keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 augusztus 27 - csütörtök

Kétmillió forintot hozott a vasárnap

Az esőt hozó szombat után jött a szeles vasárnap, de ez nem szegte kedvét annak a közel ezer vendégnek, aki 23-án kilátogatott az AquaCity-ben rendezett jótékonysági napra. A belépőjegyekből, a jótékonysági főzőversenyből, valamint az egyéb felajánlásokból közel kétmillió forint gyűlt össze, amit a zalaegerszegi fogyatékkal élő bölcsődések gondozására, valamint az autista tanulók oktatását, nevelését segítő eszközök beszerzésére ajánlottak fel a szervezők.
bővebben
2009 augusztus 26 - szerda

Korszerűsítések a Liszt-iskolában

Kazánok cseréjével és a fűtési rendszer rekonstrukciójával 20 millió forintos beruházás történt a nyár folyamán a Liszt tagiskolában, tájékoztatta lapunkat Hanzséros Alajos, a Kertvárosi Székhelyiskola igazgatója. A korszerűsítés révén mintegy 20 százalékos gáz megtakarítás várható.
bővebben
2009 augusztus 26 - szerda

Klasszikusok és kortársak a színen

Öt nagy előadással, két kamaradarabbal és két gyermekszínházi produkcióval várja a közönséget ősztől a Hevesi Sándor Színház. Az évadnyitó társulati ülésen Szabó József megbízott igazgató mindenekelőtt beszámolt a nyáron végzett felújítási munkákról.
bővebben
2009 augusztus 26 - szerda

Érkeznek a könyvek

Már csak néhány nap van az évnyitóig, megérkeztek a tankönyvek az iskolákba. Intézményenként más a rendszer ezek kiosztására, lapunk az Eötvös-iskolába látogatott ez ügyben.
bővebben
2009 augusztus 25 - kedd

Hallgatói ösztöndíjasok

2005 óta ad „Közalapítványi Hallgatói Ösztöndíjat” a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Kuratóriuma. Évente három ösztöndíj kerül kiadásra, minden zalaegerszegi főiskolán egy-egy. A díjazás mértéke ösztöndíjanként hatvanezer forint.
bővebben
2009 augusztus 25 - kedd

Férőhelyekről döntöttek

Zalaegerszeg önkormányzata a Pécsi Tudományegyetemmel kötött szerződés alapján tíz kollégiumi férőhelyet biztosít a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló egerszegi hallgatók számára. A férőhelyek elnyerésére az idei tanévben érettségiző és szeptembertől főiskolán vagy egyetemen továbbtanulók pályázhatnak.
bővebben
2009 augusztus 25 - kedd

A szakiskolákban csökken a létszám

Zalaegerszegen, a középfokú iskolarendszerben nincs drasztikus létszámcsökkenés, a demográfiai folyamat hatásával számolva, a tavalyi évhez képest mintegy száz tanulóval (ez három osztálynak felel meg) kevesebben kezdik meg a tanévet szeptember elsején.
bővebben
2009 augusztus 25 - kedd

Szüreti fesztivál a belvárosban - szeptember 4-6-ig

Szeptember 4-6-ig ismét megrendezik a Belvárosi szüret programot. Az előző évivel ellentétben azonban nem az Eötvös utca, hanem – az Egerszeg Fesztiválhoz hasonlóan – a Széchenyi tér és a Kossuth utca ad majd otthont az eseménynek.
bővebben
2009 augusztus 23 - vasárnap

Döntetlen a zalai rangadón

Hévíz – ZTE II. 1-1 (0-1.) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Hévíz, 800 néző. Jv.: Ákos. Gólszerzők: Marosvölgyi (48.) ill. Schultz (19.).
bővebben
2009 augusztus 21 - péntek

Ünnepségek augusztus 20-án

A magyar nemzet számára Szent István a függetlenség, a méltóság, a megmaradás és a lelki erőforrás szimbóluma” – fogalmazott az ünnep előestéjén, a csácsi városrészben felállított Szent István szobor előtt beszédében Bogdán Marianna, az Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ igazgatója.
bővebben
2009 augusztus 21 - péntek

A közös asztal és a megosztott falat

A Jézus Szíve plébániatemplomban tartott szentmisét követően került sor az új kenyér megáldására és annak ünnepélyes szegésére augusztus 20-án.
bővebben
2009 augusztus 20 - csütörtök

Változtak az építési szabályok

Az elmúlt évben fogadta el a Zalaegerszeg közgyűlése az új településszerkezeti tervet, és a helyi építési szabályzatot. Az elmúlt hónapokban több változtatási igény is felmerült, ezért a júliusi képviselő-testületi ülésen ismét napirendre vették a ZÉSZ szabályait.
bővebben
2009 augusztus 20 - csütörtök

Biztos győzelem

ZTE FC – Paksi Atomerőmű 3-1 (3-0) Ligakupa labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Szilasi. Gólszerzők: Pavicsevics (14. p.), Kamber (37.), Illés 39. p.), illetve Papp (73. p.).
bővebben
2009 augusztus 19 - szerda

Arany Érdemkereszt Kámán Jánosnak

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke három évtizedes kiemelkedő szakmai munkájának elismeréséül Kámán János r. ezredesnek, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjének a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.
bővebben
2009 augusztus 17 - hétfő

Hinnant is marad

Az utolsó kérdőjel is eltűnt a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabda-csapatánál. A tavalyi légiósok közül Luis Hinnant is úgy döntött, hogy a kék-fehéreknél marad.
bővebben
2009 augusztus 17 - hétfő

Igazságos döntetlen

ZTE FC II. – Tatabánya FC 1-1 (0-1) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Solymosi. Gólszerzők: Polareczki (64. p.), illetve: Megyesi (25. p.).
bővebben
2009 augusztus 16 - vasárnap

A focit gólra játsszák

MTK – ZTE 1-0 (0-0) NB-I. bajnoki labdarugó-mérkőzés. Bp. Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Takács. Asszisztensek: Vámos, L. Tóth. Góllövő: Balogh B. (73.). Sárga lapok: Gosztonyi (49.), Pintér Á. (68.), Lencse (76.) ill. Bogunovics (76.)
bővebben
2009 augusztus 16 - vasárnap

Jótékonysági nap az AquaCityben

Sajátos nevelést igénylő zalaegerszegi bölcsődések, valamint az autista tanulók oktatását, nevelését segítő eszközök vásárlását támogatják az augusztus 23-án, vasárnap, a zalaegerszegi AquqCityben megrendezésre kerülő jótékonysági nap bevételéből.
bővebben
2009 augusztus 14 - péntek

A városháza hírei

Tanulmányi ösztöndíjpályázat. „Hazavárunk” ösztöndíjpályázat. A részletekről az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben
2009 augusztus 14 - péntek

Városi ünnepség - augusztus 19-én és 20-án

Kétnapos városi ünnepség az államalapító Szt. István király ünnepe alkalmából.
bővebben
2009 augusztus 13 - csütörtök

Segítség az iskolakezdéshez

A szeptemberi iskolakezdés, főleg több gyermek esetében, bizony megterheli a családi kasszát. A tanévkezdés támogatására több forrás – központi, önkormányzati, munkáltatói – is rendelkezésre áll.
bővebben
2009 augusztus 12 - szerda

Jótékonysági nap az AquaCityben - augusztus 23. vasárnap

A jótékonysági nap bevételét a zalaegerszegi fogyatékkal élő bölcsődések gondozását, valamint az autista tanulók oktatását, nevelését segítő eszközök beszerzésére ajánlják fel.
A rendezvény részletes programja az alábbi plakáton olvasható.
bővebben
2009 augusztus 11 - kedd

Zárt kapuk a következő hazai bajnokin

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a szombati szurkolói rendbontás miatt ma délutáni ülésén arra kötelezte a ZTE FC-t, hogy soron következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött rendezze meg.
bővebben
2009 augusztus 11 - kedd

A városháza hírei

Augusztusi Csillag Kupa. Augusztusi Csillag Kupa – Nevezési lap. Megváltozott a X. számú felnőtt háziorvosi körzet telefonszáma. Részletek az alábbi linkeken.
bővebben
2009 augusztus 10 - hétfő

Az anyatejes táplálás világnapja

Augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja. Ezen alkalomból a város és környéke védőnői részvételével rendeztek a babáknak és a mamáknak immár sokadik éve programot a Napsugár úti óvodában a közelmúltban.
bővebben
2009 augusztus 09 - vasárnap

Calvin Watson újabb egy évre elkötelezte magát

A Zalakerámia ZTE szóban megállapodott Calvin Watsonnal a folytatásról, de az aláírás is rövidesen megtörténik.
bővebben
2009 augusztus 09 - vasárnap

Sima vereség a nyitányon

Ajka FC – ZTE FC II. 3-0 ( 1-0) NB II-es labdarúgó mérkőzés. Ajka, 300 néző. Jv.: Pánczél. Gólszerzők: Mihalecz P. ( 8., 47., p.), Gaál (85. p.).
bővebben
2009 augusztus 09 - vasárnap

ZTE - Kaposvár 0-3 (0-1).

ZTE – Kaposvár 0-3 (0-1). NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 4.000 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt. Asszisztensek: Butkai, Kovács Z. Gólszerző: Zahorecz (32., 74., 91.)
bővebben
2009 augusztus 05 - szerda

Az első félidőben eldőlt

Győri ETO-ZTE FC 3-1 (3-0)Ligakupa labdarúgó-mérkőzés. Győr, 400 néző. Jv.: Kovács J. Z.Gólszerzők: Józsi (27. p.), Kink (33. p,), Dinjar (40. p.), illetve Horváth A. (11-esből, 63. p.).Piros lap: Djordjevics (62. p.).Győr: Sztevanovics – Fehér, Djordjevics, Kiss, Völgyi – Dudás, Pilibatis, (Berede 52. p.) Józsi (Nicorec 46. p.), Dinjar (Koltai 46. p.) – Tokody, Kink (Brnovics 49. p.). Vezetőedző: Pintér Attila.ZTE: Pogacsics – Szalai (Rábold 77. p.). Kovács G., Todorovics, Sági (Polareczki 46. p.) – Magasföldi, Horváth A., Schultz (Petneházi 56. p.), Illés – Pavicsevics, (Sluka 46. p.) Hadár (Wittman 67. p.) Vezetőedző Csank János.
bővebben
2009 augusztus 05 - szerda

Súlyos közlekedési baleset

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden délelőtt 11 órakor a 75-ös főúton Zalatárnok és Bak között. Bak felé közlekedett egy férfi egy utánfutós Ford Transit-tal, amikor egy balkanyarban letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára.
bővebben