keresés a weboldalon

Dr. Vajda Istvánné

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2017

Dr. Vajda Istvánné

magyar-latin szakos tanár

Dr. Vajda Istvánné több évtizedes kimagasló gimnáziumi tanári munkássága, szakmai tudása megannyi diákja életét, személyiségének alakulását, későbbi pályaválasztását meghatározta.

Újító, iskolateremtő elképzelései a diákévek mindennapjaiban is megmutatkoztak.

A kötelező tananyag mellett tanítványai olyan útravalóval gazdagodtak, melyet fiatalként és felnőttként egyaránt magukénak érezhettek. Mindig lehetőséget teremtett arra, hogy az érettségi és felvételi vizsgához szükséges ismeretek elsajátításán túl diákjai bepillanthassanak a kultúra szerteágazó válfajaiba, megismerkedhessenek a kortárs irodalommal, filmekkel, színházzal, folyóiratokkal.

Dr. Vajda Istvánné olyan tanáregyéniség volt, akitől tanítványai sokat tanulhattak, akire mindig és mindenkor örömmel és szeretettel gondolnak vissza, aki kiemelkedő szakmai tudása, páratlan műveltsége mellett támogatta diákjait, igyekezett átsegíteni őket az általános iskolából gimnáziumba kerülés nehézségein.

Bíztatta tanulóit, hogy induljanak versenyeken, de nem a versenyeztetés állt nála a középpontban, hanem a diák, az, hogy mindenki a neki legjobb irányba induljon el és támaszkodhasson humán műveltségére.

Sokan követték tanítványai közül a pályán, szakmai tudása mellett az emberismeret és az empátia tette vonzóvá ezt a tanári mintát, és az a klasszikus elegancia, ami megjelenéséből, beszédmódjából, a világhoz való viszonyából sugárzik.

Kitartó, szorgalmas munkára sarkallta tanítványait, figyelembe véve egyéniségüket, képességüket, ezért Zalaegerszegért Díjban részesült.

 

Képgaléria:

Tartalom megosztása: