keresés a weboldalon

Gála Társastánc Klub

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkPRO-URBE Zalaegerszeg díjasok

Gála Társastánc Klub

A Gála Társastáncklub Egyesületként 1998-ban alakult Kuzma Ferenc és gyermekei Kuzma Péter és Kuzma Renáta táncpedagógusok vezetésével.

Az egyesület a társastánc népszerűsítését tűzte ki célul.

Rövid idő alatt számos fiatal részvételével magas színvonalú társastánc kultúrát honosítottak meg a városban. Jelenleg is mintegy 170 fiatal táncol az Egyesületben.

Az Egyesület meghonosította a városban Zala Open néven azt a nemzetközi társastánc versenyt, amelynek keretében évente több százan vetélkednek a Gála Kupáért. A rendezvényt a média is kiemelt figyelemmel kíséri, országos ismertséget adva e területen is városunknak.

Az Egyesület országos, nemzetközi és világversenyeken elismerést gyűjtött. Évente számtalan versenyen, rendezvényen vesznek részt és eredményeik ismertetése oldalakat töltene meg, ezért csak a legelőkelőbb eredményeik közül megemlítve néhányat: a táncklub volt világbajnoki helyezett, valamint 2014-ben több kategóriában magyar bajnok és kitűnő eredményt – 4. helyezést – ért el 2013-ban Tajvanon a világ legjobb táncegyüttesei részére meghívásos alapon rendezett táncversenyen.

A Gála Társastáncklub Egyesület a fiatalok nevelését, a szabadidő hasznos eltöltését, a versenyeztetést, a táncművészet ismereteinek közvetítését tűzte ki célul.

A tánc területén városunknak az egyesület által kivívott elismertsége alapján méltó módon kaphatta meg Zalaegerszeg város Pro Urbe elismerését 2016-ban.

Képgaléria:

Videógaléria:

Helyi érték – a KultúrKör című magazin a Gála Társastáncklub Egyesület bemutatása:

Tartalom megosztása: