keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 szeptember 08 - péntek

Eboltás Zalaegerszeg kerületben

2006. szeptember 15. – szeptember 29.
bővebben
2006 szeptember 08 - péntek

Gyermekek Világnapja, 2006. szeptember 11.

Mint minden évben, az idén is megrendezi programsorozatát a Nagycsaládosok Egyesülete a Gyermekek Világnapja alkalmából. Minden kicsi és nagy gyermeket szeretettel várnak!
bővebben
2006 szeptember 08 - péntek

A városi művészeti ösztöndíja

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága 2006-2007-es tanévre is pályázatot ír ki Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíjára az Ösztöndíj Alapító Okiratában megjelölt feltételek szerint.
bővebben
2006 szeptember 06 - szerda

Most már nehéz lesz

Magyarország – Görögország  64-70(17-12, 13-22, 19-22, 15-14)Zalaegerszeg, 500 néző. Női kosárlabda EB középdöntő. Jv.: Lukas (cseh), Talics (szerb). Magyarország: Iványi (6/6), Cserny (13), Fűrész ((2), Császár (9), Károlyi (17/15).  Csere: Fegyverneky (5), Englert, Bújdosó, Újhelyi (5), Papp (2), Kajdacsi (5). Szövetségi kapitány: Sterbenz Tamás.
bővebben
2006 szeptember 06 - szerda

Békévé oldani az emlékezést

In Memoriam ’56 címmel, Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból, illetve köztéri munkáinak fotóiból nyílt kiállítás a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. A tárlat egyben az 1956-os emlékév zalaegerszegi programsorozatainak a nyitánya is.
bővebben
2006 szeptember 05 - kedd

Kultúrturizmus a skanzenben

A Göcseji Falumúzeum a Göcseji Múzeum kiállítóhelye, amely 1968-ban az ország legelső szabadtéri néprajzi múzeumaként nyitotta meg kapuit. Már az első években hihetetlen nagy népszerűségnek örvendett a turisták és a múzeumlátogatók körében, így nem csoda, hogy esztendőkön keresztül az ország egyik leglátogatottabb szabadtéri múzeuma volt.
bővebben
2006 szeptember 05 - kedd

Többet ér az ingatlan

A tervrajz a polgármesteri hivatal első emeleti folyosóján tekinthető meg. Végleges döntés azonban a szeptember 14-i közgyűlésen születik. Addig is a műszaki osztály szakemberei várják a visszajelzéseket a különböző szakhatóságoktól. Sziráki István, városfejlesztési és tervezési osztályvezető elöljáróban elmondta: elkészült a Piac tér rendezési terve is, ám ennek részleteiről is majd csak a közgyűlési döntés után érdemes beszélni.
bővebben
2006 szeptember 03 - vasárnap

Megállapodás a tenisz támogatására

Együttműködési megállapodást kötött Zalaegerszeg önkormányzata és a Forest ZTE Tenisz Klub. A szerződés értelmében a város 1 millió forinttal támogatja a megyeszékhelyen működő regionális utánpótlás-nevelő teniszközpontot, amelyben tevékeny szerepet vállal a ZTE TK szakmaistábja.
bővebben
2006 szeptember 01 - péntek

Pécs helyett Zalaegerszegen

Megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar női kosárlabda-válogatott. Az első találkozóra Pécsett került volna sor, de a baranyai megyeszékhely többszörös bajnokcsapata – a szervező Mizo Pécs együttese – anyagi okokra hivatkozva lemondta a rendezést.
bővebben
2006 augusztus 31 - csütörtök

Tanévnyitó ünnepélyek időpontjai

bővebben
2006 augusztus 30 - szerda

Megszépül a Mindszenty-tér

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptember közepére teljes egészében megszépül a Mindszenty-tér és a Mária Magdolna-templom főbejáratának a lépcsője.
Stróber László apátplébánostól megtudtuk, augusztus elején indultak a Mindszenty-tér átépítésének munkálatait, s az első fázisban a Szentháromság-szobor elszállítását és restaurálását végezték el. A szakemberek Budapesten már befejezték a restaurálást, így a megtisztított szobor napokon belül megérkezik Zalaegerszegre, s ismét felállítják.
bővebben
2006 augusztus 28 - hétfő

Akad hely a katedrán

Egyre több felsőoktatási intézményben okoz problémát az oktatói gárda folyamatos elöregedése, s vannak olyan egyetemek és főiskolák, ahol csak nagyon nehezen tudják megfelelő tudományos fokozottal rendelkező fiatalokkal pótolni a nyugdíjba vonuló professzorokat. A három zalaegerszegi főiskolán egyelőre nincsenek ilyen gondok, de odafigyelnek arra, hogy ifjabb oktatókkal „frissítsék” a tanári állományt.
bővebben
2006 augusztus 26 - szombat

