keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 május 27 - szerda

Kiütéses győzelem Trepák-parádéval

Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 104-72 (22-24, 29-12, 24-21, 29-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, páros mérkőzés a 3. helyért. Zalaegerszeg,2.000 néző. Jv.: Ádám, Kapitány, Farkas.
bővebben
2009 május 27 - szerda

Avatóünnepség nyár végén

A megye múzeumainak új projektjeiről és a folyamatban lévő fejlesztésekről rendezett sajtótájékoztatót a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága a közelmúltban, a múzeumi világnap alkalmából. Az eseményen részt vett Pintér László, a megyei önkormányzat alelnöke, illetve Gyutai Csaba alpolgármester.
bővebben
2009 május 27 - szerda

Megemlékezés a Hősök Napján

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város nevében tisztelettel meghívom Önt a Hősök Napja alkalmából szervezett megemlékezésünkre 2009. május 31-én 10.30 órára a zalaegerszegi Hősök Kertjébe
bővebben
2009 május 26 - kedd

Segíteni a bajban

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete idén is megrendezte felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A területi fordulókban eredményesen szerepelt csapatok az életszerűen berendezett kárhelyeken, valósághűen imitált sebek ellátása során bizonyították felkészültségüket a Deák Ferenc Szakközépiskolában tartott megyei döntőn.
bővebben
2009 május 26 - kedd

A filmek világáról

A megye középiskolásai második alkalommal mérték össze ötletességüket a zalai 24 órás vetélkedő során. A Retro 73 Ifjúsági Iroda a győri Mozaik Egyesület projektje alapján szervezte meg a versenyt, melynek az idén a városi jégcsarnok adott otthont. A hosszú nap során 8 iskola 400 diákja vetélkedett és szórakozott, a film világa köré csoportosított feladatok megoldása során. Filmstúdiók, forgatócsoportok, főszereplők, moziplakátok, filmzene, zenés és prózai rögtönzések, interjúk, jelmezek, díszletek, bábok, sajtótájékoztatók. A vászonvilág leképezése minden oldalról adott elfoglaltságot kifulladásig a lelkes fiataloknak.
bővebben
2009 május 26 - kedd

Barangolás a gyermekirodalomban

A Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a Dózsa tagiskola immár 15 éve rendezi meg a „Barangolás a gyermekirodalomban” című megyei levelezős játékot. Az irodalmi versenyt a 4-6. osztályos korosztály számára hirdetik meg, a feladat három gyermekregény feldolgozása. A legtöbb pontot elért nyolc csapat gálaműsort követően kapja meg a díjakat az ünnepélyes eredményhirdetésen.
bővebben
2009 május 26 - kedd

Alkotva gyógyulni

A Keresztury ÁMK Belépő Galériájában nyílt meg a néhány hónapja alakult Mentális Művészeti Műhely legtehetségesebb tagjainak munkáit bemutató kiállítás.
bővebben
2009 május 25 - hétfő

Személyi döntések

Nyolc intézménybe választott igazgatót legutóbbi ülésén az egerszegi képviselő-testület. Négy oktatási intézményben az eddigi vezetők (egyedüli pályázóként) kaptak bizalmat. Így Rozmán Sándor (Deák-Széchenyi Szakközép- és Szakiskola), Mátai Ferenc (Landorhegyi és Pais Általános Iskola), Győrffyné Könczöl Tímea (Pálóczi Művészetoktatási Intézmény), és Hanzséros Alajos (Kertvárosi Általános Iskola).
bővebben
2009 május 24 - vasárnap

Nagyszerű hajrával

Tatabánya – ZTE II. 3-3 (2-1) NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Tatabánya, 500 néző. Jv.: Böcskei. Gólszerzők: Perez (36. p.), Farkas (38. p.), Béres (85. p.), illetve Sági (7. p.), Lukács (88. p.), Bozsoki (92. p.)
bővebben
2009 május 23 - szombat

A 4. hely is "szépen csillog".

ZTE – Siófok 5-3 (3-2)
NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3.800 néző. Játékvezető: Szabó Zs Asszisztensek: Ring, Szalai. Gólszerzők: Rudnevs (10., 44.), Kovács G. (34.), Sluka (61.), Waltner (87.), ill. Horváth G. (4.), Magasföldi (37.), Kogler (78.). Sárga lap: Waltner (57.), Horváth G. (83.).
bővebben
2009 május 22 - péntek

Álomszerű kezdés után egypontos vereség

Zalakerámia ZTE – PVSK Pannonpower 71-72 (27-19, 15-24, 13-14, 16-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 4. mérk. Zalaegerszeg, 2.300 néző. Jv: Forrai, Földházi, Hegedüs.
bővebben
2009 május 21 - csütörtök

Regisztráltatott fesztivál

Az Egerszeg Fesztivál óta eltelt napokban csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az idei fesztivál olyan lett, amilyennek már régóta kellett volna. Most egy kicsit lehiggadunk, elemezzük a tapasztalatokat. Úgy érzem, hogy a rendezvénysorozat a helyére került, tartalmilag és arculatában egyaránt. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy tökéletes volt, hiszen a fesztiváloknak is évről évre fejlődnie kell.
bővebben
2009 május 20 - szerda

ZegaSztár Gála

A második ZegaSztár tehetségkutató verseny gálájával zárult hivatalosan a nagy sikerű 15. Egerszeg Fesztivál. A Hevesi Sándor Színházban rendezett háromórás programban közel 100 általános és középiskolás diák lépett fel, akik az elődöntők során kategóriájuk első három helyezettjeként végeztek, illetve a közönség szavazatai alapján jutottak tovább.
bővebben
2009 május 20 - szerda

Nem voltunk partiban

PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 86-66 (14-18, 25-13, 33-20, 14-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 3. mérk. Pécs, 1.500 néző. Jv.: Hartyányi, Cziffra, Kiss.
bővebben
2009 május 19 - kedd

Ausztriai kapcsolatápolás

Az Apáczai ÁMK régóta ápol partnerkapcsolatot az ausztriai Fürstenfeld város Bundeshandelsakademie középiskolájával. Együttműködésük évenkénti többszöri közös programokban, kirándulásokban és projektekben ölt testet. Az utolsó találkozásuk néhány héttel ezelőtt történt, amikor is az EP-választásokkal kapcsolatos projekten való részvétel okán utazott ki 23 magyar diák.
bővebben
2009 május 19 - kedd

Irodalmi vetélkedő az Öveges ÁMK-ban

Rumini, azaz Berg Judit tollából született kisegér, kalandjaiból rendeztek vetélkedőt az Öveges ÁMK könyvtárában. A városi és városkörnyéki iskolák 10 legjobbja jutott a többfordulós játék döntőjébe, ahol a zsűri elnöke maga az író volt.
bővebben
2009 május 19 - kedd

Iskolaszínház

A Hevesi Sándor Színház művészeinek közreműködésével beavató előadás keretében tekinthették meg az Apáczai ÁMK 10-11. évfolyamos diákjai Katona József: Bánk bán című drámájának e célra adaptált változatát. Kricsár Kamill narrációja tette közérthetővé a nem könnyű szövegezésű műben zajló külső-belső vívódásokat, a vétkek gyűrűzését, a tragédia fokozódását.
bővebben
2009 május 19 - kedd

Egészségnap a Mindszenty iskolában

A Mindszenty-iskola alsósai számára rendeztek egészségnapot a közelmúltban. Mint Virágh Józsefné igazgató elmondta, a gimnazisták számára minden évben van hasonló tartalmú rendezvény, ez adta az ötletet, melyet az iskolai védőnők és pedagógusok valósítottak meg pályázati támogatással. A szülőknél is értő fülekre talált a kezdeményezés, így ők is segítették a programot.
bővebben
2009 május 18 - hétfő

A jövő belvárosát építjük

Többször elhangzott már a városrehabilitációs program egyik fő célkitűzése: az élettel teli piactér megteremtése. Mindez érdeke a városlakóknak, de – könnyen belátható – nem kevésbé fontos ez a piactér kereskedőinek és az őstermelőknek. A két ütemben zajló beruházás menetéről, a felújítási munkálatok technikai megoldásairól kérdeztük Sziráki Istvánt, a Zalaegerszegi Városrehabilitációs Kft. ügyvezetőjét.
bővebben
2009 május 18 - hétfő

