keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 november 18 - péntek

Zalaegerszegen nem lesz ebadó (Videó)

Nem tervezi a zalaegerszegi önkormányzat 2012-ben az ebadó bevezetését. Az Országgyűlés óriási többséggel fogadta el az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosítását, amely ebrendészeti hozzájárulás kivetésére ad lehetőséget. Az állatvédők üdvözlik, sokak szerint viszont ellentmondásos, nehezen végrehajtható és sok kutya kerülhet utcára.
bővebben
2011 november 17 - csütörtök

Sreit Nóra Natália: Zene... Zene? Zene!

Zene… Számomra szinte ez jelent mindent. Zenét hallgatok állandóan, és mint mindenki más (még, ha nem is ismerik be) én is énekelgetek a zuhany alatt. Viszont rettentően elszomorít az a tény, hogy a fiatalok túl nagy része az SP és Justin Bieber által képviselt – nem is tudom, talán nevezzük zajnak – szóval zajt részesíti előnyben.
bővebben
2011 november 17 - csütörtök

Országos katasztrófavédelmi gyakorlat lesz hétfőn Frissítve!!!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) együttműködve 2011. november 21-én országos katasztrófavédelmi gyakorlatot tart.
bővebben
2011 november 16 - szerda

Helytörténeti túra Andráshidán (Videó)

800 éves Andráshida. A jubileumi évforduló alkalmából az Öveges József iskola tanulói végigjárták Andráshida helytörténeti nevezetességeit. Domján István az iskola igazgatója szerint szükség van arra, hogy a gyerekek jobban megismerjék településüket.
bővebben
2011 november 16 - szerda

Új sportpálya a Deák-Széchenyiben (Videó)

Új – műfüves – sportpályával gazdagodott a Deák-Széchenyi Szakközépiskola. A pálya főleg az intézményben működő labdarúgó kollégium fiataljainak felkészítését szolgálja – egy 20 millió forintos pályázati lehetőség révén valósulhatott meg. A pályát ma „próbálták ki” a diákok – a város vezetőinek és a sajtó munkatársainak jelenlétében.
bővebben
2011 november 16 - szerda

Kovács Károly emléknapok

Zalaegerszeg első polgármesterének tiszteletére tartottak emlékünnepséget és koszorúzást tegnap kora este a városi középiskolai kollégiumban, amelyet éppen Kovács Károly nevét viseli. Ez volt a 11-ik alkalom, hogy megrendezték a többnapos programot.
bővebben
2011 november 15 - kedd

Gondoskodó város: ünnepség az idősek napja alkalmából (Videó)

Az ENSZ közgyűlése éppen 20 évvel ezelőtt nyilvánította az Idősek világnapjává október 1-ét. Ebből az alkalomból Zalaegerszegen ma tartottak ünnepséget a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szervezete, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete, valamint a Városi Idősügyi Tanács szervezésében. Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Zalaegerszeg egy gondoskodó város egy gondoskodó társadalomban – ezért nem feledkezik meg a városban élő idős emberekről sem.
bővebben
2011 november 14 - hétfő

Jótékonysági gála- A Korszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára gyűjtöttek (Videó)

Ákos, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula és ez csak pár név azok közül a művészek közül, akik vasárnap este felléptek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára tartott jótékonysági gálán. A jegyekből és támogatásokból 1,7 millió forint gyűlt össze.
bővebben
2011 november 14 - hétfő

Egészség Nap a Keresztury ÁMK-ban (Videó)

Egészség Napot rendeztek a hétvégén a Keresztury ÁMK-ban. Vérnyomás, koleszterin, vércukormérésen vehettek rész a látogatók, emellett egészséges reform ételekről és alternatív gyógymódokról a témák szakértői tartottak előadást.
bővebben
2011 november 14 - hétfő

Márton nap a Falumúzeumban (Videó)

Október óta új igazgatója van a Zala Megyei Múzeumoknak. Kaján Imre elsősorban a közművesítéssel és új, családokat vonzó programokkal akarja látogatottabbá tenni a Göcseji Múzeumot.
bővebben
2011 november 14 - hétfő

GébArt- a művésztelep alkotásai a Hevesi Sándor Színházban

Nyáron volt 20 éves a gébárti művésztelep, az elmúlt két év munkáinak legjobb alkotásait állították ki a színházban. Kopasz Tamás Munkácsy Díjas festőművész vezetésével különböző stílusú és témájú képek készültek.
bővebben
2011 november 14 - hétfő

Canterina Advent

A Canterina Kamarakórus Adventi Koncertet ad december 3-án 17 órától a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2011 november 11 - péntek

125 éve született Pais Dezső

November 13-a a Magyar Nyelv Napja – így döntött az országgyűlés. 1844-ben ezen a napon fogadták el azt a törvénycikket, amely a magyar nyelvet az államigazgatásban és a közoktatásban hivatalossá tette. A József Attila Városi Könyvtárban ma a zalaegerszegi születésű, Kossuth-díjas nyelvész-professzorra, a város díszpolgárára, Pais Dezsőre emlékeztek, születésének 125. évfordulóján.
bővebben
2011 november 11 - péntek

Az Ebergényért Polgárőr Egyesület az Év Polgárőr Egyesülete

Az Országos Rendőr-főkapitányság székházában, Budapesten a nemzeti ünnep, október 23-a tiszteletére rendezett díszünnepségen vehette át az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Dr. Túrós Andrástól, valamint Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól Nagy István, az Ebergényért Polgárőr Egyesület elnöke az „Év Polgárőr Egyesülete” címet.
bővebben
2011 november 11 - péntek

Pályaválasztási kiállítás és Szakmabemutató a sportcsarnokban (Videó)

Pályaválasztási kiállítás és Szakmabemutató várja a megye és a régió általános és középiskolásait a Városi Sportcsarnokban. A november 10-12. tartó rendezvényt a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte. Két nap alatt 63 kiállító stand nyújt elméleti és gyakorlati tanácsokat, emellett tanárok és diákok mutatják be iskoláikat.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

Folytatódik a tehermentesítő út építése (Videó)

A Városrehabilitációs program keretében az Október 6. térig felmarják az aszfaltot, az útszakasz mindkét sávban új aszfaltot kap. Emiatt jövő héten minimum félsávos útlezárásra kell számítani. A forgalmi akadályok elkerülése érdekében a Városfejlesztő Zrt. szakemberei arra kérik a lakosságot jövő héten, ha tehetik, kerüljék el az útszakaszt.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

Fogadónap változások

Gyutai Csaba polgármester és Doszpoth Attila alpolgármester novemberi fogadónapja is változik.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

Gyászfeldolgozó önsegítő csoport indul Zalaegerszegen

Gyászfeldolgozó önsegítő csoport indul 2011. november 21-én (hétfőn) 17.00 órakor Zalaegerszeg, Kis utca 8. szám alatt. Szeretettel várjuk mindazokat, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el hozzátartozóikat.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

Baba-Mama Klub a Kodály oviban

Szeretettel várjuk a 2-3 éves gyermekeket és szüleiket a Baba-Mama Klubba, ahol játékos mozgással, énekléssel, mondókázással, gyurmázással tesszük vidámmá a délutánt.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

Öröm Kör a József Attila Könyvtárban

A Landorhegyi úti könyvtárban december 5-én 17.00 órától várnak kicsiket és nagyokat a lelkes szervezők. Ez alkalommal Vida Ági pszichológus, a Kismama blog írója a rendezvény vendége.
bővebben
2011 november 10 - csütörtök

A szociális munka napja (Videó)

A szociális munka napja alkalmából rendeztek szerdán délután ünnepséget a Városháza dísztermében. Idősgondozók, családsegítők, a hajléktalanokat segítő szolgálatok munkatársai voltak jelen.
bővebben
2011 november 09 - szerda

Gyutai Csaba is tagja a Nemzeti Előadóművészeti Érdekegyeztető Tanácsnak (Videó)

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Előadóművészeti Érdekegyeztető Tanács. Az előadóművészeti törvény idei módosításának egyik új elemeként hozták létre a NEÉT-et. A 24 tagból álló egyesület funkciója, hogy megjelenítse az ágazati működés során jelentkező lényeges szakmai és fenntartói álláspontokat. A tagok között Zalaegerszeg polgármestere Gyutai Csaba is ott van. Érdeklődésünkre elmondta, reméli, hogy Zalaegerszeg ezáltal még inkább sikeresebb lehet.
bővebben
2011 november 09 - szerda

Francia diákok a városházán

A franciaországi Le Mans városának diákjait fogadta a városházán Balaicz Zoltán alpolgármester. A fiatalok a Ganz-Munkácsy szakközép- és szakiskola vendégei, és egy uniós cserediák-program keretében ismerkednek a magyar oktatási rendszerrel, és Zala megye nevezetességeivel.
bővebben
2011 november 08 - kedd

Jótékonysági Gálaest a koraszülöttekért (Videó)

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára tart Jótékonysági Gálaestet a Hevesi Sándor Színház. A teátrum két órás műsorán szórakoztató, vidám, elgondolkodtató műsorokkal várják a közönséget. A jegyek bevételét teljes egészében az alapítvány kapja.
bővebben
2011 november 08 - kedd

Szakonyi Dorina: Quimby

Csak azokat a koncerteket szeretem, ahol kellőképpen részegek vagytok ahhoz, hogy kompromisszum nélkül öleljetek. Pókháló fűzi össze a ködben a társ nélküli ujjakat. Szeretem a hátamon érezni, a pállott fújtatásokat. Szeretem, ahogy a füst a szemfehéremet vörös csíkokkal parcellázza és örülök mindenkinek, aki rálép a lábamra.
bővebben
2011 november 08 - kedd

A 150 ezredik - és már Agrár Széchenyi Kártya is

Országos road-show keretében népszerűsíti tovább a kormány a Széchenyi Kártya programot. A napokban átadták a 150 ezredik Széchenyi Kártyát és az első Agrár Széchenyi Kártyát is. A 9 évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor a KA-VOSZ, a VOSZ és a kamarák együttműködésével 3 bank vett részt a hazai kisvállalkozások finanszírozásában, ma már 9 bank nyújt hiteleket – miközben bővültek a kártya felhasználásának lehetőségei is.
bővebben
2011 november 08 - kedd

Díszgalamb és kisállat bemutató

Díszgalamb és kisállat bemutató november 18-20-ig a Keresztury ÁMK-ban.
bővebben
2011 november 08 - kedd

Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjat (Videó)

Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjat hétfőn Zalaegerszegen. Az elismerést Tóth Zoltán patológus és Batka Jenő gyermekorvos vehette át. A díjat a Zala Megyei Orvosi Kamara alapította még 2010-ben; a kiemelkedő emberi és orvosi magatartással lehet kiérdemelni.
bővebben
2011 november 07 - hétfő

Helyi Termék és Védjegy Ház (Videó)

Zalai termékek kóstolója, ki mit tud, mozi és más érdekes programok várják a látogatókat a Göcsej Üzletházban nyílt Helyi Termék és Védjegy Házba. A Human Esély Nonprofit Kft. célja, hogy három héten át térítésmentesen széleskörű információt biztosítson a helyi termékekről és a környezettudatos táplálkozásról.
bővebben
2011 november 07 - hétfő

2012-ben Zalaegerszeg tölti be az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének elnöki posztját

Sopronban rendezték meg az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének 2011-es, éves konferenciáját, melyen Zalaegerszeget Balaicz Zoltán alpolgármester képviselte.
bővebben