keresés a weboldalon

Horváth Géza

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2017

Horváth Géza

vállalkozó

Horváth Géza születésétől fogva városunk lakója. Középfokú tanulmányait a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Gépipari Technikumban gépgyártás-technikusként végezte. Felsőfokú üzemvezetői végzettségét Szombathelyen szerezte.

Ma is aktív, sikeres vállalkozó, akinek első munkahelye a zalaegerszegi Szállítógép- gyár, majd a bagodi Mezőgép volt.

1989-től a sérült és szociálisan rászorult, hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatása területén kezdett dolgozni, az akkor még önkormányzati tulajdonban lévő és a Várkörben működő szociális foglalkoztatóban.

1991-ben létrehozták a hasonló profilú Vulcanus Kft-t, ahol résztulajdont szerezve tevékenykedett. Később önálló céget alapított, 1999-től Kentaur Kft néven, majd Szeparisz-Zala Kft néven 2005-től. E cégekben az évek során mintegy 3500 megváltozott munkaképességű kollégáját sikerült foglalkoztatni, illetve visszavezetni a nyílt munkaerőpiacra.

A munka és a család mellett Horváth Géza elkötelezett, szociális érzékenységű lokálpatrióta. Évtizedek óta támogatja – és egészen 2016-ig elnökhelyettese is volt – az Andráshida futball csapatának. Szponzorálta és szponzorálja a város kulturális és sporteseményeit, támogat szociálisan rászorultakat, gyermekeket.

2016 decemberében ő és egy másik zalaegerszegi vállalkozó tette lehetővé, konkrét pénzeszköz juttatásával, hogy a VMK-ban mintegy 60 rászorult, nélkülöző gyermek Mikulás ajándékot kaphasson.

Támogatója számos szervezetnek, mint például  a Hevesi Sándor Színháznak, és alapító tagja a Koraszülött Gyermekekért Alapítványnak.

A városért nyújtott önzetlen cselekedeteiért Zalaegerszegért Díjban részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: