keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 április 20 - kedd

Készülnek a nyitásra (Videó)

3,5 millió beoltott után a hét második felében nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be múlt héten. Ennek megfelelően már Zalaegerszegen is elkezdődött a készülődés.
bővebben
2021 április 19 - hétfő

Kinyitottak az iskolák és óvodák (Videó)

Zalaegerszegen is újranyitották kapuikat ma reggel az általános iskolák. Egyelőre az alsó tagozatosok térhettek vissza az intézményekbe. Mellettük az óvodákban is visszaállt a március 8-a előtti rend.
bővebben
2021 április 19 - hétfő

Felavatták a bazitai keresztet (Videó)

Új keresztet avattak a bazitai templomkertben vasárnap délután. Több, mint 100 éves elődjét a Göcseji Falumúzeum fogadta be. A keresztény szimbólum széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően készült el, csaknem egymillió forintos ráfordítással.
bővebben
2021 április 15 - csütörtök

Lezárult a rajzpályázat (Videó)

Lezárult Az én Vizslaparkom című rajzpályázat. A zalaegerszegi önkormányzat és a helyi televízió közös kiírására közel 70-en jelentkeztek. A legjobb alkotások a Vizslaparki sportpálya melletti, úgynevezett pengefalat díszítik majd.
bővebben
2021 április 14 - szerda

Felújítják (Videó)

Felújítják a Szenterzsébethegyre vezető út egy szakaszát.  A beruházás régi álma volt a településrészen élőknek. A részleteket sajtóbejáráson ismertették. 
bővebben
2021 április 13 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt a keddi Egerszegi Esték vendége. A testületek és a közgyűlés jogköreit gyakorolva meghozott döntések sorából kiemelte – egyebek mellett – az Ady iskola tervezett átszervezése kapcsán megszületett városi álláspontot, a közterületek használatáról szóló új helyi rendeletet, valamint a díszpolgári és Pro Urbe-díjak odaítéléséről szóló döntést. Mindezeken túl számos egyéb fontos helyi témát is érintett a Zalaegerszegi Televízió műsora.
bővebben
2021 április 09 - péntek

Bokrétaünnep (Videó)

Elérték a legmagasabb pontot a zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont kivitelezése során. Ezért tartották meg az építők és az építtetők az ilyenkor szokásos bokrétaünnepséget. A mintegy 8,3 milliárd forintos beruházással megvalósuló projekt vallási és turisztikai szempontból egyaránt kiemelt jelentőségű. 
bővebben
2021 április 09 - péntek

Zajlik az illegális lerakók felszámolása (Videó)

Több, mint 100 köbméter illegális hulladékot számoltak fel a közelmúltban Zalaegerszeg különböző városrészeiben. A civil szervezetek, cégek, településrészi önkormányzatok és magánszemélyek együttműködésének köszönhetően valamennyi akció sikeres volt.
bővebben
2021 április 08 - csütörtök

Zeginfó (Videó)

Nem támogatja Zalaegerszeg önkormányzata az Ady és a Pálóczi iskola tervezett átszervezését. Egyebek mellett erről is döntöttek a képviselők az áprilisi közgyűlés helyetti zártkörű egyeztetésen. A napirendi pontok között több rendeletmódosítás, valamint kitüntetések odaítélése is szerepelt.
bővebben
2021 április 07 - szerda

Ingyenesen kipróbálható (Videó)

Jövő hét végéig lehet kipróbálni az E-buszt, amely a Zöld Busz Program részeként szállítja az utasokat Zalaegerszegen. A közösségi közlekedés jövőjét demonstráló jármű az aktuális buszmenetrend szerint járja a megyeszékhely utcáit. A teszt célja a lakossági igényfelmérés.
bővebben
2021 március 31 - szerda

Új kerékpárút épül (Videó)

Új kerékpárutat építenek Zalaegerszeg déli városrészén. A beruházás – ami a Kovács Károly Városépítő Program részeként valósul meg – az eddigieknél jóval kedvezőbb feltételeket biztosít a biciklisek számára.
bővebben
2021 március 31 - szerda

Eredményesen zárták (Videó)

Lezárult a vállalkozások igényein alapuló foglalkoztatás-fejlesztési program. A 934 millió forintból megvalósuló TOP-os projekt célja a munkaerőpiac fellendítése volt. A 2016 július elsején indult pályázat megvalósításában részt vett Zalaegerszeg Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal, valamint a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.
bővebben
2021 március 29 - hétfő

Elnökségátadó ülés (Videó)

Elnökségátadó ülést tartott a Pannon Városok Szövetsége Keszthelyen. Itt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere átruházta feladatait keszthelyi kollégájára, Nagy Bálintra. Mint elhangzott, a következő egy évben az oktatás és a kultúra terén kiemelt feladatok hárulnak a városra. A gazdaságfejlesztésben szintén fontos teendőket látnak majd el.
bővebben
2021 március 26 - péntek

Modellváltás a Pannon Egyetemen (Videó)

Fenntartót vált a Pannon Egyetem. Ezt a szerepet az állam helyett szeptember elsejétől a Pannon Egyetemért Alapítvány tölti be. A szervezetben meghatározó feladatot kapott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.
bővebben
2021 március 26 - péntek

Beemelték az első tartóoszlopot (Videó)

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a magyar építőipar, melynek további fejlődése és modernizálása érdekében stratégiát fogadott el a kormány – jelentette be Zalaegerszegen Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a mintegy 60 milliárd forintból épülő harcjárműgyár területén járt, ahol ma emelték helyére az épülő csarnok első tartóoszlopát.
bővebben
2021 március 25 - csütörtök

Fejlesztések a Platán soron (Videó)

Megkezdték a közmű- és útburkolatjavítási munkálatokat a városban. A  következő hónapokban a Platán sor például parkolókkal és rendbehozott járdákkal is gazdagodik. Ezekről a fejlesztésekről Bali Zoltán alpolgármester számolt be a sajtó munkatársainak.
bővebben
2021 március 24 - szerda

Zöld Busz Zalaegerszegen (Videó)

Csatlakozott az országos Zöld Busz Programhoz a zalai megyeszékhely. A projektet a Magyar Kormány 36 milliárd forinttal támogatja. Cél, hogy a helyi közösségi közlekedésben a korszerűtlen buszparkot lecseréljék. A Zöld Busz Mintaprojekt 800 millió forintos állami forrást biztosít azért, hogy több városban – így Zalaegerszegen is – kipróbálhassák az egyelőre még különlegességnek számító járműveket.
bővebben
2021 március 23 - kedd

Tisztelet az elődöknek (Videó)

Közgyűlési tablók láthatók mától a Városházán. A képes összeállítást a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója alkalmából helyezték el a hivatal folyosóján. A tárlat 1990-től a 2019-es ciklus végéig mutatja be a város képviselőit.
bővebben
2021 március 19 - péntek

Jól halad (Videó)

Jól halad a Keresztury tér felújítása. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó 76 millió forintból, kizárólag hazai forrásból két ütemben valósul meg. 
bővebben
2021 március 17 - szerda

Újabb járványügyi hírek (Videó)

Továbbra is a kevésbé fertőzött területek közé tartozik Zala megye – erről tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. Tavaly március óta több, mint 12500 esetet regisztráltak, január elsejétől pedig közel 3000 fő kapta el a koronavírust Zalában. Az 1048 aktív fertőzött közül 321-en élnek a zalaegerszegi járásban. A polgármester figyelmeztetett: az elmúlt hetek csökkenő tendenciája most újra növekedésnek indult, így a fertőzöttek száma a városban és a megyében egyaránt emelkedik.
bővebben
2021 március 16 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjának vendége Balaicz Zoltán volt. A város vezetőjével a polgármesteri hatáskörben meghozott döntésekről beszélgetett Gyuk Alexandra.
bővebben
2021 március 16 - kedd

Emlékeztek (Videó)

A Csány szobornál emlékeztek a város vezetői 1848 hőseire és eseményeire. Ezt az ünnepet évekkel ezelőtt még a városlakók részvételével és a súlyának megfelelő külsőségek mellett tartották. A pandémia és a korlátozó rendelkezések miatt most csendes főhajtást és koszorúzás volt az egykori miniszter emlékművénél.
bővebben
2021 március 11 - csütörtök

Virtuális tájékoztató (Videó)

Az intézmények térítési díjai nem, a temetési segély azonban emelkedik Zalaegerszegen. Erről is döntött Balaicz Zoltán, aki a járványügyi veszélyhelyzet miatti különleges jogrend ideje alatt egyszemélyben gyakorolja a testületek jogköreit. A március 11-ére tervezett közgyűlés előterjesztéseit ezúttal is egyeztette a frakcióvezetőkkel.
bővebben
2021 március 09 - kedd

A kompenzálásról is egyeztettek (Videó)

Megközelíti az egymilliárd forintot az az összeg, amit kivett Zalaegerszeg önkormányzatának kasszájából a koronavírus járvány és az azzal járó gazdasági válság. A hiány kompenzálásáról is tárgyalt hétfőn Budapesten Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2021 március 08 - hétfő

Mától érvényesek a korlátozások (Videó)

Életbe léptek mától a március 22-éig tartó szigorú korlátozások. Ezekre a koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezése miatt van szükség. Az iskolák és óvodák Zalaegerszegen is zárva maradtak, a bölcsődék viszont továbbra is fogadják a gyerekeket.
bővebben
2021 március 05 - péntek

Letették az alapkövet (Videó)

Több, mint 810 millió forintos ráfordítással megújul és bővül a zalaegerszegi Szent Család Óvoda. A régi-új intézmény ünnepélyes alapkőletételén részt vett Soltész Miklós. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédében kiemelte: minden hasonló nevelési intézménnyel kapcsolatos beruházást szívügyének tekinti a kormány.
bővebben
2021 március 04 - csütörtök

Átadták (Videó)

Átadták azokat a díjakat, amelyekkel a 2020-as év legjobb sportolóit ismerték el.  Bár az elmúlt év ezen a területen is nehéznek bizonyult, mégis születtek jó eredmények: első helyezések és egyéni csúcsok. Az eseményt a pandémia miatt szűk körben tartották.
bővebben
2021 március 03 - szerda

Pályázatot hirdettek (Videó)

Közös rajzpályázatot hirdetett Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió 10-18 év közötti gyermekek számára. A legjobbnak ítélt alkotás a Vizslaparkban található beton pengefalon kap helyet.
bővebben
2021 március 02 - kedd

Okoszebra épült (Videó)

Átadták az új okoszebrát a Vizslaparknál. A rendszer hozzájárul a biztonságos gyalogos közlekedéshez a forgalmas útszakaszon. Az útburkolatba épített villogólámpák ugyanis már messziről észrevehetően jelzik az autósoknak, ha valaki át akar kelni az úttesten.
bővebben
2021 március 01 - hétfő

Hulladékgyűjtés Botfán (Videó)

Hulladékgyűjtési akciót szervezett az Összefogás Botfáért Egyesület és a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület a település külterületein. A közösségi munkát – többek között – az állam is támogatta.
bővebben