keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 október 05 - szerda

Meghalt Kováts Flórián

Hétfőn délután elhunyt Kováts Flórián, a Magyar Művészeti Akadémia titkára. A Zalaegerszegi Televíziónak különösen fájdalmas ez, hiszen egyik alapítója volt a Városi Televízió jogelődjének – ami akkor még a Landorhegy szűkebb közösségi médiájaként kezdett működni. Bizonyára sokan emlékeznek rá mint a Városi Művelődési Központ – ma Keresztury ÁMK – igazgatójára és általában Zalaegerszeg kulturális életének egyik meghatározó szereplőjére.
bővebben
2011 október 04 - kedd

Mindszentysek Szent Gellért napi zarándoklata (Diákújság pályázat)

Iskolánk hagyománya, hogy minden évben Szent Gellért napján zarándoklatra megyünk. Idén úti célunk a Kertvárosi Mindszenty Emléktemplom és a nemrég felszentelt zalabesenyői Szent Anna templom volt.
bővebben
2011 október 04 - kedd

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal október 22-én 19 órától a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban. Fellép Varga Miklós és a Band, valamint az Ismerős Arcok.
bővebben
2011 október 03 - hétfő

Elkészült a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Intézete (Videó)

Befejeződött a Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztése. 2010 decemberében kezdődött a Gasparich utcai egykori óvoda épület teljes átalakítása. A 256 millió forintos beruházás pályázati és önkormányzati támogatással valósult meg. Mindezt a szociális és népjóléti ágazat egyik legjelentősebb fejlesztésnek nevezte Balaicz Zoltán alpolgármester.
bővebben
2011 október 01 - szombat

Az ÖKO-nap (Diákújság pályázat)

Szeptember 23-án, pénteken ÖKO-nap volt a Dísz téren. A harmadik rövidített óra után gyülekeztünk az aulában. Mikor megjelent az osztályfőnökünk, elindultunk a helyszínre.
bővebben
2011 október 01 - szombat

Befőttes gumiból labda (Diákújság pályázat)

Kupó Balázzsal 7.c osztályos osztálytársunkkal beszélgettünk, aki egy nagyon érdekes játékot készített a nyári szünetben.
bővebben
2011 szeptember 30 - péntek

Díjkiosztó - a Virágos Zalaegerszegért

Minden eddiginél többen neveztek az idei, immár 8. „Virágos Zalaegerszegért” versenyre – amelyet a „Virágos Magyarországért” mozgalommal összehangolva rendeznek meg évről-évre az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. Az eredményeket csütörtökön hirdették ki a közgyűlés dísztermében.
bővebben
2011 szeptember 30 - péntek

Mozgás- és érzékszervi sérülteket is fogadhat - átadták a felújított Béke ligeti iskolát (Videó)

Az enyhe középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek mellett most már az érzékszervi- és mozgáskorlátozottak is teljes biztonsággal közlekedhetnek és tanulhatnak a Béke ligeti általános iskolában. A nyáron megoldották az épület teljes akadálymentesítését, a gyengénlátóknak úgynevezett vezetősávot festettek föl, a feliratokat pedig braille-írással is kiegészítették. A felújított iskolát szerdán ünnepélyes keretek között avatták fel.
bővebben
2011 szeptember 29 - csütörtök

Egerszegi Kapocs 2011.

2011. szeptember 27-én hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre Budapesten az Egerszegi Kapocs, melyre zalaegerszegi születésű vagy kötődésű, de városunkból elszármazott, saját szakterületükön országosan ismert és elismert emberek kaptak meghívást. A városvezetés hagyományteremtő szándékkal hívta életre a rendezvényt, mely a vendégek körében nagyon kedvező fogadtatásra talált.
bővebben
2011 szeptember 29 - csütörtök

Újságírókat keres a Virtuális Városi Diákújság (Videó)

Virtuális Városi Diákújság várja az általános, közép és főiskolás tanulók cikkeit. A pályázatot a Zalaegerszegi Televízió és a zalaegerszeg.hu, a város internetes portálja hirdette meg. A felhívás október elsejével indul és tanév végéig tart. Azok az iskolák, ahonnan a legtöbb és legolvasottabb írások érkeznek, jutalomban részesülnek.
bővebben
2011 szeptember 28 - szerda

