keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 szeptember 19 - szombat

Érmek, kupák, emlékek

„Testedzés és életöröm” – Zalai sportok címmel nyílt kiállítás pénteken a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében. A mozgást kedvelő zalaegerszegieket már délelőttől programok várták a Mindszenty téren.
bővebben
2009 szeptember 19 - szombat

Legjobbak az országban

Tizenöt év után ismét országos elsők lettek a Béke Ligeti Általános Iskola diákjai (Fincza Zoltán, Barabás Benita, Dezse Melinda, Kovács Alexandra), a tanulásban akadályozottak tanulmányi versenyén. Amellett, hogy a hat tantárgyat magában foglaló komplex megmérettetésen a legjobb csapatként tündököltek, egyéniben, matematikából szintén zalaegerszegi siker született Fincza Zoltánnak köszönhetően.
bővebben
2009 szeptember 19 - szombat

Küzdelmes mérkőzésen reális eredmény

Győr – ZTE 1-1 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Győr ETO-Park, 2.100 néző. Játékvezetö: Arany. Asszisztensek: Viszokai, Kis. Gólszerzők: Babics (84.), ill. Szalai (62.). Sárga lap: Horváth A. (38.), Djordjevics (45.), Sztanisics (77.), Horváth A. (78.), Máté P. (83.), Stevanovics (85.). Piros lap: Horváth A. (78.).
bővebben
2009 szeptember 18 - péntek

Erősségek, gyengeségek

A zalai megyeszékhely környezetvédelmi programjának végrehajtásáról tárgyalt legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. A terjedelmes anyag a környezetvédelem szinte minden területére kitér, megfogalmazva a stratégiai célkitűzéseket, a természeti értékek megóvásának, fejlesztésének irányait. Szól a jelenlegi állapotról és meghatározza a kitörési irányokat is, pontokba szedve Zalaegerszeg erősségeit, gyengeségeit, a lehetőségeket és a fenyegetéseket.
bővebben
2009 szeptember 18 - péntek

Ismét sötétbe borult a jégcsarnok

Már másodszor fordul elő, hogy az e-on kikapcsolja az áramot az egerszegi jégcsarnokban. A hír kapcsán szerettük volna megszólaltatni az illetékeseket, de névvel senki nem vállalta a nyilatkozatot, csak megerősítették, hogy valóban sötétbe borult a csarnok.
bővebben
2009 szeptember 16 - szerda

Kiütéses vendégsiker

ZTE II. – Pécsi MFC 1-5 (0-2) Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb 32 közé jutásért. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Király. Gólszerzők: Wittman 72 p., illetve Horváth Zs. ( 14., 61. p.), Racskó (18. p.), Lovrencsics (63. p.), Fónai (75. p.)
bővebben
2009 szeptember 16 - szerda

Hajrában nyert a ZTE

Hévíz – ZTE FC 0-3 ( 0-0) Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés a 32 közé jutásért. Hévíz, 600 néző. Jv.: Pánczél. Gólszerzők: Miljatovics 78. p., Horváth A. 81. p. , Szalai 86. p.
bővebben
2009 szeptember 16 - szerda

Továbbra is ZTE ZÁÉV

Bár a ZTE ZÁÉV női tekecsapatának tavalyi záró bankettjén bejelentették, hogy a ZÁÉV Zrt továbbra is a csapat névhasználó szponzora marad, a szerződést ma írta alá Baksa Attila, a ZÁÉV Zrt elnök-vezérigazgatója és Borsos József, a klub elnöke az építőipari cég székházában.
bővebben
2009 szeptember 15 - kedd

Áthelyezték a felújított Szent Flórián szobrot

Néhány hónapos restaurálás után újra áll Zalaegerszeg egyik legrégibb köztéri alkotása, a Szent Flórián szobor, mely 1765-ben készült. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy 2006-ban határozott a Zalaegerszeg Kulturális Örökségéért Közalapítvány a szobor restaurálásáról. A gyakorlati lebonyolításra a múzeumot kérték fel.
bővebben
2009 szeptember 15 - kedd

"Odamegyek és beszélek"

