keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 január 14 - szerda

Makovecz-házak fotókon

Makovecz Imre építész, és a 20 éves Kós Károly Egyesülés fotókiállítása várja az érdeklődőket a Keresztury ÁMK Hangverseny- és Kiállítótermében.
bővebben
2009 január 14 - szerda

Műsorváltozás a hangversenyteremben

A mára meghirdetett Pege emlékzenekar koncertje technikai okok miatt elmarad.
bővebben
2009 január 14 - szerda

Intézményvezetői pályázatok (határidő: február 27.)

Az alábbiakban a zalaegerszegi óvodai, általános iskolai, középiskolai és gimnáziumi intézmények, valamint a városi középiskolai kollégium magasabb vezetői pályázatait közöljük. Kattintson a linkekre!
bővebben
2009 január 13 - kedd

Újra füstmentesen

Újra indul az Életünk Legyen az Egészséggel Teljes Alapítvány által meghirdetett „Füstmentes osztályok versenye”. A 7-8. osztályos korosztályt megcélzó, az Európai Unió által indított kampány koordinátora az ÁNTSZ intézethálózata, ide várják a résztvevők jelentkezését január 23-i határidővel.
bővebben
2009 január 13 - kedd

Várják a fiatalokat

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar külső zalaegerszegi tanszékén idén szeptembertől nappali és levelezős munkarendben, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában hároméves andragógia képzés indul.
bővebben
2009 január 12 - hétfő

Meyé az Ankarasporban

A ZTE FC és a török élvonalbeli Ankaraspor hosszú tárgyalási folyamat után megegyezett a gaboni csatár átigazolása ügyében – erősítette meg Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
bővebben
2009 január 12 - hétfő

A vártnál kisebb különbséggel

Z. Csuti Hydrocomp -Tabáni Spartacus 7,5:4,5
Zalaegerszeg. NB I.-es sakkcsapatmérkőzés.
bővebben
2009 január 12 - hétfő

Kálovics folytatja menetelését

Tegnap újabb nemzetközi mezei-futóversenyen állt rajthoz Kálovics Anikó, a Zalaszám ZAC hosszútávfutónője.
bővebben
2009 január 11 - vasárnap

Újévi fogadás az Arany Bárány télikertjében

Összefogásra buzdította a zalaegerszegieket dr. Gyimesi Endre polgármester az Arany Bárány Szálloda télikertjében elhangzott köszöntőjében.
bővebben
2009 január 10 - szombat

Watson sérülése után súlyos vereség

Univer Kecskemét – Zalakerámia ZTE 95-69 (18-27, 31-17, 29-10, 17-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Kecskemét, 800 néző. Jv.: Kiss, Pozsonyi, Gál.
bővebben
2009 január 10 - szombat

Félévi szintvizsga a Munkácsyban

Öt különböző szakmai művelet bemutatásával adhatott számot tudásáról a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola 22 végzős fodrász tanulója január 10-én. A felmért feladatok a vasalás, rakás majd kifésülés, borotválás, dauerolás és végül Marcell vízhullám készítése voltak.
bővebben
2009 január 09 - péntek

A városháza hírei

Lakossági tájékoztató szennyvízcsatorna-beruházásról. Nyugdíjas pedagógusok köszöntése.
Minderről az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
bővebben
2009 január 09 - péntek

Akik mindig rajzolnak

Németh Viktória és Németh Eszter az Eötvös-iskola ötödikesei. Két különböző személyiség, de mindkettőben van valami művészbeütés és minden lehetséges alkalommal rajzolnak, mondta Németh Ottóné igazgatóhelyettes-tanító, a József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében tartott kiállítás-megnyitón.
bővebben
2009 január 08 - csütörtök

A polgármesteri hivatal és az okmányiroda 2009. január 10-i ügyfélfogadása

2009. január 10-én (szombat) a Zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal zárva tart.
bővebben
2009 január 08 - csütörtök

Zárva lesz a rendelőintézet

A gázellátási problémák miatt mégsem lesz munkanap január 10-e, szombat, így döntött a miniszterelnök kezdeményezésére az Országos Érdekegyeztető Tanács. Eredetileg ekkor kellett volna ledolgozni a január 2-i munkaszüneti napot, és nyitva lettek volna a hivatalok, iskolák, egészségügyi intézmények.
bővebben
2009 január 07 - szerda

Most az első félidő volt a miénk

Zalakerámia ZTE – Marso Vagép Nyíregyháza 89-74 (30-17, 26-20, 18-18, 15-19) Zalaegerszeg, 800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. V: Forrai, Farkas, Szabó.
bővebben
2009 január 07 - szerda

A szocialisták is támogatják

„Ellenzéki ötletelésből” címmel tartott közös sajtótájékoztatót Devecserné Óvári Ibolya, az egerszegi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője, és Vitkovics Péter (SZDSZ) képviselő, reagálva a fideszes frakció tiszteletdíj-csökkentési javaslatára.
bővebben
2009 január 07 - szerda

Kálovics jól kezdte az évet

Az idei év is jól kezdődött Kálovics Anikó, a Zalaszám ZAC hosszútávfutója számára.
bővebben
2009 január 07 - szerda

Akinek szerencsét hozott a póker

A közelmúltban a Páterdombi Szakképző Iskola gasztronómiai diákszekciójának tagjai megcsodálhatták, hogy cifráz egy igazi cukrász. Takács Bernadett cukrász mester, az iskola egykori tanulója szép sikert könyvelhetett el az őszi szakács-cukrász olimpián, Erfurtban. Ezen eseményről tartott képes beszámolt a leendő kollégáknak. Nem szokványos témát, egy parti előtti pókerasztalt örökített meg csokoládéba álmodva, melyet miniatűr, kézi készítésű marcipán zsetonokkal és kártyalapokkal borított. A pikantéria, hogy miközben ehető kártyaállásokkal kápráztatta el a versenyen a szigorú zsűrit, ő maga nem járatos a nevezett játékban. De nem is a szerencsés lapjáráson, inkább az alapos munkán múlt, hogy bronzérmet sikerült kiérdemelnie.
bővebben
2009 január 05 - hétfő

Csak Meyé hiányzott

Napközis rendszerben megkezdte felkészülését a 2008-2009-es labdarúgó-bajnokság tavaszi idényére a ZTE együttese. Az első foglalkozásról csupán a gaboni csatár, Meyé hiányzott, igazoltan. A játékos egy nap késéssel kapcsolódik be a munkába. A győriektől Egerszegen kölcsönben lévő Varga Róbert civilben ácsorgott az öltöző folyosóján, mert fájt a torka.
bővebben
2009 január 05 - hétfő

Imre Marcell az év első zalaegerszegi babája

Gyors összesítés a zalaegerszegi szülészeten. 2008-ban össze-sen 1324 baba született a Zala Megyei Kórházban, 72-vel több, mint 2007-ben. Idén kicsivel lustábbak a bébik. A napi 3-4 szülés-sel szemben 2009. ötödik napjáig mindössze 8 baba jött világra Za-laegerszegen, 4 kisfiú és 4 kislány.
bővebben
2009 január 03 - szombat

Kálovics ezüstérme Bolzanóban

Nagyszerűen zárta az elmúlt évet Kálovics Anikó, a Zalaszám ZAC hosszútávfutója.
bővebben
2009 január 02 - péntek

Tűzijátékkal köszöntötték az újévet

Az elmúlt évek hagyományait folytatva az idén is a Dísz-téren köszöntötték az újesztendőt a zalaegerszegiek. Az önkormányzat meghívására már délután öt órakor programok várták a helyieket, a városi televízió összeállítását láthatták a múlt év legfontosabb eseményeiből.
bővebben
2009 január 02 - péntek

Tini kupa lányokkal

Történelmi pillanatokat élt meg az Apáczai ÁMK-ban immár 20 éve hagyományos Tini kupa rendezvény. Korábban ugyanis csak fiúk neveztek, most azonban két lánycsapatnak is lehetett szurkolni. Első alkalommal állt jelentős szponzor, (egy magán autós iskola) a rendezvény mellé, így értékes ajándékokkal távozhattak a győztesek, ismertette Kelemen Gyula szervező.
bővebben
2008 december 31 - szerda

Boldog Új Évet Zalaegerszeg!

Tizennegyedik alkalommal köszöntötte a város polgármesterét, és rajta keresztül Zalaegerszeg lakosságát a Lángőr 94 Kft., ügyvezetője Havasi Zoltán egy kéményseprő társaságában. Ahogy dr. Gyimesi Endre elmondta, eddig szerencsét hoztak a városnak a hagyományos szilveszteri gombérintések.
bővebben
2008 december 30 - kedd

Javaslat a tiszteletdíj csökkentésére

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a zalaegerszegi közgyűlés Fidesz frakciója, figyelemmel az önkormányzatot és a lakosságot érintő megszorításokra, a következő, februári közgyűlésen javasolni fogja az önkormányzati képviselői tiszteletdíjak 10 százalékos csökkentését – fogalmazott sajtótájékoztatóján dr. Tóth László frakcióvezető és hozzátette: az ehhez kapcsolatos rendeletmódosítási javaslatot már be is nyújtották.
bővebben
2008 december 30 - kedd

Család, otthon, ünnepek

Közös fadíszítés, ünnepi ruha, karácsonyi dalok, a kívánságlista alapján testet öltött, szépen csomagolt ajándékok és édesség.
bővebben
2008 december 30 - kedd

A városháza hírei

Megüresedett szálláshelyek a Fiatal Családok Otthonában. Önkormányzati bérlakások költségelvű bérbeadása. Dajkai állás. Bővebben az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
bővebben
2008 december 27 - szombat

Megújult a Kazinczy téri saroképület

A Zalamenti Erdészeti Kft. augusztus hónapban kezdte meg a Kazinczy tér Munkácsy utcával határolta épület alsó szintjének (volt Paris Butik) felújítását, melynek átadására az ünnepek előtti napokban került sor. A beruházást különleges odafigyelés jellemzett, hiszen a XIX. századi épület korhű rekonstrukciója valósult meg.
bővebben
2008 december 27 - szombat

Újévi köszöntő és tűzijáték

Az új év első napján, hagyományosan újévköszöntőre várja a városvezetés a lakókat.
bővebben