keresés a weboldalon

Müller Imre

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2017

Müller Imre

erdőmérnök

Müller Imre 1943-ban született Pécsen, általános és középiskolai tanulmányait is itt végezte.

A Nagy Lajos Gimnázium szellemisége, tanárai által közvetített értékrend meghatározta életét.

A Soproni Erdőmérnöki és Faipari Egyetem erdőmérnöki karán folytatta tanulmányait, ahol a diákélet egyik meghatározó alakja volt, közreműködött az egyetemi újság szerkesztésében, több versét, különféle írását is közzétették.

A 60-as években bekapcsolódott az ország politikai, irodalmi és művészeti életébe, 1971-ben pedig a zalaegerszegi Deák Ferenc Szakközépiskola igazgatóhelyettesévé nevezték ki.

Több szaktankönyv, újságcikk is fűződik a nevéhez, szakmai tudása, rátermettsége meghatározó a zalaegerszegi középfokú faipari szakképzés elindításában, megszervezésében.

1977-ben a Könnyűipar Kiváló Dolgozója miniszteri elismerésben részesült. 1978-tól a fővárosi Pedagógiai Intézet országos szakfelügyelője, faipart illetően az Ipari Minisztérium vezető- szaktanácsadója.

A 70-es évektől művésztelepet vezetett, műemlékvédelmi szakértőként az ország számos műemlékének felújításában részt vett. 1988-ban bekapcsolódott a zalaegerszegi politikai életbe, az MDF vezetőségi tagja lett.

1989 karácsonyán fiával élelmiszert és gyógyszert szállított a román forradalom miatt szenvedő erdélyi magyaroknak Aradra.

A délszláv háború idején több alkalommal vitt orvosi eszközöket, vérkészítményt a testvérvárosi Varasdi kórház részére. 1990-től 1994-ig Zalaegerszeg alpolgármestereként sokat tett városunk szépítéséért, fejlesztéséért.

1994-től 2005-ig a Zala Megyei Önkormányzat Hivatalában területfejlesztéssel, környezetvédelemmel foglalkozott.

A zalaegerszegi közéletben betöltött meghatározó szerepe, városunk szépítése, a polgári civil társadalom összetartozásának erősítése érdekében végzett önzetlen munkássága miatt Zalaegerszegért Díjban részesült.

Müller Imre 2022-ben hunyt el.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: