keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 május 07 - kedd

Környezetvédelmi vándorkiállítás a Keresztury VMK-ban (Videó)

Zalaegerszegre érkezett az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés interaktív vándorkiállítása. A tárlat szervezői – köztük a Zala Depo Kft. -, egyebek mellett a környezettudatos fogyasztói magatartásra, a hulladékképzés megelőzésének fontosságára, valamint a szelektív gyűjtés jelentőségére kívánják felhívni a figyelmet.
bővebben
2013 május 07 - kedd

Vándorkiállítás a Holocaust emlékére (Videó)

2007 tavasza óta járja az országot az a vándorkiállítás, amelyet egy marhavagonban rendeztek be – egy olyanban, amilyenekben a magyar zsidókat is a koncentrációs táborokba szállították. A holocaust-vagon hétfőn érkezett a zalaegerszegi pályaudvarra, útjának 57. állomására. A bemutatót eddig mintegy 50 ezer diák látta.
bővebben
2013 május 06 - hétfő

A Harry Potter könyvsorozat hatása az életemre

Gyerekként és tinédzserként vagyunk életünk során a legbefolyásolhatóbbak, ez az a korszak, amikor csak habzsoljuk és szívjuk magunkba a média és a külvilág sok-sok új információját, néha anélkül, hogy átgondolnánk, hasznos-e ez nekünk vagy sem. Ilyenkor vagyunk a legfogékonyabbak az új filmek, zenék, és könyvek iránt is. Egy átlagos tanárból milliárdossá vált írónő, J. K. Rowling a lehető legjobb korosztályt célozta meg könyvével, noha a történetet minden korosztály szívesen olvassa. Valahogy így ismertem meg én is Harry Potter világát. Fiatal voltam, befolyásolható, és mivel olyan sok ember tetszését elnyerte a könyv, nem akartam kívülálló lenni, így gondoltam, teszek egy próbát, és elolvasom.
bővebben
2013 május 06 - hétfő

A zene számomra

Ha feltesszük a kérdést, milyen zenét kedvelsz, a legtöbb ember a legkülönfélébb választ fogja adni. Míg valaki fesztiválokon énekli a tömeggel a rock dalokat, mások otthon ülve, teát kortyolgatva komolyzenét hallgatnak. Vannak, akik a szobájukban ücsörögve fejhallgatóval dúdolnak, vannak, akik megalkotják saját zenéjüket, dalaikat, és vannak azok, akik elrejtik a tehetségük a világ elől.
bővebben
2013 május 03 - péntek

Máté Bence kiállításán

2013. április 30-án megnéztük Máté Bence, a „láthatatlan madárfotós” kiállítását a Keresztury VMK-ban.
bővebben
2013 május 03 - péntek

A lakossági igényekhez igazodva (Videó)

Kis lépés a költségvetésnek, de nagy lépés a környéken élőknek – ezt Doszpoth Attila alpolgármester mondta ma a Kertvárosban. A településrészen lakossági kezdeményezésre parkoló bővítés, járdaépítés és parkosítás valósult meg.
bővebben
2013 május 03 - péntek

Nagy Csillag Érdemrendet kapott Balaicz Zoltán (Videó)

A Szent György Lovagrend legmagasabb kitűntetését kapta meg Balaicz Zoltán alpolgármester. A múlt héten, Pápán tartott ceremónián, a kitüntetettek között volt gróf Bethlen István és Grosics Gyula is.
bővebben
2013 május 02 - csütörtök

Digitális átállás Zalában is (Videó)

Korszakváltozást hoz a digitális műsorszórás a tévénézők számára – mindezt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szakemberei mondták Zalaegerszegen. Az átállás több éve kezdődött, közel 8 milliárd forintba kerül és két ütemben október 31-ig befejeződik.
bővebben
2013 május 02 - csütörtök

A legeredményesebb diákokat jutalmazták (Videó)

A hagyományokhoz híven a polgáravatót követően jutalmat kaptak a város legeredményesebb diákjai. A város dísztermében azok a fiatalok vehették át a város elismerését, akik országos tanulmányi- illetve sportversenyeken kimagasló eredményeket értek el.
bővebben
2013 május 02 - csütörtök

Polgáravatás (Videó)

Jelképesen polgárrá avatta a végzős középiskolásokat ma Gyutai Csaba. A polgármester az ünnepségen hangsúlyozta: Zalaegerszeg a fiatalokra épít. Fontos, hogy a végzősök világot lássanak, ezért szeretettel engedi el őket a város.
bővebben
2013 május 02 - csütörtök

Kanada-vetélkedő

2013. április 23-án „Ki tud többet Kanadáról?” címmel játékos angolverseny zajlott iskolánkban. Már hagyománya van ennek az ismeretterjesztő vetélkedősorozatnak, hiszen tavaly Ausztráliával, előtte az Amerikai Egyesült Államokkal ismerkedhettek meg a résztvevők.
bővebben
2013 május 02 - csütörtök

Kedvenc versem - Sík Sándor: Te Deum

A XX. századi piarista tanár, költő, irodalomtörténész, a magyar egyházi irodalom egyik legjelentősebb alakjának versét egyszerű őszintesége miatt választottam. Tükrözi az Isten-ember kapcsolatot.
bővebben
2013 április 30 - kedd

Szerdán Osztályos orvos - a ZTV új sorozata (Videó)

„Osztályos orvos” – ez a címe a Zalaegerszegi Televízió új magazinjának, amely a Zala Megyei Kórházban zajló gyógyító munkát, az ott dolgozó orvosok, ápolók mindennapjait mutatja be. A sorozat ötlete a Zalaegerszegi Televízió menedzsmentjétől származik. Minderről kedden tartottak sajtótájékoztatót a kórházban.
bővebben
2013 április 30 - kedd

