keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2013 szeptember 26 - csütörtök

Átadták a Virágos Zalaegerszegért verseny díjait (Videó)

Kihirdették a 10. Virágos Zalaegerszegért verseny győzteseit. A versenyre családi és társasházak, intézmények, valamint kereskedelmi és vendéglátóhelyek jelentkeztek. Idén újdonságot jelentett, hogy a város lakói szomszédjaikat is nevezhették a versenybe.
bővebben
2013 szeptember 26 - csütörtök

KRESZ-FESZT (Videó)

Fesztivál hangulatban zárult a tanévkezdéshez kötődő, gyermekeknek szóló országos prevenciós program Zalaegerszegen is. A megyeszékhelyeken és a fővárosban azonos időben tartották meg a „KRESZ-FESZT” elnevezésű országos rendezvényt, ahol a gyerekek a rendőrségi bemutatók mellett kerékpárral és más trükkös járgányokkal mérhették össze tudásukat egy ügyességi pályán.
bővebben
2013 szeptember 23 - hétfő

20 éves a Családfesztivál (Videó)

A jubileumi programok a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben nevelési konferenciával kezdődtek, ahol többek között az erkölcstan bevezetéséről és a nevelés eszközeiről tartottak előadást a szakemberek.
bővebben
2013 szeptember 19 - csütörtök

MAMUTT: terítéken a múzeumi szakma jövője (Videó)

Megkezdődött Zalaegerszegen a Magyar Múzeumi Történész Társulat három napos konferenciája. A résztvevők a határokon átívelő kutatásokról, illetve a múzeumi intézményrendszer átalakulásáról tanácskoznak.
bővebben
2013 szeptember 17 - kedd

Ifjúsági kerekasztal pikniket tartottak Botfán (Videó)

Negyedik alkalommal tartott pikniket az ifjúsági kerekasztal. A rendezvényen mintegy 40 szervezet képviseltette magát. A fiatalokkal foglalkozó szakemberek meghatározták a jövőre vonatkozó feladatokat és górcső alá vették az elmúlt év tapasztalatait is.
bővebben
2013 szeptember 17 - kedd

Mészáros László Gézánét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Mészáros László Gézánét, vagy ahogyan mindenki hívja Gizi nénit ma köszöntötte 90. születésnapja alkalmából a város jegyzője és aljegyzőasszonya. Gizi néni Olában született és hosszú életében sok mindenen keresztülment.
bővebben
2013 szeptember 17 - kedd

Kiállítás nyílt a Családfesztivál legjobb pillanataiból (Videó)

A Családfesztivál elmúlt húsz évének legjobb pillanatait mutatja be az a kiállítás, amelyet hétfőn nyitottak meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A tablókon a kezdetekről is olvashatnak, de megnézhetik azokat a fotókat, amelyek a legjobb pillanatokat örökítették meg.
bővebben
2013 szeptember 16 - hétfő

Nagy Tehetségválasztó Napot tartottak szombaton

Tizenkilenc sportág, zene és tudomány, ezt kínálta Zalaegerszegen a Nagy Tehetségválasztó Nap. A program segítségével még a tanévkezdés elején kiválaszthatták a gyerekek a számukra ideális szabadidős tevékenységet.
bővebben
2013 szeptember 14 - szombat

Reform étterem nyílt Zalaegerszegen

Három év szünet után újra működik a Rákóczi úti Reform étterem. A vendégek kiváló alapanyagokból készült ételek és italok közül választhatnak. A háromféle menü vegetáriánus és reform fogásokat is kínál, de megtalálhatóak lesznek az egészséges, édes finomságok is.
bővebben
2013 szeptember 14 - szombat

Átadták a felújított út- és járdaszakaszt (Videó)

