keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 február 29 - péntek

A "nagybetűs" tanár

Az első vidéki számítástechnika oktatás bevezetője, a zalaegerszegi és a dunántúli közigazgatási felsőfokú képzés meghatározó szereplője, a pénzügyi és számviteli főiskola első igazgatója, a poroszos rendszerben is emberséges tanár, igaz barát, korrekt kolléga. 80. születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Tóth Endrét egykori tanítványai és munkatársai bensőséges ünnepség keretében az említett főiskola épületében.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Népszavazási tudnivalók

A kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj ügyében március 9-én nyilváníthatják ki véleményüket hazánk választásra jogosult polgárai.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Mi újság a lakáspiacon?

Míg 2004-ben Zalaegerszegen akár a 300 ezer forintot is elérte az új építésű lakások négyzetméterára, ma a belvárosi ingatlanok négyzetméterét az építtetők átlagosan csak 200-230 ezer forintért tudják értékesíteni, a város peremrészein lévők pedig 180-200 ezer forintért kelnek el. A kereslet visszaesésének ellenére az ingatlanfejlesztések gyakorlatilag töretlenek voltak a városban – az elmúlt három évben 550 lakást építettek -, nem csoda hát, hogy megnőtt az eladhatatlan ingatlanok száma. Egy 2007-es adat szerint az újonnan épült lakások 75 százalékát tudták csak eladni. S bár az elmúlt évek ingatlanpiaci mélypontját tavaly nyárra teszik az elemzők, Zalaegerszegen 2007-ben így is 1800 ingatlan cserélt gazdát. Mint mondják: a bankok egyre kedvezőbb hitelkonstrukciói ehhez nagyban hozzájárultak.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Pályázati felhívás

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008 (II.15.) számú önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a helyi iparűzési adó címzett adórészéből való támogatás felhasználására.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Pályázati felhívás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága pályázatot hirdet kulturális tevékenység támogatására.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Közkifolyó megszüntetése

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Gébárti út 120. szám előtt lévő közkifolyót meg kívánja szüntetni.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Tájékoztató egyéni vállalkozóknak

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város jegyzője tájékoztatja az illetékességi területén székhellyel rendelkező egyéni vállalkozókat az alábbiakról.
bővebben
2008 február 29 - péntek

Kevesebb bűncselekmény, rosszabb közlekedésbiztonság

Kevesebb bűncselekményt, ugyanakkor több személyi sérüléssel járó közúti balesetet jegyeztek az elmúlt évhez képest 2007-ben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén, hangzott el a városi kapitányság évértékelő állománygyűlésén.
bővebben
2008 február 26 - kedd

Izsák Imrére emlékeztek

Izsák Imre Gyula születésének 79. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést az Izsák Imre ÁMK, a TIT Öveges József Szakképző Egyesület és a VEGA Egyesület, a csillagász, matematikus és fizikus Kosztolányi úti egykori otthonánál. Bényi Zoltán, a csácsi Izsák iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy ez az épület nem a csillagász szülőháza, hiszen az a Berzsenyi út elején, a mai Csipkeház oldalánál volt.
bővebben
2008 február 26 - kedd

Végzős deákos diákok

Szalagavató ünnepségek könnyeztetik meg ezekben a hetekben a pedagógusokat, szülőket és időnként még a nagykorúság küszöbét büszkén átlépő diákokat is. A végzős létet hirdető kis szalagokat emelkedett légkörben, ceremóniásan tűzik fel a tanulók újonnan varratott elegáns ruháira a tőlük búcsúzó osztályfőnökök, akik tanúi, segítői voltak a felnőtté válás első lépcsőfokainak könnyebb – nehezebb megtételénél.
bővebben
2008 február 26 - kedd

Születésnapi kísérletek

Minden évben tanítás nélküli iskola nappal, tudományos – és sportvetélkedőkkel ünneplik az Izsák ÁMK diákjai névadójuk születési évfordulóját. A zalaegerszegi származású, nemzetközileg elismert csillagász, fizikus és matematikus 1929. február 21-én született és hullócsillaghoz hasonlítható rövid élete során a tudományos világot megdöbbentő felfedezéseket tett.
bővebben
2008 február 26 - kedd

