Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Kis magyar művészettörténeti idővonal (Videó)

• Publikálva: 2017.05.16. 17:21

Felavatták a "Kis magyar művészettörténeti idővonal"- című alkotást az Ady Gimnáziumban. Az intézmény korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Tehetség Programra. Az 56 négyzetméteres festményt ma délután ennek a projektnek a zárásaként adták át.

Kis magyar művészettörténeti idővonal

Mostantól az Ady Iskola homlokzatán látható az a képfolyam, amely a magyar művészettörténet emblematikus festményeit, szobrait, épületeit mutatja be sajátos megközelítésben. A mű avatásán részt vett Balaicz Zoltán polgármester is, aki a tehetség meghatározó szerepéről beszélt.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés Tóth Norbert ötlete nyomán valósult meg. A pedagógus külföldön látott hasonlót, s most a projektnek köszönhetően lehetőség nyílt az itthoni megvalósítására.

Az alsósok által megrajzolt képeket a felsőbb évesek festették ki. A diákok 19 alkalommal összesen 76 órát dolgoztak, s eközben 16 kg festéket használtak fel, mondta el - Szirkovics Evelin és Molnár Kitt.

 

A 40 méter hosszú, közel másfél méter magas molinóra végül 25 fiatal alkotása került fel. A járókelők megtekinthetik egyebek mellett a Sárkányölő Szent György-szobor vagy a fertődi Esterházy-kastély parafrázisát is.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter