keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 október 17 - péntek

A hajrára elfáradtunk

Zala Volán ZTE – Szeviép Szeged 62-84 (22-25, 14-17, 16-18, 10-24) Zalaegerszeg, 150 néző. NB I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Kapitány, Farkas. Zala Volán ZTE: Pungor (8/6), Szélesy (2), Takács (4), Varga (7/3), Horváth Zs. (6). Cs: Gavriloska 13, Stanoeva 7/3, Ambrus 6/6, Szalay 9/3, Hersics. Vezetőedző: Bencze Tamás. Kipontozódott: Ambrus (24. p.,), Varga (26 p.), Gavriloska (40. p.).
bővebben
2008 október 17 - péntek

Az Év Társadalomtudatos Vállalkozása

A Schwab Alapítvány, a The Boston Consulting Group és a Manager Magazin idén harmadjára keresi „Az Év Társadalomtudatos Vállalkozását”, hogy elismerhessen és megjutalmazzon egy, valamilyen társadalmi problémának az enyhítésével vagy legyőzésével küzdő vállalkozást, szervezetet vagy magánembert.
bővebben
2008 október 17 - péntek

Lerakták a Zala Park alapkövét

Ünnepélyes keretek között került sor az elmúlt héten a Zala Park kereskedelmi központ alapkőletételére, ezzel megkezdődtek a régió egyik legnagyobb kereskedelmi parkjának az alapozási munkálatai. A 10 hektáros telken, 30 ezer négyzetméteren elterülő beruházás Zalaegerszeg belvárosának határában, a 76-os balatoni és 74-es nagykanizsai út csatlakozásánál valósul meg.
bővebben
2008 október 17 - péntek

A Városháza hírei

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet a József Attila Városi Könyvtár magasabb vezetői beosztásának betöltésére. Erről, két útlezárásról, zenebarátklub indításáról, valamint a zalaegerszegi Tourinform irodában megvásárolható magyar turizmus kártyáról az alábbi címekre kattintva olvashatnak.
bővebben
2008 október 17 - péntek

Véglegesítették Jonest

A Zalakerámia ZTE kosárlabdacsapatának vezetése a szakmai stáb döntése alapján véglegesítette Michael Jones szerződését.
bővebben
2008 október 17 - péntek

Rálátás a Vöröskeresztre

Ifjú vöröskeresztesek tettek nagy sétát a napokban, mely során bejárták a város összes szolgáltató intézményét. Ez által nagyobb rálátásuk nyílt a szervezet munkájára.
bővebben
2008 október 16 - csütörtök

Nem sikerült a bemutatkozás

Pécsi MFC – ZTE 2-0 (2-0) Pécs, 800 néző. Jv.:Pintér. Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés. Gólszerzők: Vitrédi (21. büntetőből), Horváth Zs. (24.)ZTE: Sipos – Kovács G., Miljatovics, Botis (Zsömlye 60. p.), Varga R. – Pekics (Sluka 80. p.) Máté, Davidov (Petneházi 60, p.), Alomerovics (Mirceta 46. p.) Hajdu (Trnavac 60. p.) – Waltner. Vezetőedző: Csank János.
bővebben
2008 október 15 - szerda

Országos versenyre készülnek

Október 25-27-én a XI. Országos Lubik Imre Zeneiskolai Trombitaverseny helyszíne lesz a zalaegerszegi hangversenyterem. A háromévenkénti megmérettetésnek a kezdetektől fogva városunk ad otthont, mely során öt korcsoportra bontva mutathatják be kötelező és szabadon választott darabok segítségével tehetségüket a zeneiskolások. Városunkat két diák, Vörös Patrícia és Sebestyén Patrik képviseli a neves zsűri előtt, miután a szeptember végi pécsi területi selejtezőn jó rajtot vettek – tájékoztatta lapunkat Vörös István felkészítő tanár, az Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.
bővebben
2008 október 14 - kedd

Felelősöket keresnek

A Zalai Baromfitartók Közössége a nyilvánossághoz fordult, miután a még telepeiken tartott 355 ezer pulyka levágása, illetve az azt követő piacra helyezése szinte lehetetlenné vált. Ha a helyzet nem változik, leállnak az állatokat ellátó takarmánykeverő üzemek.
bővebben
2008 október 14 - kedd

