keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 április 14 - csütörtök

Ultrahangos Konferencia (Videó)

Ultrahangos továbbképzést és konferenciát tartottak a Zala Megyei Kórház tanácstermében. A képzés témája a magzati szívvizsgálat volt. A régió különböző városaiból érkezetek nőgyógyászok, azért, hogy a gyakorlatban is megismerkedhessenek a magzati szívvizsgálat leghatékonyabb módszereivel.
bővebben
2011 április 14 - csütörtök

Szakony Dorina: Szamárfülek

A régi osztályképeken, amiket a helyi újság fotósa szokott általában május végén csinálni, valakinek mindig volt szamárfüle. Főleg annak a kiközösített kisfiúnak, akinek sokszor sírásra állt a szája, és uzsonnaosztásnál már csak vaj nélküli kenyér maradt neki.
bővebben
2011 április 14 - csütörtök

Gelencsér Milán: A filmkultúra átalakulása

Napjainkban a filmvilág egy teljesen új, ám nem biztos, hogy jó irányba fejlődik. Hollywood
egy kényelmes matracon pihen a komfortzónája közepén, és olyan forgatókönyveket adnak a rendezők kezébe, amiknek biztos lesz a sikere. Mi kell egy biztos sikerhez 2010-ben? Vér, nők, robbanások.
Miért nem akar a többség ezen változtatni? Mert erre van igény. Az emberek felgyorsult életet élnek egy felgyorsult világban, és alig rendelkeznek szabadidővel. Ha mégis van két órájuk, azt nem valószínű, hogy filmnézéssel töltik. És ha le is ülnek a tévé elé, vagy elmennek moziba, akkor kikapcsolódásra vágynak egy kellemes délutáni limonádé, vagy egy könnyű akcióvígjáték formájában.
bővebben
2011 április 13 - szerda

Születésnapok - száz és kilencven évesek köszöntése

Szépkorúakat köszöntött Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármester és Kovács Gábor jegyző. A két idős hölgy valóban szép kort ért meg: Józsa Jánosné a századik, Kiss Sándorné pedig a kilencvenedik születésnapját ünnepli. Mindketten irigylésre méltóan fiatalosak, jókedvűek és kiváló egészségnek örvendenek.
bővebben
2011 április 13 - szerda

Sokat tud az én kezem

Tündérvilág, madarak, traktorok, a gyerekek színes belső világa jelenik meg rajzalapokon a 21. Sokat tud az én kezem című kiállításon. Az Ady Iskola hagyományosnak mondható rajzpályázatára idén is kiváló munkák érkeztek. A megye általános iskolásainak legjobb alkotásait április végéig tekinthetik meg az érdeklődők az iskola aulájában.
bővebben
2011 április 12 - kedd

Nemzetközi Fesztiválon debütál a János Vitéz (Videó)

Japánba megy a Griff Bábszínház. 2012-ben a János Vitézt fogják előadni a Toyomai Nemzetközi Fesztiválon. A szombati bemutatóra Japánból ellátogatott a Megyei Kulturális Szövetség elnöke és a fesztivál igazgatója is.
bővebben
2011 április 11 - hétfő

MAJÁLIS 2011 Felhívás kereskedők és vendéglátósok részére

Zalaegerszeg, Alsóerdő területén megrendezésre kerülő majális alkalmából a kereskedők, vendéglátósok kitelepülési szándékukat 2011. április 22-ig jelezhetik a közterület-felügyelet részére. A rendezvényen kizárólag közterület-használati szerződés birtokában történhet árusítás.
bővebben
2011 április 09 - szombat

Főiskolás Fesztivál előadásokkal és szórakoztató programokkal

Az idei évben április 12-e és 20-a között várja az érdeklődőket a Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál. A programok az egészségtudományi és a gazdálkodási karon is szakmai előadásokkal indulnak, a főszerep azonban ezúttal is a szórakozásé lesz. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
bővebben
2011 április 09 - szombat

Megalakult a Vállalkozói Szenátus

Megalakult a zalaegerszegi Vállalkozói Szenátus. Az alapító okiratot 28 helyi cégvezető írta alá a város Dísztermében. A Vállalkozói Szenátus elsődleges célja, a város gazdaságának gyarapítása. A részletekről Gyutai Csaba polgármester számolt be sajtótájékoztatón.
bővebben
2011 április 09 - szombat

Épül az új fogyatékos otthon: Nyárra végez a kivitelező

Jó ütemben halad a fogyatékkal élők új otthonának építése. A Gasparich úti egykori óvodaépületet 68 millió forintos beruházással alakítják át a fogyatékosok céljaira. A munka dandárján már túl van a kivitelező, a következő időszakban a ház külső és belső felöltöztetése történik. Kondékorné Simon Ildikóval, a projekt koordinátorával, és Boronyák Péterrel, a kivitelezést végző Nívódom Kft. ügyvezetőjével jártunk a helyszínen.
bővebben
2011 április 07 - csütörtök

Nagyszabású könyvvásár!

Nagyszabású könyvvásár április 13-14-én az Apáczai Csere János ÁMK Könyvtárában.
bővebben
2011 április 07 - csütörtök

Horváth Márk: koldusének

Horváth Márk koldusének című költeménye az IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság 1. számában jelent meg.
bővebben
2011 április 07 - csütörtök

Takács Zsanett: Harmat a betonon

Takács Zsanett: Harmat a betonon című költeménye az IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság 1. számában jelent meg.
bővebben
2011 április 06 - szerda

Lejtő után emelkedőn (Videó)

Gyutai Csaba polgármester a városi portál szerkesztői érdeklődésére elmondta, a gazdasági válság következményeként a megelőző évhez képest jócskán elmaradtak a város iparűzési adóbevételei tavaly.
bővebben
2011 április 06 - szerda

Ki többet, ki kevesebbet fizet: Változtak a közterület-használati díjak

Április 1-jétől változtak a közterület használati díjak Zalaegerszegen. Átlagosan 5 százalékos díjemelést fogadott el legutóbbi ülésén a város képviselőtestülete. A pavilonok, vendéglátó előkertek és teraszok üzemeltetői viszont kevesebbet fizetnek ettől a hónaptól, bár ez utóbbiak csak akkor, hogy az I. övezetben működnek.
bővebben
2011 április 06 - szerda

Középpontban a környezet (Videó)

Ökológiai játékot játszottak és többek között hétköznapi mérgeinkről kaptak tájékoztatást a Páterdombi Szakiskola tanulói. A program célja, hogy szakemberek segítségével hatékonyan formálhassák a fiatalok környezettudatos szemléletmódját.
bővebben
2011 április 05 - kedd

Nyitva a falumúzeum: Idén húsvéti programmal is készülnek

Április 1-jétől ismét várja a látogatókat a Göcseji Falumúzeum. A téli időszakban végrehajtott kisebb javításokat aligha veszik észre a látogatók. Új programokkal viszont készülnek a múzeum munkatársai. A részletekről Marx Mária, a skanzen szakmai felelőse, és Molnárné Raposa Irina osztályvezető számoltak be.
bővebben
2011 április 05 - kedd

Ezerszínű smink és hajköltemények

Idén az élénk színek és az extravagáns frizurák hódítanak. Legalábbis ezt tudtuk meg a 3. Fodrász és kozmetikus versenyen. A Kamarák Házában rendezett eseményen közel 100 diák vett részt. A megmérettetésre nemcsak Zala megyéből, de Somogyból, Baranyából és a fővárosból is érkeztek jelentkezők.
bővebben
2011 április 05 - kedd

IV. Zala Open: Remekeltek a Gálások

Három ország 19 tánccsoportjának közel 400 versenyzője vett részt a hétvégén a zalaegerszegi Gála Társastáncklub által szervezett 4. Zala Openen. Európa legnépesebb formációs táncfesztiváljának a városi sportcsarnok adott otthont. A házigazdák három érmet is szereztek. Kuzma Péter, a Gála Társastáncklub szakmai alelnöke értékelte a negyedik formációs táncfesztivált.
bővebben
2011 április 05 - kedd

Ebzárlat

A Z.M.J.V. Jegyzője Zalaegerszeg közigazgatási területén ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.
bővebben
2011 április 04 - hétfő

Belvárosi Egészség és Sportnap

Több száz fiatalt és idősebbet mozgatott meg vasárnap a harmadik alkalommal meghirdetett Belvárosi Egészség és Sportnap. A programokat idén is a Belvárosi Lakóterületi Sportklub szervezte. A költségekhez a város önkormányzata is hozzájárult.
bővebben
2011 április 02 - szombat

Épül a sürgősségi centrum: Hamarosan kész a nyugati szárny

A napokban végeznek a szakemberek az első ütemben tervezett átalakításokkal a zalaegerszegi sürgősségi centrumban. A Zala Megyei Kórház új részlegének építése az év első napjaiban indult. A kivitelezési munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végzi. Bérczesi Tibor, a társaság projekt főmérnöke kalauzolt végig a beruházás helyszínén.
bővebben
2011 április 02 - szombat

Zalaegerszeg az Utazás 2011 szakkiállításon: A legtöbben a fürdőkről ismerik városunkat

A megkérdezettek többsége fürdőiről ismeri Zalaegerszeget. 49,6 százalékuk járt is már városunkban. Egyebek mellett ezek is kiderülnek azokból a kérdőívekből, melyeket a Tourinform iroda munkatársai töltettek ki a látogatókkal az Utazás 2011. szakkiállításon. Tizenharmadik alkalommal jelent meg a helyi Tourinform iroda az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén. Ezúttal Zala megyével és az AquaCityvel közösen állítottak ki 30 négyzetméteren. A tapasztalatokról, valamint a kérdőíves felmérés eredményéről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2011 április 02 - szombat

Ovisok mesejátéka (Videó)

Meséktől volt hangos két napon át a Petőfi utcai óvoda. Második alkalommal hirdette meg az intézmény Mesejáték elnevezésű programját, melynek keretében idén a város tíz óvodájának csoportjai adtak elő meséket.
bővebben
2011 április 01 - péntek

Nagy ökológiai lábnyomon élnek a fiatalok

Kiszámolták ökológiai lábnyomukat és bioételeket is kóstolhattak a Mindszenty Iskolások rendhagyó természetvédelmi napjukon. A nap célja, az volt, hogy már fiatalon olyan környezettudatos nevelést kapjanak, amivel később maguk is tehetnek egészségesebb jövőjükért.
bővebben
2011 április 01 - péntek

Tavaszi nagytakarítás: Most ingyen szállítja el a lim-lomot a Zala-Depo (Videó)

Idén is meghirdette a háztartások tavaszi nagytakarítását a Zala-Depo Kft. A lomtalanítás hétfőn a Pózva, Nekeresd, Neszele, Kaszaháza térségben indult, a következő napokban pedig a Kertvárosban élőknek ajánlja fel a társaság a háztartási hulladékok ingyenes elszállítását.
bővebben
2011 március 30 - szerda

Takács Zsanett: Magába zárva

Takács Zsanett Magába zárva című költeménye az IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság 1. számában jelent meg.
bővebben
2011 március 30 - szerda

Büki Bettina: Szösszenetek

Csend karolja át megint testemet és az egyedüllét levegőben terjengő íze lopja csókom felbőszülten. Emlékidézésben közrejátszó fotóalbum lapozása sújtja szívem apró buborékjaiban lebegő szerelem porát.
bővebben
2011 március 29 - kedd

Forgalomlezárás április 3-án

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata városüzemeltetési feladatainak ellátása érdekében Zalaegerszegen a Zrínyi u., Hunyadi u. és a Tomori u. közötti szakaszán a forgalmat 2011. április 3-án (vasárnap) 7.30 órától várhatóan 16.00 óráig lezárja.
bővebben
2011 március 28 - hétfő

Kertvárosi családok a környezetért

Az Egyszülős Családokért Zalai Krízisközpont Alapítvány tavaszi nagytakarítást szervez a Kertvárosban és az Alsóerdőn.Szeretettel várjuk a kertvárosi családokat 2011. április 8-án 14.00 órakor az Apáczai ÁMK előtt.
bővebben