keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 augusztus 27 - szombat

Hoffmann Rózsa nyitotta meg a tanévet Zalaegerszegen

Hoffmann Rózsa nyitotta meg a tanévet péntek délután a Liszt Ferenc Általános Iskolában, ahol az első osztályba több, mint 60 kisdiák kezdi meg tanulmányait. Az oktatásért felelős államtitkár beszédében utalt arra, hogy idén még nem, de jövőre több újdonsággal kell számolnia az oktatási rendszernek. Az ehhez szükséges források előteremtése már elkezdődött.
bővebben
2011 augusztus 27 - szombat

Átadták az új piacot (Videó)

Befejeződött a piactér rekonstrukció. Mintegy 3800 négyzetméternyi területet újítottak fel, 67 parkoló helyet alakítottak ki, a standokat is egységes megjelenés jellemzi. A megújult agora a jövőben kulturális rendezvények színtere is lesz.
bővebben
2011 augusztus 25 - csütörtök

Rendkívüli közgyűlés (Videó)

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön Zalaegerszeg képviselőtestülete. Mindössze két napirendi pontról tárgyaltak: egy ügyvezetői pályázati kiírásról és a város egyik fúzióval létrejött új cégének vagyoni helyzetéről.
bővebben
2011 augusztus 24 - szerda

Kvártélyház- Belvárosi szüret: Bővülő repertoár (Videó)

Folyamatosan gazdagodik Zalaegerszeg kulturális élete. Ez derült ki abból a sajtótájékoztatóból, amit tegnap este tartottak a Kvártélyházban. Tompagábor Kornél pozitívan értékelte a múlóban lévő nyári évadot. Emellett beszámolt a Belvárosi Szüret programjairól és a jövőt érintő terveiről is.
bővebben
2011 augusztus 23 - kedd

Mányoki Attila körbeúszta a Balaton zalai szakaszát

Kevesebb mint 10 óra tempózás, a végén emberfölötti erőfeszítés – de: siker. Erről szólt augusztus huszadika Mányoki Attila hosszútávúszónak, aki elhatározta: körbeússza a Balaton Zala megyei szakaszát. Ez nagyjából 35 kilométer – de a legnagyobb kihívást nem is a távolság, hanem a víz és a levegő magas hőmérséklete jelentette Mányoki Attilának – a „vizek urának’, ahogyan egyik sporttársa nevezte.
bővebben
2011 augusztus 22 - hétfő

Kenyérszentelés, kenyérfesztivál augusztus 20-án (Video)

Az augusztus 20-i megemlékezésekhez hozzá tartozik az új kenyér megszentelése is – a szertartást idén is a Jézus Szíve Plébánia kertjében rendezték meg, az ünnepi istentisztelet után.
bővebben
2011 augusztus 22 - hétfő

Augusztus 19: ünnepi megemlékezés a Szent István szobornál (Videó)

Hagyományosan a csácsi Szent István szobornál kezdődtek az augusztus 20-ai ünnepségek Zalaegerszegen. Itt Furján Gellért atya mondott köszöntőt. Szent Istvánt ünnepi beszédében Sümegi László önkormányzati képviselő méltatta.
bővebben
2011 augusztus 19 - péntek

Finisben a piacrekonstrukció - augusztus 26-án avatás

Másfél milliárd forintnál is többe kerül az a program, aminek keretében megújul Zalaegerszeg történelmi városközpontja. A munkákat az Új Széchenyi Terv pályázati forrásaiból és önerőből finanszírozza az önkormányzat. Az első lépést a Kossuth utca felújítása jelentette, ami 2010 májusában kezdődött. A következő állomást pedig a Piac tér rekonstrukciója – ez a beruházás is a befejezéséhez közeledik. Mintegy 3800 négyzetméternyi területet újítottak föl, 67 parkolóhelyet alakítottak ki és a standokat is egységes megjelenés jellemzi majd. A város vezetői és a sajtó munkatársai pénteken járták be a helyszínt.
bővebben
2011 augusztus 19 - péntek

Technikai okok miatt nem működnek a telefonok

Felhívjuk figyelmüket, hogy technikai okok miatt 2011. augusztus 23-án (kedden) várhatóan 10.00-15.00 óra között a Polgármesteri Hivatal munkatársai vezetékes telefonon nem érhetők el. Szíves megértésüket kérjük!
bővebben
2011 augusztus 17 - szerda

Jótékonysági nap értékelése (Videó)

