keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 június 07 - szombat

Aranyeső a sakkozóknak

Két bajnoki címet is szereztek a nemrég befejeződött versenyidényben a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK csapatai. A felnőttek az NB-I. A osztályában, a tartalékok pedig a B osztályban szereztek elsőséget.
bővebben
2008 június 07 - szombat

Kopjafa a balesetben elhunytakért

A biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása, a közlekedési szabályok ismeretének népszerűsítése volt a központi gondolata annak a közlekedésbiztonsági roadshownak, amely június 6.-án érkezett Zalaegerszegre. A motoros országjárás egyik állomásaként az „Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos, dr. Kondorosi Ferenc is részt vett a zalai megyeszékhely programján.
bővebben
2008 június 07 - szombat

Könyvhét sátrak nélkül

Az elmúlt évtizedekben nem volt arra példa, hogy az ünnepi könyvhét megnyitójára egy „díszterembe” kerüljön sor. Az idei, 79. könyvhetet Zalaegerszegen a városi közgyűlés dísztermében nyitották meg, ahol Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatójának köszöntő szavai után dr. Gyimesi Endre szólt az ünnepi programsorozat jelentőségéről, megemlítve, sajnálja, hogy az idei könyvhéten a város egyetlen terén sem állítottak sátrat, ahol az új kiadványokkal ismerkedhettek volna meg az arra sétáló városlakók. Kitért e meglehetősen furcsa helyzetre Alexa Károly irodalomtörténész, a megnyitó szónoka is.
bővebben
2008 június 06 - péntek

A déli ipari parkban

Újabb vállalkozással bővült Zalaegerszeg déli ipari parkja. 2007 decemberében kezdte meg értékesítési tevékenységét a ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. 4400 négyzetméte-res csarnoka, amit a napokban ünnepélyesen is átadták a vas- és fémipari szakma képviselőinek jelenlétében.
bővebben
2008 június 05 - csütörtök

Tanévzáró kiállítás az Adyban

Tanévzáró kiállítás tekinthető meg az Ady-iskola galériájában a képzőművészet tagozatos általános iskolás és az intézményben tanuló „külsős” diákok munkáiból. A sokféle technikát bemutató tárlatot Tóth Szilvia tagozatvezető és Németh János keramikusművész nyitották meg.
bővebben
2008 június 04 - szerda

Adj egy ötöst!

Három napon át járják a Városi Diákönkormányzat és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) önkéntesei a város általános és középiskoláit, hogy felhívják a tanulók figyelmét a toleranciára, az együttérzésre és a rászorulók megsegítésére.
bővebben
2008 június 04 - szerda

Sportsiker az Övegesben

Az Öveges József Általános Iskola történetének legnagyobb sportsikeréről számolt be örömmel Varró Dezső testnevelő, a focicsapat edzője. A 3-4. évfolyamos csapatuk a tagozatos városi iskolákat is maga mögött hagyva bejutott a diákolimpia országos döntőjébe. Az edző csodának titulálta, hogy egy ilyen kis iskola lett a megye legjobbja, mint mondta erre nem is mertek gondolni, a döntőbe bár izgalommal mentek, valójában vesztenivaló nélkül.
bővebben
2008 június 04 - szerda

Néptáncbemutató a Lisztben

A Liszt-iskola ének-zene-mozgásművészeti osztályainak néptáncbemutatójára került sor az intézmény hangversenytermeként is funkcionáló tornatermében. A közelmúltban tartott moderntánc gálához hasonlóan ez az est is nagy sikert aratott a szülők, nagyszülők körében, akik zsúfolásig megtöltötték a lelátót.
bővebben
2008 június 03 - kedd

II. LANDOR-FESZT 2008. JÚNIUS 6-8.

A Landorhegyi 9. 10. és 11. számú választókörzet városrészi képviselői: Káldi Dávid, Makovecz Tamás és Panácz Antal meghívja a város polgárait – különös tekintettel Landorhegy és Egerszeghegy lakóira – a háromnapos fesztiválra.
bővebben
2008 június 03 - kedd

IV. Színház-építő-tábor Szécsisziget

A Színházért Alapítvány, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Zsinórpadlás Művészeti és Kulturális Egyesület és Szécsisziget Önkormányzata tábort szervez a színház, a színjátszás iránt érdeklődő fiataloknak 2008. augusztus 4-11-ig.
bővebben
2008 június 02 - hétfő