Összefogás a helyi gazdaságért

Zalaegerszeget is érinti a gazdasági válság, hatása alól a zalai megyeszékhely sem kivétel. Jól látható ez a munkanélküliség emelkedésén, 6,6 százalékot mutatnak a legutóbbi adatok, és bár az elmúlt két hónapban stagnálni látszik, a korábbi évekhez képest jelentős a növekedés. Ugyanakkor ez a viszonylag magas százalék alatta van az országos és megyei átlagnak is.
bővebben
2009 május 18 - hétfő

Házi gyermekorvosi rendelés és tanácsadás megváltozott helyen

Tájékoztatjuk a II. sz. és a VII. sz. házi gyermekorvosi körzetek lakóit, hogy – a háziorvosi rendelők felújítása miatt – ideiglenes jelleggel a körzetek a rendelési helye továbbá a védőnői tanácsadás helyszíne megváltozik.
bővebben
2009 május 17 - vasárnap

Gyenge támadójáték

ZTE II. – Gyirmót 1-3 ( 1-1) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Pintér. Gólszerzők: Pirka (öngól 35. p.), illetve Laki (24. p.), Baumgartner (51. p.), Tóth N. (62. p.). Kiállítva: Horváth II. A. (ZTE 65. p.)
bővebben
2009 május 17 - vasárnap

Testvérvárosok randevúja (videóval)

A testvérvárosok delegációi szombaton délelőtt találkoztak a házigazdákkal, a városi közgyűlés dísztermében. A dobricsi, klagenfurti, krosnoi, kuseli, marli, marosvásárhelyi, és varkausi küldöttséget dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba és Tombi Lajos alpolgármesterek, dr. Kovács Gábor jegyző és Kiss Ferenc országgyűlési képviselő, a városi közgyűlés tagja fogadta.
bővebben
2009 május 17 - vasárnap

Végig kiélezett küzdelemben

Zalakerámia ZTE – PVSK Pannonpower 86-85 (13-21, 22-23, 30-18, 13-16, hossz. 8-7) NB I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Elődöntő, 2. mérk. Zalaegerszeg, 2.300 néző. Jv.: Pálla, Bognár, Tóth K.
bővebben
2009 május 16 - szombat

Több volt benne

Újpest – ZTE 2-1 (1-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Újpest, Szusza-stadion, 4000 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Viszokai, Takács. Gólszerzők: Lipták (37.), Simon A. (59.), ill. Pavicsevics (87.). Sárga lap: Tisza (35.), Bozics (69.) ill., Szamosi (69.), Kovács G. (85.).
bővebben
2009 május 15 - péntek

Egerszeg Fesztivál (videóval)

A napok óta tartó programsorozat hivatalos nyitóünnepségére pénteken kora délután került sor, amikor a városháza előtt dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte Zalaegerszeg nyolc testvérvárosának delegációit. Dobrics, Klagenfurt, Krosno, Kusel, Marl, Marosvásárhely, Varasd és Varkaus városvezetése képviselteti magát az Egerszeg Fesztiválon.
bővebben
2009 május 15 - péntek

Látomásos figurativitás

„Fogam közt homok a kor; Köpni hiába; Szólni kevés vagyok; Imádkozni gyáva”. Néhány vers is belekerült a monográfiába, bár a szerző sosem pályázott költői babérokra. Ahogy egyszer egyik levelében írta: a versikék „az ilyen- és olyanfajta estéim – lehet, hogy fölösleges termékei – melléktermékei”.
bővebben
2009 május 15 - péntek

Ott voltak a harcok sűrűjében

A huszár legjellegzetesebb viselete a csákó. Szürkésfehér nemezből készült, amelyet acélrugó lemezekkel erősítettek meg és kívülről szegélyposztóval borították. A fedélre belülről egy bőrcsukrot erősítettek fel, melyre egy bőrszalagot tűztek. Ez a hüvely a rózsa és a lószőr bokréta elrejtésére szolgált.
bővebben
2009 május 15 - péntek

Útzár a Batthyányi utcai vasúti átjáróban

MÁVÉPCELL Kft. vágánykorszerűsítési munkálatokat végez Zalaegerszeg, Batthyányi utcai vasúti átjáróban.
bővebben
2009 május 14 - csütörtök

A félidőben még vezettünk

PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 84-68 (25-23, 15-18, 28-11, 16-16) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 1. ford. Pécs, 1.500 néző. Jv.: Földházi, Hegedűs, Farkas.
bővebben