keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 november 05 - szombat

Márton napi vigasságok

Márton napi vigasságok november 12-én 10-16 óráig a Göcseji Falumúzeumban
bővebben
2011 november 05 - szombat

Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót tartanak november 10-12-ig a Városi Sportcsarnokban.
bővebben
2011 november 04 - péntek

Virágos Magyarországért- különdíjat kapott Zalaegerszeg (Videó)

Különdíjat kapott Zalaegerszeg a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft közös különdíja nemcsak az elismerés, hanem egy 150 ezer forintos képzési díj is.
bővebben
2011 november 03 - csütörtök

Új varroda nyílt a déli ipari parkban (Videó)

160 millió forintból, 80 milliós pályázati valamint önkormányzati támogatással megépült D.F. Sport Kft. varrodája Zalaegerszeg déli ipari parkban. A Zalaegerszegen 13 éve működő biciklis ruhákat gyártó vállalkozás elsősorban Olaszországba szállítja termékeit.
bővebben
2011 november 03 - csütörtök

Tíz éves a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány (Videó)

Szinte pontosan 10 évvel ezelőtt, 2001. november 1-én alakult meg a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány. Ez már akkor jelezte: a város kiemelt feladatának tekinti a felsőoktatás fejlesztését. Ma már 5 egyetem és főiskola működtet önálló kart illetve képzési központot Zalaegerszegen. A fejlődést mutatja, hogy míg 2001-ben mindössze 2 millió forintot fordítottak a felsőoktatásra, az idei költségvetésben már 113 millió forint szerepel. Az elmúlt tíz év legfontosabb állomásairól sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2011 november 02 - szerda

Világbajnokságra készülnek a Gálások (Videó)

Világbajnokságra készül a Gála Társastáncklub. Áprilisban megnyerték a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát, így ők képviselhetik Magyarországot december 3-án a vilniusi világbajnokságon. A táncosok a megmérettetésre többek között új koreográfiával készülnek.
bővebben
2011 november 02 - szerda

Különdíj Zalaegerszegnek a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen

Pénteken került sor Százhalombattán a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2011-es díjátadó ünnepségére. A nagyszabású gálaműsor keretében Zalaegerszeg a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. (a Green City mozgalom magyarországi képviselője) közös különdíjában részesült a „Zöld Fenntarthatóság és környezettudatos városfejlesztés útján való elindulásért”.
bővebben
2011 november 02 - szerda

Müller Péter Zalaegerszegen!

November 4-én végre Zalaegerszegen is elindul az országos népszerűségnek örvendő Nyitott Akadémia-sorozat, melynek keretében a legnevesebb magyar gondolkodókat és lélektani szakembereket hallgathatjuk meg hétköznapi életünk izgalmas pszichológiai kérdéseiről, problémáiról
bővebben
2011 november 01 - kedd

"Karate Kid" - nemzetközi harcművészeti bajnokság lesz Zalaegerszegen

Zalaegerszegen tartják november 18-20 között a nyílt nemzetközi harcművészeti bajnokságot. A japán, kínai, koreai irányzatokat és más harcművészeti ágazatokat felvonultató versenyt a kábítószer elleni küzdelem jegyében rendezik meg, gyermek, kadet, junior, felnőtt és veterán női és férfi kategóriákban. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2011 október 31 - hétfő

Prima Díj- arattak a művészek (Videó)

Wellmann György színművész, a Kutyakölykök és Bücs Angéla a nagykanizsai Carl Orff Ütőegyüttes vezetője kapták meg idén a Zalai Prima Díjat. Az elismeréseket pénteken a Hevesi Sándor Színházban adták át.
bővebben
2011 október 31 - hétfő

Matolcsy György Zalaegerszegen (Videó)

Gazdaság és Államadósság címmel rendezett konferenciát Zalaegerszegen a Széchenyi Klub a különböző vállalkozói szervezetek Zala megyei képviseleteivel közösen. A tanácskozáson Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is előadást tartott, azt hangsúlyozva: 2012 legfontosabb feladata, hogy Magyarország ne süllyedjen vissza a válságba.
bővebben
2011 október 31 - hétfő

Új otthonra leltek a súlyemelők (Videó)

Nemzetközi utánpótlás versenyt rendezett a hétvégén a ZTE Súlyemelő Klub. A sporteseményt megelőzően ünnepélyes keretek közt adták át az egyesület új edzőtermét és klubhelyiségét is.
bővebben
2011 október 28 - péntek

Mindenszentek, halottak napja (Diákújság pályázat)

A mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyház ünnepe. A katolikus egyház november 1-jén, az ortodoxia pedig egy héttel később tartja.
Az ünnep, és az azt követő halottak napja – egyházi jellegén túl- fokozatosan általános népi megemlékezéssé is vált. Ilyenkor mindenki kilátogat a temetőbe, meglátogatja az elhunyt hozzátartozóit. Megtelnek a sírok őszirózsával, krizantémmal, az elmúlás jelképes virágaival. Az emberek gyertyát gyújtanak, és elveszített szeretteikre emlékeznek.
bővebben
2011 október 28 - péntek

Mindenki keresztje az Új temetőben

Pénteken fölszentelték a Mindenki keresztjét a zalaegerszegi Új temetőben. A keresztet a Városgazdálkodási Kft. állította, mert a régi már igen rossz állapotban volt. Egyúttal felújították a körülötte lévő kis teret is – mindez 650 ezer forintba került.
bővebben
2011 október 28 - péntek

Graffitik végórái Zalaegerszegen (Videó)

Hadat üzent a város a graffitiknek, noha Zalaegerszeg alig szennyezet a falfirkákkal, a meglévők eltávolítását szolgálja egy új berendezés. A külföldről vásárolt graffiti-eltávolító gépet a kontakt Nonprofit Kft. mintegy 2 millió forintért szerzete be és elsősorban a közterületeket tisztítják majd vele.
bővebben
2011 október 28 - péntek

Temetői nyitva tartás az ünnepek alatt

Az előző évekhez hasonlóan már hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést a Városgazdálkodási Kft. a Mindenszentek ünnepére. Minden sírkertben sor kerül a zöld felületek gondozására, csinosítására, és az utakon lévő zúzalék frissítésére.
bővebben
2011 október 27 - csütörtök

Temetőbejárás Mindenszentek előtt (Videó)

A temetőlátogatás ideje lesz a hosszú hétvége, a gyász, a kegyelet – és talán a megnyugvás – napjai. A Városgazdálkodási Kft-nek köszönhetően a környékbeli temetők gondozottan, jó állapotban várják a gyászolókat. Idén a Városgazdálkodási Kft. a rendvédelmi szervekkel együttműködve új intézkedéseket vezetnek be.
bővebben
2011 október 27 - csütörtök

Idén is lesz karácsonyi vásár (Videó)

Idén is lesz karácsonyi vásár a Dísz téren. Kézműves termékek, divatáruk, karácsonyi dekorációk, forralt bor és a már megszokott karácsonyi csemegék várják a vásárlókat. A Kereskedők és Vendéglátók Zala Megyei Érdekképviselete már elkezdte a vásár szervezését.
bővebben
2011 október 27 - csütörtök

Otthon Segítünk Alapítvány - támogatás a kisgyermekes családoknak (Videó)

10 éves az Otthon Segítünk Alapítvány. Idén minden eddiginél többen végezték el azt a képzést, ami a szolgálathoz szükséges. Örökbefogadó szülők, csonka családok, nagycsaládok tanácstalan szülők, fiatalok és idősek is igénybe veszik az alapítvány támogatását.
bővebben
2011 október 27 - csütörtök

Ügyfélfogadás a városházán

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg lakosságát, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a 2011. évi munkaszüneti napok körüli munkarend az alábbiak szerint alakul:
bővebben
2011 október 26 - szerda

Újfajta lakásfenntartási támogatás több jogosulttal (Videó)

Jelentős mértékben növekedett a lakásfenntartási támogatást igénylők száma. Míg tavaly 1100-an kaptak hozzájárulást az önkormányzattól, idén szeptemberben és októberben közel 1600-an voltak jogosultak. Fontos változás, hogy természetbeni juttatásként támogatják a rászorulókat.
bővebben
2011 október 25 - kedd

Elkészült az esőcsatorna-rendszer (Videó)

A város egy újabb nagyberuházása valósult meg azzal, hogy gyakorlatilag befejeződött a Zala jobb parti városrészében a csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója.
bővebben
2011 október 25 - kedd

Október 23-ai megemlékezés a Petőfi iskolában (Diákújság pályázat)

Pénteken reggel az iskola felsős osztályai buzgón készülődtek a magyar nép egyik legfontosabb ünnepének, az 1956-os forradalomnak a megemlékezésére.
bővebben
2011 október 25 - kedd

Túra az Állatok világnapján (Diákújság pályázat)

Október 4-én van az Állatok világnapja és e nap alkalmából az alsós tanító nénik a hagyományokhoz híven túrát és akadályversenyt szerveztek nekünk.
bővebben
2011 október 25 - kedd

Minőségi szakemberek - új képzéseket indított az egészségügyi főiskola (Videó)

Pszichiátriai szakápoló és sürgősségi szakápoló képzés indult a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjában. A 8 millió forintos pályázati támogatással megvalósuló képzés célja, hogy Zalaegerszegen és a megyében is biztosítsa a jól képzett szakember utánpótlást. A képzésre a régió kórházi dolgozói jelentkezhettek.
bővebben
2011 október 24 - hétfő

Megemlékezések 1956-ról

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a hét végén Zalaegerszegen – vasárnap délelőtt a nagytemplomban ünnepi szentmisét tartottak, majd megkoszorúzták Mindszenty József szobrát. Délután a már hagyományos helyszínen, az Ady utcai emlékműnél tartottak ünnepséget.
bővebben
2011 október 24 - hétfő

Nemzeti dal - rock-koncert a sportcsarnokban (Videó)

Október 23 előestéjén „Nemzeti Dal” címmel rock-koncertet rendeztek a városi sportcsarnokban. Varga Miklós és a Band valamint az Ismerős Arcok együttes lépett színpadra.
bővebben
2011 október 24 - hétfő

Jótékonysági gálaest a színházban (Videó)

Jótékonysági gálaestet rendeznek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára november 13-án 19 órától a Hevesi Sándor Színházban. Az est házigazdája Besenczi Árpád színházigazgató, a konferanszié pedig Farkas Ignác Jászai- díjas színművész lesz.
bővebben
2011 október 22 - szombat

Méltóság mezeje

A zalaegerszegi otthonápolási szolgálat is csatlakozott a Méltóság mezeje programhoz. A szolgálat vezetői és az onkológiai osztály orvosai a Városháza előtt emlékeztek meg a rákos betegségben elhunyt embertársainkról, és felhívták a figyelmet arra, hogy a betegség nem tabu téma, fontos, hogy segítő kezet nyújtsunk a végstádiumban szenvedőknek.
bővebben
2011 október 21 - péntek

Közgyűlés után (Videó)

Szokatlanul kevés – mindössze 29 – napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése.
bővebben