keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 május 31 - kedd

Új vezérigazgató a Zalavíz Zrt. élén

A Zalavíz Zrt. május 26-án, a részvényesek 89,21 százalékos részvételi aránya mellett tartotta meg évi rendes közgyűlését, amelynek fontosabb napirendi pontjai a Társaság 2010 évi üzleti beszámolója, a 2011. évi üzleti terve, valamint új vezérigazgató megválasztása voltak.
bővebben
2011 május 30 - hétfő

Andráshida: Gyereknappal kezdődött a jubileumi programsorozat (Videó)

II. András 1211-ben kelt oklevele említette először Andráshidát. Azóta eltelt 800 év. Az andráshidaik mindig gondoskodtak róla, hogy ne hiányozzon a településről az élénk közösségi és kulturális élet. A jubileumi évforduló alkalmából programsorozattal színesítik a városrész életét, aminek első állomása az andráshidai gyermeknap volt.
bővebben
2011 május 30 - hétfő

Gyermeknap: Több helyszínen várták programok a kicsiket

Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepelték országszerte. Városunkban is több helyszínen várták rendezvények a kicsiket.
bővebben
2011 május 30 - hétfő

Magyar hősök Szent Istvántól a békefenntartókig

Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja Magyarországon -egy 1924-ben hozott a törvény írta elő az I. világháborúban elesett magyar katonák tiszteletére minden község és város állítson emlékművet. Az ünnep a Kádár-korszakban politikai süllyesztőbe került – csak 2000-ben foglalták ismét törvénybe. A Hősök Napjáról – immár hagyományosan – Zalaegerszegen a Hősök Kertjében emlékeztek meg.
bővebben
2011 május 28 - szombat

Gyermeknapi kerti-parti és felújítás a Kosztolányi téri óvodában

Húszmilliós kerti partit rendeztek a Kosztolányi téri óvodában – de nem történt más, mint hogy a gyerekek már hagyományos buliján jelentették be: a nyáron jelentős felújítási munkák kezdődnek az intézményben. Részint épületgépészeti, részint szerkezeti javításokat végeznek – erre fordítja azt a bizonyos húszmillió forintot az önkormányzat.
bővebben
2011 május 27 - péntek

Merics Nikolett: a ZegaSztár után nemzetközi versenyen is bizonyított (Videó)

Első helyezést ért el a nemzetközi Europop dalfesztiválon a zalaegerszegi Merics Nikolett. A kilenc ország részvételével rendezett versenyen több mint százan musical és pop kategóriában versenyeztek. A 20 éves lányt a helyi közönség legutóbb a ZegaSztár tehetségkutató versenyen láthatta, ahol komolyzene kategóriában első helyezést ért el. Felkerestük Nikit, hogy megtudjuk, mivel szeretne foglalkozni és azt is, kik segítik őt zenei pályáján.
bővebben
2011 május 27 - péntek

Pszichothriller a Griff Bábszínházban (Videó)

Családon belüli erőszak: alkoholizmus, lelki terror, kiszolgáltatottság. Ez a témája a Griff Bábszínház pszichothrillerének a Sütemények királynőjének. A korhatáros, 16 éven felülieknek készült előadást ezúttal is a különleges színpadi elemek teszik látványossá. Pintér Béla a darab írója saját gyerekkorának traumáit dolgozta fel művében.
bővebben
2011 május 27 - péntek

Zalaegerszegre látogat a világhírű Dobrudzha Néptáncegyüttes

Az Dobrudzha Néptáncegyüttest 1954-ben alapították Zalaegerszeg bolgár testvérvárosában Dobricsban. Az együttes azóta is a folklór műfaj legelismertebb képviselője. A zenekarban hagyományos bolgár hangszereken dudán, mandolinon, dobon és harmonikán játszanak.
bővebben
2011 május 27 - péntek

Fogadóóra-változás

Doszpoth Attila alpolgármester júniusi fogadóóráját a szokottól eltérően 2011. június 14-én (kedden) 14.00-15.00 óra között tartja a Polgármesteri Hivatalban.
bővebben
2011 május 27 - péntek

Születésnap: A 95 éves Anna nénit köszöntötték a város vezetői

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte a minap a zalaegerszegi Kiss Pálné. Anna nénit menye, unokái és férje mellett a város jegyzője és aljegyzője is meglátogatta otthonában.
bővebben
2011 május 26 - csütörtök

800 éves Andráshida (Videó)

Írásos említésének 800 éves évfordulójára készül Andráshida. Ebből az alkalomból a város és a városrész vezetése, illetve lakói összesen öt kiemelt programmal várják a zalaegerszegieket, valamint a megyeszékhelyre látogatókat. A részletekről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2011 május 26 - csütörtök

TÁJÉKOZTATÓ

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja az érintett bérlőket, hogy a közgyűlés 121/2011. számú határozatában 282 db önkormányzati bérlakás elidegenítéséről döntött.
bővebben
2011 május 26 - csütörtök

Gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak figyelmébe...

Tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a 2011. első félévében megállapított jogosultságok érvényessége – 1 év – a közeljövőben lejár. A kedvezménnyel járó támogatások igénybe vétele (tankönyv támogatás, térítési díj kedvezmény, …) csak érvényes jogosultság esetén lehetséges. Az 5.800,-Ft összegű pénzbeli támogatásra is az a gyermek jogosult, akinek a kedvezményre jogosultsága 2011. augusztus 1-jén fennáll.
bővebben
2011 május 26 - csütörtök

Meghalt Boncz Barnabás

Keddre virradóra egy fővárosi kórházban meghalt Boncz Barnabás – Jimi, ahogyan mindenki ismerte – a Hevesi Sándor Színház titkára, egyik alapítója, sok-sok ember barátja és ismerőse…
bővebben
2011 május 25 - szerda

Vízvezetékcsere a Munkácsy utcában: Korlátozzák a forgalmat

Behajtani tilos tábla fogadja a közlekedőket a Munkácsy és Szeglet utcák kereszteződésében, vagyis a piac mellett. A Zalavíz Zrt. munkatársai dolgoznak a területen, ezért a korlátozás. A belvárosi rehabilitációs program keretében megújul a Munkácsy utca burkolata. Ezt megelőzően kívánja kicserélni a vízszolgáltató a föld mélyén lévő 40 éves vízvezetéket, tudtuk meg Böcskey Zsolttól, a Zalavíz Zrt. főmérnökétől.
bővebben
2011 május 25 - szerda

Liszt évforduló: A zeneszerző szülővárosában koncerteztek a zalaegerszegi diákok

Liszt Ferenc szülővárosában, a mai Raidingban járt vasárnap a Liszt Ferenc Tagiskola 50 fős kórusa. Az ausztriai mezőváros polgármesterének meghívására érkeztek a fiatalok a településre, ahol más kórusokkal együtt nagysikerű koncertet adtak Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. A kórus tagjai, és vezetőjük, Kövécs Edit immár idehaza mesélt élményeikről.
bővebben
2011 május 25 - szerda

Elismerést kap az MTV a ZTV-től

A Magyar Televízió Átjáró című műsora évek óta foglalkozik a Göcsej Filmszemlével. Ezt köszönte meg a műsor stábjának Lovass Tibor a Göcsej Filmszemle emlékplakettjével.
bővebben
2011 május 25 - szerda

Kiárusítás a könyvtárban

Több, mint fél évtizede rendez régi könyvekből és folyóiratokból kiárusítást a József Attila Városi Könyvtár. Az érdeklődők ezúttal is több száz darabos kínálatból válogathatnak, melyek között szép számmal akadnak olyan példányok, melyeket olvasók ajánlottak fel.
bővebben
2011 május 23 - hétfő

Nagy Sportágválasztó: Több mint 40 sportágat próbálhattak ki az érdeklődők

Több mint 40 sportág várta az érdeklődőket két napon át Zalaegerszegen az Ifjúsági és Sportcentrumban. Idén először rendezték meg városunkban az országban nagy sikerrel zajló Nagy Sportágválasztót. A rendezvény során nemcsak megtekinthették, de ki is próbálhatták az érdeklődők az egyes sportágakat, köztük akár a bobot is.
bővebben
2011 május 20 - péntek

Fogadóóra a Kertvárosban

Horváth László önkormányzati képviselő májusi fogadóóráját 2011. május 31-én (kedden) 17.00 órától tartja az Apáczai ÁMK-ban.
bővebben
2011 május 20 - péntek

Álláslehetőség

Az önkormányzati tulajdonban lévő Kontakt Nonprofit Kft. hosszú távú álláslehetőséget kínál több műszakos munkarendben.
bővebben
2011 május 20 - péntek

Ünnepelt a Ságodi ovi

Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli a Belvárosi I. számú Integrált Óvoda ságodi tagintézménye. A jubileumról egy hetes rendezvénysorozattal emlékeztek meg a településrészen. „Óvodás vagyok” címmel rajzpályázatot hirdettek, tájfutást szerveztek a kicsiknek, mesejáték, táncház várta a gyerekeket, csütörtökön pedig ünnepségre hívták a város és a társintézmények vezetőit, szülőket, valamint a településrész apraját-nagyját. Az óvoda múltját Kovács Józsefné vezető idézte fel a vendégeknek.
bővebben
2011 május 20 - péntek

Új integrált intézmény a fogyatékkal élőknek

A Református Egyház működteti a jövőben az eddigi Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, amely egy pályázat révén hamarosan bentlakásos ellátásra is alkalmas lesz. Ehhez azonban költöznie kell: jelenlegi Kis utcai helyéről a volt Gasparich utcai óvoda épületébe. Az átalakítási munkák még tartanak, az egyház illetékesei pedig ma délután a helyszínen tájékozódtak.
bővebben
2011 május 19 - csütörtök

Képzés a diákönkormányzatok vezetőinek (Videó)

Diákönkormányzatok vezetőit köszöntötte szerdán Balaicz Zoltán alpolgármester. Abból az alkalomból, hogy a város önkormányzata ingyenes képzést szervezett a megyeszékhely középiskoláiban tanuló fiatalok képviselőinek. A képzés célja, hogy a későbbiekben hatékonyabban végezhessék a rájuk bízott feladatokat.
bővebben
2011 május 19 - csütörtök

Előadóest a József Attila Városi Könyvtárban

A József Attila Városi Könyvtár (Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.) tisztelettel meghívja Önt és barátait az Ünnepi Könyvhét alkalmából rendezett „Egy asszon két vétkecskéje” című előadóestre.
bővebben
2011 május 19 - csütörtök

Útlezárás

2011. május 29-én (vasárnap) a Hősök napi megemlékezés miatt 10.00-11.45 óra között lezárják az Október 6. teret.
bővebben
2011 május 19 - csütörtök

Hősök napja

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önöket a Hősök napja alkalmából rendezendő városi megemlékezésre 2011. május 29-én (vasárnap) 10.30 órára a zalaegerszegi Hősök kertjébe.
bővebben
2011 május 18 - szerda

Horváth Kinga: Egy kis kultúra, nevetve

Szeretnék pár szót megejteni egy érdekes klubról, melynek én is tagja vagyok. A Japán Klub a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban alakult meg és már több mint egy éve működik a diákok közreműködésével.
bővebben
2011 május 17 - kedd

Munkálatok a Piac téren: Másfél hónapot csúszik a beruházás (Videó)

Már biztos, hogy nem költözhetnek vissza az árusok júniusban a Piac térre. A régészeti feltárások miatt ugyanis elhúzódik a rekonstrukció. A beruházás új befejezési határideje július közepe. Jelenleg a munkagödrök feltöltésén dolgoznak a kivitelezők, melyet az alapozási munkák követnek.
bővebben
2011 május 17 - kedd

Sikeres volt a fesztivál (Videó)

Nyoma sincs már a Dísz téren a XVII. Egerszeg Fesztiválnak. A sátrakat elbontották, a régi, megszokott kép fogadja a járókelőket. Fellélegezhetnek a szervezők is, a vélemények ugyanis egybecsengenek: sikeres volt az egyhetes rendezvénysorozat.
bővebben