Mihályfi Péternek a beszéd a mindene. Ebből is szeretne megélni a jelenleg a Deák Szakközépiskola pedagógia szakos diákja. Az első lépést talán meg is tette ezen az úton, mióta közel egy éve egy ifjúsági rádióműsorban dolgozik.
bővebben
2009 szeptember 15 - kedd

Kyle Wilson marad

Véglegessé vált, hogy Kyle Wilson a Zalakerámia játékosa marad a bajnokság végéig. Az amerikai légióssal a klub vezetői a 2009-2010-es bajnoki szezon végéig szóló szerződést kötöttek, ugyanakkor a megállapodás tartalmazott egy opciót, mely alapján az egyezség szeptember 15. napjáig felbontható, amennyiben a szakmai stáb úgy véli, hogy a játékos nem felel meg az elvárásaiknak.
bővebben
2009 szeptember 14 - hétfő

Ha indián nyár, akkor indián tábor

Rendhagyó módon, táborral, méghozzá indián táborral kezdték az évet a Landorhegyi iskola 3. b. osztályosai. Játékos órák, természetközeliség, gyertyafényes vacsora, párnacsata. Mindez kiváló csapatépítésre, összeszokásra, melyre a tanév során nagyon jól lehet a közös munkát alapozni.
bővebben
2009 szeptember 14 - hétfő

Keresztszentelés Botfán

Az első világháború botfai áldozatai előtt tisztelgő, 1937-ben készült és a közelmúltban felújított „Hősök Keresztjét” szentelték fel a településrészi temetőben. Az ünnepség egyben főhajtás volt az egykori igazgató-tanító, Kollarics Ferenc előtt is.
bővebben
2009 szeptember 13 - vasárnap

Akár nyerhettünk is volna

Győri ETO II. – ZTE II 1-1 (1-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Győr, 200 néző. Jv.: Barna. Gólszerzők: Berde (11.p.), illetve Hadar (69. p.). ZTE II.: Sipos – Péter, Bozsoki, Kovács G., Kocsis – Polareczki, Szalai, Keszei, Petneházi – Barna, Hadar. Vezetőedző: Bán István.
bővebben
2009 szeptember 13 - vasárnap

Az első féléves gazdálkodásról

Hozzászólás és vita nélkül vette tudomásul a zalaegerszegi közgyűlés a város első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. A testületi ülést követő sajtótájékoztatón dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: egyre nehezebb helyzetben vannak az önkormányzatok, egyre több pénzt központosít az állam.
bővebben
2009 szeptember 13 - vasárnap

Landorhegyi fejlesztések

Játszótérnek és megszépült járdáknak örülhetnek a landorhegyiek. Az összesen 8,5 millió forintos beruházást dr Gyimesi Endre polgármester, Makovecz Tamás és dr. Káldi Dávid képviselők avatták szeptember 12-én.
bővebben
2009 szeptember 12 - szombat

Jobbak voltak a vendégek

ZTE – Újpest 1-4 (1-1) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4000 néző. Játékvezető: Németh Á. Asszisztensek: Butkai, Kovács Z. Gólszerzők: Magasföldi (20.) ill. Kabát (41., 62., 84), Foxi (69.). Sárga lap: Kamber (50.) ill. Balajcza (21.), Tóth N. (33.), Simek (62.).
bővebben
2009 szeptember 12 - szombat

Kettős siker

ZTK FMVas – Soproni Sörgurítók 8:0 (3738 : 3353) Zalaegerszeg, szuperligás férfi tekemérkőzés.
bővebben
2009 szeptember 12 - szombat

Diplomaosztó a főiskolán

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetében 2009 júniusában 70 hallgató államvizsgázott. Közülük 15-en humán erőforrás menedzser, 55 fő pedig közgazdász szakos volt. A 70 hallgatóból 49-en nappali tagozaton tanultak, 21-en távoktatásos formában vettek részt.
bővebben
2009 szeptember 12 - szombat

Középiskolások vetélkedője

Az idén öt középiskola részvételével zajlott az európai országok mind jobb megismerését szolgáló vetélkedő, melyet a gyerekek világnapja alkalmából rendezett számos támogató, így a város oktatási bizottsága, a nagycsaládosok egyesülete valamint a Zeg-Zug Ifjúsági Iroda.
bővebben
2009 szeptember 12 - szombat

Gyerekek világnapja

Az UNICEF javaslatára 1954 óta gazdagítja a naptárt a gyerekek világnapja. Zalaegerszegen a nagycsaládosok helyi egyesületének kezdeményezésére immár tizedik éve emlékeznek meg erről, hagyományosan szeptember 11-én, a Vizslaparkban e célra felállított szobornál.
bővebben
2009 szeptember 11 - péntek

A gyógyító játék

Tíz gyermekgyógyító intézmény, köztük a Zala Megyei Kórház Gyermekosztálya részesült játék és könyv adományban a kicsik gyógyulását segítendő. A K&H Bank és a Sláger Rádió közös gyűjtési akciójának eredményeként 1400 ajándék került kiosztásra, kiegészítve ezzel a kórházak számára immár hat éve elérhető pályázati lehetőséget, mellyel az orvosi műszerkészletet bővíthetik. Ez utóbbiban, 5 millió forint értékben, két évvel ezelőtt részesül a zalaegerszegi gyerekosztály.
bővebben
2009 szeptember 11 - péntek

Újraélesztenek a képviselők

A Zalaegerszegi Gyermekek Egészségéért Alapítvány munkájának köszönhetően számos tanfolyam segíti a szülőket a gyermekellátás és nevelés kérdéseiben, melyek megválaszolására a rendelésen nincs idő, mondta dr. Molnár Sarolta gyermekorvos, az alapítvány egyik alapítója.
bővebben
2009 szeptember 11 - péntek

Megújul a belváros

Zalaegerszeg önkormányzatát hivatalosan is értesítették, hogy a belváros rehabilitációs program első ütemére véglegesen elnyerték a közel 900 millió forintot, így indulhat a támogatási szerződés elkészítése, amelyre 60 nap áll rendelkezésre.
bővebben
2009 szeptember 11 - péntek

"Útlevél az Egészséghez" című pontgyűjtő akció sorolása

A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás értesít minden érdeklődőt, hogy az „Útlevél az egészséghez” c. projektjének pontgyűjtő akciója befejeződött.
bővebben
2009 szeptember 10 - csütörtök

A vároháza hírei

Az alábbiakban a városháza híreit, közleményeit olvashatják. Kedves Látogatóink, a részletekről többet megtudhatnak, ha a linkekre kattintanak.
bővebben
2009 szeptember 10 - csütörtök

Személyre szabott órarend

Az elmúlt bő egy évben folyamatos fejlesztések során megújult a Zala Megyei Kórház Fizioterápiás Osztálya, melynek ünnepélyes átadására szeptember 9-én került sor.
bővebben
2009 szeptember 10 - csütörtök

Házfalon Mátyás alakja

A tizenharmadik utcatáblát avatta fel az elmúlt héten a Millecentenáriumi Közalapítvány. A program már több éves múltra tekint vissza, melynek célja hogy a város lehető legtöbb pontján művészi kivitelezésű dombormű tábla emlékezzen meg az adott utca névadójáról.
bővebben
2009 szeptember 10 - csütörtök

Papírból alkotott világ

Tibola Dániel, a Zrínyi-gimnázium ötödik osztályos tanulója kiállítása a papírból alkotott világba kalauzolja az érdeklődőket, a József Attila Városi Könyvtár „Megmutatom magam” sorozatának 35. résztvevőjeként.
bővebben
2009 szeptember 09 - szerda

Hátrányban a vidéki felsőoktatás

Közös sajtótájékoztatót tartottak a tanévkezdés alkalmából a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények. Mint ismeretes a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közösen kezdeményezte a Zalaegerszegi Regionális Tudásközpont létrehozását, melynek szerződését éppen egy esztendővel ezelőtt írta alá a három intézmény rektora. Az idei tanévnyitót most először közösen tartották az iskolák.
bővebben