keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 március 31 - kedd

Nagyköveti látogatás

Randzsit Rae, az Indiai Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete az elmúlt héten Zalaegerszegre látogatott. A vendéget dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba és Tombi Lajos alpolgármesterek és dr. Háry András, a város ipari fejlesztéseinek koordinátora fogadta.
bővebben
2009 március 30 - hétfő

Füstmentes osztályok versenye

Bár értékes ajándékok kecsegtetnek, nem beszélve a legfőbb értékről, az egészségről, mégis a tavalyinál kevesebb, mindössze hét osztály nevezett a megyéből az Egészségügyi Minisztérium által meghirdetett és a helyi ÁNTSZ-ek közreműködésével lebonyolítandó „Füstmentes osztályok” versenyére.
bővebben
2009 március 30 - hétfő

Harmadik a ZTK FMVas

ZTK FMVas – Szeged 5:3 (3797:3778) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a 3. helyért. Koblach (Ausztria).
bővebben
2009 március 30 - hétfő

Hullámzó teljesítménnyel

ZTE ZÁÉV – Székesfehérvári Köfém 6:2 (3284:3229) Szuper ligás női tekemérkőzés, Zalaegerszeg.
bővebben
2009 március 29 - vasárnap

Május végéig betáblázva

Sűrű a tavaszi programja a Liszt Ferenc Tagiskola mozgásművészet tagozatos diákjainak. Immár 13 éve oktatja a táncot az intézményben Farsang Ildikó tanárnő, munkája gyümölcseként egyre érettebb produkció kerülnek színpadra. Legutóbb a zalalövői művelődési házban tartott megyei Ki mit tud?-on, illetve egy egervári találkozón mutatkoztak meg. Az előbbiről a 7-8. osztályosok továbbjutók lettek, míg a kisebbek számára ugyanannyi pontszám már kevésnek bizonyult.
bővebben
2009 március 29 - vasárnap

Utazás kiállítás Egerszegen

„A válság ellenére is utazzunk!” – e szavakkal nyitotta meg Makovecz Tamás önkormányzati képviselő az első zalaegerszegi Utazás Kiállítást, majd hozzátette, itt az idő, hogy elköltsük utazási csekkjeinket.
bővebben
2009 március 28 - szombat

A címvédés már nem sikerülhet

Zerbst (német) – ZTK FMVas 5:3 (3776:3736) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés. Koblach (Ausztria).
bővebben
2009 március 28 - szombat

Honlapkészítésből jeles

Diákok (országosan is elismert) munkájának köszönhetően bővült a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola honlapja a könyvtárról informáló oldalakkal. Az aktív könyvtár használatról is elhíresült iskola négy informatikus diákja a Könyvtáros-tanárok Egyesülete iskolai könyvtári honlapkészítő pályázatának kiírására buzdult neki a nem kis időt, energiát, szakmai hozzáértést igénylő feladatnak.
bővebben
2009 március 28 - szombat

Klímahét a Kölcseyben

A klímaváltozás, a környezetszennyezés és az egészséges életmód szerepelt a Kölcsey Ferenc Gimnázium „klímahét” programján március végén. A tavalyi évben érdemelte ki az intézmény az ökoiskola címet, mely jelzi az itt folyó nevelés egyik irányát. Ennek aktuális példája az említett rendezvény, mely a meteorológia világnapján vette kezdetét figyelemfelkeltő kiállítással, majd minden napra jutott egy-egy előadás, bemutató. A látottakból és hallottakból vetélkedő során adhattak számot a diákok, ahol mindhárom nevezett témakör terítékre került.
bővebben
2009 március 28 - szombat

Lemondott Stefán Gábor

Benyújtotta lemondását Stefán Gábor, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója – tájékoztatta lapunkat dr. Gyimesi Endre. A színházat fenntartó város polgármestere elfogadta a lemondást, így az igazgató magasabb vezetői beosztása március 31-ével megszűnik. Munkaviszonya azonban megmarad, mint koreográfus, továbbra is a színházban dolgozik.
bővebben
2009 március 27 - péntek

Bölcsődei beiratás

Az Egyesített Bölcsődék a 2009/2010. évre felvételt hirdet a 2006. augusztus elseje után született, zalaegerszegi lakhellyel rendelkező kisgyermekek számára.
bővebben
2009 március 26 - csütörtök

A városháza hírei

Tájékoztató a szennyvízberuházás haladásáról. Matematika – informatika középiskolai tanár és testnevelés – gyógytestnevelés szakos tanár, valamint gazdasági vezető és könyvelő álláshelyek a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. A témákról részletesebben olvashatnak az alábbi linkekre kattintva.
bővebben
2009 március 26 - csütörtök

Testvérvárosokkal emlékezünk

A vasfüggöny lebontásának 20. évfordulójáról is megemlékezik az idei Egerszeg Fesztivál. A májusi programsorozaton „Vasfüggöny 20” címmel kerül sor testvérvárosi találkozóra.
bővebben
2009 március 26 - csütörtök

Kétszeri hosszabbítás után

Zalakerámia ZTE – Kaposvári KK 106-93 (18-15, 15-29, 18-18, 26-15, 12-12, 17-4) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1300 néző. V: Forrai, Tóth K., Sabáli.
bővebben
2009 március 24 - kedd

Az óvodai beiratkozásról

Több szülő azzal szembesült az óvodai beiratkozások során, hogy gyermekét nem vették fel a kiválasztott nevelési intézménybe. A részletes tájékoztatás hiánya, illetve félreértés adhatta az okot a városban a szóbeszédre.
bővebben
2009 március 24 - kedd

Civilek egymásért

Az alapszolgáltatást (jogi, gazdasági, pályázati tanácsadás, irodai szolgáltatások stb.) 2008-ban is folyamatosan ellátta a Zalai Civil Ház, és ezenkívül még sok mindennel büszkélkedhetnek. Nemes Bernadett elnök érdeklődésünkre elmondta: az irodájukat felkereső civil szervezetek száma az elmúlt évben ugrásszerűen megnőtt, egyre többen érdeklődnek munkájuk, szolgáltatásaik iránt.
bővebben
2009 március 24 - kedd

A jövő városát építjük

„Tiltsuk ki a forgalmat a belvárosból! Legyen sétálóutca a Kossuth utcából!” Az ilyen és ezekhez hasonló igények az én szakmai olvasatomban egy újfajta városközpont igényét jelzik – véli Sziráki István, a Zalaegerszegi Városrehabilitációs Kft. ügyvezetője.
bővebben
2009 március 23 - hétfő

Medvehagyma-napok Csácsban

A szokásosnál hidegebb idő ellenére kellő érdeklődés mellett rendezték meg a tavaszi napéjegyenlőség idején az első Medvehagyma Napokat a csácsi településrészben. Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselő, valamint Éder Katalin dietetikus közös ötlete nyomán tartottak növénygyűjtő túrát, majd ételkóstolóval egybekötött ismertető előadást, e gyógyhatásaiban kiemelkedő kora tavaszi évelőről.
bővebben
2009 március 23 - hétfő

Tornaverseny az Adyban

A Liszt-, a Mindszenty- és az Ady-iskolák részvételével rendezték meg ez utóbbi intézményben a hagyományos Ady Kupa Leány Tornaversenyt.
bővebben
2009 március 22 - vasárnap

Szoros küzdelemben

Kaposvári Ritmus SE – ZTE ZÁÉV 2:6 (3185: 3270) Szuperligás női tekemérkőzés, Kaposvár.
bővebben
2009 március 22 - vasárnap

Lelket simogató textíliák

H. Póka Emőke iparművész kiállítását csodálhatják az elkövetkező néhány hétben a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola tanulói. A Kertvárosban élő művész iskolagalériabeli tárlatát Tombi Lajos alpolgármester nyitotta meg, a diákok által biztosított zenei aláfestés mellett.
bővebben
2009 március 21 - szombat

Nem érdemeltünk vereséget

Felcsút – ZTE II. 2-0 (1-0) NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Felcsút, 300 néző. Jv.: Király. Gólszerzők: Domján (11-esből), Bakos.
bővebben
2009 március 21 - szombat

A hajrában már nem volt esélyünk

Szolnoki NKK – Zala Volán ZTE 66-57 (11-16, 15-14, 20-14, 20-13) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Szolnok, 200 néző. Jv.: Kiss, Gerencsér.
bővebben
2009 március 21 - szombat

Nem volt az igazi

ZTE – Budapest Honvéd 1-1 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3000 néző Játékvezető: Bede Asszisztensek: Ring, Tóth V. Gólszerzők: Hajdú (87.), ill. Hercegfalvi (76.) Sárga lap: Abass (44.), Varga (55.), Miljatovics (62.).
bővebben
2009 március 21 - szombat

A bajnoki álmok vége?

ZTK FMVas – Közszolg SC 3-5 (3657-3688) Szuperligás férfi tekemérkőzés, Zalaegerszeg.
bővebben
2009 március 20 - péntek

Sportos angol óra

Sportosra vették az Apáczai gimnázium egyik angol óráját. A Tempus Közalapítványnál nyert pályázat révén az intézmény a tanév során bemutató órákat tart a nyelvi előkészítő osztályban. Városi és városkörnyéki iskolákban angolt tanító kollégákat várnak ezen alkalmakra, ahol is különböző témákat dolgoznak fel.
bővebben
2009 március 20 - péntek

Önmérséklet - tábla nélkül

A forgalomlassító technika egyik leghatásosabb eszköze a digitális kijelzővel ellátott út menti tábla, amely méri és kiírja az elhaladó járművek sebességét, ráadásul a megengedett sebesség túllépésekor a „lassíts!” felirat is megjelenik. Hogy a városon belüli közlekedésben mennyire bevált ez a módszer, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a forgalmas, különösen veszélyes útszakaszokon – elsősorban az iskolák előtt – egyre több ilyen berendezéssel találkozhatunk. A tapasztalatok azt mutatják, a villogó figyelmeztetésre a vezetők többsége önmérsékletet gyakorol és sebességtúllépés esetén fékezésbe kezd.
bővebben
2009 március 20 - péntek

Kérdőív a város ismertségéről

Sajtótájékoztató keretében számolt be Pereszteginé Szabó Júlia, a Tourinform Iroda vezetője és a város önkormányzata annak a felmérésnek az eredményéről, melyet az iroda munkatársai töltettek ki az Utazás 2009 kiállítás vendégeivel.
bővebben
2009 március 19 - csütörtök

A városháza hírei

Fogadóóra-változás. Március 28-i munkarend és ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban. Lemosó permetezés. A témákről bővebben az alábbiakban.
bővebben
2009 március 19 - csütörtök

Nagy csatában, egy ponttal

Zalakerámia ZTE – Albacomp 84-83 (26-15, 16-23, 28-24, 14-21) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.600 néző. V: Hartyányi, Győrffy, Gorka.
bővebben