keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 december 17 - csütörtök

Fellendülőben a lányfoci

Az idén már öt leány csapat vett részt azon a teremtorna bajnokságon, melyet a gyermek labdarúgó szövetség szervezett. Ez nagy előrelépés a korábbi időszakhoz képest, amikor is ellenfél hiányában esetleg néhány korosztállyal lejjebbi fiú csapattal kellett mérkőzni. Ebben a hőskorban már pályán volt az Eötvös-iskola csapata. Most, hogy akadt négy kihívójuk még nagyobb örömmel álltak a dobogó tetejére, veretlen mérkőzéseket követően.
bővebben
2009 december 17 - csütörtök

Zalaegerszegi segélyszállítmány Beregszászra

A közelmúltban levélben fordult dr. Gyimesi Endre polgármesterhez Zalaegerszeg kárpátaljai testvérvárosa – Beregszász Megyei Jogú Város – önkormányzati vezetője, Gajdos István, melyben segítséget kért az influenzajárványtól sújtott településük lakóinak ellátásához.
bővebben
2009 december 17 - csütörtök

A városháza hírei

Ünnepi nyitva tartás és a megbocsátás hetei a József Attila Városi Könyvtárban.
bővebben
2009 december 16 - szerda

Márciusra felépül az inkubátorház

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán több mint 300 millió forintos támogatást nyert Zalaegerszeg önkormányzata inkubátorház létesítésére. Az ünnepélyes alapkőletételre az északi ipari parkban a közelmúltban került sor.
bővebben
2009 december 15 - kedd

Süti a suliban

Hagyományosan édes az élet karácsony előtt az Ady-iskola diákjainak. Az utolsó tanítási hét minden napján finomabbnál finomabb sütemények várják a tanulókat, és csábítják őket nasira a tízórai és az ebéd előtt. Persze ez utóbbiig nem biztos, hogy kitart a készlet, mert az étel próbája az evés és ezt nem is kell kétszer mondani a gyerekeknek, ha nem főzelék a menü.
bővebben
2009 december 15 - kedd

Zrínyi versben és prózában

Zrínyi Miklós költő és hadvezér halálának 345. évfordulójáról emlékeztek a középiskolásoknak kiírt vers és prózamondó versenyen. A Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a zalaegerszegi Zrínyi-gimnázium közös szervezésében zajló irodalmi programnak a város díszterme adott otthont. Hat középiskolából résztvevő 11 diák az ünnepeltet ábrázoló festmény „árnyékában” mutatta be felkészültségét.
bővebben
2009 december 15 - kedd

A Polgármesteri Hivatal 2009. decemberi munkarendje és ügyfélfogadása

Szakosztályok 2009. december 18. (péntek) Munkarend 8.00 – 16.30 Ügyfélfogadás 8.00 – 12.002009. december 19. (szombat) Munkarend 8.00-14.00
bővebben
2009 december 14 - hétfő

Látogatási tilalom a zalaegerszegi kórházban

A zalaegerszegi megyei kórházban a H1N1 fertőzés terjedésének megelőzése céljából a gyermekosztály újszülött részlege mellett december 15-től látogatási tilalmat rendeltek el a szülészet-nőgyógyászat gyermekágyas részlegén és a terhes pathológián.
bővebben
2009 december 13 - vasárnap

Utolsó utáni felvonás (Frissítve)

Egy utolsó utáni felvonásra is sor került a Hevesi Sándor Színház pénteki bemutatóján, ahol Bagó Bertalan rendezésében Gogol A revizor című darabját láthatta a közönség. A darab befejezése után, míg a közönség még a színészi játékot jutalmazta a hosszú tapssal Farkas Ignác színművész lépett a színpadra és a társulat nevében tiltakozó nyilatkozatot olvasott fel, amelyben arra kérte Zalaegerszeg közgyűlését, hogy a december 17-i ülésen a szakma véleményének figyelembevételével szavazzon az új színházigazgató személyéről.
bővebben
2009 december 13 - vasárnap

A nagyobb rutin döntött

ZTE NKK – Bajai NKK 88-78 (23-21, 24-18, 17-23, 24-16) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Farkas, Söjtöry. ZTE: Bukovszky (15/6), Rasheed (10), Szélesy (17/6), Hersics (7/3), Crasnoscioc (27/3). Csere: Szalay (7/3), Fekete, Czukor (3/3), Ambrus (2).. Vezetőedző: Gáll Tamás.
bővebben
2009 december 13 - vasárnap

