keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 március 28 - hétfő

Liszt emlékév: Zenei műveltégi verseny indul a Liszt tagiskolában

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a magyar UNESCO-bizottság javaslatára a 2011. évet nemzetközi Liszt-évnek nyilvánították. A zeneszerző tiszteletére rendezett programsorozat ideje alatt kétszáz koncert, hangverseny és kiállítás közül válogathatunk ország- és világszerte.
bővebben
2011 március 27 - vasárnap

Szomszédvárak csatája: hazai győzelem az alapszakasz utolsó mérkőzésén

Nagy csatát és megérdemelt győzelmet hozott az örökrangadó. A meccs tétje nem más volt, mint az évtizedek óta fennálló rivalizálás és presztízs. Mindkét csapat biztos résztvevője a rájátszásnak, a hazai együttesnek mégis bizonyítania kellett közönségének és reményt adnia szurkolóinak a következő mérkőzések tekintetében.
bővebben
2011 március 26 - szombat

Elektronikai hulladékgyűjtő már a Dísz téren is

Március 16. és 31. között, a kijelölt iskolákban és a Zala Depo Kft. telephelyén lehet leadni a már nem használt, megunt vagy tönkrement elektronikai hulladékot Zalaegerszegen. A „Zúzz Velünk! – Flextronics Elektronikai Hulladékgyűjtő Napok”! A Flextronics International Kft., a Zala-Depo Kft. és a zalaegerszegi önkormányzat támogatásával megvalósuló programsorozattal a szervezők elsősorban a fiatalok figyelmét szeretnék felhívni a környezettudatos gondolkodás fontosságára.
bővebben
2011 március 24 - csütörtök

Piacrekonstrukció: Kérik az árusok és vásárlók türelmét

Megkezdődött és várhatóan május végéig be is fejeződik a piactér rekonstrukciója. Az eredeti tervekkel ellentétben nem épül mélygarázs a tér alá, a felszín viszont teljesen megváltozik. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, melyet az alapozás és a régészeti feltárás követ. A részletekről Dékány Endrétől, a Városfejlesztési Bizottság elnökétől kértünk tájékoztatást.
bővebben
2011 március 24 - csütörtök

Ma is divatos a népviselet

Magyaros motívumok a mai öltözködésben címmel nyílt kiállítás a Zrínyi Gimnáziumban. Iványi Ildikó a Népművészeti és Kézműves bolt vezetője ezúttal olyan ruhadarabokat válogatott össze, amelyek hűen tükrözik a magyar népi örökségünket.
bővebben
2011 március 24 - csütörtök

Kéművesház Bocfoldén (Videó)

Kézműves foglalkozást tartottak a bocföldei általános iskolában. A gyerekek már a húsvétra készülődtek ajándék figurákat, agyag edényeket készítettek. A lányok szívesen töltötték az idejüket gyöngyfűzéssel, és a rovásírás is osztatlan sikert aratott a kicsik körében. A Világfa projekt keretén belül megvalósult foglalkozás központi témája ezúttal is a hagyományőrzés volt.
bővebben
2011 március 24 - csütörtök

Egészségnap (Videó)

A szombati tanítási nap alkalmából több iskolában is egészségnapot tartottak. Az Adyban központi téma az egészségnevelés és a drogpervenció volt. A Csány Szakközép Iskolában reformételeket kóstolhattak a fiatalok és állapotfelmérésen is részt vehettek.
bővebben
2011 március 22 - kedd

Időközi választás: Horváth László a Kertváros új képviselője

Horváth László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Zalaegerszeg 11-es számú választókerületében. Az alacsony, mindössze 15 százalékos részvétel mellett a szavazatok 40 százalékát kapta a Fidesz jelöltje. Horváth Lászlót Balogh Ákos a Jobbik, majd Nagy György, az MSZP jelöltje követte.
bővebben
2011 március 22 - kedd

Avatás: Befejeződött a főposta felújítása

Befejeződött a zalaegerszegi nagyposta felújítása. Közel másfél évig üzemelt ideiglenes helyen, a Rákóczi úton a főposta. A hétvégén mindent visszaköltöztettek a dolgozók, és hétfőn már a régi-új helyen, az Ispotály közben fogadták az ügyfeleket. A reggeli nyitást követően ünnepélyes avatást is tartottak.
bővebben
2011 március 22 - kedd

Zúzz velünk! a Facebookon is

Hasznos információk találhatók az elektronikai hulladékgyűjtésről a Facebook oldalán is.
bővebben
2011 március 21 - hétfő

Hagyományőrző programok Botfán (Videó)

A világfa projekt támogatásával harc művészezettel, korongozással, gyöngyfűzéssel és számos hagyományőrző programmal töltötték péntek délutánjukat a Mindszenty Iskolások. A több mint száz diák kipróbálhatta magát vívásban és íjászatban is. A közös kikapcsolódás nemcsak összekovácsolta, de értékes tudással is gazdagította a kicsiket.
bővebben
2011 március 21 - hétfő

Kézművesház (Videó)

Egész délutános kézműves foglalkozást tartottak a Béke Ligeti Iskolában. A Világfa művészeti és hagyományőrző program segítségével ezúttal korongoztak, gyöngyöt fűztek, nemezeltek a gyerekek, de kipróbálhatták a rovásírást is. A foglalkozások elősegítik a motorikus mozgás, valamint az ízlés fejlesztését is.
bővebben
2011 március 21 - hétfő

Föld Órája 2011.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város is csatlakozott a WWF Föld Órája kezdeményezéséhez, amelynek keretében 2011. március 26-án (szombaton) 20.30-21.30 között lekapcsolják a Mária Magdolna Templom és a Szent István szobor díszkivilágítását.
bővebben
2011 március 21 - hétfő

Veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása

A Zala-Depo Kft.2008.07.01-től a hulladékudvarokban folyamatosan gyűjti a veszélyes hulladékot. A cégek, közületek, intézmények jogszabályok alapján kötelezettek veszélyes hulladékaik szakszerű elszállításáról és ártalmatlanításáról gondoskodni.
bővebben
2011 március 20 - vasárnap

Önkéntes akció a Skanzenben

Hamarosan, április elsején nyit a Göcseji Falumúzeum – a portákat a vendégek méltó fogadására buzgó önkéntesek tették rendbe március 19-én. A Skanzen történetében ez már nem az első önkéntes akció; sőt: a Zala folyó holtága melletti mesterséges falut 1968-ban eleve sokak lelkes – önkéntes- munkája keltette életre; és a negyvenedik születésnap előtt is (2008. augusztus 20.) leginkább így újult-szépült a Zala megye építészeti múltját, néprajzi hagyományait bemutató gyűjtemény.
bővebben
2011 március 19 - szombat

Németh Miklós kiállítása a Martonosi Galériában

A napokban nyílt Németh Miklós grafikus kiállítása a Martonosi Galériában. A „kiállítás” szó klasszikus értelemben talán túlzás az aprócska tér miatt, ám a zalaegerszegi művész képei önmagukért beszélnek, helyszűke ide, vagy oda.
bővebben
2011 március 18 - péntek

Március 15-e az Ady Iskolában

Tánc, ének, profin megtervezett díszlet. Az iskola mindhárom művészeti tagozata egyaránt kivette a részét az 1848-49-es forradalom idei emlékműsorából.
bővebben
2011 március 17 - csütörtök

Világfa (Videó)

A világfa művészeti és hagyományőrző program keretén belül a Békeligeti Iskolában táncos, zenés foglalkozásokat tartottak. A gyerekek együtt zenélhettek, énekelhettek a Botfa Citera zenekarral és a Dur-moll együttessel. Emellett a néptánc alaplépéseivel is megismerkedtek a rendhagyó délutánon.
bővebben
2011 március 17 - csütörtök

Meg kell szokni...

