a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Besenczi Árpád nyitotta meg; a vendégeket Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte. A kiállítás az idén 25 éves Apáczai ÁMK jubileumi rendezvénysorozatának egyik állomása.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

A Hold

Július 28-án a Dísz téren Bánfalvi Péter csillagász felállított egy távcsövet, amin keresztül megnézhettük a Holdat 20, 30, 60 és 80-szoros nagyításban.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Ökobusz Zalaegerszegen

2012. június 27-én adták át az első ökobuszt Zalaegerszegen. Az ünnepélyes átadóra anyával mentünk el. Az átadás alkalmából emlékjegyet és lufit kaptunk ajándékba, utána pedig utazhattunk a buszon.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Kirándulás Veszprémben

A Bakony peremén mély völgyekkel és függőleges sziklafalakkal határolt területen fekszik a veszprémi vár.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Ez kihagyhatatlan!

Budapesti kirándulásom legnagyobb élménye a Csodák Palotája volt. Érthetően, szórakoztatóan mutatják be a természet, elsősorban a fizika törvényeit, jelenségeit. Száznál több eszközt lehet kipróbálni. Az „Öveges-teremben” pedig látványos kísérletbemutatók egészítik ki a kiállításon szerzett élményeket.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Múzeumok éjszakája

A múzeumok éjszakáját francia példa alapján 2003. óta rendezik meg Magyarországon. Idén június 16-án került sor e programsorozatra.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Kirándulás Zalaköveskúton

Zalaköveskútra kirándultunk. Ez a kis falu gyönyörű környezetben, Hévíz és Zalaszentgrót között helyezkedik el. Első említése 1400-ból való, nemesek lakták. 1800-ban a lakosság 180 fő volt, sajnos az állandó lakosok száma ma már csak 29 fő.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Virágvásár

Hagyományőrző módon, a Virágos Zalaegerszegért mozgalom népszerűsítésére 2012. október 10-11-én, 9:00-18:00 óra között Őszköszöntő Virágvásárt tartanak a Polgármesteri Hivatal előtti téren. Esőnap 2012. október 15, hétfő.
bővebben
2012 október 04 - csütörtök

Kutatók éjszakája

Szeptember 28-án első alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen az inkubátorházban a Kutatók éjszakája elnevezésű programot.
bővebben
2012 október 03 - szerda

Rendkívüli diák-önkormányzati ülés (Videó)

Rendkívüli diák-önkormányzati ülést tartottak ma a Landorhegyi Általános Iskolában. A rendezvény egyben találkozó is volt Balaicz Zoltán alpolgármesterrel, akitől több kérdésre is választ vártak a tanulók.
bővebben
2012 október 02 - kedd

Zalaegerszegi delegáció Goriziában (Videó)

Hivatalos látogatást tett Olaszországba egy megyeszékhelyi delegáció. Hosszú évtizedek óta van kapcsolat Gorizia és Zalaegerszeg között. Múlt pénteken A Határok Ízei elnevezésű gasztronómiai fesztiválon volt a küldöttség.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Fotókiállítás

Kresz Albert Balogh Rudolf-díjas fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, a Zene Világnapja alkalmából.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Így kezdtük a tanévet!

A mi osztályunk nagyon jó csapat. Zsuzsa néni és Mariann néni nem a könyvek megismertetésével kezdték a tanévet, hanem csapatépítésre utaztunk.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Szerepeltem a Munkakutya Világbajnokságon

Nagy élményben volt részem nemrég: részt vehettem szeptember 23-án a 22. Munkakutya Világbajnokság díjátadó ünnepségén. Ez a neves verseny egy héten át zajlott a mi városunk futballstadionjában.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Zene Világnapja

Ünnepi műsorral emlékeztek a Zene Világnapjára az Ady Endre művészeti iskolában. Október 1. 1972 óta emlékeztet a zeneművészet legnagyobbjaira, Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

A szépkorúakat köszöntötték (Videó)

Az időseket ünnepelték ma szerte a világon. A szépkorúakat köszöntötték Zalaegerszegen is. A zsinagógában kulturális műsor fogadta a meghívottakat. Magyarországon hozzávetőleg minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis már betöltötte a hatvanadik életévét.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Fogadóóra más időpontban

Gecse Péter önkormányzati képviselő októberi fogadónapját a szokásostól eltérően 2012. október 15-én tartja, 17.00-18.00 óra között a Kosztolányi úti Fidesz irodán.
bővebben
2012 október 01 - hétfő

Áder János nyitotta meg a Mindszenty-kiállítást (Videó)

Mindszenty József születésének 120. és a zalaegerszegi Jézus Szíve ferences plébániatemplom felszentelésének 85. fordulója alkalmából kiállítás nyílt vasárnap este a templom toronyszobájában. A kiállítást Áder János köztársasági elnök nyitotta meg. Mindszenty József több mint negyedszázadig volt Zalaegerszeg plébánosa, és a ferences templomot is ő építtette.
bővebben
2012 szeptember 28 - péntek

