keresés a weboldalon

Dr. Szalontai Tibor

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkPRO-URBE Zalaegerszeg díjasok

Dr. Szalontai Tibor

urológus főorvos

A szakember az egyetem elvégzése után 1971 szeptemberében kezdett dolgozni a Zala Megyei Kórház Urológiai Sebészeti Osztályán és négy év múlva urológus szakorvosi képesítést szerzett. Szakmai előmenetelét az adjunktusi, majd a főorvosi kinevezés is jelezte. Egy megbízásból adódóan 3 évre Salomvárra került az ottani körzetből hiányzó háziorvost helyettesíteni, de ahogy lehetőség adódott újra vissza is tért a kórház urológiai osztályára.

Nyugat-európiai szakmai tanulmányútjain megismerkedett a perkután (bőr alatti) műtéti technikával, melynek első magyarországi művelői közé tartozott és tudását kollégáinak is átadta. A ’90-es évek végén ugyancsak külföldön figyelt fel a testen kívül keltett lökéshullámokkal történő vese- és húgyúti kőzúzásokra. Itthon az Újpesti Kórházban tanulmányozta a technikát és eleinte Budapesten biztosította a zalai betegek ESWL kezelését. 1995-től már kórházunk is alkalmazza a kőzúzást és Szalontai főorvos többezer beavatkozást végzett el.

Dr. Szalontai Tibor 2021-ben aranydiplomát vehetett át a Pécsi Tudományegyetemen. A latin nyelven kiállított díszoklevél tanúsítja, hogy urológiai osztályunk főorvosa 50 esztendeje végzett a képzőintézményben.

A zalai és zalaegerszegi polgárok köszönettel tartoznak dr. Szalontai Tibor orvosi és vezetői munkájának. Rengeteg új módszert és eljárásrendet vezetett be az évek során a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Urológiai Osztályán. Nyugdíjazása után is ugyanolyan alázattal és töretlen kedvvel folytatta és folytatja a munkáját mind a mai napig is.

Sok évtizedes példamutató orvosi és oktatói tevékenysége miatt 2022-ben Pro Urbe Zalaegerszeg díjban részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

Rövid életrajzi összefoglaló:

Tartalom megosztása: