keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 július 29 - péntek

Fogadóóra-változás

Gecse Péter a zalaegerszegi 5. sz. vk. önkormányzati képviselője augusztus 1-jei fogadóórája elmarad, helyette egy héttel később, augusztus 8-án (hétfőn) 17.00-18.00 óra között tart fogadóórát a helyi Fidesz Irodán (Kosztolányi u. 8.).
bővebben
2011 július 29 - péntek

Csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója

A végéhez közeledik a Zala jobb partján a csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója. A vízrendezés célja a városrészre hullott csapadékvíz és a káros talajvíz elvezetése, valamint a vízfolyások és állóvizek rendezése.
bővebben
2011 július 28 - csütörtök

Máltai Szeretetszolgálat: 15 éve a rászorulókért

15 éves a Máltai Szeretetszolgálat Zalaegerszegi Szervezete. Megalakulása óta lelkes önkéntesek segítik a rászorulókat. Évente átlagosan 98 tonna ruhaneműt, közel 30 tonna élelmiszert, segédeszközt és bútort osztanak szét. Ha anyagi kereteik olykor szűkösek is, korgó gyomorral senkit nem engednek el.
bővebben
2011 július 28 - csütörtök

Jótékonysági nap az AquaCityben: gördeszkapályát építenének a bevételből

Gördeszkapálya kialakítására gyűjt idén Zalaegerszeg önkormányzata és az AquaCity a hagyományos jótékonysági napon. Augusztus 13-án várnak mindenkit az élmény- és csúszdaparkba. A programok között idén is szerepel jótékonysági főzőverseny, emellett több helyi művészeti csoport mutatkozik be a közönségnek.
bővebben
2011 július 28 - csütörtök

Kihalófélben lévő mesterségek

Országos pintér és gyertyaöntő tábor tartanak ezen a héten a Gébárti Kézművesek Házában. Azért választották idén, ezt a két ritka, kevesek által művelt mesterséget, hogy Zalában is minél többen ismerjék meg ősi hagyományainkat.
bővebben
2011 július 28 - csütörtök

Jótékonysági nap az AquaCityben

Gördeszkapálya kialakítására gyűjt idén Zalaegerszeg önkormányzata és az AquaCity a hagyományos jótékonysági napon. Augusztus 13-án várnak mindenkit az élmény- és csúszdaparkba. A programok között idén is szerepel jótékonysági főzőverseny, emellett több helyi művészeti csoport mutatkozik be a közönségnek.
bővebben
2011 július 27 - szerda

"Virágos Magyarországért"

A „Virágos Magyarországért” verseny immár több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. Zalaegerszeg idén is benevezett az országos versenybe. Hogy milyen esélyünk van a győzelemre, az a bírálók tegnap tartott „városszemléje” alapján dőlhet el.
bővebben
2011 július 26 - kedd

Pótfelvételi önkormányzati támogatással

A Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi intézete pótfelvételit hirdet mechatronikai mérnök szakon. A költségtérítéses képzést ezúttal az önkormányzat is támogatja, így a pótfelvételivel bekerülő diákoknak az első év ingyenes. A pótfelvételi jelentkezéseket augusztus 9.-ig lehet benyújtani.
bővebben
2011 július 26 - kedd

Szükség van a véradókra!

Elkezdődött a Véradó Hét Zalaegerszegen. A nyári hónapokban jelentősen csökken a donorok száma. Ezért különösen fontos, hogy minél többen menjenek el vért adni a péntekig tartó Véradó Héten.
bővebben
2011 július 25 - hétfő

Ponthúzás: Csak a legjobbakat vették fel

Legnehezebben a BGF; gazdálkodási és menedzsment szakára lehetett bejutni a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények közül. Ide 397 pont volt a bekerüléshez szükséges minimum. Zalaegerszegen négy felsőoktatási intézményében lehetőség lesz pótfelvételivel költségtérítéses képzésre bejutni.
bővebben
2011 július 25 - hétfő