Tovább tart a győzelmi széria

Albacomp – Zalakerámia ZTE KK 86 -89 (28-26, 15-23, 25-17, 18-23) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 2500 néző. Jv.: Földházi, Kapitány, Hegedüs. Albacomp: Simon (17), Lee (3), Hanga (10/3), Banks (29/15), Radovics (9/3). Csere: Toya (7/3), Bódi (11/3), Keller, Fodor K. Vezetőedző: Szrecsko Szekulics.
bővebben
2009 december 12 - szombat

Karácsonyi hangulat a könyvtárban

Karácsonyi hangulat fogadta az Apáczai ÁMK könyvtárába betérő Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet tanulóit. A diákok könyvtári foglalkozásra érkeztek, melynek témája az év végi ünnepek volt. Karácsonyi dalok, versek, kisebb ajándékok és természetesen alkalomhoz válogatott könyvek várták a gyerekeket.
bővebben
2009 december 11 - péntek

Önismereti kör a Teleki kollégiumban

Ragán Katalin vezetésével önismereti kör várja hetenként egy-egy órára a Teleki kollégistákat. Mint a tanárnő elmondta, nem lélekbúvárkodásról, nem túl dramatizálásról és nem is színészkedésről szól a klub, hanem egyfajta játékos tanulásról, ahol a saját tapasztalatokon keresztül tesznek szert minél nagyobb önismeretre a diákok.
bővebben
2009 december 11 - péntek

A környezettudatosság jegyében vetélkedtek

A városi önkormányzat az oktatási intézmények környezeti nevelésének elősegítése érdekében pályázatot írt ki a fenntartásában működő óvodák és iskolák számára. A több száz gyereket megmozgató néhány hetes akció végén a díjazásra december 9-10-én került sor a Kölcsey-gimnáziumban.
bővebben
2009 december 11 - péntek

A városháza hírei

Tájékoztatjuk a Tisztelt Építtetőket, Ügyfeleket, hogy 2009. december 16-án (szerdán) délelőtt az Építéshatósági Osztály – továbbképzés miatt – nem lesz elérhető. Kérelmeiket azonban a portán vagy a negyedik emeleti titkárságon (414. iroda) leadhatják. További hírek és programok az alábbi linkeken.
bővebben
2009 december 10 - csütörtök

Megújult az Ola utca

Az Ola utca lakóinak régi álma vált valóra azáltal, hogy a zöldfelület rehabilitációja is befejeződött az utcában – tájékoztatta lapunkat Balaicz Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. Az utca 2008/2009-ig a 76-os számú főút legrosszabb állapotban lévő része volt. A felújításra vonatkozó tervek már 2002-ben elkészültek, de már akkor tudható volt, hogy az érintett szakaszon a közművek is felújításra szorulnak.
bővebben
2009 december 10 - csütörtök

Félve terveztek

Milyen színvonalon és keretek között látták el a közszolgáltatási feladatokat? Mennyire szolgálta az idei év tevékenysége a zalaegerszegi városlakók érdekeit? Összességében, milyen esztendőt zár a Városgazdálkodási Kft. – érdeklődtünk Nagy András ügyvezető igazgatótól.
bővebben
2009 december 10 - csütörtök

Borkóstoló a Páterdombiban

A Páterdombi Szakközépiskola diákszekciója a borokkal ismerkedett Sipos Csaba borszakértő előadásának köszönhetően. A jó minőségű magyar borok közül négyet mutatott be részletesen a szakember, miközben beszélt a borok jellemzőiről, a borkészítési eljárásokról, egyes híres fajok történetéről, a magyar borvidékekről. Bár az ezzel kapcsolatos ismeretek egy része, mint az adott ételekhez ajánlható italok, a tananyagban is benne foglaltatnak, a borkóstolás ceremóniája vagy a borkészítés menete újdonságnak számított a tanulók körében.
bővebben
2009 december 08 - kedd

Interaktív délután a Teleki kollégiumban

Formabontóvá vált a hagyományos Mikulás napi ünnepség a zalaegerszegi Teleki kollégiumban. Az ilyenkor szokásos vetélkedő és csoki mellé az idén művészi és gasztronómiai ajándékok is társultak az intézmény új igazgatója, Sümegi László ötlete nyomán.
bővebben
2009 december 08 - kedd

Középiskolások idegen nyelvi fesztiválja

Az Apáczai ÁMK Gimnázium intézményegységének idegen nyelvi munkaközössége, valamint a Forrás Idegen Nyelvi Tanulóközpontja december 7.-én, immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Idegen Nyelvi Fesztivált a középiskolás korosztály számára. A rendezvény színvonala miatt híressé vált a régióban és nevezések Zalaegerszeg és Zala megyén kívül Győrből, Vasvárról, Veszprémből, Nyíregyházáról is érkeztek.
bővebben
2009 december 08 - kedd

Országosan az elsők között

A már megszokottnak számító papírgyűjtési akció mellett idén először kampányszerűen gyűjtötték a használt elemet és az elektromos hulladékot a Petőfi tagiskolában. A Re’lem Nonprofit Kft. felhívása nyomán megrendezett országos verseny több kategóriájában is kitűnő eredménnyel zárt az intézmény, minek köszönhetően a pénzbeli- és tárgyjutalmak sem maradtak el.
bővebben
2009 december 08 - kedd

Kínai vendégek Zalaegerszegen

Az Önkormányzati Minisztérium megkeresésére Zalaegerszeg a nyár folyamán elkészített néhány olyan projekt javaslatot, amely felkeltette kínai befektetők érdeklődését. Ezt követően lehetőség nyílt bemutatkozásra Pekingben és Chongqingban.
A város képviselői a közelmúltban találkoztak a pekingi befektetés-ösztönző szervezet, Kína Tengerentúli Befektetések Hivatala, valamint a chongqingi külkereskedelmi és gazdasági befektetési alap képviselőivel, továbbá Chongqing város önkormányzatának vezetőivel.
bővebben
2009 december 07 - hétfő

Bravúr Szombathelyen

Haladás – Z. Csuti Hydrocomp 3,5:8,5
NB I-es sakkcsapat-mérkőzés. Szombathely.
Bravúros győzelmet arattak a szomszédvárban az egerszegiek. A siker értékét emeli, hogy az elmúlt évekhez képest a zalai oldalon gyengébb csapat ült asztalhoz, mégis nagy különbséggel nyertek, amiért minden játékos dicséretet érdemel. A vendégek hosszú időn után vettek revansot a vasiakon, mivel azok az elmúlt években sok borsot törtek az orruk alá.
bővebben
2009 december 07 - hétfő

Helyes úton

Mikulások terelgették a helyes útra a gyerekeket, a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club december 6-i Télapókereső versenyén a zalaegerszegi Parkerdőben. Közel 100 régi és új résztvevő járta a terepet térképpel a kezében, hogy a 12 ellenőrző pont mellett a 8 elrejtett csoki Mikulást is megtalálják.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Méz-főváros Zalaegerszeg (videóval)

A hétvégére a Kárpát-medence méz-fővárosává avanzsált Zalaegerszeg, a háromnapos mézfesztivál idejére. A hatodik alkalommal meghirdetett rendezvény fő helyszíne a Keresztury ÁMK volt, de egy-két programot a belvárosban szerveztek meg. Így a méz lovagrendek látványos felvonulását a Kossuth utcán, fúvósokkal, Mikulással, kisbíróval kísérve.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Mikulás-parti a belvárosban

Emlékezetes marad kicsiknek és nagyoknak az a vidám hangulat, mely december 5-én délelőtt a zalaegerszegi belvárost jellemezte. Az ok, hogy hintóval járta a Kossuth utcát a Mikulás és a Hótündér, Mutyi bohóc társaságában.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Azért

Sorra tűnnek fel az Aranykapu színpadán a városi iskolák csapatai. Advent második hétvégéjén a Zrínyi-gimnázium különös stílust képviselő leányzenekara, az Azért együttes szórakoztatta a fázós este közönségét.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Vereség, de továbbjutás

Podbrezova (szlovák) – ZTK FMvas 5:3 (3873:3788) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés, a 8 közé jutásért. Podbrezova.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Tabellaszomszédok csatája

ZTE NKK – BSE 70-68 (21-19, 13-16, 16-15, 20-18) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Kapitány, Gelencsér. ZTE: Bukovszki (7/3), Szélesy (15/9), Rasheed (6), Hersics (9/9), Crasnoscioc (20/3). Csere: Ambrus (11/3), Szalay (11/2). Vezetőedző: Gáll Tamás.
bővebben
2009 december 06 - vasárnap

Nagy csatában

Zalakerámia ZTE – Szolnok 88-84 (25-22, 17-20, 23-23, 23-19) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2300 néző. Jv.: Cziffra, Pálla, Farkas. ZTE: Hinnant (24/6), Watson (17/3) Kámán (23/12), Wilson (6), Trepák (12/3). Csere: Tóth Á. (4), Baki (2), Simon. Vezetőedző Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.
bővebben