keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 február 12 - kedd

Fánksütés Botfán

A hagyományok szerint ilyenkor kell – vagy szokás – szalagos fánkot sütni. A botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai 2005 óta minden évben összejönnek, hogy egy kis munkával és jó hangulatban tartsák életben ezt a hagyományt.
bővebben
2013 február 12 - kedd

Mi lesz veled MMIK? (Videó)

Térítésmentesen szeretné megkapni Zalaegerszeg az egykori MMIK épületét. Jelenleg a Megyei Intézményfenntartó Központ, azaz az állam tulajdonában van, de a minap érkezett levél az önkormányzathoz: a kormány foglalkozik a kéréssel. Amennyiben visszakerül a városhoz, kulturális, oktató és közösségi célokat szolgálna az intézmény.
bővebben
2013 február 11 - hétfő

Teke Világkupa Zalaegerszegen (Videó)

A 2013-as év nemzetközi teke versenyei a zalaegerszegi egyéni Világkupával vették kezdetüket. A zalai megyeszékhely májusban a Világbajnokságnak is otthont ad majd.
bővebben
2013 február 08 - péntek

Ülésezett a Szent György Lovagrend

Az elmúlt évben elvégzett munkájáról és az idei terveiről is beszámolt ma a Nemzetközi Szent György Lovagrend Zala Megyei Szervezete. Károly Róbert 1326-ban alapította a rendet, amely keresztény értékrendet vall, és Magyarország valamint az emberiség javára cselekszik.
bővebben
2013 február 08 - péntek

Noel rajzkiállítása

2013. február 6-án került sor osztálytársam, Lenk Noel rajzkiállításának megnyitójára, amit a József Attila Városi Könyvtárban rendeztek meg.
bővebben
2013 február 08 - péntek

Ovisszombat a suliban

A múlt szombaton ellátogattak sulinkba a leendő kis elsősök. Mi, negyedikesek is készültünk, örömmel vártuk őket.
bővebben
2013 február 07 - csütörtök

Fórum a felsőoktatásról (Videó)

Felsőoktatási fórumot tartottak ma az Art Moziban. A város önkormányzata a helyi diákszervezetekkel együttműködve olyan találkozási lehetőséget biztosított, ahol a végzős középiskolások szakemberektől kaphattak információkat és segítséget a 2013-as felsőoktatási felvételi eljárásról.
bővebben
2013 február 07 - csütörtök

Keresik Zalaegerszeg legszebb fáját (Videó)

Zalaegerszeg legszebb, legérdekesebb, legtöbb emléket idéző fáját keresi a város. A verseny kiírásban 10 fa szerepel, ezekre adhatják le voksukat a lakók. A nyertes példány részt vesz majd az ország fája versenyen is.
bővebben
2013 február 06 - szerda

Finisben az Űrhajós úti bölcsőde felújítása (Videó)

A végéhez közeledik az Űrhajós úti Tagbölcsőde teljes felújítása. A munkálatok tavaly kezdődtek és várhatóan idén májusban befejeződnek. A közel 100 millió forintos beruházásban több szobát átépítettek és egy új épületszárnnyal is bővült az intézmény.
bővebben
2013 február 06 - szerda

SuliTV a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában (Videó)

Tekintse meg a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában működő SuliTV 2013. januári adását.
bővebben
2013 február 05 - kedd

Megalakult a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal (Videó)

Alakuló ülést tartott a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal ma a megyeszékhelyen. A szervezet több olyan egyesületet tömörít magába, amelyek a megye ifjúságának érdekeit képviselik. A rendezvényen bemutatták a zalaegerszegi szervezetek eredményeit is.
bővebben
2013 február 04 - hétfő

Befejeződött a Csarnok Kupa (Videó)

Az elmúlt hétvégén két napon keresztül zajlottak a Csarnok Kupa küzdelmei. A kispályás teremlabdarúgó viadal felnőtt mezőnyébe 17 gárda nevezett. A szervezők az indulókat két csoportba osztották be, amelyeket két egykori ZTE-legendáról Madár Gáborról, és Mihalecz Istvánról nevezték el.
bővebben
2013 február 04 - hétfő

Önkormányzati intézményvezetők ismerkedtek egymással (Videó)

Január elsejével változások történtek a helyi intézményrendszerek életében. Míg az általános és középiskolák valamint a kollégiumok állami fenntartásba kerültek, addig számos intézmény az önkormányzat irányítása alá. Pénteken a gébárti Kézművesek Házában köszöntötték az intézmények vezetőit.
bővebben
2013 február 01 - péntek

Szalagavatók

Elkezdődtek Zalaegerszegen a szalagavató ünnepségek. Ezen a képen a Páterdombi Szakképző Iskola diákjai láthatók a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben.
bővebben
2013 február 01 - péntek

Stabil a város 2013-as költségvetése (Videó)

Összesen 28 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a tegnapi közgyűlésen. Köztük az idei költségvetést is, melyről Balaicz Zoltán azt mondta: a város gazdálkodására 2013-ban is a stabilitás és a biztonság lesz jellemző, amit egyebek mellett az is jelez, hogy a működési hitelt most is elkerülheti a zalai megyeszékhely.
bővebben
2013 február 01 - péntek