Nem csak az Armada hiányzott

ZTE – Fehérvár 1-3 (0-1) Zalaegerszeg, 1.500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Takács, Lémon. Gólszerzők: Pekics (72.), ill. Horváth G. (42.), Nagy D. (51.), Sitku (83.). Sárga lap: Polgár (45.), ill. Horváth G. (90.).ZTE: Pogacsics – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Polgár (Koplárovics 46.) – Davidov, Molnár, Kovács G.(Pekics 72.), Vulin – Ferkó (Zatara 46.), Waltner. Vezetőedző: Nagy Mihály.Fehérvár: Németh V. – Denyiszov, Fehér, Horváth G., Lázár – Farkas B., Sifter, Nagy D., Dvéri (Csobánki 85.) – Polonkain (Dajics 79.), Sitku. Vezetőedző: Disztl László.
bővebben
2008 június 02 - hétfő

Módosítanák a szociális törvényt

A hét végén ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a kétnapos ülést követően dr. Gyimesi Endre a szövetség alelnöke, Zalaegerszeg polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kezdeményezik a szociális törvény módosítását. Ennek lényege a szociális segélyezés összekapcsolása a társadalom érdekében végzett munkával, illetőleg a gyermekek óvodába, iskolába járatásával hozná szinkronba.
bővebben
2008 június 02 - hétfő

Gyereknap az Övegesben

Bár már elmúlt május utolsó vasárnapja, néhány iskolában, többek között az Öveges ÁMK-ban is a napokban kerítettek sort egy kis gyereknapi kikapcsolódásra.
bővebben
2008 május 31 - szombat

Jó eredmény az ellenfélnek

Bodrogi-Bau Vásárhely – Zalakerámia ZTE 83-78 (17-22, 17-10, 25-22, 24-24) Hódmezővásárhely, 200 néző. Nb-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért. Jv.: Farkas, Gál, dr. Páli.Zalakerámia ZTE: Simon (8), Kováts V. (2), Hoffmann (15/3), Kámán (24/3), Gáspár (14/3). Csere: Baki (15/9), Vertetics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2008 május 30 - péntek

Megkezdődött a diákolimpia

A fiúk versengésével megkezdődött Zalaegerszegen a IV. korcsoportos labdarúgó diákolimpia. A két nap során nyolc csapat mérkőzik az aranyéremért. Zala megyét a kanizsai Zrínyi Miklós Gimnázium együttese képviseli.
bővebben
2008 május 30 - péntek

Rádiós üdvözlet

Debreceni amatőr rádiósok egyhetes országjáró körútjuk részeként a közelmúltban a megyeszékhelyre látogattak, ahol találkoztak dr. Gyimesi Endre polgármesterrel. Túrájukkal a fennállásának 80. évfordulóját ünneplő Magyar Rádióamatőr Szövetség jubileumát ünneplik.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

Tekézők fogadása a városházán

A nagyszerű idényt záró ZTK FMVas férfi és a ZTE ZÁÉV női tekézői voltak dr. Gyimesi Endre polgármester vendégei. Bár a tekézők nincsenek nagy reflektorfényben évről évre szállítják a jó eredményeket. A férfiak megnyerték a Zalaegerszegen megrendezett Bajnokok Ligáját, a hölgyek ugyan itt másodikak lettek.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

Távoznak a légiósok

Befejeződött a női kosárlabda-bajnokság a Zala Volán ZTE együttese a 6. helyen zárt. A nyári szünet előtt biztossá vált, hogy a csapat három külföldi játékosa távozik a csapattól.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

Végre miénk volt a hajrá

Univer Kecskemét – Zalakerámia ZTE 71-73 (16-19, 15-18, 23-11, 17-25) Kecskemét, 200 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért. Jv.: Kiss L., Vétek, dr. Szakáll.Zalakerámia ZTE: Simon (16), Hoffmann (8), Kámán (25/6), Gáspár (6/6), Baki (9/3). Csere: Kováts V. (3/3), Vertetics (6), Stárics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

II. LANDOR-FESZT - 2008. június 6-8.

A Landorhegyi 9. 10. és 11. számú választókörzet városrészi képviselői: Káldi Dávid, Makovecz Tamás és Panácz Antal meghívja a város polgárait – különös tekintettel Landorhegy és Egerszeghegy lakóira – a háromnapos fesztiválra.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

Köszönet

Engedjék meg, hogy ezúton mondjak köszönetet Önöknek azért, hogy ilyen sokan tisztelték meg jelenlétükkel a XIV. Egerszeg Fesztivál programsorozatát a felújított belvárosi helyszíneken.
bővebben
2008 május 29 - csütörtök

Konferencia és kiállítás az Apáczaiban

A zalaegerszegi Kertvárosban nyíló országosan is egyedülálló integrált játszótér avatásához kapcsolódóan szakmai konferenciát és kiállítást szervezett az Apáczai ÁMK vezetése. A két napos programot dr. Gyimesi Endre polgármester nyitotta meg, amikor is az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a szájjal és lábbal festő művészek alkotásait. Egyben tiszteletét és elismerését fejezte ki azon szakemberek számára, akik életüket a nehéz és speciális helyzetben lévő fogyatékos gyermekek nevelésére fordítják.
bővebben
2008 május 28 - szerda

860 milliós pályázati támogatás Zala megyének

Zalaegerszegen tartotta soros ülését a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, amelyen az elnök, dr. Molnár Csaba bejelentette, hogy május 31-i hatállyal lemond tisztségéről, mivel kinevezték a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának. Az ülésen a testület tagjai maguk közül választották meg az új elnököt, Balogh József, korábbi győri polgármester, jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselő személyében. A polgári oldal jelöltjét, Kovács Ferencet, a Vas Megyei Területfejlesztési Tanács elnökét, Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke javasolta a regionális fejlesztési tanács elnökének.
bővebben
2008 május 28 - szerda

Kedves Zalaegerszegiek!

Idén 2008. június 12-én Zalaegerszegen kerül sor a Városi Polgármesterek Randevújára.
Az immár 14. alkalommal megrendezésére kerülő eseményen adják át az Év Polgármestere, Év Alpolgármestere, Év Jegyzője díjakat.
bővebben
2008 május 27 - kedd

Adysok kiállítása

Az Ady-iskola művészeti gimnáziumának fennállása óta szokás, hogy a diákok éves munkájából az év vége felé közeledve kiállítást rendeznek, a bemutatóval a tanulók szakmai fejlődésüket reprezentálják.
bővebben
2008 május 26 - hétfő

Új játszóudvar

A belső felújítást követően a játszóudvar is megújult a közel-múltban a Tipegő bölcsődében. A Kis utcai intézmény kétmillió forint értékben jutott új játszóeszközökhöz. A beruházást ünnepé-lyes keretek között avatták fel a város vezetői, a bölcsőde dolgozói, a gyerekek, illetve a szülők jelenlétében.
bővebben
2008 május 26 - hétfő

Orvosi rendelőt avattak a Landorhegyen

Felavatták a város legújabb és egyik legmodernebb orvosi ren-delőjét. Az „egy orvos-egy rendelő” program utolsó beruházása-ként megvalósult létesítmény a volt landorhegyi kisposta helyén fogadja a betegeket.
bővebben
2008 május 26 - hétfő

Átadták a Bóbitát (videófelv.)

„Játékban együtt korlátok nélkül”. Ez a mottója Zalaegerszeg legújabb játszóterének, amely egyben az ország egyetlen úgyneve-zett integrált játszótere. A Bóbita névre keresztelt 3500 négyzet-méter nagyságú játszóudvart vasárnap avatták fel ünnepélyes ke-retek között.
bővebben
2008 május 26 - hétfő

Mesemondásból dicséret

Az Ady-iskola negyedikes diákja, Palkovics Emese bizonyult a legjobb mesemondónak a teskándi iskola, azaz a Csukás István Nevelési és Oktatási Gyermekközpont által meghirdetett versenyen.
bővebben
2008 május 26 - hétfő

Családi majális a Landorhegyiben

Családi majális nyújtott kikapcsolódást több mint 300 résztvevőnek a Landorhegyi iskola udvarán. Az intézmény szülői munkaközössége szervezte a sportos együttlétet, immár második alkalommal. Balatoni Beáta, az SZM elnöke elmondta, a lecsengőben lévő alapítványi bál helyett találták ki ezt a szabadtéri programot, mely sokkal lazább együttlétet tesz lehetővé, és nem maradnak ki a szórakozásból a gyerekek sem.
bővebben