keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 október 21 - péntek

A gólyák napja (Diákújság pályázat)

Iskolánkban, a Mindszenty gimnáziumban az idei tanévben a gólyaavatásra október 14-én került sor.
bővebben
2011 október 20 - csütörtök

A kimagasló helytállásért- kitüntetéseket adott át Wéber Antal (Videó)

Miniszteri elismerő okleveleket és érdemjeleket adott át Wéber Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató azoknak az önkénteseknek és hivatásosoknak, akik a vörösiszap- katasztrófát követő mentés során kimagasló helytállást tanúsítottak.
bővebben
2011 október 20 - csütörtök

Módosult a pályázati határidő

Tájékoztatom a Nyugdíjas Otthonházban megüresedett önkormányzati bérlakás iránt érdeklődőket, hogy a 2011. október 31-én 14.00 órára meghirdetett nyilvános pályázatbontás és versenytárgyalás időpontja – az október 31-i munkaszüneti nap miatt – 2011. november 3-án 14.00 órára változott.
bővebben
2011 október 20 - csütörtök

Képzőművészeti és irodalmi pályázat

Az Apáczai Csere János ÁMK Gimnáziuma képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet 7-8. osztályos általános iskolai tanulók számára. A pályamunkák kapcsolódhatnak Apáczai Csere János életművéhez, például a Magyar Encyclopaedia címűhöz.
bővebben
2011 október 19 - szerda

Ösztöndíj és biztos állás- a város kiemelten támogatja a gépipari és mechanikai képzéseket (Videó)

A város közoktatásában kiemelt szerepet kap a gépipari és mechatronikai képzés. A helyi és régiós vállalatok ugyanis folyamatosan igénylik a szakember utánpótlást. Az önkormányzat idén közel 1 millió forintot biztosít szakképzési ösztöndíjra. Emellett azok, akik a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat idén is jelentkezhetnek a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi intézetének keresztféléves mechatronikai képzésére.
bővebben
2011 október 18 - kedd

Ülésezett a megyei balesetmegelőzési bizottság (Videó)

Úgy javult egy kicsivel, hogy egy kicsivel rosszabb lett – ez jellemzi az elmúlt 9 hónap baleseti statisztikáját a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság adatai szerint. A testület kedden tartott ülést, amelyen átadták „Az év zalai iskolarendőre” elismeréseket is.
bővebben
2011 október 18 - kedd

Sreit Nóra Natália: Divat

Divat. Mindenkinek mást jelent. Definíció szerint a divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja.
bővebben
2011 október 17 - hétfő

Szoboravató a Liszt iskolában (Videó)

Felavatták Liszt Ferenc szobrát a nevét viselő oktatási intézményben. Az ünnepséget a Liszt iskolanapok keretében rendezték. Az alkotás Hadnagy György munkáját dicséri.
bővebben
2011 október 17 - hétfő

Útlezárás

2011. október 23-án 15 óra 45 perctől városi ünnepség miatt lezárásra kerül az Ady utca ’56-os Emlékmű előtti szakasza (Városi Strandfürdő) és a Botfy utca. Az útzár feloldására az ünnepséget követően, várhatóan 17.00 órakor kerül sor. A jelzett időszakban a Táncsics utcából csak balra, lehet kanyarodni.
bővebben
2011 október 17 - hétfő

Ünnepi megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Tisztelettel meghívja Önt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezendő városi programokra.
bővebben
2011 október 17 - hétfő

Öregdiák találkozó a Csány Szakközépiskolában (Videó)

Az elmúlt 70 év Csányos tanárai és diákjai találkoztak a hétvégén, hogy felidézzék régi emlékeiket. A több mint másfél évszázada működő iskola az országban elsőként vezette be a számítástechnika szakot. Ma pénzügyi, informatikai és üzleti képzésben vehetnek részt a diákok. Két évvel ezelőtt a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola a középfokú oktatásban betöltött szerepéért megkapta a Pro Urbe Zalaegerszeg díjat.
bővebben
2011 október 14 - péntek

Határon túli kapcsolatok a Páterdombi szakképzőben

A Határtalanul programnak köszönhetően 24 szlovákiai diák töltött egy hetet a Páterdombi Szakképző Iskolában. A határon túli kapcsolatok már két éve tartanak. A közösen töltött héten a tanulók többek között ellátogattak a falumúzeumba, valamint megtekintették Hévíz és Lendva nevezetességeit.
bővebben
2011 október 13 - csütörtök

Idős pedagógusokat köszöntöttek a zsinagógában

Pedagógusokat tüntettek ki a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Arany, gyémánt, vas és rubin díszoklevelet 27-en vehettek át az ünnepségen. A nyugdíjba vonulók közül 15-en pedig szolgálati emlékérmet kaptak.
bővebben
2011 október 13 - csütörtök

Ökováros és zöld buszok (Videó)

„Zalaegerszeg, az ökováros” – ennek megvalósítását szolgálja az a konzorciumi szerződés, amelyet ma írt alá a város polgármestere, a Zala Volán és a Zalavíz vezérigazgatója. A program lényege, hogy minél nagyobb szerepet kapjon a megújuló, vagy környezetbarát energia hasznosítása. A tervek szerint a közlekedési vállalat olyan buszokat vásárolna, amelyeket a Zalavíz Zrt. által előállított biometánnal üzemelnének. Ehhez az önkormányzat pályázati támogatásokat keresne.
bővebben
2011 október 13 - csütörtök

Újra játszhatnak a volt ruhagyári focipályán (Videó)

Zalaegerszegen a Landorhegyi Általános Iskolában és a Deák-Széchenyi szakközépiskolában folyik sportiskolai képzés. Ebben kiemelt szerepe van a labdarúgásnak, mivel a ZTE fociklubja velük együtt működteti a Labdarúgó Akadémiát. Az utánpótlás-képzést segíti az egykori ruhagyári labdarúgó-pályája, amelyet felújítás után csütörtökön adtak át.
bővebben
2011 október 13 - csütörtök

Fábry Sándor a KultúRandevúban! (Videó)

Magyarország elsőszámú talk-show házigazdája elfogadta a Zalaegerszegi Televízió meghívását, s október 21-én a KultúRandevú stúdiójának vendége lesz! Fábry, show nélkül 21-én 18.00 órától élőben a ZTV-n!
bővebben
2011 október 13 - csütörtök

Felújítás után a Csillagközi óvoda (Videó)

Szerdán délelőtt a Kertvárosban felavatták a felújított Csillagközi óvodát, a településrész legnagyobb gyermekintézményét. A 30 évvel ezelőtt épített óvodának szinte csak a falai maradtak meg – minden mást kicseréltek, felújítottak.
bővebben
2011 október 12 - szerda

Rendkívüli közgyűlés: a diákokat támogatja, a ZTE kérését elutasította az önkormányzat (Videó)

Rendkívüli közgyűlést tartottak a városházán. Az önkormányzat képviselői 2 napirendi pontról tárgyaltak. Elsőként a felsőoktatásban tanulók érdekeit érintő Bursa Hungarica ösztöndíjhoz való csatlakozásról, majd a ZTE FC rendkívüli támogatási kérelméről értekeztek.
bővebben
2011 október 12 - szerda

A városnak számít a diákok véleménye (Videó)

Diákpolgármestert választottak ma a Díszteremben. A város iskolái és kollégiumai két-két fővel képviselték intézményüket. A 40 fős városi diákönkormányzat jogi, kulturális, marketing és gazdasági területen támogatja társait.
bővebben
2011 október 12 - szerda

Büki Bettina: Egy jobb közösségért

A Közéletre Nevelésért Alapítvány úgy döntött, hogy az iskolai diákönkormányzatokban tevékenykedő tanárok és diákok számára közösségépítő tréninget indít. A fiatalságnak tartott első képzés alkalmára, április 15-én került sor.
bővebben
2011 október 11 - kedd

80 millió forint a közösségi élet fellendítésére (Videó)

80 millió forintos pályázati összeget nyert az Izsák Imre ÁMK. A pályázati keretből a zalaegerszegi fiatalok közösségi életének előmozdítását, társadalmi integrációját, és pályaválasztását előmozdító programokat fognak finanszírozni. A projekt 3 helyszínen 31 szakember közreműködésével valósul meg.
bővebben
2011 október 11 - kedd

Fábry Sándor Zalaegerszegen

Fábry Sándor önálló estje október 21-én 19 órától az Art Moziban
bővebben
2011 október 10 - hétfő

Ruszt emlékkiállítás

Ruszt József emlékkiállítás nyílt pénteken a Hevesiben. A zalaegerszegi teátrum alapítójának tiszteletére a tárlaton a kitüntetései, diplomái, publikált művei, csaknem kétszáz rendezését feltüntető színházi plakátkivonat mellett közel húsz fotográfia is látható a „mesterről”.
bővebben
2011 október 10 - hétfő

Évet értékeltek a városvezetők (Videó)

Erős, gyarapodó várost építünk – hangsúlyozta Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere. Egy éve van új városvezetés és az elmúlt időszak eredményeit ismertették pénteken az újságírókkal.
bővebben
2011 október 07 - péntek

Fiatal tájépítészek segítségével szépül meg a városháza előtti tér (Videó)

Új arculatot kap a városháza előtti tér. A budapesti Corvinus Egyetem tájépítész hallgatói ötletpályázaton mutathatták be elképzeléseiket, ezekben többek között különleges burkolatok, több funkciós térelemek, egyedi megjelenésű fák szerepeltek. A beérkezett alkotásokat október végéig lehet megtekinteni az polgármesteri hivatal aulájában.
bővebben
2011 október 07 - péntek

Új játékos Zalaegerszegen - nagy várakozások a kosárlabda-klubnál (Videó)

Új lendületet vehet a Zalakerámia ZTE kosárlabda klub – mert sikerült megoldani a csapat finanszírozási gondjait. Egy új amerikai játékossal is erősítették a legénységet – a tervekről szóló mai sajtótájékoztatón őt is bemutatták az újságíróknak.
bővebben
2011 október 07 - péntek

Az aradi vértanúkra emlékeztünk (Videó)

Október 6. az aradi vértanúk napja. Az 1848-49-es szabadságharc tizenhárom tábornokát 161 évvel ezelőtt végezték ki Aradon – október 6. a magyarság gyásznapja lett, amelyről minden esztendőben megemlékezünk.
bővebben
2011 október 06 - csütörtök

Folyamatosan érkeznek a cikkek a Diákújságba

A zalaegerszeg.hu és a Zalaegerszegi Televízió újságírói pályázatot hirdetett diákoknak. Az október 1-jével indult pályázatra folyamosan érkeznek a cikkek a városi portál Diákújság rovatába. Eddig a Petőfi Sándor Székhelyiskola és a Mindszenty József Általános Iskola tanulói ragadtak tollat.
bővebben
2011 október 05 - szerda

Megérkezett a csodaszarvas (Videó)

Helyére került a „csodaszarvas”. Andráshidán a Körmendi úton Hadnagy György belsőépítész iparművész tervei alapján készült térplasztika a körforgalom középpontjában áll mostantól.
bővebben
2011 október 05 - szerda

Fiatal művészeket támogat az önkormányzat (Videó)

Pályakezdő alkotóművészek igényelhetnek Művészeti Ösztöndíjat a Városházán. Az önkormányzat célja, hogy támogassa és lehetőség szerint a városban tartsa a helyi művészeket.
bővebben