keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 november 29 - péntek

A sport és egészség jegyében…

Diákönkormányzatunk november hónapban is rendhagyó gyűlést szervezett.
bővebben
2013 november 28 - csütörtök

Az andráshidai óvodások díszítettek fel a város karácsonyfáját (Videó)

Ismét felállították a városháza előtti téren a mindenki karácsonyfáját. Ezt idén az andráshidai óvodások díszítettek fel. Felkerültek a hatalmas angyalkák és harangok a 24 éves, 12 méter magas ezüstfenyőre, amelyet a Gyimesi utcából egy idős hölgy ajánlott fel.
bővebben
2013 november 27 - szerda

Szerdai hangverseny-varázs

Iskolánk ebben a tanévben is részt vesz a Városi Művelődési Központ által rendezett Ifjúsági Hangversenysorozaton. Az első előadás múlt héten volt.
bővebben
2013 november 27 - szerda

Pálfy Julianna: Egy kölyökkutya naplója

Ezt a könyvet a tanév végén a könyvtáros nénitől kaptam ajándékba, a diákújságíró pályázaton való szereplésemért. A könyvnek is nagyon örültem, és annak is, hogy a mi iskolánk lett az első helyezett a pályázaton.
bővebben
2013 november 27 - szerda

Szörny Egyetem

A mamával megnéztük a moziban, méghozzá 3D-ben a Szörny Egyetem című filmet.
bővebben
2013 november 27 - szerda

Hírességek a zene világából

Tán nincs ember, akit ne érdekelne a zene-legyen szó komoly- vagy könnyűzenéről. Igaz,sokak szerint nincs értelme ilyen besorolást,különbséget tenni. Van, akit a rap, másokat a rock vagy a pop hallgatása szórakoztat. Sok előadóművész is van, akikért a mai fiatalok rajonganak. Erről a témáról szeretnék most én is írni.
bővebben
2013 november 27 - szerda

A fotózás érték

Ez a nap is unalmas lesz-mondtam magamban. Majd gondoltam egyet, kezembe fogtam telefonom, és elkezdtem fotózgatni, mégpedig virágokat. Valamiért nagyon megfogtak, aztán egyre többet és többet fényképeztem. Megmutattam osztályfőnökömnek, barátaimnak, és Tamás bácsinak, a fotószakkör vezetőjének. Nagy örömömre pozitív visszajelzéseket kaptam a képekkel kapcsolatban. Személyes kedvencem ez a kép:
bővebben
2013 november 25 - hétfő

Tollfosztó a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában (Videó)

Tollfosztót tartottak pénteken a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában. Itt előadáson mutatkoztak be a VMK civil szervezetei és művészeti csoportjai. Andráshidáról, Csácsbozsokról és a Kertvárosból érkező szervezetek közül elsőként az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület lépett a színpadra, és a tollfosztás hagyományait mutatta be.
bővebben
2013 november 25 - hétfő

Egy különös feladat

Volt egy fiú, aki nagyon szerette Istent, bármit megtett volna érte. Az Úr ezt észrevette, és jutalmat ajánlott neki. Ha teljesíti a feladatot, bármit megkaphat, amit csak kíván. Egyik nap a fiú találkozott egy furcsa idegennel, aki megszólította:
bővebben
2013 november 25 - hétfő

Szent Márton és a koldus

Horváth László Szent Márton és a koldus című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2013 november 22 - péntek

Zalaegerszegi zöldfelület stratégia (Videó)

Jövőre az ideinél 25%-kal több forrást biztosít a város a 2010-ben elindított „Zöldfelületi stratégia” feladatainak megvalósításához. Erről a csütörtöki közgyűlésen született meg a döntés. Ugyanakkor még most is zajlanak az idei célkitűzéseknek megfelelő munkálatok, melyek során nem csak évelő növényeket ültetnek, de teljes fasort is megújítanak és játszóteret is építenek a városban.
bővebben
2013 november 22 - péntek

Csatornaépítés a Posta úti telephelyen (Videó)

Szennyvíz elvezetését biztosító létesítményeket hoznak létre a Posta úti telephelyen. A területen 480, 8 méter hosszan szennyvízcsatornát, 44,2 méteren bekötő csatornát, tisztítóaknákat és gravitációs csapadékcsatornát építenek ki.
bővebben
2013 november 22 - péntek

Jó gyerek leszek

Egyik este testvéremmel nem fogadtunk szót szüleinknek: alvás helyett viccelődtünk, nevetgéltünk kishúgommal. Büntetésül kaptam ennek a fogalmazásnak a megírását.
bővebben
2013 november 22 - péntek

Egy kezdő író szárnypróbálgatásai

Érdeklődésemet az írás iránt keresztapámnak köszönhetem. Természetesen ez kevésnek bizonyult volna, ha nincsenek varázslatos mesék-szerencsére voltak.
bővebben
2013 november 21 - csütörtök

Megtalálták a templomépítő kegyúr sírját

Valószínűleg az egykori templomépíttető kegyúr 750 éves sírját találták meg Zalaegerszegen. Az andráshidai városrész Árpád-kori katolikus temploma tavaly egy tűzeset során károsodott, a lelet a felújítást megelőző régészeti feltáráskor került elő. A szakemberek a sírban felfedezték egy később élt csecsemő maradványait is.
bővebben
2013 november 20 - szerda

Megújult az olai templombelső

A napokban ellátogattam az olai templomba. Tarr György restaurátort kérdeztem hivatásáról, a kezdetekről, inspirációkról- s természetesen az olai templombelsőt érintő munkálatokról.
bővebben
2013 november 19 - kedd

Megújult szakrendelők

Megújult a Zala Megyei Kórház immunológiai, hematológiai és endokrinológiai szakrendelője. A rekonstrukció során a várókat korszerűsítették, és egy vérvételi helyiséget is kialakítottak. Új egységként jött létre egy 6 ágyas ambuláns kórterem, ahol a járóbetegek infúziós kezelését végzik majd.
bővebben
2013 november 19 - kedd

Negyven éve az élmezőnyben (Videó)

Több mint 40 éve van jelen Zala megyében a súlyemelő sportág. Ez jórészt Vörös Zoltánnak, a ZTE Súlyemelő Klub tiszteletbeli elnökének köszönhető. Az egykori pedagógus-edző 1965-ben érkezett Zalaegerszegre, és áldozatos munkával egy zöldséges bódéból indulva meghonosította a sportágat a zalai megyeszékhelyen.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

Mindszentysek zarándoklata a csácsi Mária-forráshoz

Mint minden évben, idén is megrendezték a Mindszentyben a Szent Gellért napi zarándoklatot. Ebben az évben külön túráztak az alsós tagozatosok, a felsősök és a gimnazisták. Mi mint felsősök a csácsi hegyre sétáltunk a Mária-forráshoz, más néven a Csurgó-kúthoz.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

Kiépült a szennyvízrendszer a ságodi iparterületen (Videó)

Múlt héten jelentette be az önkormányzat, hogy a vállalkozók kérésére január közepéig szélessávú internethálózatot építenek ki az északi ipari parkban. A vállalkozások segítése azonban már korábban megkezdődött, ennek köszönhetően pénteken a ságodi ipartelep közművesítését fejezte be a város. A beruházás 6 céget érintett.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

A Belvárosi Szüret harmadik napja

A testvéremmel és az egyik nagyon jó barátnőmmel mentem el a Belvárosi Szüret harmadik és egyben utolsó napjára, ahol három koncerten vettünk részt. A rendezvények helyszíne a Kossuth utcai nagyszínpad volt. A Dísztéren felállítottak egy kisebb színpadot, ahol táncoltak és népies zene szólt. Rengeteg bódé volt kipakolva végig a sétálóutcán. Mindenféle étel és ital várta az érdeklődőket, a szürethez kapcsolódó sok-sok finomság és különlegesség.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

Mi a kereszt?

Bottló Balázs Mi a kereszt? című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

Pályaválasztás előtt álltam

A tavalyi tanévben pályaválasztás előtt álltam. Sokat gondolkodtam rajta, hogy akkor most mit és hogyan, mert sok minden múlt rajta. Volt egy időszak, amikor szinte csak ilyesmi kérdések szállingóztak a fejemben: „Melyik iskolába menjek?”, „Milyen irányba induljak?”, „Mit fogok én azzal kezdeni?”, „Érdemes-e belevágni?”, „Tudom-e majd kamatoztatni életem során azt, amit tanulni fogok?”… és hasonlók.
bővebben
2013 november 18 - hétfő

Miért járunk iskolába?

Iskolába azért kell menni, hogy okosodjunk.
bővebben
2013 november 15 - péntek

Szakmai napot tartottak a Koraszülöttek Világnapja alkalmából (Videó)

Koraszülöttekről a Koraszülöttekért: ez annak a szakmai napnak a címe, melyet ma tartottak a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. Az egész világot átfogó mozgalom célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a koraszülöttség problémakörére, megismertetve a társadalommal a szülési és születési traumák terheit, kihívásait, kimeneteli lehetőségeit. Ez alkalomból, Zalaegerszegen két napos programsorozattal készültek a szervezők.
bővebben
2013 november 15 - péntek

Budapesti látnivalók

Nemrég Budapestre utaztunk, hogy pár napot eltöltsünk a fővárosban, és kicsit megismerjük azt. A szüleimmel együtt izgatottan készülődtünk az útra. Együtt böngésztük az internetet, hogy azt a kevéske három napot hol tudnánk hasznosan eltölteni.
bővebben
2013 november 15 - péntek

Biciklitúrán

A tanév elején elhatároztuk: kerékpártúrára megyünk osztályommal.
bővebben
2013 november 14 - csütörtök

Szélessávú internet hálózat épül az északi ipari parkban (Videó)

Szélessávú internet hálózatot épít ki január közepéig a Tarr Kft. az északi ipari parkban, valamint bővíti az előfizetéses csomagokat, derült ki a ma tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2013 november 14 - csütörtök

Diabétesz konferenciát rendeztek az egészségügyi főiskola hallgatói (Videó)

Ma van a Diabétesz világnapja, hazánkban a lakosság mintegy 10%-kát érinti a cukorbetegség. Az egészségügyi főiskola hallgatói ez alkalomból Diabétesz konferenciát szerveztek.
bővebben
2013 november 14 - csütörtök

Folyamatosan fejlődik Zalaegerszeg szociális ellátórendszere (Videó)

Zalaegerszegen 20 féle, úgynevezett személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti szolgáltatást biztosít az önkormányzat. Ezek fejlesztése, bővítése kiemelt feladat. A közeljövőben több beruházás is indul.
bővebben