keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 szeptember 27 - vasárnap

Családfesztivál Zalaegerszegen

Igényes kikapcsolódást ígérve, a szolidaritás jegyében került megrendezésre a hétvégén immár 16. alkalommal a Családfesztivál. Az Ady-iskola és a városi hangversenyterem biztosította a helyszíneket a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket egyaránt megszólító programnak.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Nagyon fontos három pont

ZTE – Kecskemét 3-2 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3.500 néző. Játékezető: Vad II. Asszisztensek: Tóth V., Huszár. Gólszerzők: Pavicsevics (63.), Magasföldi (65.), Miljatovics (68.) ill. Csordás (49.), Koller (67.). Sárga lap: Schindler (89.).
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Jó kezdés után vereség

BKV Előre – ZTE ZÁÉV 6:2 (3323:3287) Szuperligás női tekemérkőzés, Budapest.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Magabiztosan

ZTK FMVas – BKV Előre 7:1 (3750: 3520) Szuperligás férfi tekemérkőzés. Zalaegerszeg.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Szövetségi kapitány Egerszegről

A Magyar Teke Szövetség vezetése Fehér Lászlót, a ZTK FMVas férfi szuperligás csapatának játékos-edzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Vigasság az Apáczaiban

Kertvárosi vigasságok címmel teremtettek egy kis kikapcsolódási lehetőséget az Apáczai ÁMK munkatársai a településrészi önkormányzattal karöltve. Az időjárás kedvezett a szabadtéri programoknak, melyekkel egyrészt a házon belüli kluboknak kívántak megmutatkozási lehetőséget adni, másrészt a környező lakókat kicsalogatni a szabadba.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Átadták a pihenőparkot

A kertvárosi pihenőparkot a településrész déli részén, a Jánkahegy lábánál, a Göcseji Pataki Ferenc, a Cinke és Határjáró utcák találkozásánál fekvő domboldalon alakították ki. A hivatalos avatóünnepségen – ahová a környék lakói szép számban jöttek el – Rigó Csaba, a településrész önkormányzati képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy közös összefogással tették rendbe a lejtős területet, az egykori homokbánya helyén olyan pihenőpark épült, a mely az itt élők nyugalmát szolgálja, és számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít.
bővebben
2009 szeptember 26 - szombat

Megújult a déli kerékpárút

Egy már elvégzett szennyvízberuházás után nem sok felszíni nyom marad, amely a munkálatokra utalna, kivéve, ha azt nem követi egy látványos útfelújítás. Ez történt a Mártírok-Petőfi utca kereszteződéstől a Spar érintésével a Göcseji, Alsóerdei utak érintésével egészen a Köztársaság út végéig kiépített szakasz esetében, ahol a szennyvízvezeték lefektetése után immár megújult kerékpárút fogadja az arra kerekezőket.
bővebben
2009 szeptember 25 - péntek

A városháza hírei

Az alábbiakban a városháza híreit, közleményeit olvashatják. Kedves Látogatóink, a részletekről többet megtudhatnak, ha a linkekre kattintanak.
bővebben
2009 szeptember 25 - péntek

Lengyel-magyar barátság

A magyar és lengyel nép közötti, olykor sajátságos, de mindvégig baráti kapcsolatról, és kiemelten a 70 évvel ezelőtt kitört második világháborúban a lengyel menekülteknek nyújtott magyar segítségről emlékeztek meg a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. A Keresztury Irodalmi Körrel közös rendezvény, a „Lengyel Szeptember” országos programsorozat része, melyet a nagykövet, Joanna Stempinska kezdeményezett, aki az ünnepségen szintén jelen volt. Mint elhangzott, az internáltak befogadásában Zala megye az élen járt.
bővebben
2009 szeptember 24 - csütörtök

Hári világkupa-győztes

Luxemburgban rendeztek junior világkupa-versenyt. A viadalon indult Hári Máté és Lupkovics Dóra, a Zalaegerszegi Vívóegylet két versenyzője is, akik ugyan már a fővárosban készülnek, de a ZVE színeiben versenyeznek.
bővebben
2009 szeptember 24 - csütörtök

Élnek a lehetőséggel

Néhány napja nyitott, és rendre érkeznek az általános és középiskolás csoportok a Keresztury ÁMK-ba, a magyar királyokat bemutató panoptikum megtekintésére. Ott jártunkkor a Széchenyi középiskola 12. B osztályosai nézték végig a kiállítást és az ahhoz kapcsolódó filmvetítést.
bővebben
2009 szeptember 24 - csütörtök

Szakmai gyakorlat külföldön

Szakmai és nyelvi tapasztalatokkal, valamint számos élménnyel gazdagodott az a 15 páterdombis diák, akik a Tempus Közalapítvány Európai Uniós Leonardo da Vinci pályázata támogatásával Olaszországban, valamint Németországban töltötték nyáron a szakmai gyakorlatot.
bővebben
2009 szeptember 24 - csütörtök

Városrészek csatája

Megkezdődött a diákolimpiai labdarúgó-torna az Ifjúsági Sportcentrumban. A leány III.-IV. korcsoport, azaz a felsős korosztály berkeiben ez a Belvárosi és a Kertvárosi iskolák csatáját jelenti.
bővebben
2009 szeptember 24 - csütörtök

Igazi látványosság

Magyar Királyok Panoptikuma című, a királyainkat életnagyságban bemutató kiállítás nyílt a Keresztury ÁMK-ban. A tárlatot dr. Gyimesi Endre polgármester nyitotta meg. A panoptikumban találkozhatunk Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül Luxemburgi Zsigmondot is beleértve, Mátyás királyig bezárólag, de megtalálható a kiállításon IV. Károly is.
bővebben
2009 szeptember 23 - szerda

Rendhagyó irodalomóra az Öveges-iskolában

A Radnóti-év kapcsán rendkívüli irodalomórát tartottak az Öveges József Általános Iskola könyvtárában, Nitsch Erzsébet, a József Attila Városi Könyvtár vezetője és a zalaszentgyörgyi Gyertyafény Kórus közreműködésével.
bővebben
2009 szeptember 23 - szerda

Énekmondó fesztivál - extrákkal

Zalaegerszeg kulturális életében több évtizede egyedi színfoltot képvisel az Énekmondó Együttes által, felvonultatott zenei kínálat. 2002 óta hagyományosan fesztivált is szervez a csapat, az idén különlegességekkel fejelik meg a színvonalas programot.
bővebben
2009 szeptember 23 - szerda

Ismét döntetlen

Videoton – ZTE 1-1 (1-0) Ligakupa labdarúgó-mérkőzés. Székesfehérvár, 300 néző. Jv.: Szilasi. Gólszerzők: Elek (43. p.) , illetve Magasföldi (49. p.)
bővebben
2009 szeptember 23 - szerda

150 éve született Benedek Elek - mesenapok a bölcsődében

Benedek Elek mesenapok a Kis utcai Tipegő Bölcsődében – a rendezvénysorozatra kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várják az intézményben.
bővebben
2009 szeptember 22 - kedd

Vendégségben a Művészetek Palotájában

Budapesten a vasárnaponként látogatható népszerű Cifra Palota családi program 2007 őszétől a Hetredhét ország elnevezésű rendezvénysorozattal bővült. Ennek keretében minden hónap utolsó vasárnapján a Művészetek Palotája falai között barangolhatják be egész Magyarországot városról városra.
bővebben
2009 szeptember 22 - kedd

Gyászol a ZAC

Rövid időn belül már második elnökségi tagját veszítette el a Zalaszám-ZAC. Tragikus hirtelenséggel szombaton elhunyt Lukács Márton, a sportegyesület utánpótlás-nevelésért felelős alelnöke.
bővebben
2009 szeptember 21 - hétfő

Fiatalok a kavalkádban

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által idén negyedik alkalommal megrendezett „Őszi Kavalkád” programban számos fiatal vett részt az Ady-iskolában.
bővebben
2009 szeptember 21 - hétfő

Limbó és petíció a Páterdombi búcsún

Sokáig nem volt saját ünnepe a páterdombi településrésznek. Ezen változtatandó, az őszi szüret idején keltették életre a búcsút. Ennek immár 14 éve, azóta töretlen lelkesedéssel töltik együtt a napot az itt élők és meghívott vendégeik.
bővebben
2009 szeptember 21 - hétfő

Sportakadémiai osztály a Deákban

Közoktatási típusú labdarúgó sportiskolai osztállyal bővült az idei tanévvel a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakiskola, Sportiskola. Mint Rozmán Sándor igazgató-testnevelő elmondta, nyitottak voltak a lehetőségre, melyet a márciusi közgyűlési határozat értelmében meg is kaptak.
bővebben
2009 szeptember 21 - hétfő

A városháza hírei

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2009. szeptember 25-én, illetve szeptember 28-án az Okmány- és Lakcímnyilvántartó Irodában az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel. Szíves megértésüket kérjük. További városházi hírekről, közleményekről tájékozódhatnak az alábbi linkeken.
bővebben
2009 szeptember 20 - vasárnap

Érvényesült a papírforma

ZTE ZÁÉV – Győri Dynamic 7:1 (3235 : 3019). Szuperligás női tekemérkőzés, Zalaegerszeg.
bővebben
2009 szeptember 20 - vasárnap

Küldetésnyilatkozatot tettek

A Miasszonyunk Női Kanonok Rendet 1597-ben alapították Franciaországban. Zalaegerszegre Mindszenty (Pehm) József ténykedése nyomán telepedett a rend 1928-ban. Feladatának elsősorban a leánynevelést tekintette a munkát kezdő közel 70 nővér. Mára a zalaegerszegi rend tevékenysége az oktatás mellett az idős gondozással is kibővült, de az alapelvek a régiek maradtak.
bővebben
2009 szeptember 20 - vasárnap

Izgalmas mérkőzésen győzelem

Ózd – ZTK FMVas 3:5 (3668 : 3668) Szuperligás férfi tekemérkőzés, Ózd.
bővebben
2009 szeptember 20 - vasárnap

Két érem a felnőtt OB-ről

Nyíregyházán rendezték mg a felnőtt súlyemelők országos bajnokságát. A versenyen három zetés sportoló képviselte az egerszegi színeket. Ketten az eredményhirdetés során felállhattak a dobogó valamelyik fokára.
bővebben
2009 szeptember 19 - szombat

Degré szobor a Kvártélyház udvarán

Dr. Degré Alajos jogtörténész, a Zala Megyei Levéltár egykori igazgatója, Zalaegerszeg díszpolgára idén ünnepelte születésének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból döntött úgy a város közgyűlése, hogy Farkas Ferenc szobrászművész alkotását, Degré Alajos mellszobrát a Széchenyi tér 3-5 szám alatt (Kvártélyház) helyezi el.
bővebben