Nyugdíjba vonult Torma Gyula. A 63 éves agrármérnök negyvenöt, munkában töltött év után választotta a pihenést. Az utolsó két évtizedben a Zala Megyei Agrárkamara titkári teendőit látta el. A szakembert visszatekintő beszélgetésre kértük.
bővebben
2011 március 16 - szerda

Indul a Zúzz velünk! akció

A Flextronics International Kft., a Zala-Depo Kft. és a zalaegerszegi önkormányzat Zúzz velünk! címmel elektronikai hulladékgyűjtő akciót hirdet középiskolásoknak. Az akció március 16-31-ig tart.
bővebben
2011 március 16 - szerda

Andráshidai forradalmárok

Az 1848-49-es szabadságharcra emlékeztek tegnap Andráshidán. Az idén 800 éves településen emlékkövet avattak a szabadságharcban elesett andráshidai honvédek tiszteletére.
bővebben
2011 március 16 - szerda

Március 15-e Zalaegerszegen: Idén is több ezren ünnepeltek együtt (Videó)

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget március 15-én Zalaegerszegen is. A megemlékezés a hagyományokhoz híven ünnepi szentmisével kezdődött, majd Deák Ferenc szobránál gyűltek össze az ünneplők.
bővebben
2011 március 16 - szerda

Fogadóóra-változás

Gyutai Csaba polgármester a márciusi fogadóóráját a szokott időponttól eltérően 2011. március 31-én (csütörtökön) 10.00-12.00 és 15.00-17.00 óra között tartja a Városházán, az első emeleti irodájában.
bővebben
2011 március 16 - szerda

A Zala-Depo várja a kreatív építményeket

A Zala-Depo Kft. felhívja a figyelmet, hogy a szelektív hulladékgyűjtésről illetve az elektronikai hulladék kezeléséről bővebb információt a www.zaladepo.hu címen is találnak.
bővebben
2011 március 15 - kedd

Közgyűlési döntésekről

Harmincnyolc napirendi pontban hoztak döntést a zalaegerszegi városatyák a legutóbbi közgyűlésen. Több személyi kérdésben határoztak a képviselők, elfogadták a város kulturális koncepcióját, zárt ülésen pedig az intézményi felújításokhoz teremtették meg az önrészt. A legfontosabb döntésekről Balaicz Zoltán alpolgármester, és dr. Kovács Gábor, a város jegyzője tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2011 március 15 - kedd

Iskola-napok a Petőfiben

Kiállítások, nyílt tanítási órák, tanulmányi versenyek és ünnepség is szerepelt a Petőfi-napok programjai között. A múlt héten rendezték meg az intézményben az iskolanapokat, melyek idén először három naposra nyúltak.
bővebben
2011 március 12 - szombat

Streit Nóri: (É)trend

Csak egy kósza hóbort, vagy komoly betegség? Napjainkban egyre aktuálisabb téma a fogyás. Szinte minden második nő elégedetlen a külsejével, változtatna rajta. Legtöbben súlyukat, alakjukat tartják a legfőbb problémának.
bővebben
2011 március 12 - szombat

Horváth Márk: Ha a lét a tét

„A fenntartható fejlődés nem trendi fogalom, mint aminek sok dilettáns beállítja. A fenntartható fejlődést fenntartható energetikára, fenntartható gazdaságra, fenntartható élelmiszerbiztonságra, fenntartható élelmiszerellátásra, fenntartható genetikai egészségre differenciálva tragikusan komoly célrendszer.” (Hajnal László: CASH-FLOW című cikkéből)
bővebben
2011 március 10 - csütörtök

Jorkyball kupa (Videó)

Negyedik alaklommal rendezett jorkyball kupát a BGF gazdálkodási kara. A város főiskolásainak szóló megmérettetésen 12 csapat játékosai küzdöttek az első helyért. Az aktív kikapcsolódás mellett a verseny célja, hogy összekovácsolja a helyi felsőoktatási intézményekben tanulókat.
bővebben
2011 március 10 - csütörtök

Ügyfélfogadás a városházán

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg lakosságát, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a 2011. március 15-i munkaszüneti napok körüli munkarend az alábbiak szerint alakul:
bővebben