Átadták a húszezredik Egerszeg kártyát

A húszezredik Egerszeg kártyát adták át ma a városházán – tulajdonosa Koczfánné Pető Ildikó lett, aki Gyutai Csaba polgármesterről vehette a városhoz tartozást szimbolizáló, ugyanakkor számos kedvezményre jogosító plasztiklapocskát.
bővebben
2011 július 22 - péntek

Már burkolnak a Piac téren: Augusztus 19-én avatás (Videó)

Tavasszal, mélyépítési munkákkal és régészettel indult a Piac tér rekonstrukciója. Már akkor tudni lehetett, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem épül mélyparkoló a tér alá. A munkálatok sokat csúsztak, a befejezési határidő módosítását is kérte a kivitelező. Az utóbbi egy hétben viszont látványos fejlődésnek indult a Piac tér. A részletekről Dékány Endrét, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. projekt menedzserét kérdeztük.
bővebben
2011 július 22 - péntek

Ismét véradás Zalaegerszegen (Videó)

Ismét Véradó Hetet szervez a Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete. Az akció jövő héten hétfőn 8 órakor kezdődik az Országos Vérellátó Szolgálat Zalaegerszegi Intézetében, a Zárda utca 4. szám alatt. A nyári, zavartalan vérellátás érdekében a szervezők azt kérik: aki teheti, ily módon is segítsen bajba jutott embertársain.
bővebben
2011 július 21 - csütörtök

Kvártélyházi premier - Játék a kastélyban (Videó)

Egy véletlenül kihallgatott intim párbeszéd, egy nagy szerelmi csalódás, egy mesteri magyarázat, briliáns humor – és a végén mindenki boldog; a szereplők színműírók és színészek, a mulatságos bonyodalmak örök konfliktusokból fakadnak, megoldásuk mégis egyszeri és különleges. Röviden erről szól Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka – amelyet péntek este mutatnak be a Kvártélyházban.
bővebben
2011 július 20 - szerda

Fiatalok a bűnmegelőzésért (Videó)

Kortárssegítők járőröznek az AquaCityben a fürdőzők biztonságáért. A város összes középiskolájából jelentkeztek önkéntesek, akik együttműködnek a rendőrséggel és a biciklis járőrökkel is. Fő feladatuk a bűnmegelőzés.
bővebben
2011 július 20 - szerda

XII.Egerszeg Búcsú (Videó)

Képzőművészeti kiállítás, néptánc, cséphadaró verseny, többek között ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket vasárnap a 12. Egerszeg Búcsún. A falumúzeumban tartott hagyományos programon ezúttal litván és orosz népdalénekesek is fellépnek. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
bővebben
2011 július 19 - kedd

Emlékkiállítás Boncz Barnabásról

Most lenne a 64. születésnapja – de május 24-én meghalt. Boncz Barnabás, a Hevesi Sándor Színház volt titkárát azonban mégis felköszöntötték mindazok, akik ismerték és szerették – összeválogatták a róla készült fotókat, néhány kedves holmiját, kitüntetéseit, és kiállítássá rendezték, a Peta Kávézóban.
bővebben
2011 július 19 - kedd

Aktívan az aquaparkban: A sportról és az egészségről szólt a hétvége

Aktív tematikus napra várták az érdeklődőket szombaton a zalaegerszegi AuqaCityben. Az egészség és a sport jegyében telt a nap. Aerobicozhattak, táncolhattak kedvükre a sportszerető vendégek, de várták őket break és kerékpáros ügyességi bemutatók, valamint egészségügyi szűrések és állapotfelmérések is.
bővebben
2011 július 18 - hétfő

Kollégiumi férőhelyek Pécsett: Augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

Idén is megpályáztatja pécsi kollégiumi férőhelyeit Zalaegerszeg önkormányzata. Azok a pécsi felsőoktatási intézményekben nappali tagozaton tanuló zalaegerszegi hallgatók nyerhetnek elhelyezést az önkormányzat férőhelyein, akiknek tanulmányi átlaga is eléri a város által meghatározott szintet. A kollégiumi férőhelyekre augusztus 10-ig lehet jelentkezni. A részletekről Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatott.
bővebben
2011 július 15 - péntek

Hangulati árnyalatok

Németh Klára festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. A 3 év munkáit felölelő tárlatot Fischer György Munkácsy díjas szobrászművész nyitotta meg.
bővebben
2011 július 15 - péntek

Véradó hét Zalaegerszegen

A szabadságolások és a nyári meleg miatt az elmúlt napokban csökkent a véradói aktivitás, a balesetek száma viszont növekedett. Ezért figyelemfelhívó jelleggel a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete véradó hetet rendez.
bővebben
2011 július 14 - csütörtök

Leanderek díszítik a várost

Mintha csak a tengerparton lennénk! Csodaszép leanderek fogadják a belvárosban közlekedőket. Nem szokatlan már a látvány, hiszen tavaly nyáron is ezek a virágok díszítették a polgármesteri hivatal környékét és a Dísz teret. Ősztől a Városgazdálkodási Kft. pincéjében pihentek a leanderek, majd a Kertcentrumban keltették őket ismét életre.
bővebben
2011 július 14 - csütörtök

Több mint 1000 liter sör fogyott eddig a B-vitamin napokon (Videó)

Javában zajlanak a B-vitamin napok Zalaegerszegen. Az először megrendezett fesztivál a sör jegyében telik. A Dísz térre látogatók 7 ország sör különlegességeit kóstolhatják meg.
bővebben
2011 július 13 - szerda

Csatornázás: 250 millió forintos beruházás indul

Elindul a napokban az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló szennyvízelvezetési program harmadik üteme. Az ősz végéig mintegy 250 millió forint értékben valósul meg építés, fejlesztés Zalaegerszegen és környékén. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be az önkormányzati társulás vezetői.
bővebben
2011 július 13 - szerda

Felújítás: Tetőrekonstrukció a Zrínyi Gimnáziumban

Tizenhatmillió nyolcszázezer forintból megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium utcafronti épületeinek tetőszerkezete. Június végén látott munkához a kivitelező. A beruházás teljes költségét az önkormányzat állja. Gyutai Csaba polgármester a helyszínen tájékoztatott a részletekről.
bővebben
2011 július 13 - szerda

Maratoni ülés: Gyutai Csaba az új törvényekről (Videó)

Huszonegy törvényt alkotott a szünet előtti utolsó ülésén az Országgyűlés. Vannak ezek között olyanok – mint a módosított közbeszerzési törvény, illetve a közfoglalkoztatás -, melyek Zalaegerszeg szempontjából is jelentősek. A maratoni ülés hangulatáról, és a megalkotott törvények jelentőségéről Gyutai Csabát kérdeztük, ezúttal, mint országgyűlési képviselőt.
bővebben
2011 július 12 - kedd

Látogatottsági rekord az AquaCityben (Videó)

A napok óta tartó kánikulának a strandok, fürdők üzemeltetői örülnek a legjobban. A zalaegerszegi AquaCityben rekord dőlt a hétvégén. Vasárnap több mint 3200-an váltottak jegyet a csúszdaparkba, amire az elmúlt négy évben nem volt példa. A nyitás óta 17 ezren mártóztak meg a kellemes termálvízben.
bővebben
2011 július 12 - kedd

Új ruhásszekrényekkel és kárpitozott székekkel tették élhetőbbé a zalaegerszegi nevelőotthonban élő gyerekek mindennapjait

A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly őszi gyűjtőakciójának egyik nyertes településén, Zalaegerszegen átadták a lakók életkörülményein javító bútorokat.
bővebben
2011 július 11 - hétfő

Ismét nyitva a városi strand (Videó)

Július 1-jével kinyitott a városi strand. Azóta közel 1800-an látogatták meg a fürdőt. A hétvégi kánikulában is teltházzal üzemeltek a város strandjai.
bővebben
2011 július 11 - hétfő

B Vitamin Napokat rendeznek Zalaegerszegen (Videó)

Első alkalommal rendeznek B Vitamin Napokat Zalaegerszegen. Hétfőtől vasárnapig várják az érdeklődőket a Dísz térre. Az egy hetes program a sör jegyében telik, a fesztivál sátorban 7 ország sörkülönlegességeit kóstolhatják meg a látogatók.
bővebben