keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 szeptember 14 - szerda

Gépészek támogatása- újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

Az önkormányzat havi 12 ezer forinttal támogatja a gépészeti szakmacsoportban tanuló fiatalokat. Az ösztöndíjat jó tanulmányi eredmény esetén igényelhetik a diákok. Az önkormányzat célja a magasan képzett szakember utánpótlás biztosítása.
bővebben
2011 szeptember 13 - kedd

Egyetemi kitüntetést kapott Balaicz Zoltán

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa Balaicz Zoltán alpolgármesternek ítélte oda az intézmény legmagasabb rangú kitüntetését, a Nyugat-magyarországi Egyetemért Emlékérmet.
bővebben
2011 szeptember 13 - kedd

Sörfesztivál Zalaegerszegen

Zalaegerszegi Sörfesztivál szeptember 16-17-18-án, pénteken, szombaton és vasárnap a Sportcsarnok előtti téren és a Plaza parkolójában.
bővebben
2011 szeptember 12 - hétfő

VI. Őszi Kavalkád (Videó)

Hatodik alkalommal rendezte meg a Családsegítő Szolgálat Őszi Kavalkádját. Szombaton az Ady Iskola udvarán mozgalmas programokkal várták az érdeklődőket, emellett a szociális ellátórendszer intézményei adtak felvilágosítást szolgáltatásaikról.
bővebben
2011 szeptember 10 - szombat

Távol-Kelet Egerszegen (Videó)

Zalaegerszegre látogatott Ito Tecuo Japán magyarországi nagykövete. Péntek délelőtt a városházán fogadta a polgármester, délután pedig a zsinagógában nyitotta meg a kétnapos Japán Fesztivált.
bővebben
2011 szeptember 09 - péntek

Fogadónap változás

Doszpoth Attila alpolgármester szeptemberi fogadóórája szeptember 12. helyett szeptember 13-án /kedden/ 14.00 – 17.00 óráig lesz.
bővebben
2011 szeptember 08 - csütörtök

Őszi Kavalkád (Videó)

Hatodik alkalommal rendezi meg az Őszi Kavalkádot a zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat. A programsorozat szombaton délután 2 órakor kezdődik az Ady Endre Művészeti Általános Iskola és Gimnázium udvarán. A 18 óráig tartó rendezvényt rossz idő esetén az intézmény tornatermében tartják.
bővebben
2011 szeptember 08 - csütörtök

Nemzetközi Fesztiválon képviseli hazáját Vollein Ferenc (Videó)

Vollein Ferenc a MOL Tehetséggondozó Programjának győztese, kiemelt támogatottja. Festményeit nemcsak a városban, hanem országszerte is megismerhették. A hatodikas kisdiák egyik alkotását rövidesen Japánban is kiállítják.
bővebben
2011 szeptember 07 - szerda

Emlékezés Keresztury Dezsőre

107 éve született és 15 éve halt meg Keresztury Dezső író, költő, irodalomtörténész, akadémikus. Zalaegerszegen járt elemi iskolába is, majd több évtizedes fővárosi és külföldi munkálkodás után 1969-ben ide tért vissza, és az apai házban élt és alkotott 1996-ban bekövetkezett haláláig. Az évforduló alkalmából kedd délután megkoszorúzták mellszobrát, amely a nevét viselő téren – az egykori Centrum téren – áll.
bővebben
2011 szeptember 07 - szerda

Az Alaptörvény Asztala

Idén, április 18-án az országgyűlés elfogadta Magyarország új alkotmányát, amely 2012. január elsején hatályba is lép. Az Alaptörvény tanulmányozására szeptember elsejétől bárkinek lehetősége van, mivel ettől az időponttól a polgármesteri hivatalokban felállították az Alaptörvény Asztalát.
bővebben
2011 szeptember 06 - kedd

Tanévnyitó a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karán

Tanévnyitó ünnepséget tartottak kedden délelőtt a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán, Zalaegerszegen. A tavalyinál 22 százalékkal több, 254 első éves hallgató kezdheti meg tanulmányait az ország legnagyobb főiskoláján. A BGF-nek 3 fővárosi kara működik még, ezen kívül Salgótarjánban, Kolozsvárott és Székelyudvarhelyen is folytatnak kihelyezett képzést.
bővebben
2011 szeptember 06 - kedd

Biztosított az utánpótlás az Egészségügyi Főiskolán (Videó)

Az elmúlt tíz év nem kedvezett az egészségügyi képzésnek. Idén azonban megduplázódott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karának Zalaegerszegi képzéseire jelentkezők száma. A tegnapi ünnepélyes tanévnyitón arról is beszámoltak: jövőre új szakirány bevezetését tervezik.
bővebben
2011 szeptember 06 - kedd

Az apai sors (Videó)

Hétfőn megkezdődött az Örömkör idei rendezvénysorozata. Negyedik szezonja ez a József Attila Városi Könyvtár programjának. A család minden tagjának szóló foglakozásokat hétfőnként tartják; ezúttal az apukákra fókuszáltak.
bővebben
2011 szeptember 05 - hétfő

IV. Belvárosi Szüret (Videó)

Minden eddiginél többen vettek részt a IV. Belvárosi Szüreten. A háromnapos rendezvényen a legfinomabb zalai borokból kóstolhattak a fesztiválozók. Emellett könnyű zenei koncertek színesítették a belvárosi éjszakákat.
bővebben
2011 szeptember 05 - hétfő

Búcsúzott a szezontól az AquaCity

Közel 3000 vendég részvételével búcsúztatta a 2011-es szezont az AquaCity szombaton. A fürdőzéshez a Bon-Bon és a Nemérdekes zenekarok koncertje teremtett különleges hangulatot. Az érdeklődők aquafitness és zumba órán is részt vehettek, továbbá vívó, BMX és gördeszka bemutatóra is sor került. Az estet és a sikeres szezont 17 perces tűzijáték zárta.
bővebben
2011 szeptember 04 - vasárnap

Autók - biometánnal tankolva

Biometán-üzeműre cserélte le benzines autóinak többségét a zalaegerszegi Zalavíz Zrt. A dolog érdekessége, hogy a cég a szennyvíztisztítás során keletkezett iszapból saját maga állítja elő a biogázt, amelynek egy részét a vízmű telepeinek energiaellátására használják, másik részéből pedig – megfelelő eljárások után -bio-üzemanyagot állítanak elő. A biogáz-üzem és a különleges tisztítómű több mint 15 milliárd forintos költséggel épült meg, jórész európai uniós támogatásból. Az autókat pénteken a Belvárosi Szüret programsorozatának keretében adták át.
bővebben
2011 szeptember 04 - vasárnap

Új irodába költözött a Látásfogyatékosok Egyesülete

Új helyiségbe költözött a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete, az Art mozi első emeleti irodaszintjén. Ki- illetve átalakítását adományokból és önkormányzati támogatásokból sikerült megvalósítani. Az új irodát ma délelőtt adták át az egyesületnek.
bővebben
2011 szeptember 02 - péntek

Nagy durrantás az Aqua Cityben (Videó)

Tűzijátékkal egybekötött szezonzáró programra várják szombaton a városlakókat és a városba látogató vendégeket az Aqua Cityben. A részletekről ma sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2011 szeptember 02 - péntek

Szezonzáró a városi strandon (Videó)

A közgyűlés határozata értelmében augusztus 20-án zárt volna a belvárosi strand, ám a jó időre való tekintettel ezt az időpontot nyolc nappal meghosszabbították. A módosítás azonban nem pótolta azt a veszteséget, ami alapvetően a rossz idő miatt keletkezett. Egyebek mellett ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, melyen a létesítmény idei szezonja került mérlegre.
bővebben
2011 szeptember 01 - csütörtök

Új Streetball pálya a Dózsában (Videó)

Aktívan telt a nyári szünet a Dózsa Iskolában. Míg a gyerekek angol, vagy képzőművészeti táborban vettek részt az iskolában folyamatos felújítások voltak. Megújult a tornaterem tetőszigetelése, világítása, valamint kerítése és járdája. A legnagyobb beruházás azonban az új kosárlabda pálya kialakítása volt.
bővebben
2011 szeptember 01 - csütörtök

Vendéglátósok figyelmébe!