Az országban elsőként

Magyarországon elsőként Zalaegerszegen épült meg a szakmai körökben csak holland típusúként emlegetett, fonódásmentes körforgalom. Kifejlesztésére tőlünk nyugatabbra a hagyományos, többsávos koncentrikus sávvezetésű körforgalmakban okozott viszonylag nagyszámú balesetek miatt volt szükség. Bevezetését nálunk – a biztonsági tényezőn túl – a 76-74-es főúti csomópont közelsége, valamint a bevásárlóközpontok – a Praktiker és a most épülő Zalapark bevásárlóközpont – forgalomlebonyolítása indokolta.
bővebben
2008 október 14 - kedd

Megnevezték Csank János segítőit

Hétfőn Csank János átvette a ZTE labdarúgócsapatának szakmai irányítását. A klubnál megnevezték a vezetőedző segítőit is.
bővebben
2008 október 12 - vasárnap

Rengeteg hibával játszottunk

Zala Volán ZTE – Seat Foton Győr 42-58 (18-16, 9-13, 9-14, 6-15) Zalaegerszeg, 150 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Forrai, Tóth.Zala Volán ZTE: Pungor (5/3), Takács (1), Gavriloska (2), Horváth Zs.(6), Stanoeva. Csere: Szélesy (5/3), Varga Zs. (16/6), Szalai (4), Ambrus, Hersics (2), Rasheed (1). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2008 október 12 - vasárnap

Kiütéses győzelem

ZTE II. – Budaörs 8-1 (5-0) Zalaegerszeg, 200 néző. NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Király. Asszisztensek: Szalai, Varga. ZTE II.: Sipos (Szommer, 86.) – Bozsoki, Balogh T., Kovács G., Varga R. (Borsos, 76.) – Sluka, Mirceta, Petneházi (Fülöp, 59.), Kottán K. – Délczeg, Balázs Zs. Vezetőedző: Dobos Sándor
bővebben
2008 október 10 - péntek

Csank János a ZTE új vezetőedzője

Egy nap alatt megtalálta Nagy Ferenc, a ZTE elnöke a menesztett vezetőedző Supka Attila utódját. Csank Jánossal egyelőre a szezon végéig kötött szerződést a ZTE. A mesteredző, aki bajnoki címet nyert a Vác, Ferencváros csapatával, ült a magyar válogatott kispadján is szövetségi kapitányként, hétfőn veszi át a ZTE edzéseinek vezetését. Segítőit is ekkor nevezik meg.
bővebben
2008 október 10 - péntek

Álláshelyek - gazdasági vezető, gazdasági adminisztrátor, konhyai dolgozó, takarítónő

A Kertvárosi Általános Iskola GAZDASÁGI VEZETŐ, valamint ADMINISZTRÁTOR, GAZDASÁGI ÜGYINTÉZŐ munkakörök betöltésére pályázatot hirdet. A Belvárosi I. számú Integrált Óvoda KONYHAI DOLGOZÓ, a Deák-Széchenyi Szakképző Iskola pedig TAKARÍTÓNŐ állásra hirdetett meg pályázatot. A munkakörök betöltésének részleteiről az alábbiakban tájékozódhatnak.
bővebben
2008 október 10 - péntek

Supka távozott, ki jön?

Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke közös megegyezéssel felbontotta Supka Attilának, a csapat vezetőedzőjének szerződését.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Ügyfélfogadás október 17-én és 18-án

Zalaegerszeg Város Polgármesteri Hivatalának munkarendje és ügyfélfogadása október 17-én és 18-án az alábbiak szerint.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Megváltozik a rendelés helye

Értesítjük az V. sz. házi gyermekorvosi körzet lakóit (Páterdomb), hogy – a háziorvosi rendelő felújítása miatt – ideiglenes jelleggel a körzet a rendelési helye megváltozik.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Fogadóóra

Devecserné Óvári Ibolya, Horváth László, Horváth Miklós, Kiss Ferenc, Joó Gábor, Szűcsné Dóczi Zsuzsanna, Tarr Ervin, Vitkovics Péter önkormányzati képviselők 2008. október 14-én (kedden) 14.00 órától tartják közgyűlés előtti fogadóórájukat az Ady Endre utca 29. szám alatt.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Zalabaromfi: lemondott az igazgató, bizonytalan a jövő

Lemondott a Zalabaromfi termelő cége, a Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. vezérigazgatója – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a zalaegerszegi cégcsoport igazgatósága. A Zalabaromfinál egyelőre nincs biztosíték a 700 dolgozó szeptemberi bérének kifizetésére.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Stresszről az iskolában

Az Országos Tini Könyvtári Napok keretében az Apáczai ÁMK gimnazistáinak tartott a stresszről előadást Matyovszky Márta pszichológus. Miközben elhangzott mi a tünetegyüttes kiváltója, megjelenése és kezelési módja, valamint Selye János, a stressz elmélet kidolgozójának mondása, mely szerint a stressz az élet sója, a diákok felsorolást tettek a számukra stresszet okozó szituációkról. Ebből gyorsan kiderült, az iskola, azon belül is bizonyos órák és a dolgozatok járnak élen a kiváltó okok között. Erről kérdeztük röviden a pszichológus véleményét.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Donga híd a föld alatt

Szerda reggel óta nem lehet autóval megközelíteni a Platán sor Göcseji és Arany János utca közötti szakaszát. A területen tíz napja csapadékcsatorna rekonstrukció folyik, melynek során egy üregre bukkantak a munkások. Mint azt dr. Kovács Évától, a polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetőjétől megtudtuk, 12 méter hosszú, 6 méter széles, 3 és fél méter mély donga boltozatos hidat találtak a szakemberek a jelenlegi gyalogátkelő alatt.
bővebben
2008 október 09 - csütörtök

Bravúr az egyik rivális otthonában

Atomerőmű Szekszárd – Zala Volán ZTE 63-67 (12-17, 22-20, 16-17, 13-13) Szekszárd, 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Zala Volán ZTE: Pungor (10/9), Takács (7), Szélesy (5), Gavriloska (8), Horváth Zs. (17/3). Csere: Rasheed (2), Szalay (5), Varga Zs. (9/3), Ambrus (1), Sztanoeva (1). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2008 október 08 - szerda

Utat mutat október 6-a

Október 6-a 159 éve nemzeti gyásznap. E napon tisztelgünk a mártírok emléke előtt, akiknek halála az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megtorlásának szimbólumaként íródott bele a magyar történelembe. A zalaegerszegi ünnepségen idén Domján István, a tízéves Öveges József ÁMK igazgatója idézte meg a múltat, és emlékeztetett a máig ható történésekre.
bővebben
2008 október 06 - hétfő

Divatos robot

A Ganz-Munkácsy szakközépiskola volt a bemutatkozó intézmény az október első szombatján tartott hagyományos Családfesztiválon.
bővebben
2008 október 06 - hétfő

A skóciai továbbtanulásról

Immár harmadik alkalommal ad otthont Zalaegerszeg a Dana Malisova (International Marketing Executive) ismertetőjének, amire 2008. október 15-én, szerdán 9 órakor kerül sor a Kölcsey gimnáziumban. A rendezvényre elsősorban a középiskolák angol szakos tanárait várják, akiknek kérdezz-felelek formában részletes tájékoztatást ad a skót intézmény képviselője. A résztvevők információt kapnak az érettségi utáni képzésről, a kinti életkörülményekről, és a skóciai munkalehetőségekről. Ezek alapján részletes információkat adhatnak a tanárok a diákoknak.
bővebben
2008 október 05 - vasárnap

Győzelem az Európa Kupában

Zágrábban rendezték meg a tekecsapatok Európa Kupa versenyét. A kontinens második számú kupasorozatában érdekelt volt a ZTK FMVas férfi és a ZTE ZÁÉV női együttese.
bővebben
2008 október 05 - vasárnap

A végén büntetett az ellenfél

Győr – ZTE 1-0 (0-0) ETO-Park, 2500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szabó Zs. Asszisztensek: Kispál, Varga Zs. Gólszerző: Bicak (92.). Sárga lap: Meye (20.), Kovács G. (62.), Meye (83.), Bicak (92.). Piros lap: Bank (11.), Meye (83.).
bővebben
2008 október 05 - vasárnap

Döntetlen tíz emberrel

Baja – ZTE II. 1-1 (0-1) Baja, 800 néző. NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szőlősi. Gólszerzők: Nagy E. (59.) ill. Waltner (4., büntetőből). Piros lap: Horváth A. II. (37.) ZTE II.: Sipos – Bozsoki, Balogh T., Kütsön, Kocsis (Borsos 87.) – Zsömlye (Miszori 89.), Fülöp, Horváth A. II., Kottán K., Ferkó (Kottán Gy. 65.) – Waltner. Vezetőedző: Dobos Sándor.
bővebben
2008 október 05 - vasárnap

Beugró játékvezetőkkel

Zala Volán ZTE – BEAC Újbuda 85-60 (18-13, 20-13, 22-14, 25-20) Zalaegerszeg, 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv: Kiss A., Bödör.Zala Volán ZTE: Varga Zs. (18), Ambrus (8), Takács D. (8), Horváth Zs. (12), Pungor (10/6). Csere: Rasheed (3), Szalay (11), Szélesy (2), Hersics, Gavriloska (13). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben