keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 szeptember 11 - csütörtök

Számszeríj és reneszánsz nap a múzeumban

A Göcseji Múzeum és a falumúzeum őszi programjairól számolt be sajtótájékoztató keretében dr. Vándor László, az intézmény igazgatója.
bővebben
2008 szeptember 11 - csütörtök

Eredeti színekben

Újabb állomásához érkezett a Mária Magdolna plébániatemplom freskóinak restaurálása. A múlt héten jártak Zalaegerszegen a restaurátorkamara szakértői, akik a tisztítást követően felmérték a falfestmények állapotát a főhajó középső boltszakaszában. Az irányvonalak meghatározását követően láthatnak ismét munkához a restaurátorok.
bővebben
2008 szeptember 10 - szerda

Esélyt a mindennapoknak

Az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány szeretettel meghívja Önt és szeretteit a 2008. szeptember 13-án szombaton 1300 órakor kezdődő „ESÉLYT A MINDENNAPOKNAK” című rendezvényére melynek helyszíne a zalaegerszegi Apáczai Általános Művelődési Központ (Apáczai tér).
bővebben
2008 szeptember 09 - kedd

Újabb egy év

A ZÁÉV Zrt. meghosszabbította névhasználói szponzori szerződését a ZTE ZÁÉV női tekecsapatával. A hölgyek nagyszerű idényt zártak, másodikak lettek a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig ezüstérmet szereztek.
bővebben
2008 szeptember 09 - kedd

Regionális Tudásközpont Zalaegerszegen (videófelv.)

Új együttműködési forma jött létre a felsőoktatásban Zalaegerszegen. Három intézmény – a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Regionális Tudásközpont kialakítása céljából írt alá együttműködési megállapodást.
bővebben
2008 szeptember 08 - hétfő

Szeptember végi átadást ígérnek

Az Andráshida-Zalaegerszeg közti vasúti szakasz építésének leállása kapcsán június elején még úgy tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztõ Zrt. (NIF), hogy a felfüggesztett munka nincs befolyással a Malom utcai híd augusztus végi átadási határidejére. Mivel az említett vasúti szakasz építése kapcsán több idõpont-módosítás is történt, és mert úgy tûnt, ilyen kis idõtávlatban már nem létezhet semmiféle „nem várt esemény”, mindenki türelemmel várta a nyár végét. Mint kiderült, hiába…
bővebben
2008 szeptember 08 - hétfő

Döntés novemberben

Komoly döntéseket nem vár a szeptemberben induló parlamenti munka során dr. Gyimesi Endre polgármester, országgyûlési képviselõ. Mint mondja, inkább annak lesz szemtanúja a parlament ellenzéki része, hogyan próbálja a miniszterelnök megerõsíteni a hatalmát, hogyan tudja túlélni a jelenlegi politikai patthelyzetet. Az ország érdeke a stabil kormányzás lenne, amihez olyan többség kell, ami csak egy új parlamenti választás során jöhet létre.
bővebben
2008 szeptember 07 - vasárnap

Újabb vereség

ZTE FC II.- Győri ETO II. 1-3 (0-1) Zalaegerszeg, 600 néző. Játékvezető: Kovács J. Z. (Pánczél, Gyűrűsi). NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Gólszerzők: Petneházi ( 62.) ill. Csermelyi (23.) Kiss Sz. (80)., Berde (84.). Sárga lap: Kottán K. (32.), Fülöp (70.), Horváth A. (75.) ill. Szemerei (83.).
bővebben
2008 szeptember 04 - csütörtök

Szőlő és bor ünnepe a Csácsi-hegyen

Szeptember 7-én a szőlő és a bor ünnepére várják az érdeklődőket a Csácsi-hegyen.
bővebben
2008 szeptember 04 - csütörtök

Pályázati felhívás

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008 (II.15.) számú önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a helyi iparűzési adó címzett adórészéből való támogatás felhasználására.
bővebben
2008 szeptember 04 - csütörtök

Korai búcsú

Veszprém – ZTE FC 2-1 (0-1) Veszprém, 250 néző. Jv.: Kovács. Labdarúgó Magyar Kupa, a 32 közé jutásért. ZTE: Pogacsics-Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi-Zsömlye (Davidov 75. p.), Máté, Sluka, Kottán K. (Pavicsevics 46. p.)-Balázs (Tóth Z. 69.p.), Pekics. Vezetőedző: Supka Attila. Gólszerzők: Marosvölgyi (2), illetve Pekics. Kiállítva: Davidov (88. p.)
bővebben
2008 szeptember 04 - csütörtök

Kezdődik a tanév a főiskolákon

Az idei évben tovább csökkent a felsőoktatási intézményekbe jelentkező fiatalok száma: míg 2006-ban 132 ezer, addig 2008-ban 96 ezer fiatal jelentkezett főiskolára, egyetemre. Közülük a ponthúzás után 82 ezren kezdik meg tanulmányaikat. A felvettek 65 százaléka állami képzésen kezdheti meg tanulmányait, a nappali tagozatosok aránya 69 százalék – hangzott el a zalaegerszegi főiskolák vezetőinek közös sajtótájékoztatóján.
bővebben
2008 szeptember 03 - szerda

A szülők és diákok megértését kérik

A napokban kezdődött és a kivitelező ígérete szerint szeptember végi határidővel fejeződik be az Eötvös-iskola tornatermének felújítása. Az intézmény vezetése a szülők és diákok megértését kéri, nem rajtuk múlt az időpontválasztás, jegyezte meg Hanzséros Alajos igazgató.
bővebben
2008 szeptember 02 - kedd

Folytatódnak a hangversenyterem bérletsorozatai

Bohus Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész tárlatával, indul a Keresztury Dezső ÁMK – Hangversenyterem 2008/2009-es évada. A hagyományos bérletsorozatok, így a jazz- és világzenei, a komolyzenei és az orgona-bérletek továbbra is megmaradnak.
bővebben
2008 szeptember 01 - hétfő

Horváth András a ZTE játékosa

Hosszasabb tárgyalássorozat után – mivel az olasz Gallipoli együttese felbontotta még két évig érvényes megállapodását – ingyen került a ZTE labdarúgócsapatához a szombathelyi nevelésű, kétszeres válogatott Horváth András, a Sopron volt játékosa.
bővebben
2008 szeptember 01 - hétfő

Harctéri üdvözlet Egerszegnek

„A hatodik honvéd huszárezred tisztikara és legénysége – minthogy közülük soknak békeidőben Zalaegerszeg a hazája – a harctérről szombaton meleg hangú táviratot küldött Zalaegerszeg polgármesteréhez. Ebben a háziezred üdvözli Zalaegerszeg város közönségét, mely éber figyelemmel és aggodalommal kíséri a harci eseményeket, s ezekben legközelebbi katonáit, a 6-os honvédeket” – adta hírül 1915. február 18-án a Magyar Pais című újság.
bővebben
2008 szeptember 01 - hétfő

Drága tanévkezdés

Rövid volt. A diákok többsége így vélekedik a mögöttünk hagyott nyári szünidőről. Szeptember 1-jén mindenhol becsöngettek. Városunkban közel 11 ezer általános és középiskolás számára kezdődött el hétfőn a 2008/2009-es tanév.
bővebben
2008 szeptember 01 - hétfő

Megérkeztek a széfek

A kórház több osztályán felszerelték már a betegek számára biztosított széfeket, ám eddig még senki nem vette igénybe azokat. Sokat kellett várni a biztonsági tárolók megérkezésére.
bővebben
2008 augusztus 30 - szombat

Akárcsak az előző fordulóban

Lombard Pápa – ZTE II. 3-0 (0-0) Pápa, 1.300 néző. NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Bognár. Gólszerzők: Szabó Gy. (67. ill. 75.), Granát (68.). ZTE II: Pogacsics – Bozsoki, Balogh T., Kovács G., Kottán K. (Kütsön 84.) – Dóczi, Mirceta (Kottán Gy. 68.) – Alomerovics, Horváth Á., Fülöp T. – Délczeg.(Sági 75.). Vezetőedző: Dobos Sándor.
bővebben
2008 augusztus 29 - péntek

Pár perc alatt eldőlt

ZTE – MTK 3-1 (1-0) Zalaegerszeg, 3.500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Takács, Huszár. Gólszerzők: Meye (45.), Balázs (48.), Hajdú (51.), ill. Pál (81.) Sárga lap: Balázs (30.), Meye (54.) ill. Radulovics (69.).
bővebben
2008 augusztus 29 - péntek

Álláshely az Öveges ÁMIK-ban

Öveges József Általános Művelődési Központ Zalaegerszeg A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet GAZDASÁGI ÜGYINTÉZŐ munkakör betöltésére.
bővebben
2008 augusztus 29 - péntek

Köszönet

Zalaegerszeg MJV önkormányzata és a lelkes szervezők nevében ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni az Aquapark-ban immár hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági napon részt vett vendégeknek. Remélem, jól érezték magukat és jövőre is találkozunk a megszokott helyszínen, hogy közösen töltsünk el egy kellemes napot, szép környezetben, ízletes ételek és hűsítő italok társaságában. Külön köszönöm szíves támogatásukat, felajánlásaikat, melyekkel hozzájárultak a régóta esedékes hordozható EKG-készülék megvásárlásához és az állatmenhely felújításához, bővítéséhez.
bővebben
2008 augusztus 28 - csütörtök

