keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 december 24 - szerda

Kuriózum ajándékba

Nem mindennapi ajándékban részesültek az Ady-iskola diákjai. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon ugyanis biblia-kiállítást rendeztek számukra az intézményben. A bemutatott kötetek között olyan kuriózum is szerepelt, mint az 1782-ben Budán kiadott Szent Biblia Káldi György fordítása alapján. A könyv a megyei könyvtár tulajdona, melyet az iskolavezetés kérésére bocsátottak néhány órára az intézmény rendelkezésére.
bővebben
2008 december 24 - szerda

Nagycsaládos karácsony

Hagyományos, ünnepélyes évzáró ülését tartotta a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete a közelmúltban. Karácsony közeledtén alkalomhoz illő műsornak lehetett tapsolni, illetve szponzori felajánlásoknak köszönhetően minden család ajándékcsomaggal térhetett haza.
bővebben
2008 december 24 - szerda

Ismét sikeres a betlehem

A karácsonyi ünnepek hangulatát szolgálja az immár második alkalommal a városháza előtt felállított zalaegerszegi népi betlehem. Az idén is Káli Lajos, Szentkozmadombja polgármestere által összegyűjtött és kiállított, több mint 100 éves paraszti eszközöket és tárgyakat csodálhatják meg az érdeklődők.
bővebben
2008 december 24 - szerda

Új EKG-készülék és az állatmenhely korszerűsítése

Hordozható, számítógépre csatlakoztatható, papírtakarékos és rendelkezik diagnosztikus programmal. Ez egy korszerű EKG-készülék, mely a zalaegerszegi kistérségi központi ügyeletének eszközparkját gazdagítja. Nyolcszázezer forintos ára az AquaCityben idén hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági napon gyűlt össze. A hagyományos programon a főzésből és a belépőjegyekből 570 illetve 590 ezer forint bevételre tettek szert a szervezők, amely összeget a vállalkozások felajánlásai 1,2 millió forinttal egészítették ki. A jótékonysági nap összes bevétele így több mint 2,4 millió forint lett, melyből a megmaradt 1,6 millió forintot a Bogáncs Állatmenhely korszerűsítésére ajánlották fel.
bővebben
2008 december 24 - szerda

A fiatalok életkezdését segítik

Ifjúsági információs és szolgáltató irodák nyílnak jövőre Zalaegerszegen. A létesítmények kialakítására és egyúttal számos program és rendezvény megvalósítására a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület és a Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Közhasznú Egyesület nyert több mint 38 millió forintot. A TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) kiírásra benyújtott két pályázatban mások mellett az önkormányzat és a helyi felsőoktatás is közreműködött. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be az érintett felek.
bővebben
2008 december 22 - hétfő

Kőzetbe zárt (hasznos) hulladék

Pillepalackok újrahasznosításával készítettek a zalaegerszegi diákok vidám köztéri ülőbútorokat. Az ötlet a budapesti DNS Természetközpontú Egyesülettől származik, ahonnét Arany Virág közvetítésével érkezett el a lehetőség a megyeszékhelyre.
bővebben
2008 december 22 - hétfő

Örökös tagok bronz portréi

A Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház négy örökös tagjának bronz fényképeit avatták fel a napokban a teátrum főbejáratánál. Béres János szobrászművész rézfényképeken örökítette meg Bereményi Géza Kossuth-díjas író-rendező, Boncz Barnabás színházi titkár, művészeti kurátor, Egervári Klára, nyugalmazott érdemes művész és Ruszt József Kossuth díjas főrendező, igazgató arcmását.
bővebben
2008 december 22 - hétfő

Muzsikával készültek az ünnepekre

A Válicka Citerabarátok Egylete tartott hagyományos karácsonyi koncertet a botfai közösségi házban december 21.-én. A műsorban szerepeltek a több mint 30 éves együttes alapító tagjai, a vegyes korosztályú felnőtt csoport, az ifjak, akik az idén immár 53. alkalommal léptek közönség elé és a gyerekek, akik közül többen előbb tanultak meg citerázni, mint írni, olvasni.
bővebben
2008 december 22 - hétfő

Az utas- és a járműforgalom biztonságáért

A jövő évben kilenc új autóbuszöböl épülhet ki a városban a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program segítségével. A közösségi közlekedés fejlesztéséről szóló ezen megállapodást a napokban írta alá dr. Gyimesi Endre polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökség igazgatója.
bővebben
2008 december 22 - hétfő

Közgyűlési döntésekről

Az egerszegi közgyűlés legutóbbi ülésén arról döntöttek a képviselők, hogy a „Zalaegerszeg Innovációs Díjat” Dömők József, a Zelka Zrt. vezérigazgatója, illetve a 3B Hungaria Kft., kapja, míg a „Kultúra Mecénása Díjat” Kámán János, a Pylon Kft. ügyvezetője veheti át.
bővebben
2008 december 21 - vasárnap

A döntetlen reális

Atomerőmű SE Paks – Z. Csuti Hydrocomp SK 6-6 NB-I. sakkcsapat-mérkőzés, Paks.
bővebben
2008 december 21 - vasárnap

A rutin és Szélesy döntött

BEAC-Újbuda – Zala Volán ZTE 70-78 (24-23, 18-18, 17-22, 11-15) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Jv.: Gorka, Balogh.
bővebben
2008 december 20 - szombat

Karácsony a Napsugár Úti Tagóvodában

A karácsony a szeretet, az ajándékozás ünnepe. Óvodánkban már hagyomány, hogy ezen az ünnepen nemcsak a gyermekek kapnak ajándékot, de a karácsonyvárás időszakában ők is készítenek szeretteiknek, sőt szülői közösségünk is részt vesz az ajándékozásban, hiszen nemcsak kapni öröm, de adni is.
bővebben
2008 december 20 - szombat

Zeneiskolások koncertje

A Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai adtak ünnepi koncertet a Keresztury ÁMK hangversenytermében december 19-én.
bővebben
2008 december 20 - szombat

Ölelés, ingyen

Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. A városi diákönkormányzat tagjai talán nem ismerik Virginia Satir híres pszichológus, családterapeuta idézett szavait, ölelésben azonban nem fukarkodnak. Harmadik éve ajánlgatják így karácsony táján a Dísz téren jövő-menő embereknek az ingyenes ölelést.
bővebben
2008 december 19 - péntek

Az Arany Bárány az év vendéglátóhelye

Kedvesnek készítették a 2008-as esztendő ételkülönlegességét – derült ki az Arany Bárányban tartott ünnepségen, melyen kiosztották az „Év vendéglátóhelye” elnevezésű verseny kitüntető címeit.
bővebben
2008 december 18 - csütörtök

Skóciai versenyre készülnek

Folyamatos nyilvánosság mellett kívánnak felkészülni a nyáron Skóciában rendezendő nemzetközi környezetvédelmi versenyre a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjai. A sajtó megjelenések szorgalmazásának oka, hogy az idei téma a média szerepe a környezetvédelmi nevelésben, szemléletformálásban.
bővebben
2008 december 18 - csütörtök

A városháza hírei

Zalaegerszegi Okmány- és Lakcímnyilvántartó Iroda
decemberi és januári ügyfélfogadása. A Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda határozatlan idejű kinevezéssel teljes munkaidős dajkai állásra keres dajka szakmunkás végzettséggel rendelkező munkavállalót. Részletek az alábbi linkek alatt.
bővebben
2008 december 18 - csütörtök

Két nemzet egy kötetben

Két együtt élő nép közös dokumentuma az a kétkötetes szöveggyűjtemény, melyet a múlt héten mutattak be a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. A „Források a Muravidék történetéhez” című könyv hatéves munka, valamint széles körű hazai és nemzetközi összefogás eredménye.
bővebben
2008 december 18 - csütörtök

Nehéz, de eredményes év volt

Eredményes évünk volt, mert tudtuk biztosítani a szolgáltatás megfelelő színvonalát, és mert kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattunk. A cég gazdasági helyzete stabil – fogalmazott érdeklődésünkre dr. Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: küzdelmes is volt egyben, mert elsősorban a közületi fogyasztóik nehéz évet éltek át, közismert, hogy újabb élelmiszer-ipari cég, a Zalabaromfi is bezárt. A Zalavíz Zrt. árbevételének 60 százalékát a zalaegerszegi fogyasztás teszi ki, ebből 10 százalék esett ki. A baromficég fogyasztásának kiesése társasági szinten 6 százalékos csökkenést jelent.
bővebben
2008 december 18 - csütörtök

Tízéves a Tourinform Iroda

Tízéves a Tourinform iroda Zalaegerszegen. Budapesten 1982-ben nyílt meg az első turisztikai információs iroda, vidéken az 1990-es évektől kezdett kiépülni a hálózat – tájékoztatta a sajtót Pereszteginé Szabó Júlia irodavezető.
bővebben
2008 december 17 - szerda

Sok a szabálytalanság

A közterület rendje és tisztasága mindannyiunk közérzetét, biztonságérzetét befolyásoló tényező. A korábban területtechnikai csoportként működő szervezet 2000-ben – jelentős feladatbővülés után – közterület-felügyeletté alakult. Feladatuk elsődlegesen a közterületek rendjére, tisztaságára vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése, a jogi normákba ütköző cselekmények megelőzése, továbbá a közterületen folytatott – engedélyhez kötött – tevékenységek szabályszerűségének ellenőrzése lett. Az idei tapasztalatokról Horváth Attilát, közterület-felügyeleti csoport vezetőjét kérdeztük.
bővebben
2008 december 17 - szerda

Megfelelni az elvárásoknak

Speciális gazdasági társaság a VG. Kft., melyet az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatokra hozott létre. Így, amikor egy-egy év munkáját, a feladatokat, eredményeket vesszük számba, több oldalról kell a kérdést megvilágítani. Az azonban biztos, hogy a cégnek sokféle elvárásnak kell megfelelnie: a gazdaságin túl a tulajdonosi (önkormányzati), lakossági és szakmai elvárásnak. Mint Nagy András ügyvezető igazgató mondja, alapvető, hogy eredményesen gazdálkodjon a cég, hiszen ezzel tudja megújítani önmagát és biztosítani a jövőt.
bővebben
2008 december 17 - szerda

Titkos Mikulások

„Legyél Te is titkos Mikulás!” felszólítással helyeztek ki gyűjtődobozokat a városi diákönkormányzat tagjai december elején Zalaegerszeg valamennyi általános és középiskolájában, valamint kollégiumában.
bővebben
2008 december 16 - kedd

Kérdések és válaszok

Számos közérdekű, a közvetlen lakókörnyezetet érintő kérdés merült fel a város, hagyományosan decemberben megtartott közmeghallgatásán. A felvetésekből és a válaszokból adunk ízelítőt az alábbiakban.
bővebben
2008 december 16 - kedd

Betlehemi jászlak versenye

A III. Zalai Betlehemi Jászol Pályázat alkotásaiból nyílt impozáns kiállítás a Keresztury ÁMK-ban. Az intézmény megyei közművelődési egységének munkatársa, Török Károlyné szervező a megnyitót követően elmondta, hogy a betlehemi jászolkészítő program elindításakor a hagyományőrzés és hagyományteremtés egyaránt céljuk volt.
bővebben
2008 december 15 - hétfő

A Polgármesteri Hivatal decemberi és januári munkarendje és ügyfélfogadása

2008. december 19. (péntek)Szerdai munkarend szerint: 8.00-16.30Ügyfélfogadás: 8.00-12.00, 13.00-16.30
bővebben
2008 december 14 - vasárnap

Végre idegenben is

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE 67-78 (28-21, 17-24, 12-19, 10-14) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár, 700 néző. Jv.: Hartyányi, Jakab, Kapitány. Zalakerámia ZTE: Hinnant (8/6), Kámán (16/12), Gáspár, Watson (14/6), Helbich (25/3). Csere: Trepák (14/12), Jones, Simon, Tóth Á. (1). Vezetőedző: Völgyi Péter.
bővebben
2008 december 14 - vasárnap

Dísz téri advent

A karácsony előtti vásárlási lázat igyekszik csitítani a Dísz téri színpadon egymást váltó hétvégi műsorok alkalmával.
bővebben
2008 december 13 - szombat

Gyakorlásnak megfelelt

Zala Volán ZTE – Savaria Helios BC 121-34 (33-14, 29-0, 26-7, 33-13) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Gelencsér, Söjtöry.Zala Volán ZTE: Szalay (11), Rasheed (20/6), Ambrus (11/6), Varga Zs. (37), Horváth Zs. (16). Csere: Pungor (7/3), Takács (8), Szélesy (10), Bencze (1). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben