keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2010 október 29 - péntek

Kopjafát avattak a nemzeti ünnepen

A nyári szakmai gyakorlat során a baróti testvériskolában a magyar és erdélyi diákok által közösen készített kopjafát állították fel a nemzeti ünnep alkalmából a Deák Székhelyiskola bejáratánál.
bővebben
2010 október 28 - csütörtök

Sokktalanító adományokból a gyermekosztályon

– Minden eszköz gyorsan és könnyen elérhető a műtő és kezelőasztal mellől, ezen a központi monitoron pedig a kórtermekben fekvő gyermekek paraméterei is figyelemmel követhetők – mutatta be az új sokktalanítót, gyermekintenzív kezelőt dr. Gárdos László, a zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa a sajtó munkatársainak. A különféle adományokból és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány támogatásából kialakított kezelőt – melyet közel 20 millió forintból valósítottak meg – október 27-én adták át ünnepélyesen.
bővebben
2010 október 27 - szerda

Nyílt nap tanároknak

Sajátos nevelési igényű tanulókkal való plusz foglalkozási lehetőséget biztosít az a pályázat (KOMP), mellyel többek között a Ganz – Munkácsy szakiskolai képzése él, immár második éve. Az alkalmazott módszereket nyílt nap keretében mutatták be október 27-én az ország különböző pontjairól érkezett kollégáknak.
bővebben
2010 október 27 - szerda

Jubilál a Teleki-kollégium

Az intézmény fennállásának 35. évfordulója okán a szokásosnál is ünnepélyesebbre tervezték a hagyományos Teleki kollégiumi napok nyitányát, október 26-án. A formabontó napokon a névadó, Teleki Blanka előtt tisztelegnek a diákok.
bővebben
2010 október 27 - szerda

Óz, a nagy varázsló

A Griff Bábszínház novemberi műsorában.
bővebben
2010 október 27 - szerda

Páterdombi idősek ünnepe

A helyi időseket köszöntötték a Páterdombi Közösségi Házban október 24-én. A műsort főleg könnyed produkciók tették ki, de az emelkedettséget Tamási Áron novellája, Petőfi megzenésített versei, és zongora muzsika alapozták meg.
bővebben
2010 október 26 - kedd

Gyűjtést szerveztek

A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Dózsa György Tagiskola

és Petőfi Sándor Székhelyiskola a Vöröskereszttel együttműködve a vörösiszap katasztrófa károsultjai

számára gyűjtést szervezett.

bővebben
2010 október 26 - kedd

A Landorhegyi is segít!

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola „Gyermekeink Jövőjéért” Alapítványának Kuratóriuma egyhangúlag megszavazta a vörösiszap károsultjainak támogatását. 100.000 Ft-ot utalt a Magyar Kármentő Alap számlájára, hogy hozzájáruljon a katasztrófában otthonukat vesztett, szerencsétlenül járt emberek megsegítéséhez.
bővebben
2010 október 26 - kedd

Rocksztár bölcsész a Kölcseyben

Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockot játszó hazai zenekar frontembere (civilben bölcsész), volt az első vendége a Kölcsey – gimnázium Magyar Irodalmi Műhelyének. Az idei évben indult kezdeményezést pályázati támogatással valósítja meg az iskola Laki János magyar tanár (egykor Beck Zoltán zenésztársa) vezetésével. Céljuk a hazai dalszövegek elemzése irodalmi szempontból.
bővebben
2010 október 24 - vasárnap

A harmadik negyed döntött

PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 80-89 (20-24, 22-25,, 20-24, 16-16)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1000 néző. Jv.: Forrai, Pálla, Szabó G.
bővebben
2010 október 24 - vasárnap

A vártnál biztosabb győzelem

Vasas Csata – ZTE NKK 41-71 (11-15, 7-15, 8 -16, 15-25)
NB I-es női kosárlabda mérkőzés. Budapest, 200 néző. Jv.: Bognár, Surányi.
bővebben
2010 október 24 - vasárnap

1956: boldogság a félelem helyett

„A magyar történelem mindig bővelkedett forradalmakban és szabadságharcokban” – fogalmazott dr. Szabó Csaba a Magyar Országos Levéltár főigazgató-helyettese október 23-i beszédében. Az Ady utcai 56-os emlékműnél megrendezett városi ünnepségen a Hevesi Sándor Színház művészeinek és stúdiósainak műsora után a zalaegerszegi születésű történész felelevenítette a magyar nemzet sorsfordító eseményeit.
bővebben
2010 október 23 - szombat

Fölényesen, magabiztosan - Nagy küzdelemben

BKV Előre – ZTK FMVas 0:8 (3432 : 3711)
Szuperligás férfi tekemérkőzés, Budapest.
bővebben
2010 október 23 - szombat

Mindenszentek idején a köztemetők nyitva tartása

Felhívjuk a figyelmüket, hogy Zalaegerszegen az összes köztemető egységesen:
bővebben
2010 október 23 - szombat

Az első találkozás

Mint már beszámoltunk róla, gazdasági (vállalkozói) szenátus felállítását tervezi a zalaegerszegi önkormányzat. A közeljövőben több beszélgetést is kezdeményeznek, hogy kiderüljön, a helyi kis-és középvállalatok, nagyvállalatok milyen gondokkal küzdenek, milyen elképzeléseik v annak a jövőt illetően és az önkormányzat hol és miben tud segíteni saját eszközeivel.
bővebben
2010 október 23 - szombat

Átadták a szennyvíztisztító telepet

Ünnepélyesen átadták a zalaegerszegi szennyvíztisztító telepet Az Európai Unió társfinanszírozásával befejeződött a hat évvel ezelőtt indult, mintegy 13 milliárd forintos szennyvízelvezetési és kezelési beruházás szennyvíztelepi rekonstrukciójának I. és II. üteme. Az első ütemben a projekt kezdetekor nem üzemelő biológiai medencét új levegőztető egységekkel szerelték fel és így párhuzamossá tették a tisztítás folyamatát. Sor került egy szippantott szennyvíz-fogadóállomás kiépítésére is. A második ütemben a további beruházások csökkentették az üzemelési költségeket.
bővebben
2010 október 23 - szombat

Ilyen a futball

ZTE – Vasas 2-1 (0-0)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2756 néző. Játékvezető: Oláh. Asszisztensek: Viszokai, Kis. Gól: Rajcomar (72.), Miljatovics (92.) ill. Mileusznics (70.).
bővebben
2010 október 21 - csütörtök

Polgármesteri Hivatal vezetőinek fogadóórái

Gyutai Csaba polgármester
minden hónap harmadik szerda 13.30 – 18.00 óra
bővebben
2010 október 21 - csütörtök

Zalaegerszeg különdíjas lett

A Virágos Magyarországért mozgalom 2010. évi díjkiosztó ünnepségét október 15-én Balatonfüreden, a Hotel Anna Grand-ban rendezték meg. Város kategóriában a helyszínt biztosító Balatonfüred, falu kategóriában Palóznak nyert, s jövőre ez a két település képviseli Magyarországot az európai versenyben, az Entente Florale-n.
bővebben
2010 október 21 - csütörtök

A városháza hírei

A „ZALAEGERSZEGÉRT” Díj,
a „Zalaegerszeg Innovációs Díja”,
a „Kultúra Mecénása Díj- Várják a javaslatokat október 30-ig. Részletek a „Zalaegerszegért” Díj link alatt
bővebben
2010 október 20 - szerda

Félgőzzel is száz felett

Zalakerámia ZTE – Konecranes Salgótarján 113 -75 (23-15, 25-15 40-24, 25-21)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Márton, Kapitány, Gelencsér.
bővebben
2010 október 20 - szerda

Lakásbérbeadás

A városi önkormányzati rendelet értelmében üresen álló lakást bérbe adni csak a közgyűlés által évente jóváhagyott lakáshasznosítási tervben megjelölt bérbeadási jogcímen lehet.
bővebben
2010 október 19 - kedd

NET-re fel az Apáczai Könyvtárban

Háromfordulós könyvtár – informatikai versenyt hirdetett az Apáczai ÁMK bibliotékája az intézmény gimnazistáinak. A start október 14-én történt, amikor is a kétfős csapatok nekiveselkedhettek a kutakodásnak, melynek célja a tematikus, informáló oldalak közötti navigálási gyakorlat kialakítása, mélyítése.
bővebben
2010 október 19 - kedd

Európa Kávéház Zalaegerszegen

2010. október 22-én délelőtt 10.00 és 12.00 közt Regionális Európa Kávéház címmel rendezvényt tartunk a Zala Plaza-ban található Joy Cafe-ban.

A rendezvényt, amelyen előadók és zalaegerszegi fiatalok beszélgethetnek az EU-ról, a salzburgi székhelyű Európai Régiók Intézete és Zalaegerszeg Önkormányzata közösen szervezi.

bővebben
2010 október 19 - kedd

Amerikai futballkupa

Rendkívüli sportcsemege Zalaegerszegen – Amerikai Futballkupa 2010. október 23-án szombaton az Ifjúsági Sportcentrumban.
bővebben
2010 október 19 - kedd

A haza bölcsére emlékeztek

„Magyarország minden institutióit az önkormányzat eszméje lengi át, a közigazgatás támogatására ez egyesíti a legjobb erőket” – vélte Deák Ferenc, akire október 17-én születésének 207. évfordulóján a zalaegerszegi Deák téren emlékeztek. A Deák-Széchenyi szakközépiskola, a Zrínyi gimnázium és a Deák Ferenc Megyei Könyvtár szervezésében megrendezett ünnepi eseményen Kiss Gábor könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd felcsendült Selmeczi György: Millenniumi ódája. A Káldi János: Mindannyiunk emlékkönyvébe, című vers elhangzása után Deák „Az 1866. február 8-i válaszfölirati javaslatát” olvasta fel Balogh Tibor.
bővebben
2010 október 19 - kedd

Tanár - diák közös kiállítás

Tanárok és diákok munkáiból nyílt kiállítás október 18-án az Apáczai ÁMK galériájában. 5 pedagógus és 15 tanuló grafika, számítógépes grafika, fotó, gobelin, csipke, decoupage kép, és saját összeállítású elektromos szerkezetek kínálattal mutatkozott be.
bővebben
2010 október 18 - hétfő

Szent Mihálytól Szent Györgyig

Szent Mihálytól Szent Györgyig címmel kollégiumi esték folynak a Kovács Károly tagintézményben. Többségében szerdánként 18 órától várják a magyar és a helyi történelem/kultúra iránt érdeklődőket a bárki számára nyitott és ingyenes előadásokon.
bővebben
2010 október 18 - hétfő

A tengerek világa a suliban

A Liszt-iskola galériája szinte óriási akváriummá változott dr. Zorn Antal fotókiállításának köszönhetően, mely a doktor legszebb búvárélményeit idézi vissza. „A csend hangjai” című tárlat december elejéig tekinthető meg.
bővebben
2010 október 17 - vasárnap

Csak a győzelemnek lehet örülni

ZTE NKK – BEAC Újbuda 69-54 (17-15, 20-10, 20-14, 12-15)
NB I-es női kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv. Tóth K., Benedek.
bővebben