Ismét nagy sikert hozott a fazekas találkozó (Videó)

Több ezer látogatót vonzott a jubileumi, 10. Országos Fazekas Fesztivál a Göcseji Falumúzeumban. Szombaton és vasárnap a mesterek versenyre is keltek, a legeredményesebb zalaegerszegi Csuti Tibor volt, aki táljával a 2. helyet szerezte meg. A szakmai programok mellett vásár, folklór program és játszóház várta az érdeklődőket.
bővebben
2013 április 29 - hétfő

Szent György napi programok Andráshidán (Videó)

Szent György napi sárkányreptetés és színes, hagyományőrző programok várták az andráshidaiakat az Öveges ÁMK-ban a hétvégén.
bővebben
2013 április 29 - hétfő

Lovagrendi kitüntetés Balaicz Zoltán alpolgármesternek

A Vatikánban bejegyzett és 1326-ban Károly Róbert királyunk által alapított Nemzetközi Szent György Lovagrend a történelmi keresztény egyházak támogatásáért, a határon túli (elsősorban erdélyi és kárpátaljai) magyarság segítéséért és a rend céljainak megvalósításában elért kiemelkedő eredményeiért a lovagrend legmagasabb rangú kitüntetését, a Nagy Csillag Érdemrendet adományozta Balaicz Zoltánnak, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármesternek, a lovagrend tagjának.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Közel 100 program a XIX. Egerszeg Fesztiválon (Videó)

Multikulturális rendezvénysorozattal ünnepli a város napját idén is Zalaegerszeg. A XIX. Egerszeg Fesztivál egy héten át várja a szórakozni vágyókat. A zalai megyeszékhely belvárosában közel 100 program lesz.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Föld napi programok a Landorhegyiben

Ebben a tanévben április 22-én ünnepeltük a Föld Napját. A hagyományoktól eltérően az idén nem túráztunk, hanem az első négy óra megtartása után az iskolában ünnepeltünk.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Tisztelgés

Zalaegerszegen ebben a Kossuth utcai házban született 1909. április 27-én báró Solymossy László zoológus, a Dunántúl állatvilágának nemzetközileg ismert kutatója, a Magyar Madártani Egyesület és a Német Ornitológiai Társaság tagja.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Diákként a média világában

2013.02.18-án lehetőséget kaptunk arra, hogy sok más írni szerető társunkkal együtt felmehessünk Budapestre.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Finisben a bölcsődei felújítás (Videó)

Új épületszárnnyal bővül Zalaegerszegen az Űrhajós úti bölcsőde, amely 42 éve biztosítja Zalaegerszeg Landorhegyi városrészében a kisgyermekek napközbeni ellátását. A beruházásra a Széchenyi terv pályázatán 80 milliót nyert a város, melyhez 26 milliót, mint önerőt hozzátett.
bővebben
2013 április 26 - péntek

Álmaink menedéke

Életünk során sokszor van, hogy besokallunk, elfáradunk. Ebben a rohanó világban az emberek korán kelnek, sietnek dolgozni, majd késő délután bevásárolni és egyéb ügyeket intézni. Van úgy, hogy csak este érünk haza fáradtan, ingerülten. Ilyenkor mindenki arra vágyik, hogy minél előbb le tudjon feküdni aludni, és kitudja magát pihenni. Ez játszódik le minden egyes hétköznap.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

Daloltak az ovisok

Dalos találkozót rendeztek ma a Radnóti úti székhelyóvodában. Az immár hagyományosnak számító rendezvényen 4 óvoda képviseltette magát.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

Színházban jártunk

Az ifjúsági színházbérlet keretében az osztállyal megnéztük a Made in Hungaria című musicalt. A darabot anyukám is látta, úgy gondoltam, hogy megkérdezem tőle, hogy neki hogy tetszett a darab.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

I love ZEG!

Csütörtökön az Ady iskola teljes 7. és 8. évfolyama pirosba öltözött. Nem megkésett Mikulás- kiképzésen vettünk részt, hanem a Zalaegerszegi Diáknapok keretében alkottunk élőképet.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

A barátság kincse

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Lili nevű kutya. Az a kutya elindult világgá. Ment, mendegélt hegyen – völgyön át, míg egyszer találkozott egy rókával. Azt a rókát úgy hívták, hogy Kincső. Kincső egy vörös róka volt.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

II. Connector Táncfesztivál Veszprémben

2013. március 2-án és 3-án rendezték meg Veszprémben a II. Connector Táncfesztivált. Több mint hatvan tánccsoport összesen háromszázötven koreográfiával lépett színpadra. 12 kategóriában 1500 táncos mérte össze tudását a rendezvényen. Köztük ebben az évben először horvátországi, romániai és szlovák versenyzők is szerepeltek, tehát nemzetközivé vált a mezőny.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

Trencséni emlékeim

Szlovákiában sok szép helyre ellátogattunk, köztük Trencsénre, amely nagyon közel fekszik a cseh határhoz. Egy idegenvezető segítségével ismerkedtünk meg e településsel.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

Pöstyén

Felvidéki tanulmányi kirándulásunk emlékezetes helyszíne volt Pöstyén.
bővebben
2013 április 25 - csütörtök

Pozsonyi emlékek

Tanulmányi kirándulásunk harmadik napján Pozsonyba látogattunk el. Busszal és gyalog is körbejártuk ezt a gyönyörű szlovákiai várost.
bővebben