keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 június 12 - péntek

A városháza hírei

Házi gyermekorvosi rendelés és tanácsadás megváltozott helyen. Fogadóóra változása. Kazánok értékesítése.
bővebben
2009 június 11 - csütörtök

Elismert szakmai munka

A Páterdombi Szakképző Iskola Báthory Székhelyiskolájában két éve működik Keményné Nagy Erika tanárnő vezetésével diákszekció.
bővebben
2009 június 11 - csütörtök

Lebontották a saroképületet

Bár korábban modelleztük a Göcsej-Mártírok úti kereszteződésben a körforgalom elhelyezésének lehetőségét, az ehhez szükséges feltételek hiányában ez komolyan szóba sem került – mondta lapunknak Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője. – Nemcsak, hogy nem volt meg a csomópont kialakításhoz szükséges hely – hiszen kétsávos körforgalmat kellett volna itt kiépíteni -, további gond jelentkezhetett volna a rendőrlámpák által biztosított összehangolt rendszerben, amely a Platán sortól egészen a Kovács Károly térig tart.
bővebben
2009 június 11 - csütörtök

Vízhiány vasárnap

Tájékoztatjuk, hogy a Zalavíz Zrt. Ivóvízvezeték-kiváltást végez Zalaegerszegen a Petőfi S. utca két szakaszán.
bővebben
2009 június 10 - szerda

Nemes László művészetéről

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatták be Nemes László festőművész Szlovéniában megjelent monográfiáját Zalaegerszegen, a Dísz téren felállított rendezvénysátorban, ahol többen is méltatták az alkotó életművét és a 200 oldalas szépen tervezett albumot.
bővebben
2009 június 09 - kedd

Jubileumzárás az Eötvösben

Az Eötvös székhelyiskola ebben a tanévben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumi évet számos ünnepélyes pillanat tette emlékezetessé minden érintett, egykori és mai diák és pedagógus számára.
bővebben
2009 június 09 - kedd

Szakmai vizsgák a Munkácsyban

Az év végi nagy megmérettetések közé tartozik a szakmai ismeretekről való számadás is. A Munkácsy tagiskolában a hétvégén a ruhaipari modellező technikusok és a fodrászok vizsgája zajlott. Mindkettő élesben, azaz divatbemutató keretében, illetve élő modellek közreműködésével a konkrét tudás látható megnyilatkozásaiként.
bővebben
2009 június 09 - kedd

Sikerek és újdonságok

Összesen 26 ezer néző látta az idei bábelőadásokat, s
3592-en vásároltak bérletet – hangzott el a Griff Bábszínház évadzáró ülésén. Az eseményen a fenntartó zalaegerszegi önkormányzat képviseletében részt vett Gyutai Csaba alpolgármester és Török Zoltán, a kulturális bizottság elnöke.
bővebben
2009 június 09 - kedd

A könyvek tisztelete

Zalaegerszegen ezúttal a Mindszenty téren nyílt meg hivatalosan a 80. ünnepi könyvhét. Az „ifjakat és a már sok könyvhetet megélt érdeklődőket” Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte.
bővebben
2009 június 08 - hétfő

Jubileum és megújult játszóudvar

Fennállásának 40. évfordulóját és a megújult játszóudvar avatását ünnepelték az Űrhajós utcai Bölcsődében. Az ünnepségen sort kerítettek a ma már nyugdíjas dolgozók köszöntésére is.
bővebben
2009 június 08 - hétfő

Szünidőre hangolva

Bár az időjárás még nem sejteti, naptár szerint már nyár van és csak néhány nap a tanítási évből. A szünidei kikapcsolódási, tanulási és munkalehetőségekre, valamint az esetleges veszélyekre hívta fel a figyelmet a Zeg-Zug Ifjúsági Iroda által szervezett fesztivál. A kulturális blokkal egybekötött információs börzének a Pais-iskola aulája adott otthont.
bővebben
2009 június 07 - vasárnap

Felépül az inkubátorház

A gazdaságfejlesztés érdekében Zalaegerszeg önkormányzata az elmúlt év februárjában az északi iparterület infrastruktúra kiépítésére valamint inkubátorház létrehozására pályázatot nyújtott be a Nyugat-Dunántúli Régió Operatív Program keretében. A régióban a nyertes 11 pályázat között mindkét egerszegi projekt szerepel.
bővebben
2009 június 07 - vasárnap

Súlyos vereség

Kaposvölgye Nagyberki – ZTE II. 5-0 (3-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Nagyberki, 100 néző. Jv.: Becséri. Gólszerzők: Kardos (2., 53. p.), Hock 21., 38. p.), Stublics (68. p. 11-esből).
bővebben
2009 június 06 - szombat

Szerb siker a súlyemelő Göcsej Kupán

Harminckilencedik alkalommal került megrendezésre a súlyemelők Göcsej Kupája Zalaegerszegen. A házigazda ZTE mellett a szomszédvár Szombathelyi Haladás együttese, valamint két külföldi csapat, a Spartak Subotica (szerb) és a TAK Domzale (szlovén) indult el a versenyen.
bővebben
2009 június 05 - péntek

A városháza hírei

Eladó önkormányzati helyiségek. Permetezés június 8-tól június 13-ig. FUTÁS AZ AUTISTÁKÉRT
„ESÉLYT A MINDENNAPOKNAK”
2009. június 13-án 1000 órától
bővebben
2009 június 05 - péntek

Átadták a tizenötezrediket

Megvan a tizenötezredik Egerszeg Kártya tulajdonosa, Ferencz Vilmos Gyimesi Endre polgármestertől és Gyutai Csaba alpolgármestertől vehette át a kedvezményekre jogosító plasztik kártyát.
bővebben
2009 június 04 - csütörtök

Jubileumi diákcsere

A 70-es évek vége felé – immár 25 évvel ezelőtt – a zalaegerszegi Néprajzi Nyári Egyetem résztvevői között volt a saarbrückeni születésű Uli Andres, akinek ötlete nyomán létrejött a magyar és német diákok között a kapcsolat.
bővebben
2009 június 04 - csütörtök

Udvaravató a Petőfiben

A gyermeknap tiszteletére a Petőfi székhelyiskolában teljesen megújult a betonos udvar. Makovecz Tamásigazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy a közel hatmillió forintos beruházás során többek között megújult a Petőfi utca felöli kapubejáró, sor került az udvari ajtócserére is.
bővebben
2009 június 03 - szerda

Kék az Isten - bronzérmes a Zalakerámia ZTE

Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 98-90 ( 35-25, 22-25, 17-13, 24-27) Férfi kosárlabda mérkőzés, a 3. helyért, harmadik találkozó. Zalaegerszeg, 2.200 néző. Jv.: Hartyányi, Kapitány, Frányó.
bővebben
2009 június 03 - szerda

Interkulturális nevelés a nyelvórán

Az interkulturális nevelés volt a téma az Apáczai ÁMK 9. i. osztályos angol nyelvi előkészítős csoportjának nyílt óráján. A Világ – Nyelv / Jó gyakorlat program keretében, a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének jegyében zajlott az óra, mely a multikulturalitásra építve, meghívott vendégek közreműködésével taglalta a témát.
bővebben
2009 június 03 - szerda

Gyereknap az Adyban

Gyereknap alkalmából vidám kikapcsolódást kínáltak az Ady iskola alsósainak. A közeli Vizslaparkban tájfutás, quad-bemutató, környezetvédelmi verseny várta a jelentkezőket.
bővebben
2009 június 01 - hétfő

Közösségépítő napok Botfán

Évek óta Pünkösdkor tartják Botfán a településrész ünnepét. Az idén ezt a vele egybeeső gyereknappal és az azt kiegészítő sportnappal egy füst alatt rendezték meg. A két napos programon az összes helyi civil szervezet képviselte magát, idősnek és fiatalnak egyaránt kínáltak kikapcsolódási lehetőséget.
bővebben
2009 június 01 - hétfő

Jobb volt a kiesőjelölt

ZTE II. – Barcs 0-3 (0-1) NB II. labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Szilasi. Gólszerzők: Horváth P (52., 87,p., a másodikat, 11-esből), Kollega (10. p.).
bővebben
2009 május 31 - vasárnap

Jöhet a harmadik összecsapás

Falco KC Szombathely – Zalakerámia ZTE 103-95 ( 16-33, 29-19, 23-17, 35-26) NB I. férfi kosárlabda-mérkőzés a 3. helyért, második találkozó. Szombathely (zárt kapuk mellett). Jv.: Cziffra, Győrffy, Bognár.
bővebben
2009 május 31 - vasárnap

A szülőföld szeretetéről

Május utolsó vasárnapját egy 1924-ben született törvény nyilvánította először a hősök emléknapjává. A rendelkezést megelőzte egy 1917-es törvény, melyet Abele Ferenc vezérkari őrnagy indítványozott, miszerint minden település állítson kőemléket az első világháborúban elesettek tiszteletére.
bővebben
2009 május 31 - vasárnap

A bronzot nem, a presztízscsatát mi nyertük

Haladás – ZTE 1-2 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Szombathely, 11.000 néző. Játékvezetői: Kassai. Asszisztensek: Ring, Márton. Gólszerzők: Oross (71.), ill. Pavicsevics (90.), Balázs (92.) Sárga lap: Molnár (17.), Tóth P. (25.) ill. Botis (35.).
bővebben
2009 május 29 - péntek

A városháza hírei

A Berzsenyi úti rendelőkomplexum korszerűsítése. Műszaki tanár (építész) álláshely a Deák SZKI-ban. Logopédus álláshely a Béke ligeti iskolában. Június 8-án szünetel az ügyfélfogadás az okmányirodában. Bővebben az alábbi linkeken.
bővebben
2009 május 29 - péntek

Esélyt a mindennapoknak

Az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány szeretettel meghívja Önt és szeretteit a 2009. június 13-án szombaton 10.00 órakor kezdődő „ESÉLYT A MINDENNAPOKNAK” című rendezvényére. A részletes program az alábbi linkre kattintva olvasható.
bővebben
2009 május 29 - péntek

Ünnepség a Kis utcai óvodában

Megújult homlokzatú épület és virágos udvar várja ezután a Belvárosi I. számú Integrált Óvoda Kis utcai tagóvodájának csöppségeit. A 4 millió forintos beruházást a gyermeknap alakalmából ünnepélyes keretek között avatták fel.
bővebben
2009 május 28 - csütörtök

Sikerek és megrázkódtatások

Nehéz évadon vagyunk túl, megrázkódtatások és sikerek egyaránt értek minket – kezdte Szabó József megbízott igazgató a Hevesi Sándor Színház évadzáró ülését.
bővebben