Útlezárás

2013. február 12-én (kedden) 16.30-17.15 óra között a Városi Farsang miatt lezárják a Kossuth utca Posta – Csány tér közti szakaszát. A Zala Volán autóbuszai terelő úton közlekednek. Az útzárat a felvonulást követően fokozatosan oldják fel.
bővebben
2013 január 31 - csütörtök

Csarnok Kupa szombaton és vasárnap (Videó)

Ismét érdemes lesz kilátogatni a hétvégén szombaton 9, vasárnap pedig 8 órára a Városi Sportcsarnokba, ahol ezúttal 17 csapat méri össze tudását a Csarnok Kupán. A szervezők ezúttal megjutalmazzák azt a szurkolótábort is, amely a leghatározottabban buzdítja majd kedvenc együttesét. A belépésért ezúttal sem kell fizetni.
bővebben
2013 január 31 - csütörtök

Dalostalálkozón

Idén ötödik alkalommal rendeztük meg az iskolában az alsós tanulók dalostalálkozóját. Most engem ért az a megtiszteltetés, hogy a tanító nénik mellett én is zsűrizhettem ezen a rendezvényen, ami igazából nem is verseny. Összegyűlünk, hogy meghallgassuk egymás énekét.
bővebben
2013 január 30 - szerda

Rendelőszemle a Mátyás király utcában (Videó)

Szemlét tartott a tavaly szeptemberben felavatott Mátyás király utcai orvosi rendelőkben Gyutai Csaba. Zalaegerszeg polgármestere beszédében kiemelte, hogy ezzel a beruházással lényegében befejeződött az egy orvos, egy rendelő program.
bővebben
2013 január 29 - kedd

Tehetséggondozás a BGF-en (Videó)

Tudományos Diáktábor és Kutatók Hete címmel indultak tudományos táborok a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Intézetében. A programokat a Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából finanszírozta a felsőoktatási intézmény.
bővebben
2013 január 28 - hétfő

A Válicka Citerazenekar újévi koncertje (Videó)

Újévi koncertet adott a Válicka Citerazenekar a hétvégén. A Botfai Közösségi Ház zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. A rendezvényt Balaicz Zoltán nyitotta meg.
bővebben
2013 január 28 - hétfő

Egy élménydús nap a Katica Tanyán

Egy őszi kirándulásomról szeretnék írni. Azért gondoltam, hogy most osztom meg veletek ezt az élményemet, mert hamarosan el kell kezdeni gondolkodni azon, ha osztálykirándulást tervezünk, hova is menjünk.
bővebben
2013 január 25 - péntek

Kiválósági ösztöndíjat vezetnek be Zalaegerszegen (Videó)

Nyílt napot tartott a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézet Zalaegerszegi Felsőoktatási Központja. A tájékoztatón a szakemberek az új, kiválósági ösztöndíj bevezetéséről is felvilágosítást adtak.
bővebben
2013 január 25 - péntek

Közgyűlés a Honvéd Klubban (Videó)

Megtartotta éves közgyűlését a Zalaegerszegi Honvéd Klub. A teltházas rendezvényen a vezetőség ismertette az idei elképzeléseket, melyek szerint minden bizonnyal idén is jól érzik magukat majd a klub eddigi és leendő tagjai.
bővebben
2013 január 25 - péntek

Rendkívüli tesióra a Landorhegyiben

Nagy élményben volt részünk csütörtökön reggel, mert két NB-I-es kosárlabdázó, Gáspár Dávid és Vertetics Ádám tartotta a testnevelésóránkat.
bővebben
2013 január 24 - csütörtök

Tavaszra kerülhet a kormány elé a III. Járműipari Központ programja (Videó)

Szombathelyen folytatódtak az egyeztetései a Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg térségében, a kormány által is kiemelt projektként kezelt III. Járműipari Központ létrehozásának egyeztető megbeszélései. A feladatok koordinálására nonprofit társaság alakul, amely feltérképezi a leendő partnereket és elkészíti azt a részletes programot, amely várhatóan tavasszal kerül a kormány elé.
bővebben
2013 január 24 - csütörtök

HPV oltás harmadszor (Videó)

Harmadik alkalommal ajánlja a HPV, azaz a Humán Papiloma Vírus elleni védőoltást a zalaegerszegi önkormányzat. Az oltóanyag többek között a méhnyakrák kialakulásának megelőzésére szolgál. A program teljes költségét az önkormányzat magára vállalja.
bővebben
2013 január 24 - csütörtök

A magyar kultúra napja

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be nemzeti imádságunk, a Himnusz megírását. Ennek emlékére ünnepeljük 1989 óta a magyar kultúra napját. Ezen a napon minden évben a mi iskolánkban is megemlékezünk.
bővebben
2013 január 24 - csütörtök

Életem története

Életem egy unalmas írószerbolt polcán telt, tolltartónak születtem e világra. Üresen heverten
társaimmal együtt, néha megemelt, kinyitott valaki, de semmi más érdekes nem történt velem.
Ennek az egyhangúságnak azonban egyszer csak vége szakadt: egy bevásárlókosárba kerültem, mert
megtetszettem egy kislánynak, aki megvetetett engem az édesanyjával.
bővebben
2013 január 23 - szerda

Már igénylehető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

A gépészeti szakmacsoportban tanulók ismét pályázhatnak szakképzési ösztöndíjra. A városi önkormányzat a 2013-as évre 4 millió forint juttatást biztosít, így ösztönözve a diákokat a versenyképes szakmák elsajátítására.
bővebben