Bővítés a Kis utcai óvodában

Jó tempóban halad a Kis utcai óvoda átalakítása – ezt állapíthatták meg a szerdai, sajtótájékoztatóval egybekötött bejárás résztvevői. Az óvodát egy 90 négyzetméteres épületrésszel bővítették, többek között vizuális termet, 4 új foglalkoztató-szobát és más helyiségeket alakítottak ki. Megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is. A felújított Kis utcai óvodát a tervek szerint november 30-án adják át.
bővebben
2011 szeptember 28 - szerda

Zalaegerszegi siker a Liszt Ferenc Országos Műveltségi Vetélkedőn

Az Érd Megyei Jogú Város önkormányzata szervezésében megrendezett Liszt Ferenc Országos Műveltségi Vetélkedő négyfordulós versenysorozatának záróeseményén, a nagydöntőn a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola öt fős csapata 3. helyezést ért el. Ezzel az ország legjobban teljesített hat csapata közül került dobogóra. A megmérettetésre kedden Budapesten a Művészetek Palotája üvegtermében került sor.
bővebben
2011 szeptember 28 - szerda

Húsz éves az EuropTec Kft. (Videó)

Húsz évvel ezelőtt – a Magyar Optikai Művek bázisára alapozva – kezdte meg működését Zalaegerszegen a svájci székhelyű és tulajdonú EuropTec Kft. A cégnek Magyarországon kívül két üzeme van Németországban, egy-egy pedig Törökországban, az Egyesült Államokban és Kínában. Precíziós műanyag alkatrészeket készítenek, amelyeket a repülőgépiparban, a komputer-technológiában és mindenekelőtt az orvosiműszer-gyártásban használnak fel. A zalaegerszegi leányvállalat megalapításának 20. évfordulója alkalmából szombaton tartottak ünnepséget.
bővebben
2011 szeptember 26 - hétfő

Ünnepség a "számvitelin" - 40 éves a zalaegerszegi közgadász-képzés

A hétvégén ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a BGF Gazdálkodási Kara, a korábbi számviteli főiskola. Szombaton egykori diákok és tanárok részvételével idézték föl az elmúlt négy évtized legfontosabb, legemlékezetesebb mozzanatait.
bővebben
2011 szeptember 26 - hétfő

Megújult a Napsugár Úti Bölcsőde (Videó)

Önkormányzati támogatással 3,5 millió forintból újították fel a Napsugár Úti Bölcsődét. A támogatók között egy multinacionális cég is jelen volt, akik nem anyagilag, hanem saját munkájukkal járultak hozzá a rekonstrukcióhoz.
bővebben
2011 szeptember 26 - hétfő

Fogadónap-változás

Balaicz Zoltán alpolgármester október havi fogadónapját a megszokott időponttól eltérően 2011. október 11-én (kedden) 14.00 órától tartja a városházán.
bővebben
2011 szeptember 26 - hétfő

Újra indul az Aréna a ZTV-n

A Zalaegerszegi Televízió újra várja a sportrajongókat a képernyők elé. Minden hónap utolsó hétfőjén 18 órától kezdődik az Aréna a ZTV műsorán. A sportmagazin szerkesztő-műsorvezetője Gyimesi Márton.
bővebben
2011 szeptember 25 - vasárnap

ÖKO-nap a Dísz téren (Videó)

Második alkalommal rendezett ÖKO-napot a Belvárosi Általános Iskola a Dísz téren. Az intézménynek és társszervezeteinek ezúttal is az volt a célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem, illetve a környezeti nevelés fontosságára.
bővebben
2011 szeptember 23 - péntek

A fordulat éve az AquaCity-ben

Sikeres évet zárt a zalaegerszegi AquaCity: jelentősen nőtt a látogatók száma, miközben gazdasági egyensúlya is helyreállt. A jelek szerint bevált az idén meghirdetett marketing-stratégia, a megszépült környezet, a szolgáltatások minősége és a végre kifogástalan biztonság vonzóvá tette – elsősorban a zalaegerszegiek szemében. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2011 szeptember 22 - csütörtök

Göcseji-Mártírok úti csomópont - megvolt a műszaki átadás

Lényegesen javult a közlekedési helyzet, amióta szeptember elején – némi késéssel – végre megindult a forgalom a 240 millió forintért átépített Göcseji- Mártírok úti kereszteződésben. Az elmúlt hetek „próbaüzeme” után a szemlebizottság rábólintott a csomópont hivatalos, de egyelőre csak ideiglenes forgalomba helyezésére.
bővebben
2011 szeptember 22 - csütörtök

Megszépült a Cseperedő bölcsőde (Videó)

