keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 szeptember 23 - kedd

Harmadszor vigadtak

Az Apáczai ÁMK munkatársai szervezésének köszönhetően harmadszor volt mód ősz eleji vigasságra a Kertvárosban. Bár az idő kissé beleszólt a lebonyolításba, az előre tervezett színes programok szinte mindegyikét meg tudták tartani.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Pályázat közmunkaprogramra

Az egerszegi közgyűlés utólagosan jóváhagyta az önkormányzat csatlakozását a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás által benyújtott – a hátrányos helyzetû és tartós munkanélküli lakosság foglalkoztatását, életkörülményeinek javítását, felzárkóztatását szolgáló, a munkaügyi központokkal együttműködésben megvalósuló – közmunkaprogramhoz.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Felújítás a zeneiskolában

Minden tekintetben siker jellemzi a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény elmúlt néhány évének történetét.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Módosult a lakásrendelet

A közgyűlés legutóbbi ülésén módosította a helyi lakásrendeletet. A változtatásokra azért volt szükség, mert a lakbérrendszer átalakítása (magasabb bérleti díjak, rászorultsági alapú lakbérfizetési rendszer) miatt az elmúlt időben sokan visszamondták a bérleményt.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Bravúros győzelem

Integrál DAC – ZTE II. 1-3 (0-2) Győr, 300 néző. NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Erdős J. Gólszerzők: Bali (65.) ill., Délczeg (24.), Kottán K. (34.), Mirceta (66.).ZTE II.: Sipos – Bozsoki, Balogh T., Varga R., Kocsis – Kütsön, Mirceta, Horváth A. II., Kottán K. (Fülöp 73.) – Pekics (Pintér Á. 85.), Délczeg (Sági 89.). Vezetőedző: Dobos Sándor.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Adreas Liebig norvég orgonaművész koncertje

2008. szeptember 26-án pénteken 19.00 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem ad otthont Andreas Liebig norvég orgonaművész koncertjének.
bővebben
2008 szeptember 21 - vasárnap

Ismét értékes pontokat vesztettünk

ZTE – Paks 1-1 (0-0) Zalaegerszeg, 1652 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szilasi. Asszisztensek: Lémon, Nagy. Gólszerzők: Kriston (71., öngól) ill. Tököli (61.).ZTE Pogacsics – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi – Tóth (Sluka 60.), Máté, Petneházi (Davidov 58.), Hajdú – Meye, Waltner. Vezetőedző: Supka Attila. Paks: Kovács – Kriston, Éger, Salamon, Hanák – Sipeki (Buzás 58.), Heffler (Tamási 76.), Böde, Báló (Weitner 81.) – Kiss, Tököli. Vezetőedző: Gellei Imre.
bővebben
2008 szeptember 18 - csütörtök

Álláshely a gyámhivatalban

Zalaegerszeg megyei jogú város jegyzője pályázatot hirdet a Zalaegerszegi Városi Gyámhivatalban GYÁMÜGYI SZAKREFERENS munkakör betöltésére.
bővebben
2008 szeptember 18 - csütörtök

Tisztelt zalaegerszegi lakosok!

A „Nyugat- Balaton és Zala folyó Völgye Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer” elnevezésű ISPA/KA projekt keretében Zalaegerszegen 2 db hulladékudvar valósult meg, amelyeket a Zala-Depo Kft. üzemeltet.
bővebben
2008 szeptember 18 - csütörtök

Álláshely az Öveges ÁMK-ban

Öveges József Általános Művelődési Központ Zalaegerszeg A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet GAZDASÁGI ÜGYINTÉZŐ munkakör betöltésére.
bővebben
2008 szeptember 18 - csütörtök

Kupagyőzelem Győrben

Az ellenfelek nagy meglepetésére két mérkőzésből kétszer is sikerült győztesen elhagynia a ZKK-nak a játékteret, így a csapat hazahozhatta a Széchenyi Kupát.
bővebben
2008 szeptember 18 - csütörtök

Dániában jártak a csányos diákok

Dániában tartott nemzetközi környezetvédelmi konferenciára volt hivatalos a Csány-szakközépiskola négy diákja a nyáron. Szlávecz Tamás tanár már hetedik alkalommal vitte tanítványait (a csányosokat most először), az európai „porondra”, ahol 30 ország közel 500 résztvevője adott számot a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteikről. Több mint 20 éve rendezi a Caretakers International (UNESCO) ezt a programot, más – más helyszínnel. Magyarországot Zala megye, döntően a fent említett iskolai tanulói, keszthelyi, hévízi illetve egy pécsi diák képviselte.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Teljes a keret

A Zalakerámia ZTE Kosárlabdaklub szerződést kötött a 193 cm magas, 24 éves amerikai Louis Hinnanttal, aki az irányító és hátvéd posztokon is bevethető. A megállapodás szerint a kosarast a jövő héten megrendezésre kerülő Göcsej Kupa befejezéséig tesztelik a szakvezetők, s amennyiben megfelel, véglegesítik szerződését a 2008/2009-es szezonra.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

BURSA pályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Oktatási Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2009. évi Bursa Hungarica „A” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2008/2009. tanév II. és a 2009/2010. tanév I. félévére vonatkozóan, valamint a „B” típusú pályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Pályázati kiírás

A Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíjáról szóló 10/2007. (III. 09.) számú önkormányzati rendelete alapján pályázatot hirdet a városban élő pályakezdő és kiemelkedő művészeti tevékenységet folytató művészek támogatása, a város alkotóművészeinek a városhoz kötését segítő támogatás biztosítása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából létrehozott „Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíja” elnevezésű ösztöndíj elnyerésére.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Tájékoztató háziorvosi ellátásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a zalaegerszegi XIII. számú felnőtt háziorvos körzet lakóit (Kertváros), hogy a körzetben a háziorvosi ellátást nyújtó orvos személyében változás történt. A körzet betegeinek ellátást dr. Belákné dr. Varga Bernadett orvos végzi.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Aranydiplomás gimnazista

A József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegének munkatársai négy éve kezdeményezték, hogy kiállítások során érzékeltethessék művészeti fogékonyságukat a város iskolásai, óvodásai. A program nagyon sikeres, ezt mutatja, hogy két évre előre lehet csak időpontot kérni a bemutatkozáshoz. A korábbi gyakorlathoz képest változás, hogy immár városkörnyéki iskolák is helyet kértek e tárlaton, elsőként a salomvári iskola diákjai mutatkoznak majd be a tanév során.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Kálovics sikerei

A hollandiai Tilburgban rendeztek nemzetközi hosszú távú futóversenyt, amelyen indult Kálovics Anikó, a Zalaszám ZAC atlétája is.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Hétfőtől járható a neszelei híd

Az ígéretek szerint jövő hét hétfőtől – szeptember 21-től – végre járható lesz a Malom utcai, közismertebb nevén neszelei híd – a hátralévő apróbb munkálatok ismeretében így nyilatkozott hétfőn a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) azon a hét elején tartott forgalomba helyezési eljáráson, ahol már a hatóság szakemberei is jelen voltak. Az eseményre két nappal azt követően került sor, hogy a szükséges próbaterhelési eljárást elvégezték.
bővebben
2008 szeptember 17 - szerda

Esélyt a mindennapoknak

Előítélet-mentes befogadás elősegítése a személyes találkozás révén, foglalhatjuk össze az elmúlt vasárnap tartott „Esélyt a mindennapoknak” című rendezvény szándékát. Nos a lehetősséggel, talán a borúsra fordult időjárás miatt kevesebben éltek. Akik viszont ott voltak, nem csalódtak, és jóérzéssel térhettek haza, látva a fogyatékkal élő ifjak és felnőttek színvonalas, szívből jövő kulturális produkcióit.
bővebben
2008 szeptember 16 - kedd

Dübörög a Zalabaromfi-ügy

Holnap demonstrációt tartanak a CIB Bank Medve utcai budapesti székháza és az agrártárca Kossuth téri épülete előtt a zalegerszegi Zalabaromfi Szárnyas (ZSZ) Zrt. dolgozói és beszállítói – mondta a VGO-nak Bedő Tibor, a megmozdulás egyik szervezője.
bővebben
2008 szeptember 15 - hétfő

Zrínyisek nyerték a vetélkedőt

Szeptember 11-én, a gyermekek világnapján a nagycsaládosok zalaegerszegi egyesülete és az Europe Direkt Információs Hálózat közös rendezésében vetélkedőt hirdettek a város középiskolásai számára. A feladatok az EU országait, a Világörökséget, a környezetvédelmet járták végig. A diákoknak totókat kellet kitölteni, illetve minél színesebben bemutatni egy általuk kiválasztott tagországot.
bővebben
2008 szeptember 15 - hétfő

A kéz és a lélek lenyomatai

A napokban a Keresztury ÁMK-ban nyílt kiállítás keretében ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Zalaegerszegi Hímző Stúdió. Kevés városi szervezet vallhat magáénak ilyen szép múltat, munkásságuk, azonban még ennél is nagyobb időt ölel át. Mint ahogy azt Velkey Péter, a művelődési és sportosztály vezetője a megnyitó alkalmával elmondta, több száz év és számos táj hagyományát, hímző technikáját, stílusjegyét gyűjtötték össze igényesen, nagy alapossággal.
bővebben
2008 szeptember 15 - hétfő

Lovat akarnak rajzolni

Év eleji bemelegítésnek, a jó időt kihasználandó, a csapatmunka minden szépségét – nehézségét átélve az Ady iskola másodikasai az intézmény aszfaltját tették esztétikusabbá a rajzórák keretében.
bővebben
2008 szeptember 14 - vasárnap

Most a gólok sem maradtak el

ZTE II. – Ajka 2-1 (0-0) Zalaegerszeg, 300 néző. NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Arany. Gólszerzők: Délczeg (60., 63.) ill. Mihalecz P. (76.).ZTE II.: Siposs – Bozsoki, Kovács G., Varga R., Kocsis – Dóczi (Horváth A. II. 40.), Mirceta, Kottán K. (Kottán Gy. 90.), Davidov – Pekics (Sági 83.), Délczeg. Vezetőedző: Dobos Sándor.
bővebben
2008 szeptember 14 - vasárnap

Ha a volna nem volna

Diósgyőr – ZTE 2-1 (1-1) Miskolc, 2.000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szabó S.. Asszisztensek: Ring , Farkas. Gólszerzők: Kamber (8.), Homma (64.) ill. Miljatovics (31.). Sárga lap: Pintér (42.), Kamber (53.) ill. Szamosi (15.), Petneházi (51.), Tóth Z. (70.).
bővebben
2008 szeptember 14 - vasárnap

Erdőn-mezőn át Göcsejben

A Kandikó Klub Kölcsey-gimnáziumbeli természetjáró egyesülete szokásos ősz eleji túráját tartotta szeptember közepén. Néhány éve hagyomány az a Zalangoló nevet viselő túrasorozat, mely során igyekeznek keresztül – kasul – hátizsákostul bejárni a vidéket a természetet és barangolást kedvelők, az egész megyében meghirdetett, nyílt program keretében.
bővebben
2008 szeptember 12 - péntek

Egy pályázat érkezett

Zalaegerszeg önkormányzata augusztus 15.-i benyújtási határidővel – az idén második alkalommal – pályázatot írt ki az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására. A pályázat közzétételét követően néhány lakóközösség érdeklődött e lehetőség iránt, de a meghatározott határidőig csupán egy pályázat érkezett az önkormányzathoz, amely a Hegyalja u. 15-17 szám alatti társasház 6 darab üzemelő kéményének a felújítási támogatására vonatkozott.
bővebben
2008 szeptember 12 - péntek

Megvan a helyszín

Évek óta tervezi Zalaegerszeg önkormányzata Németh János keramikusművész alkotásaiból állandó kiállítás rendezését, és keresték ehhez helyszínt. A megfelelő hangulatú teret a Göcseji Múzeum Batthyány utcai déli épületszárnyának pincéjében a volt Mecénás Galéria helyén találták meg. A közel 200 négyzetméteres terület üresen áll, a pinceszint utólagos épületszigetelési munkájával lehetővé válik a kiállítás méltó feltételeinek a megteremtése.
bővebben
2008 szeptember 11 - csütörtök

Ismét megszűnés előtt a Zalabaromfi

„A CIB Bank Zrt. 2008. szeptember 1-jén minden értesítés nélkül zárolta a Zalabaromfi Szárnyas Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. számláit” – áll az érintett cégek által kiadott sajtónyilatkozatban -, lehetetlenné téve ezzel a cégek számláira érkező árbevételekhez való hozzáférést, valamint az egyébként pozitív egyenlege terhére kiadott átutalások teljesítését. A magyarázatot kérő, ám válaszra sem méltatott Zalabaromfi csoport közölte a bankkal, hogy ezzel „ellehetetlenül és nem tud munkabért fizetni 652 dolgozójának – több mint 50 millió forint értékben -, ám a pénzintézet letiltotta az internetes banki ügyintézést, az egyenleg lekérdezést, ezt követően pedig sem szóban, sem személyes kérésre nem adott felvilágosítást a bankszámlákról.”
bővebben