Zrínyi Ilona matematika verseny

A Zrínyi Ilona Országos Matematika Verseny Megyei Fordulója, közel 1500 általános iskoláskorú, egyéni versenyző részvételével zajlott a közelmúltban. A verseny zalai szervezést immár 10 éve a Dózsa iskola tantestülete vállalja magára. Összeszokott csapat végzi tehát a szervező és lebonyolító munkát.
bővebben
2008 február 25 - hétfő

Pártszemüveg nélkül

Országos kampánykörútjának részeként Zalaegerszegre látogatott Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke, akit Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Gyimesi Endre, a város polgármestere fogadott. A zalai megyeszékhelyen először a helyi Parkinson Egyesület betegeivel, orvosokkal, ápolókkal találkozott.
bővebben
2008 február 25 - hétfő

Jobb elfelejteni

MIZO Pécs 2010 – Zala Volán ZTE 81-41 (18-6, 22-11, 19-15, 22-9)Pécs, 1500 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv: Ádám, Szabó. Zala Volán ZTE: Creamer (6), Pungor (3/3), Szélesy (9/3), Turóczi (4), Milkova (17). Csere: Agalareva (2), Hersics, Horváth Zsófia, Ambrus Sz. Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2008 február 24 - vasárnap

Felavatták a kórház új helikopter leszállóját

Ünnepélyes keretek között felavatták a megyei kórház új helikopter leszállóját. A 133 négyzetméter felületű, fűthető leszállóhely az intézmény legújabb – a neurológiát és a gyermekosztályt magába foglaló – pavilonjának tetején kapott helyet. A korszerű leszálló gyakorlati bemutatóját megtekintette Maninnger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Gyimesi Endre polgármester, de részt vettek az ünnepségen a kórház dolgozói, a kivitelezést végző ZÁÉV Rt. munkatársai, illetve az OMSZ Légimentő Kht. vezetői is.
bővebben
2008 február 24 - vasárnap

Magabiztos győzelem

Paks-ZTE 0-3 (0-2)Pécs, 400 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Iványi. Asszisztensek: Medovarszki, Forgács.Góllövők: Meyé (11., 22.), Balázs (80.).Sárga lap: Éger (79.), ill. Botis (21.), Vulin (51.), Tóth Z. (74.).Paks: Kovács – Belényesi (Kriston 46.), Éger, Böde, Hanák – Zováth , Horváth, Balaskó, Csehi – Tököli (Báló 83.), Kiss T. Vezetőedző: Gellei Imre.ZTE: Vlaszák – Máté, Miljatovis, Botis (Polgár 40.), Vulin – Zatara (Tóth Z. 72.), Molnár B.,
Davidov, Koplárovics – Meyé (Balázs 68.), Waltner. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
bővebben
2008 február 24 - vasárnap

Bassette 37 pontjával

Zalakerámia ZTE-Kaposvár 86-78
(31-21, 18-18, 20-19, 17-20)Zalaegerszeg, 700 néző. NB I-es férfikosárlabda-mérkőzés. Jv.: Pálla, Kiss, Kapitány.
Zalakerámia ZTE: Miskovics (6), Walters (13/3), Kámán (19/3), Kováts (9/9), Bassette (37). Csere: Keresztes (-), Simon (2). Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2008 február 22 - péntek

Együttműködési megállapodást kötöttek

Sajtótájékoztató keretén jelentették be, hogy együttműködési megállapodást köt a Belvárosi Általános Iskola és a Zalaegerszegi Titánok jégkorogcsapata. Balaicz Zoltán, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke elmondta, hogy a belvárosi iskola két intézményében jól képzett pedagógusok nevelik a gyerekeket a sport szeretetére, a szakmai munka színvonala is kiváló. A Dózsa iskolában egy játszó udvar létesül önkormányzati és alapítványi segítséggel.
bővebben
2008 február 22 - péntek

Bolgár játékos a Zala Volánnál

Hosszas keresés után sikerült az irányító posztra igazolnia a Zala Volán ZTE női kosárlabdacsapatának. Mariela Marinova, az USK Praha cseh euroligás együttestől érkezik a kék-sárgákhoz.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

Újabb visszatérő

Vlaszák Géza és Waltner Róbert után újabb volt ZTE-játékos tért vissza a zalai megyeszékhelyre. A múlt nyáron a szlovén első osztályba távozó Kocsárdi Gergellyel – akinek az Újpesthez távozó Ivan Dudicsot kell pótolnia – másfél éves szerződést kötött az egerszegi klub vezetése.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

Művészpódium

Farkas Tamás fuvolaművész volt a vendége a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény legutóbbi hangversenyének. Akárcsak a „Művészpódium” korábbi fellépői, a 32 éves fiatalember is a zalaegerszegi zeneiskolában kezdte zenei pályáját. Hogy milyen alapot biztosított számára a kezdés, azt örömmel tapasztalhatták mindazok, akik részt vettek a zsinagógabeli koncerten. Az est folyamán a barokktól egészen a XX. századig csendültek fel művek. A művésztanárral próba közben beszélgettünk.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

Szponzorokat várnak

n Négy évvel ezelőtt fogadta el a közgyűlés a város kulturális koncepcióját, mely 2010-ig szabja meg az ágazat irányelveit és fejlesztési elképzeléseit. A koncepció az elmúlt év végén került a 2004-es határozat értelmében felülvizsgálatra. Ennek eredményéről, s az elmúlt évek munkájának értékeléséről a legutóbbi közgyűlésen hangzott el tájékoztató.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

Szállodaépítés csak jövőre

n Minden terv a rendelkezésre áll, a termálfürdő további létesítményeinek munkálatai viszont előreláthatólag 2009-re esnek – válaszolt kérdésünkre Mateisz Roland, a Thermalplus Kft. kommunikációs vezetője, akitől az eddig elmaradt termálsétány-beruházás körülményeiről és a leendő szálloda paramétereiről érdeklődtünk.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

"Hazavárunk" ösztöndíjpályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata 13/2007. (III. 09.) számú önkormányzati rendeletével megújította a „Hazavárunk” ösztöndíjról szóló pályázati kiírását.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

A bizalom vonala

06-80-204372 hétfőtől-péntekig 17.00-19.00 óráig vezetékes telefonról és 30-as mobilról ingyenesen hívható.
bővebben
2008 február 21 - csütörtök

Meghívó megemlékezésre

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezendő városi megemlékezésre.
bővebben
2008 február 20 - szerda

Döntetlen a tartalékok összecsapásán

ZTE – Győr 1-1 (0-1) Zalaegerszeg, 300 néző. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés, 5. forduló. Játékvezető: Pánczél . Asszisztensek Takács, Lémon.
bővebben
2008 február 19 - kedd

Árnyaltabb építési szabályok

Január 1-jén lépett életbe az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium új rendelete, amely újra szabályozta az építéshatósági eljárásokat.
bővebben
2008 február 18 - hétfő

Megnyílt a Flextronics tanműhelye

Ünnepélyes keretek között felavatták a Flextronics International Kft. közel egyéves munka eredményeként létrejött tanműhelyét. Az ország első vállalati elektronikai tanműhelyében a Ganz-Munkácsy szakközépiskola mechatronikai műszerész, és a Deák-Széchenyi szakközépiskola műszaki informatikus szakos ta-nulói szerezhetnek magas fokú gyakorlati ismereteket. Az oktató-bázis legnagyobb értéke, hogy benne a tananyag, a gépek, a beren-dezések és a szoftverek együtt fejlődnek az iparral. Ennek köszön-hetően, a Flextronicsnál végzett szakemberek már a képzés során elsajátítják a csúcstechnológiai ismereteket, és piacképes tudással kerülnek a munka világába.
bővebben
2008 február 17 - vasárnap

Rajtra készen

Javában zajlanak az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV), mely izgalmas megmérettetést jelent a tanulóknak. Két vagy háromfordulósak a 22 tantárgyban és a külön a művészeti iskolák számára kiírt versenyek, melyre az érettségiző, illetve az annál eggyel fiatalabb korosztály jelentkezhet. Az első fordulókat az adott középiskola bonyolítja, írásbeli feladványok megoldatásával.
bővebben