Befejeződött Zalaegerszegen a Batthyány Lajos utca nyugati járdaszakaszának térkő-burkolatos felújítása. A múzeum és az ügyvédi kamara előtti járdaszakasz is teljes egészében megújult, ami 7 millió forintba került. Emellett elkészült a Kölcsey Ferenc utca északi szakaszának átépítése is, 15 millió forintból.
bővebben
2013 szeptember 13 - péntek

Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! Zalaegerszegen (Videó)

Tökfesztivállal és őszi kavalkáddal jelentkezik Zalaegerszeg a Göcseji Falumúzeumból a közmédia szeptember végi, Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című kétnapos programsorozatában. Szeptember 28-án és 29-én akár a zsuptetőrakást is ki lehet próbálni az intézményben.
bővebben
2013 szeptember 13 - péntek

A jövő útburkolata Zalaegerszegről (Videó)

A 21. század útburkolatát gyártják a MOL zalai finomítójában. A gumibitumen tartósabb, kevésbé kátyúsodik és utakra terítve a fenntartása is olcsóbb, mint a hagyományos burkolaté. A zalaegerszegi üzem kialakítása 420 millió forintba került.
bővebben
2013 szeptember 12 - csütörtök

A 90 éves Mónok Imrét köszöntötték

A város újabb idős polgárát köszöntötték. A 90 éves Mónok Imrének dr. Kovács Gábor jegyző gratulált születésnapja alkalmából.
bővebben
2013 szeptember 12 - csütörtök

50 éves a József Attila Városi Könyvtár (Videó)

50 éves a József Attila Városi Könyvtár. A jubileum alkalmából rendezett ünnepségen az intézmény egykori vezetői és szakemberei emlékeztek az elmúlt évtizedekre. Többek között egy történeti kiadvánnyal és kiállítással is kedveskednek az olvasóknak.
bővebben
2013 szeptember 12 - csütörtök

Négy kilométernyi új kerékpárutat adtak át Zalaegerszegen (Videó)

Az új szakaszok önmagukban is örömet jelentenek azoknak, aki gyakran pattannak biciklire a városban. Ugyanakkor a most átadott négy szakasznak azért is fontos a szerepe, mert korábban egymástól elszigetelt kerékpárutakat kötnek össze.
bővebben
2013 szeptember 12 - csütörtök

Átadták a "Másokért" Emlékplakettet a zsidó újév alkalmából (Videó)

Átadták szerdán a „Másokért” Emlékplakettet. A zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány 2001-ben határozott úgy, hogy a zsidó újév alkalmából, így mondanak köszönetet az emberségért.
bővebben
2013 szeptember 11 - szerda

Barátság Kupa II. Nemzetközi Férfi Kézilabda Torna (Videó)

Szeptember 7-én, szombaton a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornacsarnokában került megrendezésre az a Barátság Kupa II. Nemzetközi Férfi Kézilabda Torna. A szervező az Egerszegi Kézilabda Klub volt.
bővebben
2013 szeptember 10 - kedd

Diák-önkormányzati tagok képzése (Videó)

Kétnapos képzés keretében készítik fel azt a 39 általános és középiskolást, akik a diákönkormányzat tagjai, illetve az októberben esedékes diák-önkormányzati választásokon is szeretnének részt venni. A program célja a közösségépítés és a későbbi hatékony együttműködés megalapozása.
bővebben
2013 szeptember 09 - hétfő

Tízezrek szórakoztak a Belvárosi Szüreten (Videó)

Tízezrek szórakoztak a hétvégén a VI. Belvárosi Szüreten. A rendezvényen több mint húsz borház kínálta az ország és Zala megye legjobb borait. Emellett az érdeklődők a programhoz csatlakozott éttermekben vadételek közül válogathattak. Az eseményen két színpadon több tucat együttes szórakoztatta a közönséget.
bővebben
2013 szeptember 09 - hétfő

Megemlékezés Keresztury Dezsőről (Videó)

109 éve született Zalegerszegen Keresztury Dezső író, költő, irodalomtörténész, műfordító. A megyeszékhelyen járt elemi iskolába, majd több évtizedes budapesti, majd külföldi munkálkodás után 1969-ben tért vissza. Az apai házban élt és alkotott 1996-ban bekövetkezett haláláig. Az évforduló alkalmából – rövid ünnepség keretében – megkoszorúzták Keresztury Dezső mellszobrát, amely a nevét viselő téren áll.
bővebben
2013 szeptember 06 - péntek

Hatodik alkalommal rendeznek Belvárosi Szüretet Zalaegerszegen (Videó)

Pénteken nyitották meg a VI. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték programsorozatát. A gasztrokulturális rendezvény három napon át várja az érdeklődőket. Több tucat borház és a legkiválóbb zalai vadételek mellett két színpadon több száz fellépő.
bővebben
2013 szeptember 05 - csütörtök

Marosvásárhelyi delegáció a Zala Megyei Kórházban (Videó)

Marosvásárhelyről érkezett delegáció a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Centrumába. A látogatás célja a kapcsolatok erősítése és szakmai tapasztalatcsere.
bővebben
2013 szeptember 04 - szerda

Idén is lehet pályázni szakképzési ösztöndíjra (Videó)

A gépészeti szakmacsoportban tanulók ismét pályázhatnak szakképzési ösztöndíjra. A városi önkormányzat a 2013-as évre 4 millió forint juttatást biztosít, így ösztönözve a diákokat a versenyképes szakmák elsajátítására.
bővebben
2013 szeptember 04 - szerda

Megújult a MOGIM (Videó)

Átadták a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum új oktató- és konferenciatermét, megújult kiállításait, valamint a frissen kialakított kompresszorházat és gazolintelepet. A kiállítóhely Réthy Károly magángyűjteményével gazdagodott.
bővebben
2013 szeptember 03 - kedd

Sikeres évadot zárt a Kvártélyház (Videó)

Véget ért a Kvártélyház idei évada. Az utolsó nyári előadáson is telt ház volt, a színház az Anconai szerelmesekkel búcsúztatta a programokban bővelkedő két hónapot.
bővebben
2013 szeptember 03 - kedd

Rekord szezont zár az AquaCity (Videó)

Fergeteges szezonzáró partival búcsúztatta a nyarat az AquaCity. A szombat esti koncertekre és a tűzijátékra 8-10 ezer ember volt kíváncsi a helyszínen. Szűcs Judit és a veszprémi LGT emlékzenekar remek hangulatot teremtett a minden korábbinál nagyobb és látványosabb tűzijáték előtt.
bővebben
2013 szeptember 01 - vasárnap

Vis maior támogatást nyert a város (Videó)

Mintegy 35 millió forintot nyert Zalaegerszeg a Belügyminisztérium vis maior pályázatán. Ez az összeg teljes egészében fedezi a tavaszi árvízi védekezés többletköltségeit, illetve lehetőséget biztosít az utakban, partfalban, árvízvédelmi létesítményekben keletkezett károk helyreállítására.
bővebben
2013 szeptember 01 - vasárnap

Új eszközök segítik a város rendben tartását (Videó)

Két új, multifunkciós traktorral bővült a Városgazdálkodási Kft. eszközparkja. A piacvezető gyártó gépeit a cég saját forrásból vásárolta meg.
bővebben
2013 augusztus 30 - péntek

Tanévnyitó a mechatronikán

Pénteken tartották az évnyitó ünnepséget a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetében Zalaegerszegen. Idén minden eddiginél több, 53 hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben.
bővebben
2013 augusztus 30 - péntek

Rekordot döntöttek (Videó)

Történetének legsikeresebb felsőoktatási beiskolázási időszakát zárta Zalaegerszeg. Az itt működő három intézményben összesen több mint 460 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben. Ez tavalyhoz képest majdnem 30 százalékos növekedést jelent.
bővebben