keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 augusztus 02 - vasárnap

A végén bedaráltak minket

FTC – ZTE 4-1 (2-1)
NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Budapest, Albert Flórián Stadion, 12000 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Lémon, Ring. Gólszerzők: Fitos (16.), Dragóner (34.), Pölöskey (77, 86.), ill. Máté (45.). Sárga lap: Dragóner (12.), Máté (20.), Ahmed (23.), Fitos (36.), Panikvar (66.). Piros lap: Sluka (87.).
bővebben
2009 július 30 - csütörtök

Szemle a közterületek állapotáról

A város közterületeinek, parkjainak gondozásáról és kaszálásáról ma szemlével egybekötött sajtótájékoztatón számolt be Gyutai Csaba alpolgármester, Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója és Aladi Gusztáv, a Kontakt Humán Kht. ügyvezetője.
bővebben
2009 július 30 - csütörtök

Szurkolói ankét a ZTE-nél

A tikkasztó melegben mintegy 50-60 szurkoló jött el az Arany Bárány szálloda kistermébe, hogy meghallgassa a ZTE FC vezetőinek, szakmai stábjának terveit a nemrég megkezdődött bajnoki idényről.
bővebben
2009 július 29 - szerda

A szoptatást segítve

Mostantól nem kell hazasietni a kismamáknak dolgaik intézése közben, hiszen az ÁNTSZ regionális kirendeltségének zalaegerszegi intézetében intim körülmények között szoptathatják meg, láthatják el csecsemőjüket. Az úgynevezett bababarát területet – melynek kialakításához az intézet pályázati támogatást kapott – ma adták át ünnepélyesen.
bővebben
2009 július 28 - kedd

Lábnyomok a Hold porában

Akár az Apolló 11 negyven évvel ezelőtti leszállási helyét is megtekinthették az érdeklődők július 27-én az Eötvös- iskola előtt felállított távcsőn keresztül, Bánfalvi Péter szakértő magyarázata közben.
bővebben
2009 július 28 - kedd

Egerszegi kosaras hírek

Ma délelőtt az egerszegi városházán a ZTE női és férfi kosárlabdacsapatait müködtető gazdasági társaságok vezetői együttműködési megállapodást írtak alá. Ebben kötelezettséget vállaltak, hogy a szurkolók jobb kiszolgálása, valamint sport és üzleti tevékenységeik hatékonyabbá tétele érdekében a működésüket a jövőben összehangolják.
bővebben
2009 július 27 - hétfő

Egerszeg Búcsú a Falumúzeumban

Zalaegerszeg védőszentje, Mária Magdolna napját követő vasárnap van a zalaegerszegi búcsú ideje, melyet immár kilencedik alkalommal elevenítették fel az Együtt Zalaegerszegért Egyesület szervezésének köszönhetően. Az idén rendhagyó módon ezen a rendezvényen adták át az egyesület által alapított Lokálpatrióta Díjat is.
bővebben
2009 július 27 - hétfő

Kettős egyházi ünnep Besenyőben

A patrónus Szent Anna napján, július 26-án tették le az épülő új templom alapkövét Zalaegerszeg Besenyő városrészében. Ez alkalommal dr. Veres András megyéspüspök és az esperesi kerület papsága koncelebrálta szentmise a pápa által meghirdetett Papság Éve hivatalos nyitánya is volt az egyházmegyében.
bővebben
2009 július 26 - vasárnap

Ennyivel jobbak voltunk

ZTE – Paks 2-1 (2-0) NB-I. labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4.500 néző. Játékvezető: Kassai. Asszisztensek: Erős, Vámos. Gólszerzők: Rudnevs (15.), Balázs (42.), ill. Böde (78.).Sárga lap: Éger (19.), Todorovics (22.), Szabó J. (30.), Panikvar (33.), Pintér (55.), Nikolov 70.), Rudnevs (85.), Kamber (91.).
bővebben
2009 július 25 - szombat

Fiatalok lendületben

Francia, erdélyi és magyar diákok adtak egymásnak randevút a közelmúltban Franciaországban, hogy a diák önkormányzatok működéséről cseréljenek információkat. A találkozóra a Fiatalok Lendületben Program keretében, a Keletről Nyugatra a Fenntartható Fejlődés Jegyében pályázat útján került sor, amelyben hazánkat Zala megye, azon belül is 15 zalaegerszegi általános és középiskolás diák, illetve három kísérőjük képviselte.
bővebben
2009 július 24 - péntek

A városháza hírei

Uniós forrásból korszerűsítik a zalaegerszegi Városháza fűtésrendszerét és nyílászáróit. Álláshelyek a Belvárosi Általános Iskolában.
bővebben
2009 július 24 - péntek

Stíluscsiszolás a tánctáborban

A Gála Társastánc Klub Egyesület immár 11. alkalommal rendez tábort lelkes tagjainak. Első körben, július végén, a 6-12 éves korú zalaegerszegiek és keszthelyiek számára biztosítottak izzasztó elfoglaltságot a Gönczi ÁMK-ban.
bővebben
2009 július 23 - csütörtök

Újabb kétmilliárdos fejlesztés

Az Európai Közösségek Bizottsága június végén úgy határozott, engedélyezi a Zalaegerszeg és térsége szennyvízelvezetési és kezelési projektjének folytatását. A regionális szennyvízprogram második ütemének indításáról sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Gyimesi Endre polgármester, Rigó Csaba, az önkormányzati társulás elnöke, valamint a munkában részt vevő vállalkozások vezetői.
bővebben
2009 július 23 - csütörtök

A fogadás gyors döntetlennel zárult

A hazai és a világversenyeken jól szerepelt fiatal sakkozókat fogadott az egerszegi városházán dr. Gyimesi Endre polgármester és Horváth László, a sportbizottság elnöke.
bővebben
2009 július 23 - csütörtök

Nem egészen főpróba

ZTE FC – Videoton FC 2-0 (1-0) Ligakupa labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1100 néző. Játékvezető: Bognár T. (Takács G., Iványi I.). Gólszerzők: Rudnevs ( 41.), Vittman (50.).
bővebben
2009 július 22 - szerda

Elkészült a pihenőpark

A Jánka-hegy lábánál, a Göcseji Pataki Ferenc, a Cinke és a Határjáró utcák találkozásánál lévő domboldalon elkészült a kertvárosi pihenőpark a közelben lakók nagy örömére. Mikor avatják? – érdeklődtünk Rigó Csabától, a körzet önkormányzati képviselőjét.
bővebben
2009 július 22 - szerda

Látványraktár a pincegalériában

Formálódik a Németh János állandó kiállítás színhelye a Göcseji Múzeumban. Az egykori Mecénás Galéria területén az elmúlt hetekben befejeződött a pincehelyiség szigetelése, és a mellékhelyiségek kialakítása, valamint új világítótestek kerültek a galériába – válaszolt érdeklődésünkre dr. Kostyál László művészettörténész, a múzeum igazgatóhelyettese.
bővebben
2009 július 22 - szerda

Új lámpák és balettszőnyeg

A közelmúltban elvégzett felújítási munkákról számolt be a Keresztury ÁMK Hangversenytermének vezetése az elmúlt héten. Farkasi Csilla intézményegység-vezető mindenekelőtt megköszönte az önkormányzat gyors és hatékony támogatását.
bővebben
2009 július 20 - hétfő

A városháza hírei

Álláshelyek iskolákban. Közkifolyó megszüntetése. Lakossági felhívás – díjköteles adatszolgáltatásról. Minden tudnivaló az alábbi linkeken.
bővebben
2009 július 20 - hétfő

Hőségriadó

Másodfokú hőségriasztást adott ki az elmúlt héten az országos meteorológiai szolgálat. Hőségriadó elrendelésére akkor kerül sor, amikor huzamosabb ideig az évszakra jellemző átlagos hőmérsékletet jelentősen meghaladó meleg várható, magas páratartalommal.
bővebben
2009 július 20 - hétfő

Vízosztás

A kánikulai napokban a Zalavíz Zrt. a város két pontján (autóbusz-állomás, Dísz tér) kellemesen hideg vízzel kínálta a járókelőket napközben 9 és délután négy óra között.
bővebben
2009 július 18 - szombat

Magabiztos magyar siker

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 87-60 (23-9, 23-16, 15-11, 26-24) Előkészületi férfi válogatott kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Pálla, Török, Németh.
bővebben
2009 július 17 - péntek

Intézményi felújítások

Az idei évben mintegy 450 millió forintot fordít a város az önkormányzati intézmények korszerűsítésére, felújítására. Mint Gyutai Csaba alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi évhez képest annyival jobb a helyzet, hogy közel 120 millió forint pályázati forrást sikerült bevonni a rendszerbe.
bővebben
2009 július 16 - csütörtök

Elhunyt Rosta Sándor

Ma délelőtt kaptuk a szomorú hírt, hogy július 15-én este 84 éves korában elhunyt Rosta Sándor Zalaegerszeg Város Díszpolgára. A kitüntető címet a 2006. május 13-i ünnepi közgyűlésen vette át.
bővebben
2009 július 15 - szerda

Keresztállítás a botfai hegyen

A botfai Öreghegy 24 jóakaratú gazdájának összefogásából új keresztet állítottak az elkorhadt helyére. A szentelésre július a közelmúltban került sor.
bővebben
2009 július 15 - szerda

Szőnyi István képei a Göcseji Múzeumban

A XX. századi magyar festészet egyik legkiválóbb alakjának mintegy ötven alkotásával ismerkedhetnek meg a zalaegerszegiek a Göcseji Múzeum, és Szőnyi Zsuzsa, a festőművész lányának jóvoltából. Az elmúlt héten nyílt tárlaton dr. Kostyál László művészettörténész idézte fel alakját, majd Gyutai Csaba alpolgármester a festőt, mint a nagybányai iskola képviselőjét mutatta be. Mint fogalmazott, művészete híd Nagybánya és a magyar törekvések között, és híd a hagyományos és a modern művészet között.
bővebben
2009 július 13 - hétfő

Helyi védelem alatt áll

Zalaegerszeg közgyűlése még 2002-ben pénzügyi alapot hozott létre a helyi értékek megóvásának, fennmaradásának, megőrzésének elősegítése érdekében. Az e célt szolgáló rendelet rögzíti, hogy az alapból nyújtható támogatásért pályázni kell, méghozzá annak az összegnek a mértékéig, amely a védetté nyilvánítás miatt következik be.
bővebben
2009 július 13 - hétfő

A rock and roll a fülekben van

Az első jelmezes próbán jártunk. Ronda szemüvegkereteket válogattak a szereplők, előkerültek a bő szoknyák, a csőnacik meg a pepita zakók. Kiderült, hogy még egy hajháló is jól jönne. A rock and roll ezen a nyáron a Kvártélyház udvarára költözik; a nyári színház stábja a Hotel Menthol július 17-i premierjére készül.
bővebben
2009 július 13 - hétfő

Tiltakoznak

Az Önkormányzati Szövetségek Konzultatív Tanácsa (a hét országos önkormányzati szövetség elnökségének együttes ülése) érdekelt és partner az önkormányzati rendszer reformjában.
bővebben
2009 július 13 - hétfő

Tagintézmény-vezetői megbízás a Kinizsiben

ÁLLÁSHIRDETÉS A Páterdombi Szakképző Iskola Igazgatója a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. törvény 20/A. alapján PÁLYÁZATOT HIRDET A KINIZSI PÁL MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI TAGISKOLA Zalaegerszeg TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI megbízására.
bővebben