Megújultak az Egyesített Bölcsődék Cseperedő bölcsődéjének négy részlege: új padlóburkolatot kaptak a csoportszobák, és kicserélték az elavult elektromos kapcsoló-szekrényeket. Főleg olyan munkákról volt szó, amelyek a kényelmet és a szebb környezet kialakítását szolgálták. A felújított Cseperedő bölcsődét szerdán, ünnepélyes keretek között adták át.
bővebben
2011 szeptember 22 - csütörtök

Ifjúsági kerekasztal piknik a Hüvös-kastélyban (Videó)

Idén is megrendezték a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal piknikjét – a botfai Hüvös-kastélyban másodszor találkoztak mindazok a szervezetek és önkormányzati szakemberek, akik szerepet vállalnak a fiatalokat érintő feladatokban. Röviden ismertették is például a kultúrában, a bűn- és drogmegelőzésben, a diák-önkormányzatokban vagy más civil fórumokon kifejtett tevékenységüket, és úgy vélték: a 2009-ben megalakított Ifjúsági Kerekasztal beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A találkozót Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg.
bővebben
2011 szeptember 20 - kedd

Páterdombi búcsú

Délelőtt 11 órakor kezdődött – és késő estig tartott vasárnap a hagyományos Páterdombi Búcsú, amelyet a településrész önkormányzata szervezett. Az érdeklődők először ökumenikus istentiszteleten vettek részt, majd egy kis „ebédszünet” után nekilódulva, délután belevethették magukat a mulatságba.
bővebben
2011 szeptember 20 - kedd

"Tök jó" Fesztivál Gébárton (Videó)

Sütő, laska, lopó és ez csak töredéke azoknak a tökfajtáknak, amiket felvonultatott a IV. Gébárti Tökfesztivál. Természetesen a tök köré szerveződtek a kulturális programok is: látványos hangszerek, sőt még szépségverseny is várta a látogatókat.
bővebben
2011 szeptember 20 - kedd

Oktoberfest Zalaegerszegen (Videó)

Pénteken kezdődött és vasárnapig tartott az Októberfest -sörfesztivál, ahol a neves előadók mellett leginkább a sörfogyasztásé volt a főszerep. Emellett ki lehetett próbálni a kötélugrást, de természetesen a legnagyobb kihívást a sörivó verseny jelentette.
bővebben
2011 szeptember 20 - kedd

Balaicz Zoltán- kitüntetést kapott az alpolgármester (Videó)

A Berzsenyi Dániel Főiskola magyar- történelem szakán végzett, majd az ELTE-n történész diplomát szerzett. 2001 óta a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Igazgatója. 2010-ben a város alpolgármesterévé választották. Balaicz Zoltán 10 éve meghatározó alakja és támogatója a zalaegerszegi felsőoktatásnak. A közoktatásban elért eredményeiért a Nyugat-magyarországi Egyetem legmagasabb rangú kitüntetésében részesítette.
bővebben
2011 szeptember 18 - vasárnap

Közgyűlés után - bioerőmű, térfigyelő kamerák, sporttámogatás

Harmincöt napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. Az ülést követő sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármestert úgy fogalmazott: rövid, de komoly vitákat folytattak. A költségvetés módosítása kapcsán kiemelte: Zalaegerszegnek változatlanul nincs működési hitele és frankhitele sem.
bővebben
2011 szeptember 16 - péntek

Béke ligeti iskola- új, akadálymentes infrastruktúra (Videó)

Közel 60 millió forintos önkormányzati és uniós támogatásból újult meg a Béke ligeti iskola. A speciális nevelési igényű gyermekek számára az épületet akadálymentessé alakították át. Emellett megszépült az iskola játszótere is.
bővebben
2011 szeptember 16 - péntek

Tisztelt Vásárlók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a zalaegerszegi Tourinform irodában 2011. szeptember 15-től november 30-ig a 2011-es Hungary Card Plus kártyák 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.
bővebben
2011 szeptember 15 - csütörtök

Faipari inkubátorház Zalaegerszegen (Videó)

Szerdán felavatták Zalaegerszegen a faipari inkubátorházat – amelyben műhelyeket, irodákat és raktárakat alakítottak ki. A beruházás közel 200 millió forintba került, amiből 125 millió uniós támogatásból származik. Egyelőre öt műhely és öt iroda várja a vállalkozókat. Mindehhez könnyű megközelíthetőség és elegendő parkolóhely is társul.
bővebben