Sikeresen zárult idén is az Aqua Cityben rendezett jótékonysági nap. Egyebek mellett ez is elhangzott azon a mai városházi sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: a bevételből az extrém sportok kedvelőinek építenek egy létesítményt, ahol a gördeszkások és a kerékpárosok hódolhatnak majd szenvedélyüknek.
bővebben
2011 augusztus 17 - szerda

Késik a Zrínyi gimnázium felújítása (Videó)

Három hét kihagyás után ismét dolgoznak a szakemberek a Zrínyi gimnázium tetőszerkezetén. A 2 melléképület felújítása június végén kezdődött. A közel 17 millió forintos beruházás a tervekkel ellentétben nem haladt zökkenőmentesen.
bővebben
2011 augusztus 16 - kedd

Falumúzeum napja: Mindenkit várnak a skanzenbe (Videó)

Idén is várja programokkal a zalaegerszegieket augusztus 20-án a Göcseji Falumúzeum. Ezen a napon tartják ugyanis a Falumúzeum Napját, melyet Kenyérfesztivál is színesít majd. Az új kenyeret idén vasboldogasszonyi asszonyok és férfiak sütik majd.
bővebben
2011 augusztus 16 - kedd

Családi nap Zalabesenyőben (Videó)

Rajzverseny, póni lovaglás, és számos kulturális program várta a zalabesenyői családi nap résztvevőit. A településrész önkormányzata arra törekedett, hogy minden korosztály jól érezze magát a közösségformáló rendezvényen.
bővebben
2011 augusztus 15 - hétfő

Sikeres volt a jótékonysági nap (Videó)

Több mint 2 millió 700 ezer forint gyűlt össze a szombati jótékonysági családi napon, melyet tízedik alkalommal szervezett meg Zalaegerszeg önkormányzata és az AquaCity. A nyári meleg sokakat csalogatott a csúszdaparkba, ahol a szórakozás mellett ezúttal finomabbnál-finomabb ételek is várták a vendégeket.
bővebben
2011 augusztus 15 - hétfő

Horror Night az AquaCity-ben

Közel 40 fürdő csatlakozott a Strandok Éjszakája elnevezésű országos programhoz. Pénteken este az AquaCity is látványos show-val várta a látogatókat, akik többek között filmvetítésen és sikoly versenyen is részt vehettek.
bővebben
2011 augusztus 12 - péntek

Segíti az önkormányzat az iskolakezdést (Videó)

Idén sem olcsó az iskolakezdés. Bár az írószerek árában nagy változás nem történt, gyermekenként 10-15 ezer forintot biztosan otthagynak a családok a papírboltban. S akkor nem beszéltünk még a sportfelszerelésről, és az egyéb őszi szükségletekről.
bővebben
2011 augusztus 12 - péntek

Zalaegerszeg "megúszta" - a városnak nincs frank-alapú hitele (Videó)

Hatszáz milliárd forintnyi kötvény visszafizetését kellene megkezdeniük idén az önkormányzatoknak – de a csökkenő normatív támogatások és a svájci frank árfolyamának brutális emelkedése miatt erre esélyük sincs. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége ezért egyéves visszafizetési haladékot szeretne elérni. Zalában a megyei önkormányzatot és Nagykanizsát érinti az adósságválság – utóbbi 13 milliós hitelt vett föl svájci frankban, ez most 3 milliárd forintot jelent. Még rosszabb helyzetben van a szomszédos megyeszékhely: Szombathely 16 és fél milliárdos adósságállományából 5 milliárd forint a frankalapú hitel.
bővebben
2011 augusztus 12 - péntek

Zegasztárok sikere Marlban

Zalaegerszeg testvérvárosa, a Ruhr-vidéki 90 ezer lakosú Marl 2011. július 15-16-án nagyszabású kétnapos fesztivállal ünnepelte várossá nyilvánításának 75. évfordulóját.
bővebben
2011 augusztus 11 - csütörtök

SHARK HORROR & MAGIC NIGTH- Cápaveszély az AquaCityben (Videó)

Közel 40 fürdő csatlakozott a strandok éjszakája elnevezésű országos programhoz. Idén az AquaCity is látványos show-val várja a látogatókat, akik többek között figyelemmel kísérhetik a Perseida meteorraj vonulását is.
bővebben
2011 augusztus 11 - csütörtök

Árat emelnek a beszállítók (?) (Videó)

A gazdasági válság miatt több egészségügyi beszállító már jelezte, hogy árat emelnek – jelentette ki Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület Elnöke. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora összegről van szó, de az biztos, hogy mindenféle többletköltség további próbatétel elé állítja a hazai egészségügyi intézményeket. Azoknak ugyanis – Csiba Gábor szerint – a jelenlegi helyzetben legalább 40-50 milliárdos tőkeinjekcióra lenne szükségük.
bővebben
2011 augusztus 10 - szerda

Sikeres a nyári évad: Eddig 3000-en váltottak jegyet a Kvártélyházba (Videó)

Idén is sikeres a kvártélyházi évad. Az eddigi 14 előadást több mint 3000-en látták. Szinte minden estén garantált a teltház. Az időjárás sem változtat ezen. Eddig mindössze egyetlen bemutatót kellett félbeszakítani eső miatt. A részletekről Ferencz Andrástól, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. produkciós vezetőjétől érdeklődtünk.
bővebben
2011 augusztus 10 - szerda

Önkormányzati támogatás: Olimpiára készül Szekeres Dorina (Videó)

800 ezer forint önkormányzati támogatást kap a zalaegerszegi úszótehetség Szekeres Dorina, annak reményében, hogy 2012-ben részt vehet a Londoni olimpián. A kétszeres hátúszó magyar bajnok ma utazott Kínába az Universiadéra amit az egyetemisták és főiskolások olimpiájaként tartanak számon.
bővebben
2011 augusztus 08 - hétfő

Felszentelték a besenyői templomot

Szent Anna tiszteletére szentelték fel szombaton Zalaegerszeg legújabb templomát. A zalabesenyői városrészben várja a híveket a mintegy 150 fő befogadására képes imaház. A szentelésen részt vett dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, és dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspök is.
bővebben
2011 augusztus 07 - vasárnap

Közeleg az iskolakezdés: Folyamatosan nő a papírboltok forgalma

Alig négy hét maradt a nyári szünetből. A családok egy része már megkezdte az iskolakezdéshez szükséges írószerek beszerzését. Nagy roham azonban egyelőre nincsen a papírboltokban. A Kossuth utcai írószerben érdeklődtünk a forgalomról.
bővebben
2011 augusztus 04 - csütörtök

Csicsergő: Olvasótábor a városi könyvtárban

A könyvtárral, az olvasással, és az Internettel ismerkednek egy hétig azok a gyerekek, akik jelentkeztek a József Attila Városi Könyvtár nyári olvasótáborába. A Csicsergő nevet viseli a tábor, nem véletlenül. Idén ugyanis a madarak köré épülnek az egy hét programjai.
bővebben
2011 augusztus 03 - szerda

Megnyílt a 20. GébArt nemzetközi művésztelep

Kedden megnyílt a 20. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep a Gébárti tó melletti kézművesházban. A kurzusra hét festőművész kapott meghívást – érkeztek alkotók Budapestről, Erdélyből és Németországból is, de vannak zalaegerszegiek is. A művésztelep a város és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával működik.
bővebben
2011 augusztus 03 - szerda

Megfelelő készültségű a csomópont: Augusztus végére helyreáll a forgalmi rend a Göcseji úton (Videó)

Jó ütemben halad, így a tervezett augusztus végi időpontig várhatóan be is fejeződik a Köztársaság-Mártírok-Göcseji úti csomópont átépítése. A munkálatokat kisebb problémák nehezítik csupán. A csapadékvíz csatornát például a vártnál rosszabb állapotban találták a kivitelezők, ezért ott plusz munkálatok elvégzésére van szükség.
bővebben
2011 augusztus 02 - kedd

Biztonságos város Zalaegerszeg (Videó)

A biztonságos városok közé tartozik Zalaegerszeg. Ez derült ki egy országos hetilap bűnügyi statisztikájából, ahol vizsgálták többek között a betörések, rablások, és a bűnelkövetők számát is.
bővebben
2011 augusztus 01 - hétfő

Véradó Hét: közel kétszázötvenen segítettek (Videó)

Véget ért a Véradó Hét. A nyári időszakhoz képest eredményesen: 248 donor vett részt az akcióban. A véradók közül most többen jutalomban részesültek. Legnagyobb nyertesei azonban azok a kórházi osztályok voltak, ahol nap, mint nap több életmentő beavatkozásra is szükség van. A legtöbb vérre a szívsebészet szorul, ahol az elmúlt évben 600 műtét végeztek.
bővebben
2011 augusztus 01 - hétfő

A rossz idő miatt kevés a vendég az AquaCityben

Néhány hete még arról számoltunk be, hogy rekord-látogatottságnak örvend a zalaegerszegi Aquacity, ma viszont keserűen nyilatkoztak a számokról a park vezetői. Az elmúlt két hétben összesen 1000-en váltottak jegyet a fürdőbe, vagyis annyian, mint egy átlagos hétköznapon. És már csak három hét van hátra a nyárból!
bővebben