Küzdelmes mérkőzés volt

ZTE  –  Győr   2-2 (1-1)Zalaegerszeg, 7000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető:Török. Asszisztensek: Székely, Márton.Góllövők:  Nagy L. (44.), Fereczi (84., 11-esből) ill. Bajzát (28.), Virág(61.). Sárga: Vincze O. (18.), Zsók (27.), Jäkl (51.), Hanák (57.),Stevanovic (87.), Máté (89.) Piros: Bajzát (33.).ZTE: Varga – Kocsárdi (Tóth Z. 64.), Sebők V. (Csóka 86.), Botis, Máté -Nagy L. (Franciskovics 82.), Molnár B., Sebők J., Józsi – Waltner, Ferenczi.Vezetőedző: Simon Antal.Győr: Stevanovic – Zsók, Kovács Z., Mátyus, Hanák – Jäkl, Müller, Dudás(Tokody, 64.), Vincze O. (Szabó Zs. 81.) – Virág (Tóth P., 85.), Bajzát.Vezetőedző: Pajkos János.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Meghívó parkolók átadására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk a Landorhegyi út 37-53. sz. társasházak előtti felújított parkolók átadására.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Meghívó Szüretköszöntő Fesztiválra

Az Alsójánkahegyi Településrészi Önkormányzat
tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait 2006. szeptember 9-én 14.00 órától a
IV. Alsójánkahegyi Szüretköszöntő Fesztiválra.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Út melletti árkok tisztítása

Tájékoztatjuk a város ingatlantulajdonosait, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaságról szóló 46/2004 (XII.03) számú önkormányzati rendelete 5§ (2) bekezdése szerint az út melletti árok tisztítása és gondozása az ingatlantulajdonosok kötelezettsége.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Mindjárt csöngetnek

A diákok nagy bánatára hamarosan véget ér a nyári vakáció, és újra az iskola, valamint a tanulás tölti be a központi helyet mindennapjaikban. Zalaegerszegen több ezer tanuló ül majd ismét iskolapadba, de a szeptember 1-i sulikezdés főleg az általános, illetve az középiskolát kezdő ifjoncoknak lesz vízválasztó, hiszen ők egy teljesen új intézményben kezdik meg a munkát. A tanévkezdéssel kapcsolatos tudnivalókról Szemes Bélát, az önkormányzat középiskolai szakreferensét kérdeztük.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Kihívásokkal teli évad

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Hevesi Sándor Színházban. Az első bemutatóra szeptember 19-én várják a közönséget. Stefán Gábor igazgató elmondta: a hazai színházakhoz hasonlóan az egerszegi sincs túl kedvező anyagi helyzetben, ez indokolta, hogy a nyár folyamán kilenc munkatárstól kellett megválni. Az elküldött dolgozók többsége műszaki szakember. Nyugdíjba vonult Boncz Barnabás színházi titkár – 24 éves munkássága után -, akit a teátrum örökös tagjává választottak.
bővebben
2006 augusztus 25 - péntek

Ezerarcú ereklye

Egyedülálló tárlattal vette kezdetét Zalaegerszegen az augusztus 20-ához kötődő Szent István-napok ünnepségsorozat. Fekete György építészprofesszor, és Sunyovszky Sylvia Jászai-díjas színművész jóvoltából nemzeti ereklyénk, a Szent Korona évszázados művészeti ábrázolásait tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2006 augusztus 22 - kedd

Munkában az újrahasznosító gépek

Immár működés közben is bemutatták azokat az építési törmeléket újrahasznosító gépeket, melyeket az INTERREG IIIA pályázaton nyert a város. Az újrahasznosító törőgép, osztályozó berendezéssel, betonfejjel kiegészített kotró és rakodógép – melyet az önkormányzat szerződés keretében a Zala-Depo Kft.-nek adott át üzemeltetésre – a felhalmozódott és keletkező építési hulladék feldolgozásában nyújt majd óriási segítséget.
bővebben
2006 augusztus 22 - kedd

Közösen a sikerekért

A nemzet apró mozaikokból, településekből, városokból épül fel, melyek közül ha valamelyik megsérül, akkor az egész nemzet veszélybe kerül. Éppen ezért kell nekünk Zalaegerszegre vigyáznunk, hangsúlyozta dr. Gyimesi Endre az augusztus 19-i városi ünnepségen.
bővebben
2006 augusztus 18 - péntek

Ez több, mint szép volt

Diósgyőr  –  ZTE    1-4 (1-2)Miskolc, 5000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Sápi. Asszisztensek: Kelemen, Fehér.Góllövők: Ferenczi (2., 81.), Nagy L. (31., 55.) ill. Csóka (26., öngól). Sárga lap: Mogyorósi (20.), Molnár Balázs (37.), Rubint (54.), Simonfalvi (92.).Diósgyőr: Szalma – Mogyorósi, Elek, Rubint, Farkas V. – Sipeki, Vitelki (Szögedi, 59.), Katona, Binder (Lipusz, 59.) – Simon A. (Stanic, 75.), Faggyas. Vezetőedző: Csank János.ZTE: Varga – Kocsárdi, Botis, Csóka, Máté – Molnár B (Lendvai, 86.), Nagy L.,Tóth Z. (Simonfalvi, 78.) Józsi – Ferenczi, Sebők J. (Kottán, 78.). Vezetőedző: Simon Antal.
bővebben
2006 augusztus 18 - péntek

Gyárlátogatás művészfokon

Művészek foglalják el egy hosszú hétvégére a Color egykori Mártírok úti gyárépületét. Az „Összművészeti üzemlátogatást” a Zalaegerszegi Zenész Egyesület (ZAZEE) kezdeményezte azzal a szándékkal, hogy (egy nem mindennapi) teret adjon azoknak az alkotóknak, akik már régóta tevékenykednek, ám eddig csak kevés lehetőségük volt a bemutatkozásra.
bővebben
2006 augusztus 17 - csütörtök

Csaba királyfi szobra a Landorhegyen

A Székelyudvarhelyi Nemzeti Szoborparkban felállított, Csaba királyfiról készült mellszobor másolatát Blaskó János szobrászművész Zalaegerszeg városának ajánlotta fel. A bronzból készült műalkotás ünnepélyes felavatására az elmúlt héten került sor a Landorhegyen, a volt Napfény étterem melletti parkosított területen.
bővebben
2006 augusztus 16 - szerda

Egyre többen igénylik

Dr. Gyimesi Endre ünnepélyes keretek között a Tourinform irodában köszöntötte Varga Istvánnét, a 7500-ik Egerszeg-kártya tulajdonosát. Az Andráshidán élő, védőnőként tevékenykedő hölgy főleg a helyijárat buszbérlet vásárlásánál, valamint a színházlátogatásoknál igénybe vehető kedvezmények miatt váltott Egerszeg-kártyát, de mint elmondta, hamarosan férjének is igényelnek egyet.
bővebben
2006 augusztus 16 - szerda

A 100. születésnapon

2006. augusztus 13-án ünnepelte 100. születésnapját a Hegyalja utcában élő Pály Gyula, akit a város nevében dr. Gyimesi Endre is felköszöntött az elmúlt héten. A manapság is kiváló kondíciónak örvendő nyugdíjas rendkívül boldog feleségével és szívesen tölti idejét népes családja körében.
bővebben
2006 augusztus 15 - kedd

Több nyugdíjas élhetne a lehetőséggel

A 2003-ban indult, három elemből álló „Nemzedékek kézfogása” városi program az országban egyedülálló, sikeres, ezt bizonyítja egy közelmúltban készült felmérés is. Jól szolgálja a városhoz való kötődést – fogalmazott sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba alpolgármester.
bővebben
2006 augusztus 14 - hétfő

Népszerű az Egerszeg-kártya

A nyári hónapokban magyar és külföldi turisták szállják meg azokat a városokat, illetve településeket, ahol rengeteg érdekes látnivaló található, valamint kiváló lehetőség nyílik a szabadidő gondtalan eltöltésére. Ezekben a hetekben Zalaegerszegen is sokan fordulnak meg, hiszen vonzóak a kulturális programok, a számos műemlék, míg a lubickolást kedvelők a Gébárti-tónak és az Aquacitynek nem tudnak ellenállni.
bővebben
2006 augusztus 14 - hétfő

Intézményi fejlesztések

A várost vezető koalíció 2002-ben elhatározta, hogy kiemelt célként kezeli a városi intézmények felújítását: az oktatási és kulturális, valamint egészségügyi intézményeket, ez utóbbinál azokat, melyeknek oktatási funkciója is van. Augusztus elején a két alpolgármester, Tombi Lajos és Gyutai Csaba a sajtó képviselőinek jelenlétében ellátogattak a felújítási munkák helyszíneire. Ebben az évben 275 millió forint önkormányzati és 12 millió egyéb pályázati forrás állt rendelkezésre. Ha pedig a ciklus egészét tekintjük, közel 2 milliárd forint jutott az intézmények felújítására. A legfontosabb munkákról Gyutai Csaba számolt be.
bővebben
2006 augusztus 10 - csütörtök

Hanti diákok a falumúzeumban

Több ezer kilométer megtétele után Zalaegerszegre érkezett az a kilenc gyermekből és három felnőttből álló hanti delegáció, akik megtekintették a Göcseji Falumúzeumot és a Finnugor Néprajzi Parkot.
bővebben