keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 október 29 - kedd

Egyszer én is nagy leszek…

Szeretnék egészséges, fitt, ápolt, csinos felnőtt nő lenni.
bővebben
2013 október 29 - kedd

Egy délután Sümegen

Meleg nyári nap volt, ezért késő délután indultunk útnak. Nem nagyon volt kedvem a kiránduláshoz, de nekem is a többiekkel kellett tartanom.
bővebben
2013 október 29 - kedd

Élményekben gazdag nyári napok Szombathelyen

Július elején először – de remélem nem utoljára – került megrendezésre a Szent Márton imatábor. A 4 napos programon idén 20-an vehettünk részt, de talán ez még bővülni is fog. Szerintem egytől egyig mindenki nagyon jól érezte magát, sok élménnyel és új információkkal gazdagodott az együtt töltött idő során.
bővebben
2013 október 29 - kedd

Nyaralás Szegeden

Augusztus elején Szegeden nyaraltunk. Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye, a Tisza és a Maros folyók találkozásánál fekszik. Diákváros, leendő orvosokat, jogászokat, tanárokat és más szakembereket képeznek egyetemein, főiskoláin. Tele van fiatallal, lüktető, pezsgő élet, sok és változatos program jellemzi-nyáron is.
bővebben
2013 október 29 - kedd

Hittantábor

A nyári szünet első hetében hittantáborban voltam. Judit néni szervezte, és Zsófi unokatestvérem volt a felügyelő. Minden napra kitaláltak programokat.
bővebben
2013 október 28 - hétfő

A teknős és a csiga

Egyszer volt egy teknős és egy csiga. Békességben éltek, amikor egy alkalommal azon kaptak össze, melyikük a gyorsabb. Azért, hogy ezt eldöntsék, futóversenyt rendeztek.
bővebben
2013 október 28 - hétfő

Amikor felnőtt leszek...

Barátnőimmel, Annával, Szilvivel, osztálytársakkal, tanáraimmal és természetesen otthon is egyre sűrűbben kerül szóba a közeli s távoli jövő.
Melyik iskolát válasszam? Mi leszek, ha nagy leszek? Mit szeretnék elérni fiatal felnőtt koromra?
bővebben
2013 október 28 - hétfő

A pápai szertornatábor

Idén a szertornatábor Pápán került megrendezésre, 2013. július 1-jétől 5-ig. Táborvezetőnk Kövesdiné Kapitár Anikó volt, aki egyben a szertorna tanárunk is.
bővebben
2013 október 28 - hétfő

Nyári élményeim

Az én szünidőm jól kezdődött, júniusban az évzáró után egyből egy pizzázó helyre mentünk megünnepeltük a 6. év zárását.
bővebben
2013 október 28 - hétfő

A közelítő tél…

A forró nyári napok után ismét beköszöntött az ősz. Reggelente hűvösre ébredünk, olykor nyirkos a levegő, ködfoltos a táj.
bővebben
2013 október 25 - péntek

Új műfüves sportpálya a Kis utcai óvodában (Videó)

Műfüves sportpályát avattak ma a Kis utcai óvodában. Az Ovi-Foci Alapítvány és az önkormányzat finanszírozásával egy többfunkciós sportpályát alakítottak ki, ahol focizni, kosárlabdázni és kézilabdázni is lehet. Az Ovi-foci program egyik létrehozója Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori hátvédje.
bővebben
2013 október 25 - péntek

25 éves a Zalaegerszegi Gondozási Központ (Videó)

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Zalaegerszegi Gondozási Központ. A rendezvényen felidézték az elmúlt 25 év eseményeit. Gyutai Csaba polgármester a jubileum alkalmából 50 ezer forintot ajándékozott az intézménynek. Egy 40 millió forintos beruházásnak köszönhetően pedig megújul a gondozási központ és a Kosztolányi úti szociális klub is.
bővebben
2013 október 25 - péntek

Színházban

Egyik szerda délután megnéztük az Emil és a detektívek című előadást a Hevesi Sándor Színházban.
bővebben
2013 október 24 - csütörtök

Édes-keserű? Fehér-fekete? Mind csokoládé!

Régen láttam ennyi embert a városi sportcsarnokban. Nem is lehet csodálni, hiszen nem ismerek olyan embert – legyen korombéli vagy idősebb -, aki ne szeretné a csokit.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Nyár,túrák,Toscana

Idei családi nyaralásunkat Olaszországba terveztük. Végre elérkezett a nap, a várva várt indulás. 800 km-es útnak néztünk elébe! Egy szombaton, hajnali kettőkor indultunk.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Az élet

Az emberek vajon miért válaszolják minden egyszerű kérdésre az élettel kapcsolatban azt, hogy tudnak élni!? Ezek nagyon jó és elgondolkodtató kérdések, melyeket a mindennapjainkban is felteszünk magunknak és egymásnak, akár különféle formákban is. Miért jó élni, mi értelme élni, vagy hogy egész egyszerűen életnek lehet-e azt hívni, ahogy a mindennapjainkat éljük? Ezekre a kérdésekre nehéz válaszolni úgy, hogy nem vagyunk azzal tisztában, hogy mit jelent valójában az a szó, hogy ,,élet”. Az emberek többsége nem tudja erre a választ, illetve ha egy bizonyos szempontból vesszük, akkor senki sem tudja. Senki sem tudná elmondani, mit is jelent, mert valójában még sosem élt igazán.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Dóka Péter könyvének ajánlója

Dóka Péter Hogyan lettem médiasztár? című regénye arról szól, hogy egy nyolcadikos fiú -Sali- véletlenül megkapja az iskolai színdarab főszerepét. Az előadáson felfigyel rá két ügynök, akik meghallgatásokra küldik. Nekik köszönhetően megkapja egy film főszerepét, majd egy reklámfilmét is. Mindeközben szerelmes lesz, a családjában zűrök vannak (az apukája elköltözik otthonról, az anyukájának többen is udvarolnak), a tévében és az újságban róla cikkeznek, az élete a feje tetejére áll.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Gólyaavató a Mindszentyben - Egy újabb év eltelte jelzi, hogy eljött a beavatás rituáléja

Mindenki várja ezt a napot. A tapasztalatlan és becserkészhető gólyáktól a vén rókákig. Bár egyik fél sem ugyanabból a szempontból izgatott a nagy nap miatt. Mint minden idősebb diák, akik már átestek rajta, nevetve várják az újabb áldozatokat, akik ezen érdekes és vicces módon válhatnak a gimnázium teljes jogú tanulóivá.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Zalaegerszegiek előtt is nyitva a 200 millió forintos pályázati forrás (Videó)

Teljes körű, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak civil szervezetek, amelyet határon túli magyar partnerekkel való kapcsolattartásra költhetnek el azok, akik hozzájutnak az összeghez. A 200 milliós keretre Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere hívta fel a figyelmet, aki maga is tagja a kiíró szervezet, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram tanácsának, amelyben a pályázatokat elbírálják majd.
bővebben
2013 október 22 - kedd

Népdaléneklési verseny

A Liszt iskolában rendezték meg október 15-én a Vajda József népdaléneklési versenyt.
bővebben
2013 október 21 - hétfő

Adományt gyűjtöttek a főiskolások (Videó)

Közel 200 ezer forint adományt gyűjtött a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak. A fiatalok mindezt egy jó hangulatú buli keretében tették, amelynek teljes bevételét életmentő eszközök beszerzésére fordítja a civil szervezet.
bővebben
2013 október 21 - hétfő

Első Csokoládé Napok (Videó)

Édes élményt kínált a hétvégén a Csokoládé Napok Zalaegerszegen. A kakaóbabból készülő finomság rajongóit minőségi választék fogadta a sportcsarnokban.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Népdaléneklési verseny

A Liszt iskolában rendezték meg október 15-én a Vajda József népdaléneklési versenyt.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Kutatók Éjszakája 2013

2013.09.27-én ismét megrendezték Zalaegerszegen a Kutatók Éjszakája elnevezésű programsorozatot.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Haditechnikai Park

A nyáron (milyen rég volt, sajnos!) ellátogattunk Zánkára, a Haditechnikai Parkba. Azt hiszem, nincs fiú, aki ne érdeklődne a haditechnikai eszközök,a katonáskodás iránt.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Az egri vár ostroma

Nagymamám nyugdíjba vonult idén. Ajándékul elvittük Tokajba nosztalgiázni, mivel fiatalon ott járt iskolába. Útközben egy napra megálltunk Egerben.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Kerékpártábor a Balaton körül

Kerékpártábor! A hír hallatán rögtön jelentkeztem, a már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő ötnapos táborra. A 2013 júliusában tartandó tábort az Ady iskola alsó tagozatos tanítói, Csizmazia Ibolya és Dúczné Bánhegyi Orsolya az idén a Balaton köré szervezték.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Őszi túra pontról pontra

2013. szeptember 6-án napsütötte reggel köszöntött ránk. Az őszi túra programjaként nekünk gimiseknek a Parkerdőbe vezetett az utunk, ahol tájfutást rendeztek számunkra. Kilenc óra tájban értünk a gyülekezőhelyre, a Parkerdő szélére. A kis játszótéren mindannyian izgatottan vártuk a ránk váró feladatot. Egy kis pihenő után tapasztalt tájfutó eligazítást tartott nekünk a térkép használatról és a megkeresésre váró pontokról.
bővebben
2013 október 20 - vasárnap

Az Őrségben táboroztunk

Az elmúlt tanév zárásaként osztályunkkal Őrimagyarósdon táboroztunk június 21-23. között. A Fenyves tábor méltó a nevére, hiszen csodálatos fenyők között bújik meg a falu végén, távol a lakott területtől.
bővebben