Újabb szárnnyal bővítik az Űrhajós úti bölcsődét (Videó)

Új részleggel bővítik az Űrhajós úti bölcsődét – az önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében 80 millió forintos támogatást nyert az építkezéshez. Az új épületszárny alapkövét ma helyezték el, egyúttal felavatták a felújított játszóudvart is.
bővebben
2012 szeptember 28 - péntek

ÖKO-Nap harmadszor (Videó)

Harmadik alkalommal rendezett ÖKO-Napot a Belvárosi Általános Iskola a Dísz téren. Az intézménynek és társszervezeteinek ezúttal is az volt a célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem, illetve a környezeti nevelés fontosságára.
bővebben
2012 szeptember 28 - péntek

Illés Fanni paralimpikont köszöntötték (Videó)

Ünnepélyesen köszöntötték csütörtökön Illés Fannit a Londonból hazatért egerszegi paralimpikont a város, a klub és a támogatók képviselői. Noha a 20 éves sportolónő csalódottan tért haza az angol fővárosból, itthon mindenki biztosította arról, végtelenül büszkék és példaképként tekintenek rá.
bővebben
2012 szeptember 28 - péntek

Kerekasztalhoz ültek a zalaegerszegi ifjúsági szervezetek (Videó)

Csütörtökön tartotta III. Piknikjét a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal. A Botfai Hüvös – kastélyba azokat a szervezeteket és önkormányzati szakembereket várták, akik szerepet vállalnak a fiatalokat érintő feladatokban. A testület ülésén 34 szervezet újította meg tagságát.
bővebben
2012 szeptember 27 - csütörtök

Kihirdették a Virágos Zalaegerszegért verseny eredményét (Videó)

Kilencedik alkalommal hirdette meg Zalaegerszeg Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. a Virágos Zalaegerszegért mozgalmat. Szerdán a város dísztermében eredményt hirdettek. Itt azok vehettek át elismerésként összesen 600 ezer Ft értékű virágvásárlási utalványt, akik átlagon felül tették esztétikusabbá lakókörnyezetüket, s ez év július 15-ig benyújtották pályázataikat.
bővebben
2012 szeptember 26 - szerda

33 gépésztanuló szakközépiskolás kap ösztöndíjat (Videó)

A gépészeti szakmacsoportba tanuló középiskolásoknak meghirdetett ösztöndíjra idén 40-en jelentkeztek. Közülük többen tanulmányi eredményeik miatt nem kapták meg a támogatást. Esélye azonban kétszer annyi diáknak is lehetett volna, az önkormányzat ugyanis 2 millió forintot szánt a támogatásra.
bővebben
2012 szeptember 25 - kedd

Útlezárás

2012. október 5-én (pénteken) 17.40-19.00 óra között városi megemlékezés miatt lezárják a Kossuth utca Petőfi utca – Csány tér közötti szakaszát. A fenti időpontban a Zala Volán járatai terelőútvonalon közlekednek.
bővebben
2012 szeptember 24 - hétfő

Befejeződött a Munkakutya Világbajnokság

Véget ért a Munkakutya Világbajnokság. Az elmúlt héten 35 ország 134 csapata mérte össze tudását Zalaegerszegen.
bővebben
2012 szeptember 24 - hétfő

Keresztfelújítás (Videó)

Egy több mint száz éves útszéi keresztet újítottak fel Csácsbozsokban. A kereszt szentelése után bortúra következett, a résztvevők 6 hegyi pincét látogattak meg.
bővebben
2012 szeptember 24 - hétfő

Turizmus - Zala megye továbbra is az élen (Videó)

Idén nyáron egy vendég jellemzően 4 éjszakát töltött el Zala megye kereskedelmi szálláshelyein. A legkedveltebbek idén is a gyógyszállók voltak- derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből.
bővebben
2012 szeptember 24 - hétfő

19. Családfesztivál (Videó)

19. alkalommal rendeztek Családfesztivált, amelynek idén is az Ady Iskola adott otthont. Egész napos kulturális és sport programok valamint előadások várták a családokat.
bővebben
2012 szeptember 21 - péntek

Ünnepség a Szent Család Óvodában (Videó)

Pénteken délután szentelték föl a Szent Család Óvoda tornatermét. Az új épületrészt 20 millió forintos önkormányzati támogatásból vásárolták meg, a felújítást pedig jelentős részt jótékonysági adományokból finanszírozták. Az ünnepségen dr.Veress András szombathelyi megyéspüspök tartott szentmisét. A szertartást agapé – azaz szeretetvacsora – és szüreti mulatság követte. Mindebbe beletartozott, hogy az óvoda éppen most 15 éves.
bővebben