Újabb két buszt adtak át

Az idei beruházási program részeként a Zala Volán Zrt. két Mercedes-Benz Conecto „LF” típusú, alacsony padlós városi autóbuszt állít forgalomba Zalaegerszegen, amelyek elsősorban a Kertvárosban közlekednek majd. Az autóbuszok ünnepélyes átadására a város vezetői, képviselői, valamint a Zala Volán vezetői és dolgozói jelenlétében a Kertvárosi Decentrumban augusztus 28-án került sor.
bővebben
2008 augusztus 28 - csütörtök

Jótékonysági nap az Aquacityben

A hét éve hagyományosan nyár végén megrendezett jótékonysági napok legsikeresebbike volt a múlt szombati – összegeznek a szervezők az augusztus 23-i rendezvénnyel kapcsolatban. A nap nagy részében ragyogó idő volt, így nem csoda, hogy ezen a napon közel 2200-an keresték fel a fürdőt – ebből jótékonysági belépőt mintegy 1400-an vásároltak.
bővebben
2008 augusztus 28 - csütörtök

Ösztöndíjasok

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Kuratóriuma 2005. március 17-i ülésén hozta létre a „Közalapítványi Hallgatói Ösztöndíjat”. A határozat értelmében évente három ösztöndíj kiadására kerülhet sor, minden zalaegerszegi főiskolán egy-egy. A díjazás mértéke ösztöndíjanként 60 ezer Ft. A díjak átadására az egyes tanévnyitókon kerül sor. A díjazottak személyére a főiskolák vezetői tesznek javaslatot. A díjazás feltétele a jó tanulmányi eredmény, de fontos szempont a szociális helyzet, a kiemelkedő közösségi munka és az esetleges TDK részvétel is.
bővebben
2008 augusztus 26 - kedd

A Hamlettel kezdődik az évad

Október 10-én Shakespeara: Hamlet című darabjával nyitja a 2008/2009-es évadot a Hevesi Sándor Színház. Stefán Gábor igazgató az évadnyitó társulati ülésen elmondta, összesen hat bemutatóval készül a társulat.
bővebben
2008 augusztus 25 - hétfő

"Csipke passzázs" a belvárosban

„Csipke passzázs” néven két évvel ezelőtt kezdett a Csipke Ingatlanfejlesztő Kft. abba a beruházásába, melynek célja a csipkeház jelenleg csak gyalogosközlekedésre alkalmas belső udvarának lefedése, az ott található üzlethelyiségek átalakítása, felújítása. A sok tulajdonosi egyeztetés után még mindig csak előkészítési szakaszban lévő beruházás tervei szerint a ház átjárójában található üzletek közül kettőt lebontanának annak érdekében, hogy igényes bejáratot tudjanak kialakítani mind a Petőfi utca, mind pedig a Dísz tér felől, valamint átalakításra kerülne az épülettömb középső részén található két lépcsősor is.
bővebben
2008 augusztus 25 - hétfő

"Hazavárunk" ösztöndíjpályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata 13/2007. (III. 09.) számú önkormányzati rendeletével megújította a „Hazavárunk” ösztöndíjról szóló pályázati kiírását.
bővebben
2008 augusztus 25 - hétfő

Tanulmányi ösztöndíjpályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata 1/2008. (II.15.) számú önkormányzati rendeletében módosította a tanulmányi ösztöndíjról szóló pályázatát.
bővebben
2008 augusztus 24 - vasárnap

A jobb helyzetkihasználás döntött

ZTE II.-Felcsút 0-2 (0-0)Zalaegerszeg, 300 néző. NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Szilasi . Asszisztensek: Lémon, Takács.Gólszerző: Bölcsföldi (60., 69.)Sárga lap: Mirceta (16.). ill. Sándor (38.).ZTE II.: Sipos – Bozsoki, Balogh T., Varga R., Kütsön (Pintér Á., 68.) – Ferkó, Mirceta (Dóczi, 57.), Horváth A., Kottán Gy. (Sági, 56.) – Kottán K., Balázs Zs. Vezetőedző: Dobos SándorFC Felcsút: Farkas B. – Székesi (Izing, 85.), Makrai, Trampler, Fejes – Domján, Gálos, Sándor I., (Kocsis G., 61), Vadász (Halász, 83.) – Bölcsföldi, Móri. Vezetőedző: Szijjártó István.
bővebben