A Keresztury ÁMK (Zalaegerszeg) az intézményeiben megvalósuló rendezvények vendéglátásának ellátására pályázatot hirdet.
bővebben
2011 szeptember 01 - csütörtök

Tanévnyitó és díjátadás a Csány szakközépiskolában (Videó)

Az iskolák többségében szerdán már megtartották a tanévnyitókat, és ma megkezdődött a tanítás. A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában azonban – talán hogy még egy utolsó délutánt kapjanak a diákok – csak szeptember 1-én, az első órában rendezték meg az évkezdő ünnepséget. Egyúttal – most először – átadták az Udvardy Ignác-díjat, amelyet a Csány előd-iskolájának első igazgatójáról neveztek el, és amelyet dédunokája alapított.
bővebben
2011 szeptember 01 - csütörtök

Szezonzáró az AquaCity-ben

Szezonzáró szeptember 3-án az AquaCity-ben.
bővebben
2011 augusztus 31 - szerda

Kapcsolatteremtés: A vállalkozói szenátus és a Kormányhivatal találkozója (Videó)

A Zala Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek vezetőivel és elképzeléseivel ismerkedhettek meg ma a zalaegerszegi vállalkozói szenátus tagjai. A rendszeres együttműködéstől azt várják az érintettek, hogy a későbbiekben a város gazdasága új lendületet kapjon, s további munkahelyeket kínáljanak a jelenlegi álláskeresőknek. A részletekről a találkozót követő sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2011 augusztus 31 - szerda

Növekvő hallgatói létszám (Videó)

Az ország felsőoktatási intézményeibe idén több mint 140 ezren jelentkeztek, több mint 69 százalékukat „első körben” felvették. Pótfelvételire 13 ezren nyújtottak be jelentkezést -a pótfelvételi ponthatárait augusztus 29-én este hozták nyilvánosságra. Zalaegerszegen 1700-an jelentkeztek – közel 40 százalékkal többen, mint tavaly. Mindez a szokásos „tanévnyitó” sajtótájékoztatón hangzott el szerdán, a Városházán, ahol Zalaegerszeg három felsőfokú oktatási intézményének vezetői a felvételi eredményekről és a távolabbi tervekről is beszéltek.
bővebben
2011 augusztus 30 - kedd

Siker - befejeződött a Kölcsey gimnázium tehetséggondozó programja (Videó)

„Tehetségpont – középpontban a tehetség.” Ezzel a címmel nyújtott be 2009-ben sikeres pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Hírügynökséghez a Kölcsey Ferenc Gimnázium. Az NFÜ „Magyar Géniusz” elnevezésű programja – amely a pályázatot finanszírozta – a tehetséggondozást szolgálja, a megszokottól eltérő eszközökkel. A valóban különleges, már-már egzotikus foglalkozások, előadások, tanulmányutak, versenyek a 2010-2011-es tanévben zajlottak. A gimnázium minderre 9,4 millió forintot fordíthatott – teljes egészében támogatásból. A tapasztalatokat a keddi projectzáró konferencián értékelték.
bővebben
2011 augusztus 30 - kedd

Forgalomkorlátozás a Rákóczi úton

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy a Rákóczi úton – a Zrínyi Miklós Gimnázium épületének utcafronti szakaszán – az egyik gépjármű forgalmi sávot 2011. augusztus 31-től várhatóan szeptember közepéig lezárják.
bővebben
2011 augusztus 29 - hétfő

Vadászati évadnyitó Soholláron

21. alkalommal hívta Vadászati Évadnyitóra az érdeklődőket a Zala Megyei Vadászszövetség és a Zala Megyei Vadászkamara. A rendezvénynek – három év kihagyás után – ismét a Sohollári völgy adott otthont. A helyszín és az esemény népszerűségét jelzi, hogy a rekkenő meleg ellenére, mintegy ötezren vettek részt a különböző programokon.
bővebben
2011 augusztus 29 - hétfő

A tavalyinál több látogató az AquaCity-ben

Az 57 ezer 711-ik vendég megérkezésével az AquaCity pénteken túllépte a tavalyi látogató-számot. Nagyné Fehér Annamária két kislányával, Jázminnal és Lucával érkezett – és nagy meglepetésére Gyutai Csaba polgármester és Kugler László, az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft. ügyvezetője fogadta.
bővebben
2011 augusztus 29 - hétfő

Aranyeső Kertcentrum a Szüreti Fesztiválon

Az Aranyeső Kertcentrum a Szüreti Fesztivál ideje alatt, 2011. szeptember 2-3-án, pénteken és szombaton 9-17 óráig hangulatos, őszköszöntő virágvásárral várja a növénybarátokat a Polgármesteri Hivatal árkádsora alatt.
bővebben