keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 szeptember 21 - péntek

Változik a parkolási rend a Sportcsarnok környékén

A 22. FCI Munkakutya Világbajnokság miatt csütörtöktől őrzött parkolóként működött a Sportcsarnok előtt található parkoló. A VB szervezőivel folytatott egyeztetés eredményeként a rendezvény hátralévő ideje alatt díjmentesen áll majd a látogatók rendelkezésére a terület.
bővebben
2012 szeptember 21 - péntek

Laboravatás a TISZK-ben (Videó)

A tudatos szakmaválasztást segíti az a laboratórium, amit pénteken avattak fel az Észak-zalai Térségi Integrált Szakképző Központban. Az intézmény saját beruházásként 3,5 millió forintból 8 darab korszerű képességvizsgáló eszközt szerzett be. Ezek segítségével olyan információkhoz juthatnak a tanulók, amelyek gazdagítják az önismeretet.
bővebben
2012 szeptember 21 - péntek

Új fizetős parkolóhelyek!

A Városgazdálkodási Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy Zalaegerszeg MJ Város közgyűlésének döntése értelmében a Botfy és Vörösmarty utcákban és a Vizslaparki út Göcseji és Petőfi utca közötti szakaszán a parkolás gépkocsival csak díjfizetés ellenében történhet. A parkolási tarifa 160 Ft/óra, melyet hétköznap 8.00-18.00 óra, szombaton 8.00-14.00 óra között kell megfizetni.
bővebben
2012 szeptember 21 - péntek

Munkakutyák versenyeznek Zalaegerszegen (Videó)

Magyarországra érkezett a kutyavilág elitje. Zalaegerszegen rendezik a 22. Munkakutya Világbajnokságot. Három versenyszámban – nyomkövetés, őrző-védő és engedelmességi feladatok – csütörtöktől vasárnapig tart a megmérettetés.
bővebben
2012 szeptember 20 - csütörtök

Kártya vészhelyzetre (Videó)

Vészhelyzeti kártyát kap az önkormányzattól csaknem ötezer Zalaegerszegen tanuló diák. Erről ma tartottak sajtótájékoztatót az Ady Iskolában, ahol néhány tanuló Gyutai Csaba polgármestertől személyesen vehette át a később kitöltendő, szükség esetén létfontosságú dokumentumokat.
bővebben
2012 szeptember 20 - csütörtök

Diákönkormányzat - felkészítés az októberi választásra (Videó)

Háromnapos képzés keretében készítik fel a fiatalokat az októberben esedékes diákönkormányzati választásokra. A programokon a diákok életében fontos szerepet játszó kérdésekkel foglalkoznak.
bővebben
2012 szeptember 20 - csütörtök

Szabolcs Péter 70 éves - két kiállítása is nyílt a városban (Videó)

Két helyszínen is nyílt szerdán kiállítás a 70 éves Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból. 1942. szeptember 22-én született Diósgyőrben, és 1967 óta él Zalaegerszegen. Jubileumi kiállításán válogatott munkáinak egy részét a Göcseji Múzeumban, másik részét a Gönczi Galériában tekinthetik meg az érdeklődők.
bővebben
2012 szeptember 19 - szerda

Idősek Napi Ünnepség

Az Idősek Világnapja alkalmából Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata szeretettel és tisztelettel köszönti Zalaegerszeg valamennyi időskorú lakosát, és ebből az alkalomból szeretettel meghívjuk valamennyiüket Idősek Napi Ünnepségünkre 2012. október 1-jén 10 órára a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe.
bővebben
2012 szeptember 19 - szerda

A járműiparban látják a jövőt (Videó)

Megalakult a Nyugat-dunantúli járműipari és innovációs klaszter. Az alapító okiratot ma írták alá Zalaegerszegen. Az egyesület a járműiparban érdekelt szereplők piaci pozíciójának javítását, a belföldi- és nemzetközi kapcsolataik erősítését szolgálja.
bővebben
2012 szeptember 19 - szerda

Befektetés a jövőbe - új ösztöndíj zalaegerszegi fiataloknak (Videó)

Új ösztöndíjrendszert vezet be az önkormányzat a felsőoktatásban tanulók részére. A korábbi Hazavárunk programhoz képest, most elsősorban azokat a zalaegerszegi fiatalokat támogatják, akik tanulmányaikat a helyi felsőoktatási intézményekben végzik.
bővebben
2012 szeptember 18 - kedd

Kilátót avattak a Jánkahegyen (Videó)

Újabb turisztikai látványossággal bővült a megyeszékhely kínálata. Kedd délután avatták fel a Jánkahegyi kilátót. A létesítmény a Gyuri Csárda tetején található és bárki számára látogatható.
bővebben
2012 szeptember 18 - kedd

FCI Munkakutya Világbajnokság Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg ad otthont szeptember 20. és 23. között a 22. Munkakutya Világbajnokságnak – ez a kutyakedvelő társadalom talán legnagyobb rendezvénye. Magyarországon évtizedekkel ezelőtt volt utoljára hasonló verseny Budapesten – a tavalyi világbajnokságnak pedig Németország volt a helyszíne. Minderről kedden tartottak tájékoztatót a városházán.
bővebben
2012 szeptember 18 - kedd

20 éves a Canterina

A Canterina Kamarakórus jubileumi hangversenye 2012. október 13-án a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2012 szeptember 18 - kedd

Döntés után (Videó)

Horváth László (Fidesz) és Pete Róbert (Jobbik) volt a Zalaegerszegi Televízió Döntés után című műsorának vendége.
bővebben
2012 szeptember 18 - kedd

Film a 30 éves Hevesi Sándor Színházról (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió filmje a 30 éves Hevesi Sándor Színházról. A dokumentumfilmet Tompagábor Kornél és Tóth Sándor készítette.
bővebben
2012 szeptember 17 - hétfő

Születésnapot ünnepelt a színház (Videó)

A színház forgatag itt még nem ért véget. Szombat este az egykori és jelenlegi tagokat, a meghívott vendégeket várták a teátrumba, hogy megünnepeljék a Hevesi Sándor Színház fennállásának 30. születésnapját. Noha a színházalapító Ruszt József 1983. szeptember 13-án tartotta az első évadnyitó társulati ülést, már egy elő évaddal 1982-ben elindult a megyeszékhelyi színházi munka.
bővebben
2012 szeptember 17 - hétfő

Színházi forgatag

Kulisszajárás, szabadtéri programok és gálaest; így ünnepelte a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház fennállásának 30. évfordulóját szombaton. A programok már délután elkezdődtek, amikor évadnyitó színházi forgatagra várták a teátrum kedvelőit.
bővebben
2012 szeptember 17 - hétfő

Kulturális Örökségek Napjai Zalaegerszegen (Videó)

A Kulturális Örökségek Napjai keretében mintegy 200 település 800 helyszínén tartottak programot szombaton és vasárnap. Zalaegerszegen a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem várta az érdeklődőket.
bővebben
2012 szeptember 13 - csütörtök

Közgyűlés után (Videó)

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Gyutai Csaba polgármester és Kovács Gábor jegyző. A képviselők tegnap összesen 35 napirendi pontot tárgyaltak. Ezek közül Gyutai Csaba a leglényegesebbeknek a költségvetéssel közvetlenül összefüggésben állókat jelölte meg.
bővebben
2012 szeptember 13 - csütörtök

Bolhapiac már szombaton is

A Vásárcsarnok Kft. felhívja a figyelmet, hogy szeptember hónaptól már nemcsak vasárnap, hanem szombat délelőtt is megrendezik a bolhapiacot a Piac téren.
bővebben
2012 szeptember 13 - csütörtök

Bemutató előtt a Griff Bábszínházban (Videó)

Az idei évad első bemutatójára készül a Griff Bábszínház – a Sómese című előadást a sepsiszentgyörgyi Cimbora Bábszínházzal közösen viszik színpadra. A szeptember 21-i premier előtt 15-én Zalakaroson – a város kérésére – elő-bemutatót tartanak, ami a társulat igazgatója szerint lehetőséget ad arra, hogy finomítsák a darab részleteit és a színészi munkát.
bővebben
2012 szeptember 13 - csütörtök

Kulturális Örökség Napjai Zalaegerszegen

Kulturális Örökség Napjai szeptember 15-16-án Zalaegerszegen.
bővebben
2012 szeptember 13 - csütörtök

Fabók-Dobribán Fatime kiállítása

Fabók-Dobribán Fatime „Szil-szál szalmaszál” című kiállítása a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2012 szeptember 11 - kedd

Páterdombi Búcsú

Páterdombi Búcsú szeptember 16-án az Oncsa keresztnél.
bővebben
2012 szeptember 11 - kedd

Kulturális Örökség Napja a zsinagógában (Videó)

A Kulturális Örökség Napjának alapjai 1984-ben Franciaországban kezdődtek azzal a céllal, hogy a műemléki épületek az év egy hétvégéjén legyenek szabadon látogathatóak. Az Európai Unió támogatásával 1991-ben hivatalossá vált a rendezvénysorozat. Szeptember 15-én és 16-án ebből az alkalomból Magyarországon több mint 1000 műemléki épület várja majd a látogatókat.
bővebben
2012 szeptember 10 - hétfő

Tanévnyitó a BGF-en (Videó)

Tanévnyitó ünnepséget tartottak hétfőn a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán, Zalaegerszegen. Idén 5500 ‘gólyát’ köszöntenek a BGF-en, közülük 170-et a zalai megyeszékhelyen. Noha országosan csökkentették a keretszámokat a gazdaságtudományi szakokon, jó döntést hoztak, akik ezen az ágon tanulnak tovább – hangzott el a megnyitón.
bővebben
2012 szeptember 10 - hétfő

30 éves a Kézművesek Háza (Videó)

30 éves jubileumát ünnepelte a hétvégén a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Kézművesek Háza. A jó hangulatú baráti találkozón megelevenedtek a már elfeledettnek hitt történetek.
bővebben
2012 szeptember 10 - hétfő

Alsójánkahegyi Fesztivál

Településrészi fesztivált tartottak a hét végén Alsójánkahegyen. A rendezvény a környék szinte valamennyi lakóját megmozgatta: a jó időben idősek, fiatalok, családok egyaránt ellátogattak a programokra.
bővebben
2012 szeptember 07 - péntek

Ünnepi idény - rekordforgalom a 10 éves AquaCity-ben (Videó)

Sajtótájékoztatón értékelték az idén 10 éves AquaCity 2012-es évadját – amit ünnepi évnek és ünnepi eredménynek neveztek a városházán. A vendégszám tavalyi 13 százalékos növekedése 41 százalékra ugrott meg, a látogatók 15 százaléka külföldi volt. Ugyanakkor a vízi-vidámpark népszerűsége a zalaegerszegiek körében nőtt a legjobban.
bővebben
2012 szeptember 07 - péntek

Koszorúzás Keresztury Dezső mellszobránál (Videó)

108 éve született Keresztury Dezső író, költő, irodalomtörténész, akadémikus. Zalaegerszegen járt elemi iskolába, majd több évtizedes budapesti és külföldi munkálkodás után 1969-ben tért vissza. Az apai házban élt és alkotott 1996-ban bekövetkezett haláláig.
bővebben